قوه قضاییه به قراردادهای خارجی خودرو ورودکند

عصر خودرو- پس از برجام که قرار بر انعقاد قرارداد جدید میان ایران و خودروسازان فرانسوی بود، بسیاری به ایران‌خودرو،سایپا و وزارت صنعت نسبت به بدعهدی قبلی تذکر دادند؛اکنون هم خبر خروج ارز شنیده می‌شود.

Monday 17 June 2019 - 11:00:00

قوه قضاییه به قراردادهای خارجی خودرو ورودکند

 به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، قراردادهای خارجی خودروسازان ایرانی با فرانسوی‌ها را حتماً می‌توان یک ترکمنچای در عرصه قراردادهای صنعت خودرو دانست. حرف از قراردادهایی است که با مُهر محرمانه، اجازه ورود حتی نمایندگان مجلس را هم به پیش‌نویس خود ندادند؛ وقتی این قراردادها امضا شد، بسیاری از مدیران صنعت خودروسازی که مسئولیت خطاهای احتمالی این قراردادها برعهده آنهاست، همواره این جمله را تکرار می‌کردند که در قراردادهای جدید با خودروسازان فرانسوی، نگاه ما رو به جلو است.

بازخوانی سخنان شرکای خودروسازان فرانسوی در ایران

پرده اول / 29 مهر 1393: مدیرعامل ایران خودرو گفت: در قراردادهای جدیدی که با خودروسازان خارجی منعقد خواهیم کرد، حتماً منافع ملی را لحاظ می‌کنیم، این در حالی است که شرط سرمایه گذاری 50-50 را ایران خودرو با شرکت پژو مطرح کرده است، اما ممکن است بسته به نوع قرارداد و تیراژ تولید، نوع سرمایه گذاری‌ها در قراردادهای دیگر به صورت 40-60 یا 30-70 باشد.

هاشم یکه زارع خاطرنشان کرد: پژو در مذاکرات خود این پیش‌شرط‌ها را پذیرفته است، البته باید باز هم تاکید کرد که نوع مشارکت مالی با خودروسازان خارجی بر اساس تیراژ تولید و نوع خودروهایی که قرار است تولید شود، متفاوت خواهد بود؛ ضمناً علاوه بر اینکه منافع مالی ایران خودرو و طرف مقابل باید تأمین شود، ما به دنبال این هستیم که خودروسازان خارجی از جمله پژو و رنو، علاوه بر اینکه در ایران سرمایه گذاری می‌کنند، نوع قرارداد به گونه‌ای تنظیم شود که طرف مقابل اجازه ترک ایران را به راحتی نداشته باشد، بازارهای صادراتی محصولات خود را که در ایران تولید می‌شود، در اختیار ایران بگذارد، تولید محصول مشترک صورت گیرد و مرکز تحقیقاتی نیز در ایران راه اندازی شود. این مجموعه منافعی است که ایران خودرو در مذاکرات خود با خودروسازان دنبال می‌کند.

پرده دوم / 10‬ اسفند 93: هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به نهایی شدن قرارداد جدید همکاری ایران و پژو، گفت: این قرارداد نهایی شده و به لحاظ مفاد آن، قابل مقایسه با هیچیک از قراردادهای امضا شده در صنعت خودروسازی کشور نیست، مشارکت جوینت ونچر (joint venture) صورت خواهد گرفت و این خودروساز موظف به صادرات 30 درصد از تولیدات مشترک با ایران است.

وی افزود: در قرارداد ذکر شده که اگر طرف خارجی به این تعهد خود برای صادرات عمل نکند، فروش داخلی آن هم متوقف خواهد شد، بنابراین با عملیاتی شدن این همکاری میان ایران و فرانسه، جمهوری اسلامی ایران به هاب منطقه‌ای صادرات خودرو تبدیل خواهد شد.

پرده سوم / ‏8‬ اردیبهشت 1394: هاشم یکه زارع در مورد خسارت وارده به ایران در زمان ترک پژو در تحریم‌های سال 91-90 گفت: به هرحال شرکت پژو در مقطعی به خاطر تشدید تحریم‌ها بازار ایران را ترک کرد و مشابه این ترک بازار ایران، در صنایع دیگری همچون هواپیما و نفت نیز صورت گرفت، بنابراین ایران خودرو خسارت‌های احتمالی وارده را با دقت پیگیری می‌کند، ضمن اینکه علاوه بر پژو، خودروسازان خارجی دیگری همچون کیا و نیسان نیز بازار ایران را ترک کردند. خسارتی که پژو به ایران وارد کرد باید تعریف شود؛ این در حالی است که باید به این سوال پاسخ داد که از سال گذشته که تولید بالا رفته است، هنوز همکاری با پژو صورت نگرفته است که تمامی کاهش تولید ایران در سالهای تحریم، به خاطر ترک پژو از بازار ایران و قطع همکاری با ایران‌خودرو باشد.

به گفته یکه‌زارع، هر نهادی همچون مجلس متقاضی باشد، تمام اطلاعات را در اختیار آن قرار خواهیم داد و مطمئن باشید که وقتی توضیح دهیم به نحو احسن قانع خواهند شد، بنابراین وقتی مذاکرات را برای همکاری جدید با پژو صورت می‌دهیم، حتماً اطمینان خواهیم داد که در مذاکرات، منافع ملی رعایت خواهد شد و ذره‌ای از این منافع عقب نخواهیم نشست. آنچه که هم‌اکنون برای همکاری با پژو در دست مذاکره داریم، برای همکاری آینده است و دقیقاً بستگی به این دارد که وقتی این قرارداد امضا شد، ذره‌ای اگر احساس کنیم که طرف خارجی از منافع ملی، تخطی می‌کند، برخورد خواهیم کرد، آنچه که در مورد مذاکرات با پژو دنبال می‌شود حفظ منافع ملی است.

یکه‌زارع گفت: بالاخره پژو به دنبال این است که با ایران همکاری داشته باشد، چراکه ایران را بازار بزرگی می‌داند، قبلاً نیز در بازار ایران حضور داشته و به خوبی این بازار را می‌شناسد؛ بنابراین دیگر شرایط قبل در این قرارداد مدنظر نخواهد بود و باید پژو در ایران سرمایه‌گذاری کرده و مرکز تحقیق و توسعه راه اندازی کند؛ ضمن اینکه به همان تعدادی که در بازار ایران فروخته می‌شود، سی درصد باید صادرات شود، بنابراین اگر از صادرات کم شود، به همان اندازه فروش داخلی نیز کاهش خواهد یافت.

پرده چهارم / ‏18‬ بهمن 1394: مدیرعامل ایران خودرو گفت: حتی دو روز قبل از امضای قرارداد در فرانسه، تیم مذاکره‌کننده پژو اعلام کردند که ایران خودرو امتیازات بالایی در این قرارداد گرفته است در حالی که ما نیز به تیم مذاکره‌کننده خود اعلام کردیم که چنانچه پژو شرایط جدید را نمی‌پذیرد، جلسه را ترک کند.علاوه بر این، قرارداد ایران خودرو با پژو کاملاً منافع قطعه‌سازان کشور را تأمین می‌کند و قرار است تکنولوژی در این قرارداد جدید به قطعه‌سازان داخلی منتقل شود.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو افزود: قرارداد تمام خودروسازان دنیا با شرکای خود محرمانه است اما در عین حال، انتشار 80 درصد از قرارداد جدید ایران خودرو با پژو بدون مشکل بوده و تنها 20 درصد آن محرمانه باقی می‌ماند.

پرده پنجم/‏18‬ بهمن 1394: یکه زارع این بار در مورد غرامت پرداختی از سوی پژو به ایران از سرسختی‌های این خودروساز فرانسوی برای پرداخت غرامت خبر داد و گفت: کل پکیجی که برای غرامت پژو به ایران تدوین و تصویب شده، ارزشی معادل 427 میلیون و 600 هزار یورو دارد که 116 میلیون یورو آن خسارت مربوط به مسائل جاری و گذشته است، ضمن اینکه 311 میلیون و 600 هزار یورو مربوط به مسائل عادی است که در یک پکیج دیده شده است.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو افزود: 25 میلیون یورو از پژو، قطعات مجاز خودروهای تولید قبل را دریافت خواهیم کرد، ضمن اینکه معادل 11 میلیون یورو بابت قطعات خط تولید پژو 207 به ایران داده خواهد شد.

یکه‌زارع گفت: 11 میلیون یورو از طلب‌های پژو از ایران خودرو که به صورت نقدی قرار بود پرداخت شود، براساس این غرامت دیگر پرداخت نخواهد شد.

پرده ششم / ‏26‬ بهمن 1394: مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: مسئله‌ای که در قرارداد پژو، مهم به شمار می‌رود، صادرات است، یعنی 30 درصد از تولید باید به کشورهای تعیین‌شده، صادر شود. در مورد این قرارداد هم، وزیر صنعت اعلام کرده بود که تنها بخشی از این قرارداد محرمانه است، همانطور که در سایر کشورها نیز هیچ وقت جزئیات قراردادی بر روی سایتی قرار نمی‌گیرد و فقط اطلاعات کلی آن اعلام می‌شود؛ چراکه رقابت وجود دارد و باید بخشی از قراردادها محرمانه باشد.

وی با بیان اینکه در رابطه با پژو یک بسته «حمایتی خسارتی» دریافت کردیم که مبلغ آن، 427 میلیون و 600 هزار یورو است، تصریح کرد: براساس سیاست‌های دولت، بنا شد هر شرکتی که بخواهد باید سه اصل را سرمایه گذاری، انتقال فناوری و صادرات را رعایت کند. شرکتی که با پژو زدیم به صورت 50 و 50 است، بنابراین این شرکت حدود 500 میلیون دلار سرمایه گذاری می‌کند که نصف آن را پژو پرداخت می‌کند، بنابراین وقتی شرکت پژو سرمایه گذاری کرده و پول اینجا بیاورد آن وقت مطمئناً اتفاق قبلی رخ نمی‌دهد و ضمن اینکه مکانیزم‌هایی که در قرارداد دیدیم این کار را سخت‌تر می‌کند.

پژو برای ایران سنگ‌تمام گذاشت!

این جمله ماندگار کارلوس تاوارس، سکاندار پژو- سیتروئن بود که 14 مهر 1395 در دیدار خود با محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت در ایران، بیان کرد. او گفت که برای ایران سنگ تمام می‌گذارد! حال با خروج مجدد شرکتش از صنعت خودروی ایران، وعده خود را عملیاتی کرده است. او برای صنعت خودروی ایران سنگ تمام گذاشت و از یک سوراخ، دو بار ایران را گزید. البته تمام این موضوع به او برنمی‌گردد، بلکه شاید باید سهمی را هم برای مدیران ذوق‌زده صنعت خودروی ایران لحاظ کرد؛ مدیرانی هیجان زده‌ای که با چنان لبخند رضایتی پشت میز مذاکره با تاوارس و مدیرانش در ایران نشستند که گویی، نیمی از سهم بازار پژو در دنیا را از آن خود کرده‌اند.

همان‌هایی که آن روزها، حتی حاضر نبودند صدای رسانه‌های منتقد را در اعتراض به مفاد قراردادهای قبلی شرکت پژو بشنوند؛ رسانه‌هایی که به دنبال پرداخت خسارت این شرکت بدعهد فرانسوی، در قرارداد قبلی خود با ایران بودند. از آتش‌سوزی‌های مکرر و جان باختن مردم به دلیل نقص فنی خودروهای پژو 405 گرفته تا قطعات چینی که به دلیل خروج یکباره این شرکت فرانسوی از صنعت خودروی ایران در دوران تحریم‌های سال 91، جان بسیاری از مردم را گرفت.

تاوارس همان فردی است که در سال 95 هنگام امضای قرارداد جدید، وقتی پشت میز مقابل سوالات خبرنگاران ایرانی قرار گرفت، گفت که نمی‌خواهد درباره گذشته حرف بزند و اکنون وقت آن رسیده که به آینده بنگرد؛ اما تاریخ دوباره ثابت کرد که او و هم‌تیمانش در صنعت خودروی فرانسه، هنوز هم قابل اعتماد نیستند.

همان تاوارسی که وعده داده بود برای ایران سنگ تمام بگذارد، ابتدای سال 97 به صراحت اعلام کرد که منافع بنگاهش را به منافع ایران ترجیح می‌دهد و به دلیل مشکلات مالی که کمپانی‌اش داشته است، ایران را ترک کرده تا مشکلات مالی‌شان بیشتر نشود؛ چراکه آمریکایی‌ها آن را تحت فشار قرار داده بودند.

«محرمانه»؛ کلیدواژه‌ای که تخلفات بسیاری از مدیران را می‌پوشاند!

آن روزهایی که پژو دوباره سر از صنعت خودروی ایران درآورد، شاید بیشتر از همه، مدیران گروه صنعتی ایران‌خودرو از آمدن شریک قدیمی‌شان خوشحال بودند. تمام اینها در شرایطی بود که آنها خوب می‌دانستند که فرانسوی‌ها در تحریم‌های سال 91-90 با ترک قرارداد خود، چه بر سر صنعت خودرو ایران آورده‌اند؛ اما باز هم با آنها پای میز مذاکره نشستند و اعلام کردند که جزئیات قرارداد ایران خودرو با پژو محرمانه است. همان روزها انتقادات بسیاری بر روی قرارداد پژو با ایران مطرح شد، قراردادی که اما و اگرهای بسیاری در مورد پرداخت غرامت قرارداد قبلی این مجموعه با ایران خودرو در آن روزها مطرح می‌شد، اما برخی مدیران یک تنه ایستادند و با محرمانه خواندن قرارداد، یک بار دیگر آبروی شریک فرانسوی خود در ایران را خریدند.

بر طبق قراردادی که میان ایران خودرو و پژو به امضا رسید و هاشم یکه زارع، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در آن روزها، بخش‌هایی از آن را بازگو کرد، بابت غرامت قرارداد قبلی، پژو باید به ایران 427 میلیون و 600 هزار یورو می‌پرداخت که از این رقم، 116 میلیون یورو مربوط به مسائل حال و گذشته بود و 311 میلیون و 600 هزار یورو نیز در مسائل آینده دیده شده است. او البته به این نکته هم اشاره کرد که از 116 میلیون یورو خسارت مربوط به مسائل جاری و گذشته، 25 میلیون یورو بابت دریافت قطعات مجانی از پژو محاسبه خواهد شد که به گفته وی در آن روزها، البته ایران بخشی از آن را دریافت کرده بود.

اما نکته حائز اهمیت در این میان، گفته‌های مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در نشست خبری مشترک خود با مدیرعامل پژو بود که عنوان شد ظرف سه سال، داخلی سازی قطعات در ایران به 70 درصد خواهد رسید. درست مهرماه 95 بود که او این جمله را اعلام کرد که در سال اول اجرای قرارداد پژو با ایران، میزان داخلی‌سازی قطعات به 40 درصد خواهد رسید و این رقم ظرف 3 سال تا 70 درصد افزایش می‌یابد؛ یعنی اکنون که سال 98 است، ایران باید حداقل دوسوم مسیر را تا دستیابی به داخلی سازی 70 درصدی پیش رفته باشد؛ موضوعی که حداقل تا به حال، در هیچ رسانه‌ای از آن عدد و رقمی به میان نیامده و گزارش کاری ارائه نشده است.

حال با خروج مجدد شرکت پژو- سیتروئن از ایران، وقت آن رسیده که یک بار برای همیشه از این خودروساز فرانسوی دل کنده شود و یا به صراحت اعلام شود که ثمره حضور دو ساله این خودروساز فرانسوی در صنعت خودروی ایران چه بوده است؟ آیا کار با همان مونتاژ همیشگی خودروها و ادامه تولید خودروهای قدیمی و فرسوده پژو پیش رفت یا واقعاً، تکنولوژی و داخلی سازی به همان شرایطی که در تعهدات -البته محرمانه! - ذکر شده بود، مطابق با قرارداد پیش رفت؟

معاون وقت وزارت صنعت: قرارداد با رنو هم محرمانه است!

همان روزهایی که قرار بود رنو با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرارداد امضا کند، محسن صالحی‌نیا، معاون وقت وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود که «قرارداد رنو با سازمان گسترش و نوسازی امضا خواهد شد و این قرارداد یکی از بهترین قراردادهای خودرویی خواهد بود.»

وی گفته بود: «جزئیات این قرارداد را وزارت صنعت نمی‌تواند اعلام کند؛ اما سازمان گسترش بخش‌هایی از آن را می‌تواند در اختیار خبرنگاران قرار دهد. اما باید گفت قراردادهای خودرویی کاملاً محرمانه است.»

مهرماه سال 1395 بود که خودروسازان فرانسوی به دومین توافق خود با ایرانی‌ها دست پیدا کردند که براساس آن مقرر شد یک شرکت جوینت ونچر برای تولید محصولات مشترک در ایران ایجاد شود که 40 درصد سهام آن، متعلق به ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران وابسته به وزارت صمت) و 60 درصد آن متعلق به رنو باشد. قرار بود آورده سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در این همکاری مشترک، سایت خودروسازی بن‌رو باشد و رنو نیز نسبت به انتقال تکنولوژی و سرمایه‌گذاری اقدام کند.

همچنین ظرفیت اولیه تولید کارخانه مشترک رنو و ایدرو سالانه 150 هزار دستگاه تعیین شده بود که در آن قرار بود دو خودروی سیمبل و داستر جدید به‌عنوان اولین محصولات در سال 2018 در این کارخانه به تولید برسند. این قرارداد جدید در دو فاز پیش بینی شده بود تا در فاز اول تولید 150 هزار خودرو در سال و در فاز دوم 300 هزار خودرو تولید شود. در مجموع با احتساب قراردادهای قبلی مانند ال 90 و ساندرو، قرار بود حجم تولید این شرکت در ایران به 500 هزار دستگاه در سال برسد.

پرده‌ای جدید از فعالیت خودروسازان فرانسوی در ایران / ‏‬ ‏‬خروج غیرقانونی ارز از کشور

در شرایطی خودروسازان فرانسوی این بار هم ایران را ترک کرده‌اند، که بهزاد اعتمادی، معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران چند روز پیش در گفتگو با خبرنگار مهر از موضوع دیگری در رابطه با یک قرارداد دیگر فرانسوی که از سوی دولت ایران با شرکت خودروسازی رنو منعقد شده است، پرده برداشت.

اعتمادی اعلام کرد که شرکت فرانسوی رنو، 65 میلیون یورو به صورت نقد بابت سرمایه‌ای که به صورت مشترک به ایران آورده است، از ایران خارج کرده و از پرده دیگری از تخلفات فرانسوی‌ها در ایران رونمایی کرد.

اما واکنش معاون وزیر صنعت به این اقدام غیرقانونی شرکت رنو، عجیب و برآمده از خونسردی و بی تفاوتی است؛ سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت چند روز پس از مصاحبه اعتمادی با خبرنگار مهر، در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود شرکت رنو 65 میلیون یورو را به صورت اسکناس از ایران خارج کرده است، گفت: اینکه متناسب با فشار بین المللی، از انجام تعهداتشان عقب نشینی کرده‌اند، موضوع درستی است که این امر باید تجربه‌ای برای ما باشد تا در انتخاب شرکای خارجی، بیشتر دقت کنیم.

وی اضافه کرد: بارها در جلسات با وزیر صنعت و دیگر همکاران در این وزارت خانه شنیده‌ام که این موضوع را بادقت بیشتری رصد کنیم تا اگر شرایط بار دیگر عادی شد کم کاری شرکت‌هایی مانند رنو با دقت بیشتری مدنظر قرار گیرد و دست کم به عنوان شریک راهبردی و قابل اطمینان روی آن‌ها حساب نکنیم.

قوه قضائیه باید به پرونده قراردادهای خارجی خودروسازان ورود کند

اکنون تنها نهادهای نظارتی هستند که می‌تواند با عبور از کلیدواژه «محرمانه» به مفاد قراردادهای ایران خودرو و سایپا با رنو و پژو وارد شوند و بگویند که این قراردادها، چه پشت پرده‌هایی داشته است. قراردادهایی که میلیون‌ها دلار برای ایران آب خورد و ضرر و زیان آن را امروز 80 میلیون ایرانی پرداخت می‌کنند که علاوه بر اینکه خودروهایی به مراتب با نرخ بسیار بالاتر از آنچه ارزش آنها است خریداری کرده‌اند، اشتغال را نیز از دست داده اند.

البته احمد توکلی، رئیس سازمان دیده‌بان عدالت و شفافیت 16 خرداد 1396 در نامه‌ای به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری به صراحت اعلام کرده بود که «قراردادهای محرمانه خودروسازی، تکرار یک فریب تاریخی است. او در بخشی از این نامه اشاره کرده بود که فقدان الزام قانونی برای افشای مفاد قراردادهای اقتصادی، بهانه‌ای شده است برای فرار از شفافیت و محرمانه نگه داشتن این قراردادها، تشبث به این بهانه بستری را فراهم نموده است که نه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و نه اصحاب رسانه و کارشناسان دلسوز، هیچکدام نمی‌توانند قراردادها را ارزیابی و انتقاد سازنده‌ای نسبت به مفاد قراردادها بیان نمایند. به تبع، اولاً، این عدم شفافیت اگر سرپوش فساد محقق شده نباشد، بستر آلودگی به فساد را فراهم می‌سازد. ثانیاً، در صورت تخلف طرف خارجی نیز هیچ فشار و موج مطالبه‌ای علیه نقض پیمان ایشان صورت نمی‌گیرد و چنین محیطی تنها به استمرار ناکارآمدی قراردادها و پنهان ماندن فسادهای احتمالی منجر می‌شود».

حال این آزمون تاریخی قوه قضائیه است که با مفاد قراردادهای خارجی خودروسازان را بررسی و در مورد آن اعلام نظر کند. به خصوص اینکه اکنون قائم مقام سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران می‌گوید که شرکت رنو، 65 میلیون یورو را بعد از لغو یکطرفه قرارداد، بصورت چمدانی از ایران خارج کرده است.

برچسب ها

قراردادهای خارجیقرارداد خودروییقوه قضاییهقرارداد خارجی
مطالب مرتبط بیشتر
برای معاملات خودرو پلتفرم ها و زیرساخت‌های امن، با کیفیت و کم‌هزینه ایجاد شود "فریبرز فیروزبخت" مدیرعامل اسبق سازه گستر سایپا به سی سال حبس تعزیری محکوم شد تحویل 50 هزار خودرو کف پارکینگ شرکت‌های خودروساز در روزهای اخیر دپوی خودروها موجب التهاب در بازار می‌شود اختلاف درباره سند خودرو از طریق مجلس رفع شود رشد 35 درصدی تولید خودرو در سال گذشته پیگیری گزارش ارائه شده قطعه سازان به رئیس قوه قضائیه تفاهم و توافق با مشتریان معترض، جایگزین رسیدگی قضائی می شود به دنبال محاکمه خودروسازان خارجی هستیم ترکیب شرکای خارجی خودروسازان خصوصی دستور رئیس قوه قضائیه برای تعیین تکلیف خودروهای وارداتی احتکار خودروها سازمان‌یافته باشد در قوه‌قضائیه رسیدگی می‌شود گردش مالی 13 میلیارد تومانی اخلالگر بازار خودرو حکم اعدام برای سلطان خودرو و همسرش برخورد قضایی با اخلالگران بازار ارز و خودرو ادامه دارد پیشنهاد رئیس قوه قضاییه برای ساماندهی بازار «خودرو» حکم دو نماینده مجلس در حوزه خودرو ظرف روزهای آینده صادر می‌شود وزارت صمت و سازمان حمایت هشدار رئیسی درباره گرانی خودرو را جدی می‌گیرند؟ تکلیف آزاد سازی خودروها بعد از رسیدگی قضایی معلوم می شود واکنش قوه قضاییه به خبر "مخالفت رییسی با پیشنهاد بنزین 1200 تومانی روحانی" نامه‌نگاری مالباختگان خرید کامیون با رئیس قوه قضاییه زیر و بم ورود دستگاه قضا به خودروسازی آخرین جزئیات از جایگزین پراید خودروی گران و بی‌کیفیت محصول «مقاومت» یا «وادادگی»؟ پوری حسینی و یکه‌زارع همچنان در بازداشت پرونده یکه زارع در مرحله تحقیقات مقدماتی در دادسراست لاریجانی درباره 2 نماینده بازداشت‌شده با رئیس قوه قضائیه صحبت کرده است سه نماینده مجلس در پرونده سایپا نقش داشتند دستگیری خودروسازان را از قوه قضاییه بپرسید خرده اخلالگران بازار خودرو پیش بینی کاهش قیمت خودرو در پی برخورد قوه قضائیه با مافیا کیفرخواست مدیران یکی از خودروساز‌ها صادر شد صدور گواهینامه موتور برای غیر مردان حرام نیست بازداشت 6 نفر در پرونده شرکت سایپا با خودروسازانی که قیمت و زمان تحویل را به میل خود تغییر دهند برخورد شود تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مربوط به خودرو آغاز بررسی پرونده خودروسازان برخورد دستگاه قضا با «دلالی» و آگهی‌های «صوری» خرید و فروش خودرو ورود قوه قضاییه به ساماندهی بازار خودرو ارسال گزارش تخلفات بازار خودرو به رئیس قوه قضائیه انعقاد تفاهم نامه حمل و نقل جاده‌ای بین ایران و عراق ابلاغ دستورالعمل رییس قوه قضاییه درخصوص نظارت و پیگیری حقوق عامه + دستورالعمل تحریم‌ها قراردادهای خودرو را منتفی کرد اولین دعوت رسمی بازدید متخصصان دانشگاهی از خودروسازان بعد 15 سال واگذاری خودرو‌های فروش قطعی با قیمت قرارداد مدیران کل دفاتر «نظارت بر اجرای اسناد رسمی» و «نظارت بر امور مشاوران املاک و خودرو» منصوب شدند مجلس پرونده واردات خودرو را به قوه‌قضائیه برد ساخت رنو در ساوه با برداشته شدن تحریم‌ها اشد مجازات در انتظار برهم‌زنندگان امنیت حمل‌ونقل جاده‌ای رمزگشایی تغییر رفتار رنو در ایران پرونده واردکنندگان خودروهای لوکس در جریان است بازداشت 15 مدیر شرکت واردات خودرو حکم جلب ضارب صادر شده است نمایندگان از مفاد قراردادهای خودرویی بی‌اطلاع هستند توضیحات اژه‌ای درباره بازداشت مسئولان وزارت صنعت پژو فرانسه باید به ایران جریمه پرداخت کند مخالفان «قرارداد رنو» چه پاسخی دارند؟ تفاهم نامه صنعت قطعه با دانشگاه وارد فاز اجرایی شد بازداشت مدیر سازمان توسعه تجارت و معاونش مدیران ناکارآمد دست صنعت خودرو را برای تحریم شرکای بی وفا می بندند پرونده ثبت سفارش غیرقانونی خودرو در قوه قضاییه در حال بررسی است پیش‌قرارداد حقی را برای دریافت غرامت از خودروسازان فرانسوی ایجاد نمی‌کند رنو و پژو سیتروئن در صورت ترک ایران، باید به ایران غرامت دهند گزارش رییس‌جمهور به مردم درباره پرونده تخلف در واردات خودروهای خارجی پژو تصمیمی برای خروج از ایران ندارد تولید محصولات رنو در ایران ادامه دارد در تاخیر واگذاری بن رو به ایدرو دستی در کار نیست هزینه-فایده خودروسازان فرانسوی برای ماندن در ایران بازار ایران برای پژو مهم است جزئیات جلسات وزارت صنعت با پژو و رنو حقوق قطعه سازان در قراردادهای خودرویی مطالبه شود اعلام تعلیق فعالیت خودرو سازان خارجی به معنای قطع همکاری با شرکای ایرانی نیست سایپا آمادگی تولید خود را به طرف‌های خارجی اعلام کرده‌ است جلسه اضطراری کمیسیون صنایع برای بررسی قرار داد «رنو و پژو » قرارداد خودروسازان با پژو در کمیسیون بررسی می‌شود تکرار بدقولی خودروسازان فرانسوی در بازار ایران قرار بود پژو 22 میلیون یورو سرمایه گذاری کند ورود قوه قضائیه به تخلف واردات 34 هزار خودروی لوکس به کشور مراقب سهم خواهی برخی کشورها باشیم بند دریافت غرامت به قراردادهای جدید قطعه سازی اضافه شود همکاری خودروسازان فرانسوی با داخلی‌ها ادامه پیدا می‌کند مشکلی برای همکاری با خودروسازان اروپایی نداریم پژو بر تعهدات خود پایبند می‌ماند تداوم همکاری فرانسوی ها با ایران در گرو تسهیل همکاری های بانکی حفظ پرستیژ اتحادیه اروپا ضامن قراردادهای خودرویی سرنوشت اروپایی‌ها در خودروسازی ایران قرارداد با خودروسازان اروپایی پا برجاست تجهیز 300 هزار خودرو به سیستم ردیاب تا پایان شهریور امسال دو سناریوی «خودرو» پس از نقض برجام قراردادهای جدید شرکت‌های فرانسوی با رعایت منافع مشترک منعقد شده است حضور کم‌حاصل سرمایه‌گذاران خارجی؟ دست‌انداز برجامی صنعت خودرو خروج آمریکا از برجام خللی در قرارداد رنو ایجاد نمی کند همکاری با خودروسازان خارجی ادامه می‌یابد خروج آمریکا از برجام تاثیری در قراردادهای خودرویی ایران ندارد همکاری با خودروسازهای فرانسوی درست بود یا غلط ؟ رنو پشت چراغ قرمز «جاده مخصوص» اثرات مخرب نوسانات ارزی بر قراردادهای خودرویی قرارداد با رنو بر اساس منافع دو طرف منعقد شده است شرکت سوئیسی امضای قرارداد تولید واگن با ایران را تکذیب کرد عرضه 6 خودرو جدید با همکاری فرانسه در ایران طی سال آینده «رنو» فناوری را منتقل نکند جلوی قرارداد را می‌گیریم آخرین وضعیت قرارداد رنو و ایدرو اجرای پروژه های صنعت خودرو جزء سیاست های ششگانه ایدرو است قراردادهای جدید خودرویی به کجا رسید؟ «بن‌رو» به رنو واگذار شد «بن‌رو» در آستانه واگذاری به رنو جدیدترین محصولات جیلی را نیمه اول سال آینده وارد بازار خودرو کشور می‌کنیم قرارداد رنو و ایدرو به کجا رسید؟ قرارداد همکاری میان ایران وبلاروس قراردادهای پسابرجامی خودرویی با خارجی ها تامین کننده منافع قطعه سازان است پژو و سیتروئن حتی با خروج آمریکا از برجام در ایران می‌مانند مخالفت با قرارداد منتشر نشده رنو انعقاد قرارداد خودروسازان علت تفحص از «ایدرو» است دو مدل همکاری توسعه قطعه‌سازی در پساتحریم مردم ساوه طومار حمایت از قرارداد رنو را امضا کردند قرارداد رنو به آخر خط نرسید؟ بازبینی قرارداد خودروسازان با شرکای خارجی از هفته‌آینده ابراز تمایل سایپا و ولوو تراکس برای قرارداد مشترک تا پایان سال قرارداد جدید خودرویی نداریم پنج سرعت گیر قراردادهای خارجی خودرو داخلی‌سازی فولکس‌واگن در ایران از شروط اصلی قرارداد است تحمیل هزینه‌ قرارداد‌های خودرو به مشتری نحوه همکاری و میزان پیشرفت قراردادهای خودرویی چه کسانی و چگونه سئات اسپانیا را نیامده فراری دادند؟! انتقال تکنولوژی باید سرفصل سرمایه گذاری‌ها باشد دو راهی فرجام قراردادهای خارجی بنز، برگ برنده‌ای که دولت تدبیر و امید رو کرد حضور بنز در ایران نقطه عطف صنعت خودرو است بنز صنعت خودروی ایران را جهانی می‌کند امضای قرارداد ایران خودرو و مرسدس بنز در قالب شرکت مشترک دستور رییس قوه قضاییه به دادستان کل برای ورود به موضوع حوادث جاده‌ای چالش های صنعت خودرو در دولت دوازدهم الزام خارجی ها به استفاده از توان قطعه‌سازی داخلی در قراردادهای خودرویی خودروهای داتسون به ایران می‌آیند دیده‌بانی دیرهنگام از قراردادهای خودروسازی شرکت های خودروساز اروپایی در معامله با ایران ترسی از ترامپ ندارند صدای قطعه‌سازان از قراردادهای پسابرجام درآمد ورود رسمی قطعه‌سازان به قراردادهای پسابرجامی دو نشانه ماندگاری قراردادهای خودرویی مالکان خودرو، سرگردان میان پلیس و دفتر اسناد قرارداد خودرویی با فرانسوی‌ها با اصل 44 مغایرت ندارد پژو-سیتروئن قرارداد خرید اوپل را نهایی کرد نظام نوآوری قطعه سازی خودرو توسعه می یابد عدم تمدید قرارداد توسط رنو تولید تندر90 را متوقف نمی‌ کند شرایط یکسان برای رقابت در بازار خودرو در قراردادهای خودرویی بر استفاده حداکثری از توان داخل تاکید داریم قرارداد همکاری با رنو در مراحل نهایی کار است تناقض داخلی‌سازی خودروهای جدید قراردادهای جدید خودرویی تکنولوژی های روز را وارد کشور می کند رویای ایرانی در قرارداد رنو اعلام حجم سرمایه‌گذاری رنو در ایران مدعی ساخت خودرو برقی محکوم شد سرنوشت خانواده تندر-90 پس از امضای قرارداد رنو خودروهای ایرانی دوباره به روسیه می رود سرمایه های جذب شده در صنعت خودرو آسیب‌شناسی شراکت خارجی در خودروسازی ایران وزارت صنعت هنوز جزئیات قراردادهای خودرویی را اعلام نکرده است «دست بالا» در مذاکرات خودرویی ابهام در قراردادهای خودرویی سختگیری متقابل ایدرو و رنو تقابل ارزش «برند» رنو و «بازار» ایران دیده‌بانی قرارداد «پژوسیتروئن» از دو زاویه مهلت یکساله برای ایرانی‌سازی خودروهای تولید مشترک پژو و توتال حضور خود را در ایران محکم‌تر می‌کنند پاسخ پژو به محرمانه بودن قرارداد با ایران خودرو پیام انتخابات ایران به خودروسازان جهان هیجان مشارکت خارجی در صنعت خودرو فرمول جذب سرمایه خارجی در خودروسازی امضای دومین قرارداد پسابرجامی صنعت خودرو فینال «مذاکرات رنو» دومین قرارداد خودرویی ایدرو کلید خورد قراردادهای خودرویی با خارجی‌ها جنبه واگذاری دارد نسخه خارجی جذب سرمایه در خودروسازی اثر پارازیت‌های خودرویی بر سرمایه‌گذاران خارجی مدل مشارکت با خارجی‌ها تغییر الگوی مشارکت خارجی خودروسازان آیا می‌توان به روزهای بهتر خودرویی امیدوار بود؟ بسیاری از قراردادهای خودروسازی براساس رانت بسته می‌شوند چالش چهارضلعی خودروسازان خارجی در ایران چرا قرارداد بنز و رنو نهایی نشد؟ قرارداد رنو نهایی شد آخرین مانع حضور خارجی‌ها در خودروسازی ایران؟ نقد یک‌طرفه مشارکت‌های خارجی خودروسازان جزئیاتی ازقراردادهای محرمانه خودروسازان ایرانی با پژو قرارداد پر از نقطه چین رنو و ایدرو 2 هفته دیگر امضاء می‌شود؟ قرارداد رنو تا دوهفته دیگر امضا می شود ضرورت همکاری با خودروسازان بین‌المللی شکوفایی قراردادهای خودرویی در سال 96 جزئیات قرارداد با رنو قرارداد سایپا- سیتروئن نهایی شد بخشنامه رییس قوه قضاییه به مراجع قضایی و ثبتی درباره معاملات خودرو ابهام در امضای قرارداد رنو عجله‌ای در امضای قراردادهای خودرویی نداریم توافقنامه تولید تایر و واگن با اسلواکی جذابیت صنعت خودرو داخلی برای خارجی ها انتقاد طیب نیا از مخالفان خصوصی سازی اطلاعات قراردادهای خودرویی دراختیار سازمان‌های نظارتی قرار خواهد گرفت امضای 6 قرارداد بزرگ در صنعت خودروسازی قرارداد سایپا و سیتروئن عامل رشد قطعه سازان خواهد شد مسئولیت قراردادهای محرمانه با من سیر تکاملی خودروسازی ایران با قراردادهای خارجی؟ دست‌انداز مذاکرات خودرویی خودروسازی های کشور خصولتی هستند آخرین خبرها از قرارداد با خودروسازی و بانک‌های ایتالیایی سرنوشت سهام ایدرو در جوینت‌ونچر رنو پیش‌بینی 5 تا 6 درصدی نرخ رشد صنعت امضا قراردادهای بیشتر از جمله با خودروسازان نهایی شدن حضور فولکس در ایران مذاکرات برای ورود 19 خودروساز بزرگ به کشور بعد از لغو تحریم‌ها ترمز خودروسازان در جاده مشارکت زمزمه قرارداد جدید ایران با "بنز" یک سال پس از برجام تولید مشترک به جای مونتاژ مذاکره با خودروسازان برای حذف محصولات قدیمی انعقاد 5 قرارداد بین‌المللی خودرویی تا پایان سال امضای قرارداد رنو؛ یک ماه دیگر سرمایه خارجی زیادی در پسابرجام وارد ایران شده است امضای پیش قرارداد با قطعه سازان در قرارداد پژو ضعف قراردادهای خودروسازان با قطعه سازان مشکل ساز شد قطعه سازان داخلی از فرصت قرار داد پژو استفاده کنند تفاهم نامه رنو به زودی قرارداد می‌شود قرارداد با پژو بهترین توافق تاریخ خودروسازی کشور بود نگران وضعیت قرارداد جدید پژو با تمدید 10ساله تحریم هستیم شرکت فرانسوی فورسیا برای کنترل آلایندگی تولیدات صنعت خودرو ایران سرمایه گذاری می کند قرارداد با فورسیا در جهت تحقق یکی از اهداف بزرگ دولت بود هدفمان عرضه راهکارهای پاک حمل‌ونقل به ایرانیان است صادرات قطعات کنترل آلایندگی خودرو به روسیه گامی بلند برای مقابله با آلودگی هوای شهرهای ایران در قرارداد با فورسیا امکان به‌روزآوری پیوسته فناوری را داریم گزارش تصویری از انعقاد قرارداد جوینت ونچر رایزکو-کروز و فورسیا تأسیس جوینت ونچر رایزکو-کروز و فورسیا برای تولید سیستم های آلایندگی خودرو اجرای نخستین قرارداد پسابرجامی در ایران‌خودرو جاده یک‌طرفه قراردادهای خارجی قرارداد با سیتروئن نهایی شده است «بند غرامت» در قراردادهای خودرویی ایران خرید فرصت سرمایه‌گذاری با قراردادهای فرانسوی شروط صریح قطعه‌سازان ایرانی برای پژو و رنو خودروسازان از ارائه جزئیات قراداد با فرانسه خودداری می‌کنند موافق برخی مذاکرات خودروسازان نبودیم مذاکرات خصوصی با خودروسازان بزرگ پس‌لرزه خارجی در خودروسازی ایران دسترسی نمایندگان مجلس به قراردادهای خارجی صنعت خودرو فولکس هم آمد قراردادهای خودرویی زیر ذره‌بین مجلس نعمت زاده هفته آینده در مورد قراردادهای خارجی خودروسازان به مجلس پاسخ می‌دهد قراردادهای خودرویی را شفاف کنید حفظ منافع قطعه‌سازان در قراردادهای خودرویی نبود بخش خصوصی، دلیل ورود ایدرو به قرارداد رنو مجلس با کلیت انعقاد قراردادهای جدید خودرویی موافق است خودروسازان کره‌ای حاضر به فعالیت در ایران نشدند رنو40‌0 میلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم انجام می‌دهد انتقال دانش‌فنی، نقطه قوت قرارداد رنو ریزش خودرویی ها طی دو روز انتقال فناوری در قراردادهای خودرویی قرارداد جدید رنو دو سر برد است قراردادهای جدید با خودروسازان خارجی منعقد می‌شود سهم ایدرو در قرارداد رنو کاهش خواهد یافت رنو بهترین قرارداد تاریخ خودرو کشور است اقبال داخلی‌سازی با نظارت شرکت‌های خارجی گزارش قرارداد با رنو را هنوز به مجلس نداده‌اند فصل جدید همکاری رنو با صنایع خودرو سازی ایران گزارش تصویری امضای قرارداد همکاری رنو-نیسان و ایران جزئیات نهایی قرارداد رنو-نیسان با ایران همکاری ایران خود‌رو و پژو؛ قرارد‌اد‌ی برای تمام صنایع بررسی قراردادهای خودروسازان با طرف‌های خارجی در کمیسیون صنایع حرکت در جهت بهره‌وری، توسعه بازار و تنوع سبد محصولات لزوم بیمه ارزی قراردادهای خودرویی رونمایی از قراردادهای پسا برجام اثر نوسانات ارزی بر قراردادهای خودرویی عقب نشینی وزارت صنعت از چارچوب قراردادهای خارجی قرارداد سایپا و سیتروئن یک ماه دیگر نهایی می‌شود مسیر پر پیچ و خم داخلی سازی در قراردادهای خارجی وزارت صنعت محدودیتی برای مذاکره خودروسازان داخلی با شرکای خارجی ایجاد نکرده است سرانجام قرارداد با خودروسازان خارجی چه خواهد شد؟ جزئیات قرارداد ایران و ایتالیا برای ساخت جاده 1200 کیلومتری معماری پلت‌فرم‌ها در قراردادهای خارجی بنز برای بستن قرارداد خودرویی با شرکت های ایرانی شرط گذاشت ایران‌خودرو با شرکت ال‌جی کره قرارداد می بندد نحوه محاسبه ساخت داخل 40 درصد در قراردادهای خارجی
Back to top