مرکز پژوهش‌های مجلس و شورای اقتصاد با احیای خودروهای گازوئیل‌سوز مخالفت کردند

«نه» به دیزلی‌ها

عصر خودرو- همزمان با رد «طرح جایگزینی ۱۰۰ هزار خودروی فرسوده با محصولات دیزلی» در شورای اقتصاد، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در گزارشی به تبعات احیای دیزلی‌ها پرداخته و آن را اشتباه و خطرناک دانسته است.

چهارشنبه ۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۰:۰۰

«نه» به دیزلی‌ها

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد ، آبان سال گذشته وزارت نفت درخواستی مبنی بر جایگزینی 100 هزار دستگاه خودروی فرسوده از ناوگان کرایه برون‌شهری با محصولات سواری دیزلی را به دولت ارائه کرد و خواستار موافقت با آن (احتمالا در راستای کاهش مصرف بنزین) شد. این درخواست ماه‌ها در کارتابل شورای اقتصاد بود و سرانجام در یازدهم شهریور امسال مورد بررسی اعضای شورا قرار گرفت. آن‌طور که خبرگزاری تسنیم گزارش داده، شورای‌اقتصاد با درخواست وزارت نفت مبنی بر جایگزینی 100هزار دستگاه خودروی فرسوده از ناوگان کرایه برون‌شهری با محصولات سواری دیزلی مخالفت کرده است. بر این اساس، شورای اقتصاد با توجه به استعلام از سازمان محیط‌زیست درخصوص ابعاد زیست‌محیطی توسعه خودروهای دیزلی و اعلام مخالفت صریح این سازمان با ورود هرگونه وسیله نقلیه دیزلی به‌ویژه در دسته سواری و در مجموعه ناوگان خودرویی کشور (به دلیل آنکه طرح مذکور بنا به ملاحظات اقتصادی و زیست‌محیطی دارای توجیه نبوده و با راهبردهای انرژی سازگار نیست) با درخواست وزارت نفت موافقت نکرد. به نظر می‌رسد هدف وزارت نفت از ارائه پیشنهاد جایگزنی فرسوده‌ها با دیزل‌سوزها، تغییر سبد سوخت و کاهش تمرکز شهروندان روی بنزین بوده است. سرانه مصرف بنزین در ایران سال‌هاست اعداد و ارقام شگفت‌انگیزی را به ثبت می‌رساند که این موضوع ریشه در عوامل مختلفی به‌خصوص پرداخت یارانه از سوی دولت به شهروندان (پایین نگه‌داشتن قیمت بنزین) و البته غالب بودن بنزین در مقایسه با سایر سوخت‌ها در سبد سوخت کشور دارد. بیش از یک دهه  پیش البته گاز سهم قابل‌توجهی از سبد سوختی را به خود اختصاص داد، اما دوامی پیدا نکرد و در حال نیز سهم بسیار کمی دارد. طی سال‌های اخیر نیز هرچند تلاش‌هایی برای ورود برق به سبد سوخت خودروهای کشور انجام شده، اما این طرح هم هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و خیلی جدی گرفته نمی‌شود. دیزلی‌ها نیز سال‌هاست از دور خارج شده و سهم گازوئیل در سبد سوخت کشور بیشتر به محصولات سنگین و باری محدود شده است. شماره‌گذاری خودروهای سواری دیزلی از سال 1353 در ایران ممنوع و تنها به خودروهای حمل بار و همچنین حمل مسافر در ابعاد سنگین و نیمه‌سنگین (مینی‌بوس و ون) محدود شد. بنابر آمار راهور ناجا، تا پایان سال 97 سهم دیزلی‌ها از تمام خودروهای شماره‌گذاری شده کشور یک میلیون و 33 هزار و 867 دستگاه بوده که تنها 05/ 5 درصد از کل را تشکیل می‌دهد. استاندارد آلایندگی بیشتر این خودروها نیز متشکل از سطوح یورو3 به پایین است که این موضوع یکی از دلایل سهم قابل‌توجه دیزلی‌ها در آلودگی هواست. همچنین حدود نیمی از خودروهای دیزلی کشور عمری بالای 20 سال دارند که سبب می‌شود این خودروها چند برابر حد مجاز استاندارد، آلودگی تولید کنند. هرچه هست، با توجه به رد طرح جایگزینی فرسوده‌ها با خودروهای گازوئیل‌سوز، به‌نظر می‌رسد کماکان سبد سوخت کشور در قرق بنزین خواهد بود و دیزلی‌ها نمی‌توانند در عرصه محصولات سواری به این سبد ورود کنند.
  مرگ تدریجی دیزلی‌ها

همزمان با رد طرح موردنظر، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هم گزارش مفصلی درباره خودروهای دیزلی تهیه و در آن به تبعات ورود این خودروها به ناوگان داخلی پرداخته و همچنین تجربه جهانی استفاده از دیزلی‌ها را نیز مورد بررسی قرار داده است. پیش از آنکه به ابعاد این گزارش بپردازیم، ابتدا نگاهی بیندازیم به ماجرای خودروهای دیزلی در کشور، ماجرایی که طی چند ماه گذشته به سوژه‌ای داغ تبدیل و موافقان و مخالفان در باب خوب و بد بودن احیای دیزلی‌ها به صف شده‌اند.

سال‌هاست سازمان محیط‌زیست به دلیل آلایندگی بالای خودروهای دیزلی، با تولید و ورود مدل‌های سواری دیزل‌سوز مخالفت می‌کند و به این ترتیب این محصولات جایی در سبد تولید خودروسازان ندارند و وارد کشورنیز نمی‌شوند. مشکل آلایندگی البته به خود خودروها مربوط نیست و با سوخت آنها در ارتباط است، چه آنکه گازوئیل توزیعی در کشور در سطحی استاندارد قرار ندارد. به گفته کارشناسان، مرغوب نبودن گازوئیل در کشور، اصلی‌ترین دلیل و مانع بر سر راه احیای خودروهای دیزلی به‌شمار می‌رود. آنها بر این باورند که احیای دیزلی‌ها با سوخت فعلی، از جنبه تبعات زیست‌محیطی و سلامت شهروندان، خطرناک است و به صلاح نیست. دیزلی‌ها اگرچه در مقایسه با بنزین‌سوزها راندمان بالاتری داشته و سوخت کمتری در شرایط مشابه (با خودروهای بنزینی) مصرف می‌کنند، با این حال خروجی اگزوزشان آنقدر آلاینده است که این راندمان بالاتر را توجیه نمی‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد خودروهای دیزلی در مقایسه با بنزینی‌ها عمر طولانی‌تری نیز دارند و سوخت کمتری هم مصرف می‌کنند، اما هشت برابر بیشتر ذرات معلق و اکسیدنیتروژن از اگزوز آنها خارج می‌شود. این دو عملکرد بسیار مخرب‌تری نسبت به سایر آلاینده‌ها بر سلامت انسان داشته و این نشان می‌دهد دیزلی‌ها در مقایسه با بنزین‌سوزها ذاتا دشمنی بیشتری با محیط زیست دارند، چه آنکه مدیریت آلایندگی آنها نیز سخت‌تر و پیچیده‌تر است.

از خرداد امسال زمزمه‌هایی مبنی بر تولید خودروهای گازوئیل سوز در کشور به گوش می‌رسد، تا جایی که حتی یکی از شرکت‌های خودروساز داخلی اقداماتی در راستای طراحی و تولید موتور دیزلی انجام داده است. با این حال سازمان محیط‌زیست کماکان با احیای دیزل‌سوزها مخالف است و این خودروها را تهدیدکننده سلامت شهروندان و آلوده‌کننده‌ هوا می‌داند. حالا نیز با توجه به مخالفت شورای اقتصاد با طرح جایگزینی فرسوده‌ها با خودروهای گازوئیل‌سوز و همچنین گزارش مرکز پژوهش‌ها، به نظر می‌رسد احتمال احیای دیزلی‌ها در کشور به حداقل ممکن رسیده است. در دنیا نیز بسیاری از کشورها یا استفاده از دیزلی‌ها را محدود و ممنوع کرده یا برنامه‌ریزی‌های لازم را برای حذف آنها در نظر گرفته‌اند. دنیای آینده خودروسازی بیشتر به محصولات برقی و هیبریدی و حتی هیدروژنی تعلق دارد و دیزلی‌ها و حتی شاید بنزینی‌ها در پازل تولید آتی خودروسازان جایی نخواهند داشت. دیزلی‌ها به خصوص پس از رسوایی‌های بزرگی که در ماجرای «دیزل گیت» رخ داد و مشخص شد شرکت‌هایی مانند فولکس واگن در اعلام میزان آلایندگی خودروهای گازوئیل‌سوزشان تقلب کرده‌اند، بیش از پیش به انزوا رفتند. در حال حاضر نظارت‌های سختگیرانه‌تری روی دیزلی‌ها انجام می‌شود و با توجه به وضع مالیات‌های سنگین، تولید و استفاده از این خودروها روندی نزولی به خود گرفته است.
  هشدار درباره احیای خودروهای دیزلی

اما نگاهی بیندازیم به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی درباره خودروهای دیزلی، گزارشی که در همان ابتدای آن، احیای دیزل‌سوزهای سواری را تصمیمی خطرناک و اشتباه دانسته است. مرکز پژوهش‌های مجلس در ورودی گزارش خود به این موضوع پرداخته که اروپا در اوایل قرن بیستم میلادی و در راستای کاهش مصرف انرژی و واردات نفت خام از خاورمیانه به سمت تولید خودروهای دیزلی رفته اما بعدها تغییر رویکرد داده است. در واقع اروپایی‌ها پس از مواجه شدن با عوارض این تصمیم و آلودگی هوای شهرهای بزرگ که عامل اصلی آن خودروهای دیزلی بودند، قوانین سختگیرانه‌ای برای تولید و استفاده از دیزلی‌ها وضع کردند. با گذشت زمان، تولید خودروهای دیزلی در ناوگان حمل و نقل اتحادیه اروپا افول کرد و خودروسازان ضمن محدود کردن تولید این محصولات، به سمت برقی‌ها و هیبریدی‌ها رفتند. درکشورهای دیگر ازجمله آمریکا، ژاپن و چین نیز خودروهای بنزینی نقش اصلی را ایفا می‌کنند و دیزلی‌ها سهم خاصی در ناوگان خودرویی آنها ندارند. مرکز پژوهش‌های مجلس به پیش‌بینی جهانی از آینده سبد سوخت نیز اشاره کرده و گفته که بر این اساس، در سال 2025 میلادی سهم موتورهای احتراق داخلی به‌عنوان قوای محرکه خودرو به کمتر از 50درصد می‌رسد و از نصف دیگر، حدود 40درصد به هیبریدی‌ها اختصاص دارد و 10درصد نیز سهم برقی‌ها خواهد بود. با توجه به این پیش‌بینی و البته قوانین سختگیرانه کشورهای مختلف در مورد خودروهای گازوئیل‌سوز، به نظر می‌رسد دیزلی‌ها سهم چندانی از خودروهای آتی نخواهند داشت و مرگ آنها (حداقل در بخش سواری) در حال رخ دادن است.

در بخش دیگری از گزارش مرکز پژوهش‌ها اما به تفاوت آلایندگی خودروهای دیزلی و بنزینی پرداخته شده است. گفته شده که آلایندگی موتورهای دیزلی بسیار خطرناک‌تر و سمی‌تر از بنزینی‌هاست، بنابراین استفاده از آنها تهدیدات بیشتری را متوجه سلامت شهروندان کرده و می‌کند. هرچند الزاماتی در مورد نصب فیلتر دوده در راستای کاستن از آلایندگی دیزلی‌ها وجود دارد، با این حال مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش خود تاکید کرده این فیلتر، هم از توان مفید خودرو می‌کاهد و هم بر مصرف سوخت می‌افزاید.

نکته مهم دیگری که مرکز پژوهش‌ها در گزارش خود مطرح کرده، به استاندارد آلایندگی دیزلی‌ها و تفاوت آن با بنزین‌سوزها مربوط می‌شود. بر این اساس، مساله آلایندگی خودروهای دیزلی تنها در سطح یورو6 حل شده و در سطوح قبلی (یورو1 تا یورو5) ملزومات مورد نیاز برای برآورد مناسب میزان آلودگی این خودروها تعیین نشده است. این در حالی است که در مورد بنزین‌سوزها فاصله استانداردهای آلایندگی بسیار کمتر است و بنابراین می‌توان به سطوح یورو4 یا یورو5 به‌عنوان یک سطح قابل قبول (در میزان آلودگی) اتکا کرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس در نهایت تاکید کرده که با مقایسه سطح تکنولوژی، کیفیت سوخت، سیستم تعمیر و نگهداری، فرآیندهای نظارت بر تولید و نگهداری خودروها درصورت اجازه ورود خودروهای سواری دیزلی به ناوگان کشور، چشم‌انداز بسیار دلهره‌انگیزی از وضع آلایندگی در سال‌های آینده قابل تصور است. به اعتقاد گردآورندگان این گزارش، وقتی هنوز مساله آلایندگی خودروهای سنگین دیزلی کشور با وجود مصوبات و قوانین مختلف، حل‌و‌فصل نشده، ورود دیزلی‌های سواری به چرخه مصرف، از دید زیست محیطی تصمیم اشتباه و خطرناکی است. از نظر مرکز پژوهش‌های مجلس، با توجه به تجریبات جهانی باید در راستای توسعه و طراحی حمل ونقل پاک و خودروهایی که کمتر از سوخت‌های فسیلی به‌عنوان پیشرانه خود استفاده می‌کنند، تحقیق و هزینه کرد.

در بخشی دیگر از گزارش مرکز پژوهش‌ها اما آماری از تعداد و میزان آلایندگی خودروهای دیزلی در سطح پایتخت منتشر شده که نشان می‌دهد آلودگی ایجاد شده با توجه به سهم کم گازوئیل‌سوزها بالاست. با توجه به سهم اصلی خودروهای دیزلی در انتشار ذرات معلق و اکسیدهای نیتروژن، مشخص می‌شود که سهم دیزلی‌ها در آلودگی هوای کلان‌شهر تهران به مراتب بیشتر از خودروهای بنزینی است. اتفاقا همین سهم بالا بود که دولت را بر آن داشت تا ابرپروژه اسقاط را برنامه‌ریزی کند. طبق این طرح عظیم، قرار است تا پایان دولت دوازدهم (تابستان 1400) حدود 200 هزار خودروی فرسوده از رده خارج و محصولات نو جایگزین آنها شود. طرح موردنظر البته در دوران پسابرجام کلید خورد و حالا که سایه سنگین تحریم بر سر کشور افتاده، کارشناسان امیدی به اجرای ابرپروژه اسقاط خودروهای سنگین به‌عنوان دیزلی‌های بسیار آلاینده ندارند.

اما بازوی پژوهشی مجلس شورای اسلامی در گزارش خود به موتور دیزلی طراحی شده در یکی از خودروسازان داخلی نیز تاخته و تاکید کرده استاندارد آن کمتر از آنچه باید باشد، است. در این گزارش آمده که اولا باید یورو5 بودن موتور موردنظر، راستی‌آزمایی شود و ثانیا بر فرض صحت این ادعا، بازهم به لحاظ آلایندگی نگرانی‌هایی جدی در مورد محصول فرضی وجود دارد، زیرا آلایندگی دیزلی‌ها تنها در استاندارد یورو6 مرتفع می‌شود نه پایین‌تر.

هرچه هست، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی معتقد است با وجود سهم نه چندان بالای دیزلی‌ها در ناوگان داخلی، همین تعداد اندک نیز در کیفیت هوا اثرگذارند و در مقایسه با سایر منابع آلایندگی، نقش آنها چشمگیر است؛ بنابراین اگر قرار باشد خودروهای دیزلی احیا و به آمار مربوطه اضافه شود، در این صورت آثار آن (بر کیفیت هوا و سلامت شهروندان) بسیار نگران‌کننده است. مرکز پژوهش‌ها همچنین تاکید کرده که ضرر جایگزینی هر یک دستگاه خودروی بنزینی با دیزلی از حیث هزینه‌های مرتبط با آلایندگی، سالانه 8/ 31 دلار است.

برچسب ها

گازوئیلخودرو دیزلی
مطالب مرتبط بیشتر
رانت میلیاردی خودروی دیزلی ۴۰ هزار گواهی دیزل برای شماره‌گذاری خودرو‌های دیزلی فراهم شد ابلاغ مصوبه‌ای جدید برای صدور گواهی اسقاط تولیدکنندگان موتورسیکلت و خودروهای دیزلی ماجرای کاهش سهمیه گازوئیل خودروهای دیزلی چه بود؟ فروش خودروهای بنزینی و دیزلی در اروپا ممنوع می‌شود صنعت خودرو بر روی تولید موتورهای دیزل تمرکز کند ماجرای کمبود گازوئیل در برخی از جایگاه‌های سوخت چیست؟ صادرات بنزین و گازوئیل آغاز شد در اروپا فروش خودروهای برقی از گازوئیلی پیشی گرفت تردد خودروهای دیزلی بلای جان هوای پایتخت آتین خودرو دیزل و «حرکت بدون مرز» تردد شبانه خودروهای گازوئیلی ممنوع شد خداحافظی خودروسازان بین المللی با بنزین و گازوئیل تا ۲۰۴۰ در حاشیه اجلاس گلاسکو مشکلی در سوخت‌گیری کامیون‌ها و خودرو‌های دیزلی نیست گام دوم عرضه مستقیم محصولات دیزلی ایرانول انتشار ذرات آلاینده وسایل نقلیه دیزلی کاهش می یابد صادرات بنزین و گازوئیل ایران به افغانستان از سر گرفته شد ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و گازوئیلی در انگلیس از سال ۲۰۴۰ فرق ماشین دیزلی با بنزینی در چیست؟ جزئیات چگونگی دریافت ۳۰ درصد گازوئیل بیشتر از سوی کامیون داران روشی سریع و دقیق برای ردیابی تقلب در سوخت ابداع شد گازوئیل در ونزوئلا سهمیه بندی شد صرفه‌جویی ۷۰۰ میلیون لیتر بنزین و ۱۶۰۰ میلیون لیتر گازوییل‌ با افتتاح آزادراه غدیر توقف تولید کامیون‌های دیزلی اروپایی تا ۲۰ سال دیگر ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی در ژاپن لزوم نظارت بیشتر بر صنایع آلاینده و خودروهای دیزلی تهران خودروهای بنزینی و دیزلی در کدام کشورها ممنوع می‌شوند؟ ممنوعیت فروش خودروهای دیزلی و بنزینی در انگلیس تا ۱۰ سال دیگر سهم خودروهای دیزلی در آلودگی هوای شهرها چقدر است؟ ممنوعیت دیزلی‌ها در انگلیس از ۲۰۳۰ تولید بیش از ۲ هزار خودروی دیزلی در فصل بهار مزایای استفاده از LPG به جای گازوئیل افزایش قیمت گازوئیل صحت ندارد گازوئیل گران نمی‌شود کاهش ۱۰ درصد سهمیه پایه گازوئیل ناوگان کامیونی از اول خرداد جریمه چند میلیون دلاری مرسدس بنز، پورشه و نیسان در کره جنوبی فولکس واگن به ۲۶۰ هزار شاکی آلمانی غرامت می‌دهد قاچاق گازوئیل با ۴ لیتری! چین برای دومین بار در سال ۲۰۲۰ قیمت بنزین و گازوئیل را کاهش داد فروش خودروهای بنزینی و دیزلی تا ۱۲ سال دیگر ممنوع می‌شود برنامه‌ای برای بنزین تک نرخی و افزایش قیمت گازوئیل نداریم قیمت گازوئیل افزایش نمی‌یابد نرخ گازوئیل افزایش نمی‌یابد دود دیزلی‌ها به چشم مردم می‌رود خودروسازان چگونه می‌خواهند مانع آلودگی‌ سواری دیزلی شوند؟ مخالفت دوباره با تولید خودروهای دیزلی‌ دلایل مخالفت سازمان محیط زیست با تولید سواری دیزلی اعلام شد تولید سواری دیزل را ممنوع نکنید فروش خودروهای دیزلی تا ۲۰۲۱ ممنوع! تولید سواری دیزلی توجیه‌ اقتصادی ندارد از بن‌بست دیزلی‌ها تا ستاره‌های کیفی «فیلتر دوده» داخلی سازی شود پاسخ منفی شورای اقتصاد به تولید سواری دیزلی + سند جزئیات سهمیه‌های ۳گانه سوخت کامیون‌ها مخالفت وزارت بهداشت با تولید خودروهای دیزلی قیمت گازوئیل افزایش می‌یابد سواری دیزلی؛ عقبگرد محیط زیستی بازار خودروهای دیزلی در ورطه سقوط چرایی مخالفت دانشگاه‌ها با تولید سواری دیزلی آینده دلهره‌آور آلودگی هوا به دنبال تولید سواری دیزلی تولید سواری دیزلی تجارت آلاینده‌هاست آخرین نتایج از پایش کیفیت گازوئیل توزیعی در کشور دود سیاه بالای سر خودروسازان متفاوت بسوزانیم ؟! کشف ۳۰ هزار لیتر گازوییل قاچاق در خوزستان سواری‌ دیزلی تولیدی همه استانداردها را پاس می‌کند بازگشت به دوران موتورهای دیزلی تولید خودروهای سواری دیزل اثر منفی بر سلامت شهروندان تهرانی دارد مسئله تولید یا توقف خودروهای دیزلی باید در دولت حل شود آلایندگی خودروهای دیزلی بیشتر از خودروهای بنزین‌سوز فعلی نخواهد بود ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی در ایرلند دلیل مخالفت محیط زیست با تولید خودروهای دیزلی چیست؟ با ورود "سواری دیزلی" فاتحه هوای پاک را بخوانیم جنجال دیزلی؛ اصرار خودروسازان انکار محیط زیست سواری‌های دیزلی ایرانی وارد چرخه تولید می‌شوند؟ کاهش سهمیه پایه گازوئیل کامیون‌ها تا مرداد‌ امسال رصد خودروهای دیزلی از ابتدای سال جاری تردد خودروهای بنزینی و دیزلی ممنوع شد آلمان ساخت دو میلیون خودروی دیزلی را در دستور کار خود قرار داد پوشش رضایت‌بخش گازوئیل با استاندارد یورو در کشور ۶۶ درصد آلودگی هوای تهران از خودروهای گازوئیلی است سهم هر سوخت در سبد سوخت بخش حمل‌و نقل کشور چقدر است؟ ایران‌خودرو در میان اصلی‌ترین شرکت‌های مصرف‌کننده سی اِن جی خودروهای الکتریکی ارزان‌ترند یا بنزینی و دیزلی؟ کشف ۱۲۶ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در هرمزگان حذف خودروهای دیزلی صدای رانندگان آلمانی را درآورد گازوییل یورو۴ علاوه بر کلانشهرها در ۱۱۲شهر دیگر عرضه می شود انتظارات گازوئیلی محیط زیست از وزارت نفت برنامه‌ریزی برای توزیع روزانه ۴۰ میلیون لیتر گازوئیل در کشور رشد بیش از ۱۰۰ درصدی تولید گازوئیل باکیفیت تا بهمن ۹۷ تأثیر ۶۰ هزار خودروی دیزلی در آلودگی هوای تهران پیشنهاد دولت برای افزایش ۲۰ درصدی قیمت گازوئیل گازوئیل پاشی جاده های مازندران؛ شایعه یا واقعیت؟ مشکوک بودن سُر خوردن سریالی خودروها در جاده نوشهر! قاچاق سوخت با شیوه جدید محکومیت ۲۹۸ میلیون تومانی متهمان قاچاق گازوئیل در کردستان عرضه گازوئیل یورو ۴ در حمل و نقل کشور سراسری شد شرایط تخصیص سوخت ناوگان دیزلی حمل بار درون شهری اعلام شد انتقاد از اخذ ما‌به‌ التفاوت نرخ گازوئیل از رانندگان خودروهای ترانزیت مطابق بررسی اداره راه و پلیس، ریختن عمدی گازوئیل در محور کرج – چالوس صحت ندارد فراخوان خودروهای دیزلی ب ام‌و آلایندگی خودروهای دیزلی را جدی بگیریم بی‌میلی خودروسازان ژاپنی به دیزلی ها تولید و توزیع گازوئیل یورو ۴ کشور ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد ۲۴۰ هزار خودروی دیزلی سی‌ان‌جی‌سوز می‎شوند آخرین وضعیت توزیع بنزین و گازوئیل دلیل افت کیفیت گازوئیل از زبان مدیرعامل شرکت ملی فرآورده‌های نفتی افت کیفیت گازوئیل در تیرماه خودروهای دیزلی‌ کادیلاک می‌روند، برقی‌ها می‌آیند تولید۳میلیون لیتر گازوئیل یورو۵در روز کلید خورد صرفه جویی یک میلیارد دلاری مصرف گازوئیل در سال گذشته افزایش قیمت حامل های انرژی شایعه است حذف محدودیت توزیع سوخت به کامیونداران مناطق مرزی علت واقعی لغزش خودروها در جاده چالوس مشخص نیست فراخوان دایملر در پی افشای تخلف در میزان آلایندگی مدل های دیزلی این کمپانی حذف ۲۰۰ هزار خودرو دیزلی از ناوگان حمل و نقل عمومی امکانات تست آلایندگی خودروهای دیزلی را نداریم پایان دیزلی‌های ولوو کامیون‌ها سوخت پاک‌تری می‌گیرند تخصیص گازوئیل یورو۴ به خودروهای دیزلی مجهز از خردادماه تفاهمنامه محیط زیست با وزارت نفت برای پایش کیفی گازوئیل ابهام در گازوئیل پاشی عمدی در جاده‌ها توزیع گازوئیل یورو۴ در همه جایگاه‌ها تا دوماه آینده ابهام‌ها در مورد گازوئیل توزیعی از استاندارد اجباری گازوئیل چه خبر؟ آمار مصرف بنزین و گازوئیل در دومین روز سال جدید اعلام شد علت سرخوردن خودروها در جاده چالوس در حال بررسی است ضرورت استانداردسازی پالایشگاه‌ها برای تولید گازوئیل استاندارد خودروهای دیزلی آلاینده قاتل جان انسان‌ها راه برای ممنوع شدن تردد خودروهای دیزلی در آلمان هموار شد دولت آلمان در تدارک ممنوع کردن خودروهای دیزلی گازوئیل توزیعی در استان تهران یورو۴ است خودروهای دیزلی‌ یکی از مقصران آلودگی هوا در شرق تهران رانندگان خودروهای دیزلی ثمره دسترنج خود را خرج فیلتر و قطعات موتور می‌کنند آغاز تولید آزمایشی خودروهای سواری دیزلی از سال آینده دیزل‌سازان در آستانه هزینه‌های بیشتر احتمال افزایش عوارض تهران- قم استاندارد گازوئیل اجباری می شود نرخ تورم با اصلاح قیمت بنزین و گازوئیل حداکثر ۲ درصد رشد می کند خودروهای دیزلی در ارومیه سه هفته برای ثبت نام در طرح ساماندهی فرصت دارند طرح ممنوعیت تردد کامیون‌ها باعث کاهش ۵۰درصدی آلاینده‌های دیزلی شهرداری موضع خود را در مورد خودروهای دیزلی مشخص کند گازوئیل توزیعی در تهران استاندارد یورو ۴ دارد مجموع قیمت بنزین و گازوئیل بیشتر از ۲ هزار تومان نمی شود گازوئیل ۲۰ درصد گران می‎شود سهمیه سوخت عملکردی خودروهای دیزلی کمتر از ۱۰ تن از آذرماه افزایش یافت مجوز قانونی برای اخذ عوارض از مصرف گازوئیل داریم شب‌های تهران با اگزوز دیزلی ها سیاه می ‌شود اجرای استاندارد اجباری گازوئیل از سال ۹۹ روزانه ۸ میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی می‌شود توقف تولید خودروهای دیزل تویوتا انتقاد معاون وزیر راه از تثبیت قیمت گازوئیل نصب فیلتر دوده روی خودروهای دیزلی شبهاتی دارد آلمان طرف خودروهای دیزلی را گرفت! خودروهای دیزلی عامل مرگ ۱۰ هزار نفر در اروپا دیزل ژنراتورهای اسکانیا به بازار آمد عرضه گازوئیل یورو۴کم است مشکل اتوبوس یورو۴ کی به پایان می رسد؟ اصلاح موتور خودروهای دیزلی در اتریش جداسازی گوگرد از گازوئیل با روش اقتصادی محققان دانشگاه علم‌وصنعت آلمان خودروهای بنزینی و دیزلی را کنار می‌گذارد تخصیص سهمیه سوخت به ناوگان بار درون شهری دارای پروانه فعالیت پذیرش کامیون ایرانی در مرز ترکمنستان افزایش یابد قطع سهمیه سوخت خودروهای دیزلی ورامین در صورت عدم طی مراحل قانونی فروش خودروهای بنزینی و گازوئیلی در ایتالیا متوقف می شود توافق خودروسازان و دولت آلمان درباره کاهش آلایندگی خودروهای دیزلی دولت آلمان بروزرسانی نرم افزاری ۲ میلیون دستگاه خودرو را خواستار شد افزایش قیمت سوخت در امارات وزارت محیط زیست آلمان معافیت مالیاتی خودروهای دیزلی جدید را رد کرد فیات-کرایسلر برای ازسرگیری تولید خودروهای دیزلی چراغ سبز گرفت منوعیت تردد خودروهای جدید دیزلی و بنزینی در انگلیس در پایان دهه جاری درباره موتورهای دیزلی تصمیم می‌گیریم خودروهای دیزلی پاک‌ترند یا بنزینی؟ رشد‌ کمتر از ۱۰درصدی مصرف گازوئیل در سال جاری موافقت فولکس با پس گرفتن خودروهای دیزلی آلاینده در ۲ شهر آلمان رشد ۱۲ درصدی مصرف گازوئیل در سال ۹۶ کدام رسوایی؟! فروش خودروهای دیزلی افزایش یافته است خودروهای دیزلی به تاریخ می‌پیوندد؟ انگشت اتهام آلایندگی به سمت خودروهای دیزلی با افزایش آلودگی هوا در انگلیس تردید مرسدس بنز برای فروش خودروهای دیزلی در آمریکا احتمال وضع "مالیات تولید سم" برای خودروهای دیزلی در انگلیس ممنوعیت استفاده از خودروهای دیزلی در پروژه‌های شهری بدون برگه معاینه فنی معتبر رانندگان خودروهای سنگین گازوئیل سوز در طرح تخصیص سوخت ثبت نام کنند کاهش سهمیه گازوئیل ناوگان باری ثبت‌نام نشده در سامانه از ابتدای ۹۶ ممنوعیت تردد خودروهای دیزلی در مهد موتورهای دیزلی جهان فعلا برای افزایش قیمت گازوئیل در سال ۹۶ برنامه‌ای نداریم دود ناشی از خودروهای دیزل برای سلامتی شهروندان خطرناک است منع تردد خودروهای دیزلی قدیمی در پاریس سه بی‌رقیب! خودروهای دیزلی باید به فیلتر دوده مجهز شوند سرنوشت دیزل‌ها در ۲۰۲۰ چه می‌شود؟ کوچ دیزل به کشورهای در حال توسعه مزیت نسبی دیزل‌ها رنگ می‌بازد حذف سهمیه گازوئیل ۵۵ هزار خودروی فاقد بیمه شخص ثالث صدور مجوز تولید ۱۰۰ هزار خودرو دیزلی تعهد ۴شهر جهان برای حذف وسایل نقلیه دیزلی تا سال۲۰۲۵ درآمد ۹۲ میلیاردی دولت از افزایش ۲۰ درصدی قیمت گازوئیل پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی قیمت گازوئیل در سال آینده واکنش استاندارد به ادعای کیفیت پایین بنزین منع شماره‌گذاریِ خودروهای سوخت فسیلی در آلمان از ۲۰۳۰ آلمان با همه خودروهای بنزینی و گازوئیلی خداحافظی می‌کند مشکل اروپا با خودروهای دیزلی آغاز اصلاح کلاس‌بندی کارت‌های سوخت ناوگان دیزلی از مهر ماه آلایندگی دیزلی ۳۰ میلیون خودرو در اتحادیه اروپا صرفه‌جویی روزانه نیم میلیون لیتر نفت گاز با اصلاح کلاسه‌بندی کارت‌های سوخت ناوگان دیزلی آغاز عرضه گازوئیل یورو۴ از سال ۹۶ تابستان و رونق کرایه کارت‌های سوخت ابهام در تصویب اصلاحیه بنزینی زنگنه نیمه تیرماه، سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمه قطع می‌شود؟ جزئیات ضرب‌العجل گازوئیلی دولت تحقیقات پلیس آلمان از رئیس سابق فولکس واگن رونمایی برنامه دیزلی ۱۰ میلیارد دلاری فولکس واگن سهم خانه‌ها در آلودگی هوای تهران بنزین و گازوئیل در هند گران شد توقف شماره گذاری برخی خودروهای بنزینی و گازسوز «نصب فیلتر جاذب ذرات معلق» شرط واردات خودروهای دیزلی سرمایه‌گذاری دایملر در فناوری دیزل پاک واردات گازوئیل کاهش یافت خودروهای دیزلی فاقد فیلتر پلاک گذاری نمی‌شوند احتمال عرضه بنزین دو نرخی از مهرماه سهمیه سوخت عملکردی ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای افزایش یافت حذف یارانه بنزین در ثروتمندترین کشور جهان کلید خورد صادرات گازوئیل ایران ۲ برابر شد زیرساخت قطع سهمیه سوخت خودروهای گازوئیل سوز فاقد بیمه آماده نیست زمان قطع سهمیه گازوئیل خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث تغییر کرد بنزین و گازوئیل در هند گران شد قیمت گازوئیل ایران به یک سوم کاهش یافت عرضه گازوئیل یورو ۵و۴ در تمامی جایگاههای کشور توزیع گازوئیل یورو٤ تا شعاع ۱۰۰کیلومتری استان‌های تهران و البرز افزایش ۲۰ درصدی قیمت گازوئیل در سال آینده طرح فول‌باک از بهمن ماه امسال در مرز باشماق منتفی می شود کاهش روزانه ۸ میلیون لیتر قاچاق گازوئیل مزایای عرضه گازوئیل در بورس انرژی هفته گذشته چند لیتر گازوئیل مصرف کردیم؟ صرفه‌جویی روزانه ۱۰ میلیون لیتر گازوئیل با تخصیص سوخت براساس پیمایش گازوئیل زیادی برای صادرات داریم؛ مشکل کیفیت است موفقیت «مبارزه نرم» با قاچاق گازوئیل در گرو کاهش «سهمیه پایه» خودروهای سنگین سهمیه گازوئیل ناوگان عمومی واریز شد کاهش ١٥ درصدی مصرف گازوییل در ناوگان دیزلی کشور فروش ۹۳ میلیارد تومان گازوییل در ۲ مرز باشماق و سیرانبند کردستان کاهش روزانه ۸ میلیون لیتر قاچاق گازوئیل در مهرماه با اجرای طرح پیمایش تخصیص سهمیه سوخت یارانه‌ای به کامیون‌ها بر اساس پیمایش صرفه‌جویی روزانه ۳‌میلیون لیتر گازوئیل با اجرای طرح پیمایش پیشنهاد افزایش‌ ۲۰درصدی قیمت گازوئیل به دولت تغییر سهمیه سوخت خودروهای عمومی تا اطلاع ثانوی منتفی شد تخصیص ۲۲ میلیارد دلار اعتبار برای بهینه‌سازی مصرف سوخت سهمیه گازوئیل آبان‌ماه تغییر نمی‌کند اغلب رانندگان پیمانه دوم سهمیه گازوئیل را دریافت کردند افزایش قیمت گازوئیل آبان‌ماه نهایی می‌شود جزئیات تازه از سهمیه‌بندی گازوئیل ایران آماده افزایش صادرات گازوئیل شمارش معکوس افزایش ۲۰ درصدی قیمت گازوئیل سهمیه پایه گازوئیل در طرح پیمایش ۱۵ مهر شارژ می‌شود کاهش قاچاق سوخت با طرح پیمایش امکان پذیر است ؟ مهم‌ترین طرح هوشمند مبارزه با قاچاق گازوئیل در آستانه اجرا واریز پیمانه نخست سهمیه جدید گازوئیل از بامداد امروز مرحله اول عرضه گازوئیل بر اساس پیمایش فردا اجرا می‌شود؟ ابهام در ارقام کاهش قاچاق گازوئیل کاهش مصرف روزانه گازوئیل به ۱۰۰ میلیون لیتر نصب سامانه موقعیت یاب اختصاص گازوئیل بر اساس پیمایش را دچار تعویق می‌کند؟ تخصیص گازوییل سهمیه‌ای ادامه دارد احتکار دولتی گازوئیل به طمع افزایش قیمت؟ تعیین سهمیه‌ گازوئیل انواع ناوگان سهمیه گازوئیل ناوگان عمومی ایلام از ابتدای اردیبهشت‌ اعمال شد زمان اعلام سهمیه‌های جدید گازوئیل ناوگان عمومی حمل و نقل صادرات گازوئیل آغاز می شود؟
برگشت به بالا