بررسی چالش های بازار روانکار کشور و تاثیر آن در بازار خودروهای تجاری

آزادسازی قیمت فروش روانکار های خودرویی راه خروج از بحران است

عصر خودرو- در سرزمینی به وسعت ایران، با ناهمواری ها و دشت های فراوان و بدون وجود هرگونه راه آبی در میانه، اصلی ترین روش حمل و نقل کالا، حمل و نقل زمینی است.

Saturday 30 December 2023 - 17:27:00

آزادسازی قیمت فروش روانکار های خودرویی راه خروج از بحران است

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، این مساله زمانی اهمیت حیاتی خود را نشان می دهد که توجه داشته باشیم که دروازه صادرات و واردات کالا به کشور بندرهای واقع در کرانه های دریای عمان و خلیج فارس بوده و حمل و نقل ریلی نیز با توجه به عدم گستردگی در مسیرهای شرقی-غربی و تک ریل بودن خطوط عمده آن، از ظرفیت لازم برای حمل و نقل کالاهای مورد نیاز کشور برخوردار نبوده و بخش مهمی از ظرفیت آن نیز درگیر ترانزیت کالا در کریدور شمال- جنوب است.

از سوی دیگر توزیع کالاها در شهرها و روستاهای کشور با توجه به گستردگی توزیع جغرافی آنها، نیازمند استفاده از خودروهای تجاری سنگین و نیمه سنگین تجاری بوده و حمل و نقل کالاها در شهرها نیز توسط کامیونت ها و وانت بارها انجام می شود. حمل و نقل مسافر بین شهری و درون شهری نیز به دلیل عدم وجود و توسعه یافتگی خطوط مترو در کلان شهرها و عدم استقبال مسافرین از محدود امکانات حمل مسافر از طریق خطوط قطار بر عهده خودروهای تجاری بوده و راه حل جایگزینی برای این بخش از نظام حمل و نقل وجود ندارد.

توجه به سطور فوق اهمیت ناوگان خودروهای تجاری در کشور را  که با حمل حدود 500 میلیون تن کالا در سال، بیش از 85 درصد از حمل و نقل کشور را بر عهده دارد، روشن می سازد. این در حالی است که بنا بر آمار موجود، متوسط عمر ناوگان خودروهای باری حدود 20 سال و خودروهای مسافری عمومی بیش از 25 سال بوده و بخش عمده ای از این خودرو ها، از استانداردهای روز دنیا در بخش مصرف سوخت و کنترل آلایندگی برخوردار نیستند. به این ترتیب هزینه های تعمیر و نگهداری، تایر و سایر اقلام مصرفی این خودرو ها بالاتر از متوسط جهانی ارزیابی می گردد و تنها هزینه سوخت مصرفی به یمن استفاده از یارانه های متعلقه از این قاعده مستثنی است.  

باید توجه داشت که به دلیل عدم وجود  شرکتهای بزرگ حمل و نقل بار و مسافر در کشور، این بخش از صنعت به دلیل عدم برخورداری از اقتصاد مقیاس، به شدت به هزینه های تمام شده، حساس بوده و عدم وجود سندیکاها و اتحادیه های صنفی قدرتمند نیز قدرت چانه زنی مالک- رانندگان شاغل در این صنعت را در بخش تامین ملزومات کاهش داده است.

توجه به این تصویر یکپارچه می تواند روشن سازد که چرا در ایران تاثیر هزینه های حمل و نقل بر قیمت کالا، بنابر محاسبات اتاق بازرگانی ایران، حدود ١٢ درصد است در حالی که این شاخص در جهان ٦ تا ٧ درصد قیمت کالاها را تشکیل می دهد. و همین سهم بالا حساسیت نهادهای نظارتی را بر افزایش کرایه های بار در کشور در پی داشته و دولت را مجبور می سازد که بر کالاهای مصرفی در این صنعت قیمت های مصوب قرار داده و به ناچار به نهاده های تولید این کالاها در کشور یارانه پرداخت نماید.

یکی از کالاهای مصرفی در صنعت حمل و نقل انواع روغن های خودرویی، روغن موتور می باشد که به رغم شناور بودن قیمت ماده لوبکات به عنوان اصلی ترین نهاده تولید این کالا و وارداتی بودن مواد افزودنی مورد نیاز برای تولید آن، دارای قیمت مصوب بوده و در محدوده نظارت سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قرار دارد.

تدقیق در هزینه های بخش روانکارها در این صنعت مشخص می سازد که به رغم بالا رفتن سطح کیفیت روغنهای تولید شده در کشور در بخش خودرویی، به ویژه خودروهای دیزلی و عرضه آخرین سطوح کیفی بین المللی توسط تولیدکنندگان داخلی، متوسط پیمایش روغنهای دیزل در کشور افزایش قابل ملاحظه ای نداشته است. البته آمار دقیقی از متوسط پیمایش روغنهای دیزل در کشور وجود ندارد اما در یک مقایسه ساده می توان دید که توصیه به تعویض روغنهای دیزلی در جهان از مرز 20 هزار کیلومتر عبور کرده است اما کمتر راننده خودرو دیزلی را در کشور می توان یافت که تعویض روغن را تا 10 هزار کیلومتر به تعویق بیاندازد. افزایش هزینه های روانکاری خودرو، ناشی از تعویض زودهنگام روغن دیزل، سهم این هزینه را تا 4 درصد کرایه حمل، افزایش می دهد که با در نظر گرفتن حاشیه سود پایین این صنعت،  تحمل این شرایط را برای بازیگران دشوار می سازد.

یکی از دلایل عمده پایین بودن پیمایش روغن در خودروهای دیزلی، بالا بودن سن ناوگان حمل ونقل و قدیمی بودن تکنولوژی موتور در خودروهای نو دیزلی تولید داخل است. این امر باعث می شود که به دلیل ورود آلاینده های ناشی از احتراق به محفظه روغن (کارتر خودرو) ناشی از طراحی قدیمی این موتورها، عمر مفید روغن کاهش یابد و امکان استفاده از روغن برای کیلومترهای بالاتر میسر نشود. هزینه بالای نوسازی ناوگان و عدم امکان واردات خودروهای جدید و یا بومی سازی تکنولوژی روز خودروسازی از عواملی به شمار می آیند که پیش بینی بهبود وضعیت را در این بخش دشوار می سازد. با این حال ارایه اطلاعات در زمینه کیفیت روغن های داخلی و آموزش مالکان خودروهای دیزلی و اتوسرویس کاران فعال در این حوزه می تواند به افزایش اعتماد عمومی به محصولات داخلی منجر شده و مصرف بهینه روانکارها، افزایش بهره وری و بالتبع آن کاهش هزینه های روانکاری را به همراه داشته باشد.

یکی دیگر از علل کاهش عمر روانکارهای دیزلی وجود مقادیر بالای گوگرد در سوخت مصرفی است. عدم ارتقاء و بهبود فرآیندهای تولیدی در پالایشگاههای نفت به دلایل مختلف تحریمی و اقتصادی، باعث شده است که میزان گوگرد موجود در سوختهای تولیدی در کشور مطابق با استانداردهای روز دنیا نباشد. احتراق گوگرد همراه سوخت ضمن آلایندگی هوا و ایجاد مشکلات متعدد سلامتی و زیست محیطی باعث اسیدی شدن روغن موتور و کاهش عمر مفید آن می گردد. اگر چه سعی شده است که در مصارف شهری و حمل و نقل عمومی از سوختهای با گوگرد پایین استفاده شود، اما هنوز بخش عمده ای از گازوئیل تولیدی در کشور دارای مقادیر بالایی از گوگرد بوده و حذف گوگرد نیز به دلیل لزوم نصب و راه اندازی تجهیزات و سامانه های گوگرد زدایی در پالایشگاههای کشور،  نیازمند سرمایه گذاری بوده و به سرعت قابل دستیابی نیست.
یکی از دلایل عدم نوسازی پالایشگاههای نفت کشور وابستگی این صنعت به درآمدهای حاصل از فروش سوخت است که با توجه به یارانه ای بودن آنها، عملا حاشیه سود پالایشگاه از فروش سوخت بسیار پایین بوده و سرمایه گذاری های جدید در این بخش را سود آور نمیسازد. در حال حاضر منبع اصلی تامین نقدینگی پالایشگاههای کشور، فروش فرآوردهای ویژه نفتی است که بخش عمدهای از آن نیز به دلیل سیاستهای حمایتی دولت در تولید محصولات پایین دستی آنها، با قیمت حمایتی عرضه شده و سودآوری چندانی برای پالایشگاهها ندارد. این شرایط باعث می شود که پالایشگاههای نفت انگیزه کافی برای برنامه های توسعه ای و ارتقاء کیفی محصولات نداشته باشند.
برش روغنی یا لوبکات یکی از فرآورده های نفتی ویژه تولید شده در پالایشگاههای نفت می باشد که ماده اولیه تولید انواع روغنهای موتور و صنعتی بوده و با قیمت نسبتا حمایتی و البته شناور بر اساس نرخ بین المللی نفت کوره و ارز نیمایی به پالایشگاههای تولیدکننده روغن عرضه میشود. عرضه حمایتی این فرآورده باعث شده است تا تولیدکنندگان اصلی روغن موتور در کشور بتوانند تامین روغن موتور مورد نیاز کشور را با قیمت مصوب ادامه دهند.

عرضه روغن موتور با قیمت مصوب توسط پالایشگاههای روغن باعث شده است تا تولید روغن برای تعداد زیادی از تولیدکنندگان روغن غیر پالایشگاهی یا بلندینگ ها، سودآور نبوده و عملا این بخش از صنعت از چرخه رقابت و تولید خارج شود. خروج نسبی این تولید کنندگان از صنعت ضمن کاهش صادرات قانونی و رسمی روانکارها، باعث کمبود نسبی روغن موتور در بازار شده، زمینه را برای سودجوبی بازیگران فعال در شبکه توزیع فراهم آورده و قیمت فروش غیر رسمی این محصولات به خودروها، به ویژه در بخش در بخش خودروهای دیزلی به شدت بالا رود.

هر چند در ماههای اخیر با افزایش تولید و عرضه بی سابقه روغن موتور توسط پالایشگاههای روغن، فاصله قیمتهای غیر رسمی و مصوب مصرف کننده کاهش یافته است، اما پیش نیاز این امر کاهش صادرات روغنهای پایه و نهایی این شرکتها بوده و تامین ارز لازم برای خرید مواد افزودنی وارداتی را دشوار ساخته و ادامه روند تولید و عرضه روانکارها را با ابهام روبرو نموده است.

تحمیل هزینه سنگین یارانه های مواد اولیه توسط دولت و پالایشگاههای نفت، سودآوری کم فروش محصولات موتوری توسط پالایشگاههای روغن و عدم بهره برداری از منافع قیمت گذاری دستوری توسط مصرف کنندگان، بویژه در صنعت حمل و نقل نشان می دهد که وقت بازنگری در سیاست های حمایتی در این بخش فرا رسیده است.

یکی از راه حل های پیشنهادی،آزاد سازی قیمت فروش روانکارهای خودرویی است که باعث افزایش تولید و رقابتی شدن عرضه و کاهش قیمت در نزد مصرف کنندگان شده، ضمن افزایش سود در نزد تولیدکنندگان روغن پالایشگاهی و غیر پالایشگاهی، سرمایه گذاری در بخش توسعه کمی وکیفی پالایشگاههای نفت را نیز فراهم می سازد. پیش بینی می شود با طراحی و اجرای این برنامه ها، گوگرد موجود در سوخت های تولیدی کشور کاهش یافته و ضمن بهبود اوضاع آلودگی هوا، به خصوص در کلانشهرها، افزایش پیمایش روغنهای موتور و کاهش هزینه های روانکاری در بخش حمل و نقل نیز حاصل گردد.

بدیهی است این تغییر اصولی در سیاستهای حمایتی نیازمند رعایت نکات ظریف بسیاری است که می تواند با هم اندیشی سیاستگذاران،  مسئولان، سرمایه گذاران، فعالان اقتصادی و کارشناسان در بخش های مختلف صنعت شناسایی و مد نظر قرار گیرد.


دکتر عباس کهتری - کارشناس ارشد و فعال صنعت روانکار

منبع: ضمیمه راننده هفته نامه خودرو امروز

برچسب ها

خودرو سنگینروانکار‌
مطالب مرتبط بیشتر
رقابت نابرابر بخش دولتی و خصوصی روغن‌سازها آخرین جزئیات گواهی‌های اسقاط خودروهای سنگین از سامانه راهداری ترانزیت مرگ در جاده‌ها بازار تجاری ها از سبک تا سنگین مشمولان پرداخت نقدی برای واردات خودروهای کشنده؛ وجه خود را واریز کنید واردات خودرو‌های نیمه‌سنگین و سنگین به مناطق آزاد مجاز شد رشد 44 درصدی تولید خودروی سنگین در 6 ماه نخست امسال خودرو‌های سنگین ارس 10 درصد بازار را گرفت افزایش چشمگیر تولید خودروهای سنگین‌ باری سربازان سنگین وزن سایپادیزل در نمایشگاه خودرو مشهد سبد کامل قطعات خودروهای تجاری با برند Sysolin در ایران رشد 77 درصدی تولید خودرو سنگین در 4 ماه اول امسال لمسِ کیفیت آلمانی با "کرفت" لزوم رعایت استاندارد‌های اجباری در تولید خودروی سنگین قدیمی مردودی 60 درصدی وانت بارها در معاینه فنی افزایش 6 برابری تولید و فروش روغن و روانکار در شرکت سنان شیمی سایپا ناوگان خودروهای سنگین خارجی کارت سوخت اعتباری دریافت می‌کند بیش از 11 هزار خودرو سنگین در مراکز معاینه فنی هرمزگان رد شدند سنگین‌های باری رکورد زدند 1402 و جنگ بقا در بازار بخش خصوصی روغن‌ موتور سازان تمرکز بر سیاست‌های نوآورانه، رویکرد اصلی بزرگ‌ترین تولیدکننده روانکار کشور تولید تجاری‌ها بر مدار صعود نگاهی به کمپانی سانی؛ سازنده مطرح خودروهای سنگین تجاری‌سازان در جاده رشد عمده‌ترین دلیل مردودی معاینه فنی خودروهای سنگین عمر بالای 20 سال است رونمایی از اولین خودروی نیمه‌ سنگین تسلا آیا واسطه‌ها به بازار بورس روانکار هم رخنه ‌کرده‌اند؟ تصویب واردات 3 نوع خودرو سنگین در کمیسیون صنایع رشد 50 درصدی تولید خودروهای تجاری تصمیم ورود غیر کارشناسی به صنف تخصصی روغن موتور اشتباه است عملکرد ناوگان خودرو‌های سنگین، ملاک سهمیه بندی سوخت است تفاوت 6 میلیون تومانی قیمت لاستیک سنگین در سامانه صمت با بازار ثبات تولید تجاری‌ها در 1400 کامیون گران و ناوگان حمل بار فرسوده! جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین موفقیتی دیگر برای بهران، بهبود رکورد تولید روغن پایه مهمترین حقایق تقلب در تولید روغن موتور آیا می توان تقلبی بودن روانکار را از روی ظاهر آن فهمید؟ عدم تناسب عرضه و تقاضا باعث تقلب می شود کیفیت خودروهای سنگین از سواری ها جلو زد عبور از رکورد تولید یک سال گذشته ایران خودرو دیزل در 9 ماه صادرات موتورهای دیزلی خودروهای سنگین به آلمان آسمان پرستاره تجاری‌های سنگین جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین گرانی لاستیک سبب شده برخی کامیونداران لاستیک تاریخ گذشته بخرند افزایش سقف ارزش واردات تایر سنگین در زمان ثبت سفارش آزادسازی قیمت روانکارها، به‌نفع تولیدکننده و خریدار جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین خرید با نرخ آزاد، فروش با نرخ دولتی تولید خودروهای سنگین رشد کرد خودروهای سنگین داخلی در صورت تامین منابع مالی توان رقابت با تولیدات روز دنیا را دارند دولتی‌ها ماشین‌آلات داخلی نمی‌خرند/ در تولید ماشین‌آلات سنگین کمبود داریم سنگین‌های باری در عرش؛ وانت‌ها در قعر ماجرای واردات لاستیک‌های ارزان قیمت کامیون صحت دارد؟ کارت سوخت خودروهای سنگین هر دوهفته شارژ می‌شود کدام خودروهای سنگین 5 ستاره کیفی گرفتند؟ افت تیراژ خودروهای تجاری‌ها افزایش 20 درصدی تولید لاستیک ناوگان سنگین کشور طی 3 ماهه نخست سال تامین ارز 15 میلیون یورو برای واردات لاستیک سنگین تکذیب افزایش قیمت لاستیک ماشین‌های سنگین لاستیک دولتی، تشویقی برای تخلیه کالاهای رسوب‌ شده فرصت یک‌ماهه رانندگان برای خرید لاستیک با ارز نیمایی تولید خودروهای سنگین در وضعیت خوب کامیون‌ها در صدر جدول افزایش تولید کابینی برای خدمه لاستیک‌ رانندگان روی محور گرانی و کمبود مشکلات لاستیکی کامیون‌داران همچنان پابرجا 3 خودرو سنگین 5 ستاره و 5 خودرو 4 ستاره تحولات اصلی صنعت و بازار روانکارها در سال 1401 اتفاق می‌افتد افت و خیز تولید تجاری‌ها در 1400 قیمتها 25 درصد رشد کرد نسل جدید کشنده فوتون در ایران ایران خودرو دیزل امسال را با جهش تولید آغاز کرد خودروهای سنگین داخلی پیشتاز اخذ ستاره های کیفی الزام صدور حواله برای فروش تایرهای سنگین لغو شد فراخوان ایدرو برای طرح تولید تایرسنگین زابل تدوین استاندارد برای خودروهای سنگین به منظور کاهش آلایندگی خودروهای سنگین؛ خریدار آبروی خودروسازان داخلی است رشد 67 درصدی تولید تجاری‌ها از 14 خودرو مورد بررسی؛ 8 خودرو 4 ستاره به بالا و الباقی 3 ستاره‌اند فروش تایرهای باری و اتوبوسی تولید داخل بر اساس ضوابط هیئت تعیین و تثبیت قیمت‌ها واگذاری 3میلیون حلقه لاستیک سنگین دولتی به رانندگان در 3 سال اخیر ذخیره لاستیک‌های سنگین دولتی در حال اتمام است کمبود لاستیک برای رانندگان و برخورد با محتکران تشکیل 660 پرونده احتکار لاستیک سنگین مراجعه 9229 دستگاه اتوبوس شرکت واحد به مراکز معاینه فنی جزئیات نرخ معاینه فنی خودروهای سنگین اعلام شد کیفیت خودروهای سنگین از سواری‌ها جلو زد ‌ تحریم با صنعت حمل‌ونقل سنگین جاده‌ای چه کرد؟ عرضه لاستیک‌های سنگین وارداتی از طریق سامانه جامع تجارت و با حواله سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای فاصله تجاری‌سازان با هدف‌گذاری صمت خط تولید خودروهای کشنده سنگین و جرثقیل تلسکوپی رونمایی شد خودروهای سنگین، خریدار آبروی کیفیت خودروهای داخلی توزیع 2 میلیون و 900 هزار لاستیک با ارز دولتی آیا 30درصد افزایش قیمت، کفاف پالایشگاه داران را می دهد؟ لاستیک سنگین مورد نیاز تا پایان سال با ارز 4200 تومانی تأمین شد وزارت صمت، مسؤول تایرهای سنگین انباشته در انبارها خودروهای سنگین باکیفیت تولید می‌شوند تخصیص مجدد ارز دولتی به لاستیک سنگین تعطیلی واحدهای تولیدی خودروهای سنگین در پی عدم انعقاد قرارداد از سوی مصرف کنندگان داخلی نگاهی به کیفیت خودروهای سنگین داخلی تامین 75 درصد تایر خودروهای سنگین با واردات علت نوسان قیمت تایرهای سنگین در بازار کیفیت کامیون سه ساله اروپایی بهتر از کامیون های نو چینی است گروه بهمن در خدمات فروش خودروهای سنگین برتر شد تولید یک میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو در سال جهش تولید تولید 12 هزار دستگاه انواع خودروی سنگین و تجاری در سال جهش تولید بی احتیاطی خودروی سنگین 2 مجروح بر جای گذاشت همکاری دایملر و ولوو مراجعه بیش از 49 هزار وسیله نقلیه سنگین و نیمه سنگین به مراکز معاینه فنی آذربایجان غربی سهم 16درصدی خودروهای سنگین در ترافیک راه‌ها هدف ما خودکفایی کشور در تولید انواع روانکارها است تازه‌ترین آمار از تولید خودروهای سنگین دست‌انداز خودروی جایگزین در مسیر ابر پروژه اسقاط لاستیک سنگین در بازار اشباع شده است روند نزولی تولید خودروهای عمومی و تجاری مردودی 20 درصد کامیون‌ها درتست مجدد معاینه فنی اجرای طرح‌های جبران کمبود تایر سنگین، نیازمند منابع مالی رفع 70 درصدی نیاز رانندگان به تایر با تولید ملی محدودیت تردد وسایل نقلیه سنگین در پایان تابستان شرکت نفت بهران به آخرین سطح تکنولوژی جهانی در عرصه روغن های موتور بنزینی دست یافت جدیدترین ارزیابی کیفی خودروهای سنگین تامین بخش قابل توجه تایرهای وسایل نقلیه سنگین کشور تردد خودروهای باری سنگین در دو جاده مواصلاتی گیلان ممنوع شد مرسدس بنز آروکس جدید معرفی شد طرح توزیع سیستمی لاستیک خودروهای سنگین در قزوین آغاز شد قیمت قطعات و تجهیزات خودروهای سنگین از صبح تا عصر تغییر می‌کن خودروهای باری پرفروغ‌تر ظاهر شدند اعلام آخرین مهلت ارسال طرح‌ها به چالش ساخت روانکار یا نانوپوشش مقاوم به حرارت افت سنگین خودروهای تجاری تایید افزایش قیمت روانکارها از سوی سازمان حمایت تردد خودروهای سنگین در جاده سنگلاخ تحریم شش خودروی سنگین 4 ستاره کیفی گرفتند افت 85 درصدی تولید کامیون در اسفند 97 تاخت و تاز خودروهای سنگین درداخل گرگان خودروهای سنگین باکیفیت‌تر درآمدند هیچ خودروی سنگینی 5 ستاره نگرفت آذربایجان به ایران خودروهای سنگین GAZ صادر می‌کند راه اندازی مجتمع تخصصی پرداخت خسارت خودروهای سنگین لزوم نوسازی خودروهای سنگین بالای عمر 40 سال حرکت کند تولید کامیون در آذرماه لاستیک و آلایندگی؛ عوامل رد شدن خودروهای سنگین در معاینه فنی مردودی 20 درصد از خودرو‌های سنگین در معاینه فنی مانور نمادین کامیون های سنگین در خیابان های مهریز برگزار شد‌ 708 هزار راننده خودرو سنگین تحت پوشش بیمه تکمیلی رشد 10 درصدی تولید لاستیک خودروهای سنگین ابطال معاینه فنی 434 خودروی سنگین در بررسی مجدد حذف سوخت پایه خودرو‌های سنگین از سنسورهای ABS در چه سیستم های دیگری استفاده می شود؟ توقفگاه خودروهای سنگین در ورودی شرق شیراز ساخته می‌شود ایسوزو NPR 75Kدر صدر کیفیت سنگین وزن ها 26 درصد خودروهای سنگین در معاینه فنی مجدد رد شدند حدود مجاز معاینه فنی جدید تعیین شد روانکاری هوشمند چرخ‌دنده‌ها با نانوکامپوزیت‌ ساخت محققان دانشگاهی کنوورث محصول جدید خود را با نام W990 معرفی کرد جزئیات گازسوز کردن 20 هزار خودروی سنگین اعلام شد واردکنندگان لاستیک سنگین با ارز دولتی ملزم به دریافت تاییدیه شبکه توزیع شدند+ سند شرط واردات لاستیک خودروهای سنگین با ارز 4200 تومان کمبود قطعات و لاستیک کامیونداران در قزوین بررسی کشنده هیوندای Xcient، سفیر سنگین وزن کره ای ها 240 هزار خودروی دیزلی سی‌ان‌جی‌سوز می‎شوند مشکل لاستیک خودروهای سنگین در کوتاه مدت حل می شود خوزستان با کمبود لاستیک خودروهای سنگین مواجه است فرصت‌های لجستیکی کشور فراموش شده است 3500 حلقه لاستیک خودروهای سنگین در استان مرکزی توزیع شد پیشنهاد به دولت برای تخصیص ارز ویژه لاستیک‌‌‌ ناوگان سنگین جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین فرصت یک ماهه خودروهای سنگین فرسوده برای دریافت معاینه فنی نقطه عطف سنگین‌ها وضع فنی 88درصد خودروهای سنگین آذربایجان غربی قابل قبول است مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین و نیمه سنگین اصفهان افتتاح شد افزایش 90 درصدی قیمت خوراک روانکاران +جدول مروری بر محصول X6 جیناف و ویژگی‌های فنی آن حداکثرسن ناوگان مجاز به تردد در جاده‌ها خودروهای سنگین آماده خروج از شهر هستند تولید چند خودروی سنگین متوقف شد دولت باید هزینه نصب فیلتر دوده بر خودروهای سنگین را تقبل کند ابهامات بازار ثانویه چالش جدید فعالان حوزه روانکارها تصادف شدید چندین خودروی سبک و سنگین در بزرگراه لشگری ابرپروژه اسقاط در پیچ تند تحریم سنگین‌وزن‌های خودرویی در مسیر رشد تولید سقف سهمیه سوخت خودروهای سنگین حذف شد برند جدید ماموت در تریلرسازی به زودی معرفی می شود آشنایی با شرکت کامیون‌سازی جیناف و محصولات آن مروری بر 25 سال تاریخچه ولوو FH ارزیابی خدمات پس از فروش خودروهای سنگین در سال 1396 آذهایتکس در صدر رضایتمندی مشتریان خودروهای سنگین قرار گرفت عرضه مستقیم لاستیک خودروهای سنگین با ارز دولتی تولید خودروهای سنگین افزایش یافت شناختی از برخی ویژگی‌های خاص خودروهای تجاری پرداخت تسهیلات خرید خودرو سنگین در استان مرکزی آغاز شد نگاهی به کیفیت سنگین‌وزن‌های خودرویی جدیدترین کمپرسی معدنی GINAF در وزن 100 تُن نگاهی به محصولات تولید محدود روز‌های اخیر ترین ها تردد خودروهای سنگین در استان مرکزی بالاتر از میانگین کشوری است قوای محرکه خودروسنگین در مسیر بومی سازی است نگاهی به کیفیت خودروهای سنگین ساماندهی خودروها و ادوات سنگین محدوده میدان نبوت شهر ایلام در حکایت نوسازی ناوگان مسیر مرگ! آشفته بازار سنگین وزن قدرت هوا میهمانان 97 250 دستگاه خودرو تجاری سایپا تحویل مشتریان شد حکایت مظلومیت خریداران و واردکنندگان خودروهای تجاری محققان البرزی انحصار ساخت خودروهای فوق سنگین را در جهان شکستند حضور برندهای مطرح خودروسازی طی 2 ماه آینده در ایران آکسور نسل سوم در قالب کشنده کاماز 5490؛ سرباز روسی با تجهیزات آلمانی آمادگی شرکت‌های خودروساز برای اجرای طرح نوسازی ناوگان سنگین بررسی چالش ها و راهکارهای جایگزینی خودروهای فرسوده تجربه جهانی اسقاط فرسوده‌های سنگین ممنوعیت تردد خودروهای سنگین از ابتدای اسفند درکرج ابر پروژه اسقاط خودروهای سنگین افتتاح پارکینگ وسایل نقلیه سنگین در اردبیل مروری بر اینترنشنال‌ترن استار؛ اصالت ماندگار 30 هزار خودروی سنگین از معاینه فنی رد شدند فرسودگی بیش از 23 هزار خودروی سنگین و ممانعت فرمانداری تهران با عدم تردد آنها بررسی ایویکو استرالیس NP؛ پاک‌‌مردایتالیایی نگاهی به تحولات شرکت‌های بزرگ تجاری‌ساز در سال‌های آینده؛ آرزو‌های بزرگ سنگین‌وزن‌ها سنگین می‌رانند! آشنایی با سیستم جدید ماشین آلات خودران ولوو؛ کارگاه هوشمند تفسیر غول‌پیکر فورد از مفهوم خودروهای تجاری و کار؛ کــرگــدن! مراجعه بیش از 133 هزار وسیله نقلیه سنگین به مراکز معاینه فنی تولید 9 خودرو سبک و 4 خودرو سنگین با درجه کیفی 4 ستاره در آبان‌ماه امسال طرح تشدید برخورد با خودروهای دارای اضافه بار در ایلام پنجاه و نه سال خدمت صادقانه را سرلوحه قرار داده ایم زنجان، رتبه چهارم در تردد خودروهای سنگین معدنی‌ها به دنبال خرید ماشین‌های دست دوم خارجی نگاهی به Anthem، جدیدترین محصول بزرگراهی ماک ؛ تغییر دهنده معادلات بازار تازه ترین لیست قیمت انواع کامیون در بازار کشور تازه ترین لیست قیمت انواع کشنده در بازار کشور تازه ترین لیست قیمت انواع تریلر در بازار کشور جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین مروری بر شاسی نفت کش ماز؛ بی رقیب در بازار داخل معرفی کشنده ماز با موتور خورجینی آکتروس؛ استقامت روسی و تکنولوژی آلمانی نگاهی به کشنده‌های چینی موجود در بازار؛ چینی‌های وسوسه‌کننده کشنده های اروپایی موجود در بازار و وضعیت بازار و فروش آن ها؛ بالا نشین های بازار مروری بر مشخصات فنی و جایگاه بازاری کامیونت‌های JAC در کشورمان؛ رو به صعود ثبات در کیفیت سنگین‌وزن‌های خودرویی سنگین وزن ترین وسیله نقلیه برقی جهان ساخت شد جدیدترین وضعیت کیفی سنگین‌وزن‌های خودرویی گزارش ویدئویی از صادرات اولین محموله تولیدخودروهای نیمه سنگین به کشور عراق صادرات اولین محموله تولید خودروهای نیمه سنگین به کشور عراق یک کشته و5 زخمی درتصادف زنجیره ای مقابل پارک جوانمردان تهران ممنوعیت تردد وسایل نقلیه سنگین و نیمه‌سنگین در پایتخت در روز تحلیف تولید چند خودروی سنگین متوقف شد سایپا تولیدکننده باکیفیت خودروهای سواری و سنگین است ناوگان باری کشور نوسازی می شود جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین کاهش بازیگران تجاری‌ساز تفاوت قیمت انواع کامیونت در بازار و نمایندگی مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین در اصفهان راه‌اندازی می‌شود رده‌بندی کیفی خودروهای سنگین منتشر شد قیمت کامیون در بازار تولید چند خودروی سنگین متوقف شد تولید خودروهای سنگین افزایش یافت پارکینگ خودروهای سنگین در اردبیل احداث شود نگاهی به وضعیت کیفی خودروهای سنگین رنگین‌کمان ده‌رنگ سال 1395 تولید کامیون افزایش یافت اعطای وام 80 درصدی جهت نوسازی ناوگان باری استان کرمانشاه تریلر‌های ماشین‌بر فصل تحول خودروهای سنگین از راه می رسد؟ تلاش ملی در گرو صنعت خبری از بهبود کیفیت نیست تولید 6 خودروی سنگین متوقف شد نقش دماغ در خودروهای سنگین خواب خودروهای سنگین در معابر شهری آخرین سرباز محدودیت دو هفته‌ای خودروهای سنگین در مرزهای ایلام و خوزستان همزمان با اربعین ممنوعیت تردد خودروهای سنگین در محور اردبیل ـ آستارا سنگین وزن‌های خودرویی در مسیر رشد تولید تشدید نظارت بر خودروهای سنگین در مبادی ورودی تهران سهمیه خودروهای سنگین فاقد بیمه از اول مردادماه قطع می‌شود معاینه فنی 11 هزار وسیله نقلیه سنگین و نیمه سنگین لرستان طی امسال فروش اقساطی خودروهای سنگین آغاز شد قطع سهمیه سوخت 54 هزار خودرو سنگین درصورت عدم اخذ بیمه شخص ثالث رکوردهای کمرشکن مرسدس‌بنز فنلاندی برترین برند روغن موتور سال 2016 جای پای خود را در ایران محکم تر می کند موافقت مجلس با ورود خودروهای سنگین‌ دست دوم ممنوعیت تردد و توقف وسایل نقلیه سنگین در شهر ایلام نبرد بلندقامتان تازه نفس کره ای ارزان ترین خودرو اتوماتیک بازار در راه است مهمانان پسا‌برجام استرلینگ؛ آمریکایی ناشناخته‌ کامیون های اروپایی در راه ایران؟ مذاکره با برندهای اروپایی برای تولید خودروهای سنگین در ایران افتتاح سیستم کنترل معاینه فنی یکپارچه خودروهای سبک‌و‌سنگین ‌در سیستان‌‌و‌بلوچستان مرگ‌ِ خاموش رانندگان کامیون‌های فرسوده توقف خودروهای سنگین در حاشیه معابر ساماندهی می شود جولان غول‌های مرگ‌آور در معابر کشور رژیم لاغـری بـرای خودرو 120 دستگاه خودرو سنگین برای مقابله با سیل احتمالی وارد استان ایلام شد سایه سنگین رکود در بازار خودروهای تجاری در افق 1404 باید 25 درصد خودروهای تجاری صادر شود تولید خودروهای تجاری در شهریور ماه 8 درصد افزایش یافت فروش اقساطی انواع خودروهای تجاری آغاز شد عجایب 7‌گـانه تعدد تصمیمات مانعی برای تصاحب دانش فنی روز دنیا در تولید خودرو های سنگین
Back to top