فونیکسریمکسبهتام

نرخ تعرفه گمرکی قطعات وارداتی نشان داد

داخلی‌سازی قطعات با افزایش تعرفه واردات

عصر خودرو : افزایش نرخ تعرفه قطعات وارداتی موضوعی است که تمامی فعالان صنعت قطعه بر اهمیت آن اذعان دارند. افزایش نرخ تعرفه قطعات وارداتی باعث جلوگیری از واردات بی‌رویه قطعات خودرو به کشور خواهد شد.

داخلی‌سازی قطعات با افزایش تعرفه واردات
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، با تحقق این امر از قطعه‌سازان داخلی حمایت می‌شود تا با افزایش داخلی‌سازی و به دنبال آن ارتقای صادرات قطعات خودرو زمینه به منظور رقابتی شدن این صنعت فراهم شود.


    تعیین تعرفه بر مبنای ارز مبادله‌ای
    دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور گفت: درحال‌حاضر تعرفه اسمی واردات قطعات 12درصد و تعرفه موثر واقعی کمتر از 10درصد است زیرا مبنای محاسبه ارز مبادله‌ای خواهد بود. این درحالی است که با تعرفه 10درصدی قطعات خودرو، امکان رقابت قطعه‌سازان داخلی با خارجی‌ها وجود ندارد، از این‌رو پیشنهاد می‌شود تعرفه واردات قطعات افزایش یابد تا قطعه‌سازان داخلی توانایی رقابت با قطعات وارداتی را داشته باشند.آرش محبی‌نژاد توضیح داد: درحال‌حاضر مبنای محاسبه تعرفه واردات کالا در گمرکات جمهوری اسلامی، ارز مبادله‌ای است. این در حالی است که قطعات خودرو با ارز آزاد وارد کشور می‌شود و مبنای محاسبه قیمت، ارز آزاد به‌شمار می‌رود اما تعرفه‌ای که گمرک دریافت می‌کند، بر مبنای ارز مبادله‌ای خواهد بود که این مابه‌تفاوت، حدود 2درصد روی تعرفه قطعات خودرو به‌صورت موثر تاثیر گذاشته و عددی که گمرک دریافت می‌کند، در عمل بیشتر از 10درصد ارزش کالا نیست، در حالی‌که تعرفه اسمی قطعات خودرو 12درصد است.آنطور که وی می‌گوید: در حال‌حاضر هزینه‌هایی مانند مالیات بر ارزش‌افزوده به تولیدکنندگان تحمیل می‌شود، ضمن آنکه این هزینه‌ها در کشور به مراتب افزایش می‌یابد. درحالی که در سال‌هایی که نرخ تعرفه واردات قطعات خودرو 25درصد بود، مالیات بر ارزش‌افزوده‌ای به قطعه‌سازان تحمیل نمی‌شد اما در حال‌حاضر 9درصد مالیات بر ارزش‌افزوده و علاوه بر آن هزینه‌های تولید، هزینه‌های مالی و بهره‌های مالی نیز به قطعه‌سازان تحمیل شده که در نتیجه در قیمت تمام‌شده، تعرفه نقش کمتری نسبت به گذشته بازی می‌کند.به گفته دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازی کشور، در سال 1394 حمایت تعرفه‌ای از قطعه‌سازان ایرانی حدود 8درصد موثر تعیین شد. این درحالی است که حمایت تعرفه‌ای موثر در سال 1390 بالای 25درصد بود که این امر کمر قطعه‌سازان داخلی را شکست. به‌طوری که درحال‌حاضر شاهد هستیم که انبوه قطعات خارجی به‌ویژه قطعات هندی و چینی وارد کشور می‌شود، در حالی‌که برای قاچاقچیان به صرفه خواهد بود که قطعه از مبادی ورودی رسمی وارد شود تا اینکه تولیدکنندگان ایرانی نسبت به واردات قطعات اقدام کنند.


    تعرفه قطعات منفصل افزایش یابد
    چندی پیش بهرام شهریاری، کارشناس صنعت خودرو و فعال صنعت قطعه نیز به افزایش نرخ تعرفه واردات قطعات خودرو اشاره و اظهار کرده بود که باید از واردات بی‌رویه قطعات جلوگیری به عمل‌اید تا صنعت خودرو به سمت بهینه شدن حرکت کند.همچنین یک عضو هیات‌مدیره انجمن قطعه‌سازان کشور  معتقد است نرخ تعرفه اسمی قطعات وارداتی حدود 15درصد است، در حالی که این نرخ تعرفه باید به گونه‌ای تعریف شود که تولیدات داخلی توان رقابت با تولیدات خارجی را داشته باشند.محمدرضا نجفی‌منش اظهار کرد: نرخ سود بانکی در کشور حدود 27 یا 28درصد است، این درحالی است که در کشورهای خارجی این نرخ 3 تا 4درصد تعریف شده، بنابراین باید نرخ سود بانکی و نرخ ارز واقعی شود.آنطور که وی می‌گوید: امکان قاچاق قطعات بزرگ برای نمونه سپر خودرو پایین است اما قاچاق قطعات کوچک خودرو امکانپذیر است. با این حال نرخ تعرفه قطعات سی‌کی‌دی (قطعات منفصل خودرو) 26درصد تعیین شده که با توجه به شرایط ضروری به‌نظر می‌رسد باید این نرخ افزایش یابد، در غیر این صورت تمایل به واردات قطعات افزایش و بدین ترتیب عمق ساخت قطعات داخل کاهش می‌یابد.عضو هیات‌مدیره انجمن قطعه‌سازان کشور با تاکید بر افزایش میزان داخلی‌سازی قطعات خودروها تصریح کرد: قطعه‌سازان داخلی از توان فنی بالایی برخوردار هستند و به خوبی از عهده انجام این کار برمی‌آیند، بنابراین باید توان قطعه‌سازان کشور را برای داخلی‌سازی قطعات خودروهای جدید باور کرد و به آن اطمینان داشت زیرا هرچه میزان این داخلی‌سازی افزایش یابد، منجر به اشتغالزایی بیشتر شده و مزیت‌های اقتصادی خوبی را برای کشور فراهم می‌کند.به گفته نجفی‌منش، درحال‌حاضر خودروی تندر ال90، 60درصد ساخت داخل است و از لحاظ کیفیتی نیز موفق به کسب رضایت مشتریان شده است، پس می‌توان نتیجه گرفت که قطعه‌سازان از توان بالایی برای داخلی کردن قطعات برخوردار هستند. این فعال صنعت قطعه‌سازی معتقد است: باید از قطعه‌سازان کشور برای داخلی‌سازی قطعات خودروهای جدید حمایت شود، ازجمله اینکه تسهیلات بانکی مانند سایر کشورهای خارجی به قطعه‌سازان اعطا شود و شرایط کسب و کار اصلاح شده تا زمینه‌های رقابتی شدن فراهم شود، چراکه تنها با تعیین تعرفه نمی‌توان نسبت به حمایت از تولید قطعه اقدام کرد. به باور وی، در همین حال برنامه قطعه‌سازان همکاری با کشورهای خارجی و بسنده نکردن به یک کشور است. بر این اساس هر کدام از کشورها که از شرایط بهتری برخوردار هستند، برای همکاری انتخاب می‌شوند. در همین حال شرط‌های قطعه‌سازان این است که شرکای خارجی باید در داخل سرمایه‌گذاری کنند و بازارهای صادراتی نیز برای این شرکت‌ها فراهم شود.
     

     

    برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۷۱
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        آخرین بروزرسانی ۵ روز پیش
        آرشیو