گامی مهم برای دستیابی به سوخت پاک؛

موفقیت محققان در حذف ۹۸ درصدی ترکیبات گوگرد از سوخت فسیلی

عصر خودرو- پژوهشگران دانشگاه زنجان طی ۱۲ سال پژوهش آزمایشگاهی توانستند نانوکاتالیستی را تولید کنند که قادر به حذف ۹۸ درصدی ترکیبات گوگردی از سوخت فسیلی است و به باور آنها حذف این میزان ترکیبات از سوخت منجر به کاهش قابل توجه آلاینده‌های هوا و تولید یک سوخت پاک و دوستدار محیط زیست خواهد شد.

دوشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۱:۰۰

موفقیت محققان در حذف ۹۸ درصدی ترکیبات گوگرد از سوخت فسیلی

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از  ایسنا ،وجود ترکیبات گوگردی در برش‌های نفتی موجب آلودگی‌های محیط‌ زیست شده و در خطوط انتقال و مخازن نگهداری باعث خوردگی می‌شود. ازاین‌رو لازم است تا مقادیر این ترکیبات در برش‌های نفتی تا حد استانداردهای بین‌المللی کاهش یابد.

با توجه به مشکلات آلودگی زیست‌محیطی ناشی از سوزاندن سوخت‌های دارای گوگرد زیاد از قبیل نفت کوره و اعمال محدودیت‌هایی در این مورد، در سال‌های اخیر توجهات به سمت توسعه‌ روش‌های جدید گوگردزدایی برای برش‌های سنگین نفت خام معطوف شده است، ولی با وجود تلاش‌های بسیار زیاد و نیز ادامه‌ سرمایه‌گذاری کلانی که در این زمینه صورت می‌گیرد، نتایج مطلوب هنوز حاصل نشده است.

دانشمندان امیدوارند بتوانند با کمک فناوری نانو به یک روش مناسب با بازدهی بالا دست یابند.

دکتر محمدعلی رضوانی از اعضای هیأت علمی دانشگاه زنجان به همراه تیم خود تحقیقاتی را در این زمینه اجرایی کردند.

وی  با اشاره به پیامدهای زیان‌بار حضور ترکیبات گوگردی در سوخت‌های فسیلی، در خصوص نحوه‌ پیشگیری از این پیامدها گفت: گازهای خروجی کوره‌های صنعتی که از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند، حاوی مقادیر فراوانی ترکیبات گوگرد دار اعم از دی‌اکسید گوگرد است. این موضوع علاوه بر ایجاد آلودگی هوا، بوی نامطبوع، تولید باران‌های اسیدی، بروز بیماری‌های تنفسی و برخی دیگر از اختلالات زیست‌محیطی را به همراه دارد.

رضوانی با بیان اینکه در این پژوهش سعی بر آن بود تا با سنتز یک نانوکاتالیست کارآمد، سرعت و بازدهی فرایند حذف ترکیبات گوگردی از نفت خام را بهبود بخشیم، یادآور شد: کاهش آلودگی محیط‌زیست، افزایش ارزش سوخت کشور و پیشگیری از تخریب تجهیزات و مخازن مرتبط به‌ عنوان مزایای منحصربه ‌فرد استفاده از نتایج این طرح آزمایشگاهی در بخش صنعتی است.

این عضو هیات علمی دانشگاه زنجان با اشاره به جزئیات این تحقیقات، یادآور شد: نانوکاتالیست سنتز شده در این طرح از سرعت عملکرد بالایی برخوردار است و در برابر حرارت مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. همچنین قیمت تمام ‌شده‌ این نانو کاتالیست پایین است و ورود آن به طبیعت از لحاظ زیست‌ محیطی بدون ضرر خواهد بود.

رضوانی اضافه کرد: در این طرح نانوکاتالیست CTAB-PTA@CS بر روی بستر پلیمر طبیعی کیتوسان به روش سونیکیشن سنتز شد و در ادامه با تهیه مدلی از سوخت، نانوکاتالیست از حیث قدرت و سرعت حذف ترکیبات گوگرددار و مرکاپتان‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

به گفته وی نتایج آزمایشگاهی نشان می‌دهند این نانوکاتالیست قادر است مقدار گوگرد کل را به میزان 98 درصد و میزان مراکاپتان‌ها را به میزان 95 درصد کاهش دهد که این موضوع بیانگر قدرت بالای کاتالیزوری بالای این نانوکامپوزیت است.

رضوانی با بیان اینکه این مطالعات از 12 سال گذشته آغاز شده است، خاطر نشان کرد: حذف این میزان ترکیبات گوگردی از سوخت فسیلی منجر به کاهش قابل توجه آلاینده‌های هوا و تولید یک سوخت پاک و دوستدار محیط زیست خواهد شد.

نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش‌های دکتر محمدعلی رضوانی و مختار علی‌نیا اصلی از اعضای هیأت علمی دانشگاه زنجان، زهرا شکری دانشجوی مقطع دکتری، سحر خندان و حسین موسوی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه زنجان است، در مجله  Chemical Engineering Journal با ضریب تأثیر 5.31 به چاپ رسید.

 

برچسب ها

سوخت پاک
مطالب مرتبط بیشتر
خودروسازان جهان به چه قوانین محیط‌زیستی پایبندند؟ پیشنهاد دریافت عوارض ایجاد انرژی‌های پاک برای کاهش آلودگی هوای تهران تبدیل دی‌اکسید کربن به سوخت با کمترین هزینه راهکاری جدید برای دستیابی به سوخت پاک سنجش گوگرد گازوئیل هر دو هفته یکبار تفاهم نامه پایش سوخت دیزل امضا شد امکان سنجی تولید سوخت بیودیزل در ایران کامیون‌ها سوخت پاک‌تری می‌گیرند ضرورت الزام استفاده از سوخت زیستی در شهرها برای رفع آلودگی هوا خودروهای شهرهای آلوده باید بیواتانول استفاده کنند امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه برای برپایی دوره‌های تخصصی خودروهای پاک در وزارت صنعت پاک‌ترین خودرو جهان را بشناسید +عکس نگاهی به مراحل تولید بایودیزل از جلبک‌ها؛ از دنیای گیاهان به امپراطوری سیلندرها! آخرین وضعیت برنامه استفاده از سوختهای زیستی تولید سوخت سبز با پایه گیاهی کاهش آلایندگی موتورهای دیزلی با نانوافزودنی‌ها آشنایی با انواع سیستم‌های ‌هیبرید؛ ولتاژ، سوخت، حرکت! بررسی ایویکو استرالیس NP؛ پاک‌‌مردایتالیایی آشنایی با فناوری تولید سوخت از منابع زیستی؛ از دنیای موجودات زنده تا امپراطوری سیلندرها! ظرفیت تولید سوخت زیستی در کشور وجود دارد یک ژست اسپرتی‌تر برای کوچولوی پاک ب‌ام‌و آینده پاک و هوشمند کراس‌اوور‌ها برنامه‌‎‌ریزی جدید پیش پا صنعت سی‌ان‌جی کشور تکالیف جدید سازمان محیط زیست در پایش کیفیت سوخت توزیعی در کشور سوخت استاندارد مولفه هوای پاک است تاکید بر استفاده از سوخت‌های پاک سهم پائین سی ان جی در سبد سوخت مردم سامانه‌ شکار انرژی اتلافی وسایط نقلیه خدماتی تولید خودرو با سوخت الکتریکی در مازندران اجرایی شد رویای شیـــرین سوخت جایگزین بازار و بافت تاریخی منطقه ١٢منطقه حمل و نقل پاک و برقی می شود اتحادیه سوخت جایگزین تشکیل شد عرضه «تترا»؛ روغن موتور کاهش آلودگی و مصرف سوخت به بازار حذف سوخت مازوت از چرخه مصرفی کشور تا پایان سال برندسازی جایگاههای سوخت در اولویت است خودرو هیدروژنی چگونه کار می کنند؟ استفاده از سوخت فسیلی برای خودروها ادامه خواهد داشت ابداع تولید سوخت اتوبوس‌های شهری از چربی آشپزخانه‌ها در اهواز سال ۹۴ سرآغاز حرکت تهران به سمت شهر عاری از سوخت ‌های فسیلی تولید گیاه مصنوعی برای تامین سوخت خودروهای پاک آینده خورشید به کمک تولید سوخت پاک می آید تهیه سوخت خودرو از خاک شیر توسط محققان ایرانی اجرای آزمایشی طرح جایگزینی سوخت‌های زیستی از سال جاری هموارسازی فرایند قیمت‌گذاری سوخت‌های زیستی در کشور روغن خوراکی به سوخت پاک تبدیل می‌شود
برگشت به بالا