چرا از برخی خودروها به‌عنوان «هندوانه دربسته» یاد می‌شود؟

دلیل نوسان کیفی در خودروهای داخلی

عصر خودرو- کیفیت خودروهای داخلی در حالی همواره طی این سال‌ها محل انتقاد افکار عمومی و کارشناسان بوده که گاهی تناوب و عدم‌ثبات کیفیت یا به‌عبارت بهتر، «نبود نرخ مشخص کیفی» نارضایتی مشتریان را در پی داشته است.

يکشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۲:۰۰

دلیل نوسان کیفی در خودروهای داخلی

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، اوضاع به شکلی است که به قول یکی از مدیران پیشین خودروسازی کشور، خودروهای تولید داخل مانند «هندوانه دربسته» است و کیفیت آنها تا قبل از استفاده، مشخص نمی‌شود. به‌عبارت بهتر، گاهی فلان خودرو داخلی در یک مدل مشخص، از کیفیت متناوبی برخوردار است، به‌نحوی‌که برخی مشتریان از کیفیت آن راضی هستند و برخی دیگر ابراز نارضایتی می‌کنند.
حتی در آمارهای رسمی که از کیفیت خودروهای داخلی منتشر می‌شود، این نکته به چشم می‌آید که سطح کیفی خودروها در معیارهای مختلف دچار نوسان شده و از روند یکدستی برخوردار نیست. در این آمارهای هفتگی و ماهانه، سطح کیفی خودروهای داخلی در معیارهای مختلفی بررسی می‌شود و این در حالی است که گاهی کیفیت خودروهای تحت ارزیابی، در معیارهای موردنظر دچار نوسان شده و در نتیجه سطح کیفی کلی آنها تغییر می‌کند.به‌عنوان مثال، ممکن است فلان خودرو در یک ارزیابی، با ضعف در سیستم ترمز و الکترونیک و تعلیق روبه‌رو شود و سایر معیارها از شرایط مناسبی برخوردار باشند، اما در بررسی ماه بعد یا هفته بعد، نمره منفی ترمز آن بهبود یابد و این بار صداهای غیرعادی آن بیشتر شود.

از همین روست که گاهی پیش می‌آید فلان خودرو خریداری شده در یک بازه زمانی مشخص (مثلا مردادماه) از سطح کیفی بهتر یا پایین‌تری نسبت به همان مدل تولیدی در ماه‌های قبل یا بعد برخوردار باشد. به همین دلیل، برخی مشتریان از فلان خودرو داخلی ابراز رضایت نسبی می‌کنند و برخی دیگر همان مدل را محصولی کم کیفیت و دارای ایرادات گوناگون می‌دانند.این موضوع حتی وقتی مشتریان به نمایندگی‌های رسمی خدمات پس از فروش یا تعمیرگاه‌ها مراجعه می‌کنند نیز از سوی کارشناسان و تعمیرکاران، به آنها گفته شده و از این مساله به‌عنوان رخدادی عادی یاد می‌شود.مثلا گاه مشاهده می‌شود که قطعه یا قطعات به کار برده شده در یک خودرو، از سطح کیفی پایین‌تری در مقایسه با قطعات مشابه در خودرو مشابه، برخوردار و در نتیجه کیفیت کلی محصول موردنظر، متفاوت از آب در می‌آید.

اینجاست که مثال «هندوانه دربسته» کاملا در مورد خودروهای داخلی صدق می‌کند، زیرا گاهی نقاط ضعف و قوت آنها در یک مدل یکسان، شبیه هم نیست و تا مشتریان پشت فرمان ننشینند، عیب و ایراد آن مشخص نمی‌شود؛ در نتیجه این به اصطلاح «هندوانه صنعتی» گاهی سرخ از آب در می‌آید و آب دار، گاهی هم کمرنگ و پلاسیده.هرچند خودروهای داخلی در کل از نظر مشتریان به دو دسته با کیفیت و کم کیفیت تقسیم می‌شوند، با این حال سطح رضایتمندی یا نارضایتی از همان باکیفیت‌ها و کم‌کیفیت‌ها نیز یکسان نیست؛ زیرا گاهی خودروها به دلایل مختلف در یک روند کیفی ثابت یا رو به رشد به تولید نمی‌رسند.

هرچند در خودروسازی جهان نیز گاهی پیش می‌آید که برخی محصولات با عیوب پیش‌بینی نشده مواجه می‌شوند، با این حال اولا این اتفاق در مقایسه با خودروهای تولید داخل، بسیار کمتر و جزئی‌تر رخ می‌دهد و ثانیا خودروسازان بلافاصه با انجام فراخوان‌های رایگان، عیوب مربوطه را برطرف می‌کنند. به گفته برخی کارشناسان، ایراداتی از این قبیل، گاهی به اصطلاح از دست خودروسازان خارجی در می‌رود، وگرنه اینگونه نیست که یک عیب و ایراد کیفی، به‌طور متناوب تکرار شده و فکری به حال رفع آن نشود.

به‌عنوان مثال، طی سال گذشته میلادی و البته سال جدید، اخبار زیادی در مورد بروز ایراد فنی در ایربگ‌های ساخت شرکت تاکاتا منتشر شد و این ماجرای مرگبار، پای بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان را وسط کشید. در حال حاضر نیز روند تعویض ایربگ‌های مرگبار ادامه دارد و آن طور که کارشناسان عنوان کرده‌اند، این ایربگ‌ها از ابتدا دچار مشکل بوده و در واقع با وجود داشتن مشکل فنی، روی میلیون‌ها خودرو نصب شده‌اند.

اگرچه دامنه این ماجرا بسیار گسترش یافت و مشکلات زیادی را برای شرکت سازنده ایربگ‌ها، خودروسازان و مشتریان به وجود آورد، با این حال نمونه‌های مشابه اندکی در سطح خودروسازی دنیا رخ داده و کم پیش آمده چنین بحران بزرگی گریبان خودروسازان جهان را بگیرد. از سوی دیگر، خودروسازان با توجه به اتفاق رخ داده، نظام کنترل کیفی خود را بهبود بخشیدند تا دیگر شاهد چنین فاجعه‌ای نباشند.اما نکته دیگر اینجاست که بسیار بعید به‌نظر می‌رسد در بازارهای خارجی، مشتریان حس «هندوانه دربسته» را نسبت به خودروها داشته باشند، کما اینکه این موضوع در بازار وارداتی‌های کشور نیز منتفی است.

در واقع با وجود بروز ایرادها و مشکلات فنی و قطعه‌ای در خودروهای غیر‌ایرانی، مشتریان خارجی چندان با پدیده «نوسان کیفی» روبه‌رو نبوده و با فاکتور گرفتن از موارد منجر به فراخوان، خودروها از سطح کیفی یکسانی برخوردار هستند. به‌عبارت بهتر، این گونه نیست که مشتریان کیفیت غیر‌همسانی را در مورد یک مدل خودرو مشخص، دریافت کرده و یکی خیلی راضی باشد و دیگری ناراضی. البته طبعا سلیقه مشتریان در میزان رضایت کلی از یک خودرو مشخص، اثرگذار است، با این حال نمی‌توان پذیرفت مشتریان خارجی کیفیت ناهمسان و نا‌متشابهی از یک مدل خودرو مشخص، دریافت می‌کنند.

اگر در میان مشتریان خودروهای خارجی کشور نیز گزارشی میدانی تهیه شود، بسیار بعید است تصور «هندوانه دربسته»، نسبت به این خودروها، در میان آنها دیده شود و یکی از فلان خودرو رضایت داشته باشد و دیگری با فاصله، ابراز نارضایتی کند. واضح‌تر اینکه به‌نظر می‌رسد در خودروسازی جهان، خودروهای مختلف در معیارهای مشخص دارای نقاط ضعف و قوت مربوط به خود هستند و این موضوع کلی بوده و اینگونه نیست که مثلا ترمز فورد موستانگ 2017، برای یک مشتری، خوب کار کند و برای مشتری دیگر عملکرد مناسبی نداشته باشد.

ریشه کیفیت ناهمگون خودروهای داخلی؟

اما چرا تصور «هندوانه دربسته» در میان مشتریان بازار خودرو ایران ایجاد شده است؟ چرا به واقع برخی خودروها در مدل‌های یکسان از سطح کیفی ناهمسانی برخوردار بوده و میزان رضایت یا نارضایتی از آنها، گاه بسیار متفاوت است؟آیا این موضوع به کیفیت و چگونگی مونتاژ خودروهای داخلی در خطوط تولید خودروسازان کشور مربوط می‌شود یا با سطح کیفی قطعات به کار رفته شده، در ارتباط است؟

آن طور که کارشناسان می‌گویند، ناهمگونی کیفیت خودروها دلیل ایجاد حس‌های متفاوت نسبت به مدل‌های یکسان شده و این موضوع با هر دو عامل «قطعه» و «خط مونتاژ» در ارتباط است. به اعتقاد آنها، گاهی تغییر کیفیت قطعات (چه بهبود کیفی و چه نزول کیفی) سبب تولید خودروهایی یکسان به لحاظ مدل و متفاوت از جنبه کیفیت، می‌شود.از سوی دیگر اما گاهی پیش می‌آید که نظارت لازم و کافی در خطوط تولید به خصوص در بخش‌هایی که نیروی انسانی به صورت مستقیم دخیل است، صورت نمی‌گیرد و در نتیجه یک خودرو از کیفیت بهتری برخوردار می‌شود و محصولی دیگر از همان مدل، کیفیت نازل‌تری را دریافت می‌کند.البته این امکان نیز وجود دارد که گاهی هر دو عامل به صورت مشترک اثرگذار شوند که در این صورت، تفاوت کیفی خودروها بیشتر و بیشتر خود را نشان خواهد داد.

در این مورد، معاون اجرایی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید:در اینکه ثبات کیفی در خودروسازی ایران اتفاق نمی‌افتد، تردیدی وجود ندارد؛ به‌عبارت بهتر، صنعت خودرو کشور از نرخ مشخصی در کیفیت برخوردار نیست و به همین دلیل همواره نمرات منفی و نقاط قوت و ضعف خودروها در بررسی‌های کیفی ماهانه، تغییر می‌کند. سعید تاجیک با اشاره به اینکه ریشه این ماجرا در سطح کیفی قطعات و کیفیت مونتاژ نهفته است، می‌افزاید: اتفاق اول در ورودی قطعات رخ می‌دهد؛ به‌نحوی‌که به دلایل مختلف از جمله تغییر سورس‌ها (تامین‌کنندگان)، سطح کیفی قطعات ورودی به خطوط تولید خودروسازان دچار نوسان شده و این موضوع به صورت مستقیم بر کیفیت خودروها اثر می‌گذارد. وی تاکید می‌کند: گاهی پیش می‌آید که منبع تامین قطعات تغییر کرده و سورس جایگزین، قطعات کم کیفیت‌تری را به خطوط تولید خودروسازان می‌فرستد و این مساله سبب بروز تناوب کیفی می‌شود. گفته‌های معاون اجرایی شرکت بازرسی کیفیت در شرایطی است که گاهی به دلایل دیگر نیز ورودی قطعات به خطوط تولید خودروسازان تغییر می‌کند. به‌عنوان مثال، در مواردی به‌دلیل برقراری تعادل میان هزینه‌های تولید و قیمت نهایی محصولات، از سطح کیفی قطعات کاسته می‌شود تا خودروها با هزینه کمتری به تولید برسند. یا گاهی پیش می‌آید که به‌دلیل عدم انجام محاسبات لازم میان خودروسازان و قطعه‌سازان، قطعات تولیدی با مواد اولیه کم کیفیت‌تری به تولید می‌رسند و وقتی همین قطعات راهی خطوط تولید می‌شوند، به‌طور مستقیم بر سطح کیفی خودروها تاثیر می‌گذارند.

برای حل این مشکل، معاون اجرایی شرکت بازرسی معتقد است که باید یک نظام کنترل کیفی برای قطعات ورودی به خطوط تولید در نظر گرفته شود تا نوسان کیفی تا حد امکان مورد کنترل قرار گیرد. به گفته وی، یکی از دلایل دیگر در بروز افت کیفی قطعات، با وضع رقابت در بازار خودرو ایران در ارتباط است؛ به‌نحوی‌که هرچه سطح رقابت افزایش یابد، قطعه‌سازان و خودروسازان، خود کنترل‌های لازم را بالا می‌برند تا سهم شان را در بازار حفظ کنند.

تاجیک اما به کیفیت و چگونگی مونتاژ در خطوط تولید خودروسازان نیز اشاره کرده و می‌گوید: گاهی ایستگاه‌های کنترل کیفی به خصوص آنها که با دخالت نیروی انسانی مواجه هستند، کار خود را درست انجام نمی‌دهند و این مساله نیز در بروز تناوب کیفی اثرگذار است. به گفته وی، مثلا یک شیفت کاری ممکن است با دقت عمل بالا کار خود را انجام بدهد و شیفتی دیگر، اینگونه عمل نکند؛ بنابراین گاهی با این مساله مواجه می‌شویم که یک خودرو مشخص با کیفیت متفاوت به دست مشتریان می‌رسد.به گفته وی، مثلا گاهی درهای یک خودرو به‌خوبی باز و بسته نمی‌شود و این موضوع به عدم رگلاژ مناسب در خطوط تولید و کیفیت مونتاژ برمی‌گردد و از همین رو برخی مشتریان نسبت به این موضوع ابراز نارضایتی کرده و برخی راضی‌اند.

معاون اجرایی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران اما در نهایت تاکید می‌کند که وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال اجرایی کردن طرح‌هایی در راستای بهبود هرچه بیشتر سطح کیفی قطعات ورودی به خطوط تولید و افزایش کیفیت پروسه مونتاژ است. با توجه به اظهارات کارشناسان، به‌نظر می‌رسد رسیدگی و نظارت هرچه بیشتر روی کیفیت قطعات ورودی به خطوط تولید (چه ازسوی نهادهای ناظر و چه از جانب خودروسازان) کمک زیادی به کمرنگ شدن مشکلات کیفی خودروها و ایجاد یک نرخ مشخص کیفی در محصولات دومین صنعت بزرگ کشور خواهد کرد.

برچسب ها

بازرسی کیفیت و استاندارد ایرانارزیابی کیفی خودروها
مطالب مرتبط بیشتر
گزارش ارزشیابی کیفی خودرو تیر ۱۴۰۰ منشر شد بهبود ۱۰ نمره ای شاخص رضایت مشتریان راناپلاس استمرار در افزایش رضایتمندی مشتریان سایپایدک غیبت خودروهای جدید در گزارش ارزشیابی کیفی گزارش ارزشیابی کیفی خودرو اسفند ۹۹ منتشر شد خدمات پس‌از فروش در صدر شکایات خودرویی توسعه خدمات پس از فروش در شرکت مدیران خودرو بر اساس دستورالعملهای ISQI گزارش ارزشیابی کیفی خودرو آبان۹۹ گزارش ارزشیابی کیفی خودرو مهر ۹۹ منتشر شد تجلیل از استاد میرخانی به پاس سالها خدمت به صنعت خودروی کشور ارتقاء رتبه شرکت ستاره ایران در ارزیابی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران اختتامیه ارزیابی خدمات پس از فروش صنعت خودرو کدام برندهای خودرویی بیشترین امتیاز عملکرد، اجرا و چیدمان را از آن خود کردند؟ تولید ۱۰ خودروی سواری ۴ ستاره اوضاع کیفی خودروها رو به بهبودی است پرشیا خودرو برترین شرکت در حوزه پاسخگویی به شکایات مشتریان در میان واردکنندگان خودرو انتشار گزارش کیفی خودروهای داخلی از سر گرفته می‌شود برنامه‌های شرکت بازرسی کیفیت در سال سخت خودرویی ها اعلام شد مصوبه توقف تولید پراید لازم‌الاجراست جایگزین‌های پراید و پژو ۴۰۵ باید استانداردهای ۸۵ گانه را پاس کنند افتتاح آزمایشگاه اندازه گیری ذرات معلق خودروهای دیزلی برای اولین بار در کشور تعلیق اجرای سه استاندارد خودرویی تحویل خودروهای مشتریان براساس استانداردهای زیست محیطی مصوب محصولات سایپا کمترین میزان ( CO۲ ) را تولید می‌کنند پاک ترین خودروساز ایران را بشناسید پژو ۲۰۰۸، با کیفیت ترین خودرو تولیدی سال ۹۷ سازمان استاندارد کیفیت بنزین را تایید کرد خبر مهم رئیس سازمان استاندارد در حوزه خودرو تداوم حذف خودروهای قدیمی توقف تولید پراید و پژو۴۰۵ از خرداد ۹۹ سورن ایران خودرو تبریز سه ستاره شد توقف تولید خودروهای غیراستاندارد به کجا رسید؟ توقف تولید ۲ خودرو در انتظار تصمیم شورای عالی استاندارد تصمیم‌گیری برای توقف تولید خودروهای قدیمی در جلسه هفته آینده شورای عالی استاندارد اعلام توقف خودروهای غیراستاندارد دوشنبه آینده خودروهای حذفی از سوی سازمان ملی استاندارد از بن‌بست دیزلی‌ها تا ستاره‌های کیفی خودروهای سنگین در مردادماه با چه کیفیتی تولید شدند؟ حذف تدریجی مونتاژی‌ها از گزارش کیفی نگاهی به کیفیت وانت‌های داخلی پژو ۲۰۰۸ پنج ستاره کیفی گرفت رعایت ۸۵ استاندارد خودروسازی از ابتدای زمستان امسال الزامی است مقیمی : قول می دهیم از اجرای استاندارد ها عقب نشینی نکنیم توقف تولید خودروهایی که ارتقاء کیفیت نداده‌اند جدیدترین ارزیابی کیفی خودروهای سنگین حذف و اضافه خودروها در گزارش کیفی وانت‌ بالاتر از ۳ ستاره تولید نمی‌کنیم! گزارش ارزشیابی کیفی خودرو در تیرماه ۹۸ منتشر شد پژو ۲۰۰۸ و سیتروئن C۳ پنج ستاره ای کیفی گرفتند کاهش ۱۱درصدی تأمین قطعات خودرو در شبکه خدمات پس از فروش اهداف وزارت صمت درحوزه رضایت مشتریان از محصولات ایران خودرو محقق شد چرا رتبه اول خدمات پس از فروش سال ۹۷ به ایساکو رسید؟ بهبود یک و نیم درصدی کیفیت خدمات پس از فروش شرکت‌های واردکننده خودرو کسب مقام اول آموزش گروه بهمن برای دومین سال متوالی در ارزیابی ISQI اسامی متخلفان واردات خودرو به قوه قضا رفت پرشیا خودرو برای دومین سال متوالی رتبه اول ارزیابی خدمات پس از فروش را کسب کرد رتبه‌بندی بازیگران خدمات پس‌از فروش خودرو گزارش ارزشیابی کیفی خودرو خرداد ۹۸ اعلام شد جدیدترین ستاره‌های خودروهای سنگین توقف خط تولید و اصلاح خودرو‌ها در دستور کار سازمان استاندارد وانت‌های داخلی همچنان بی‌کیفیت تولید می‌شوند کیفیت خودروها در مدار ثبات تولید ۱۳ خودروی سبک با ۴ ستاره کیفی در خردادماه ۹۸ استاندارد‌های ۸۵گانه خودرو اجرا خواهد شد مهر استاندارد بر سوخت خودروهای دیزلی گزارش ارزشیابی کیفی خودرو اردیبهشت ۹۸ منتشر شد دناپلاس ایران خودرو چهار ستاره شد حذف پنج خودرو از گزارش کیفی جدیدترین وضعیت کیفی وانت‌های داخلی مزدا ۳ و B۳۰ چهار ستاره‌های کیفی گروه بهمن گزارش ارزشیابی کیفی خودرو فروردین ۹۸ منتشر شد معرفی نخستین خودرو ۵ ستاره کیفی تولید داخل کشور اتفاق خوب در کیفیت خودرو گزارش ارزشیابی کیفی خودرو در سال ۹۷ خودروهای پرستاره های کیفی اسفند ۹۷ مشخص شدند سیبا موتور مقام اول و بهمن دیزل مقام دوم خدمات فروش در سال ۹۷ را کسب کردند جلوگیری از تولید خودروهای غیراستاندارد از اوایل سال ۹۸ خودروهای سنگین باکیفیت‌تر درآمدند تعداد زیادی از قطعات خودرو مشمول استاندارد اجباری نیستند وانت‌های تولیدی بهمن در رده یک تا سه ستاره کیفی برلیانس H۲۳۰ پارس خودرو به ۴ ستاره کیفیت دست یافت گزارش ارزشیابی کیفی خودرو بهمن ۹۷ منتشر شد هیچ خودروی سنگینی ۵ ستاره نگرفت وانت بالاتر از ۳ ستاره کیفی نداریم گزارش ارزشیابی کیفی خودرو دی ۹۷ منتشر شد ۱۷ خودروی سواری ۴ ستاره کیفی گرفتند استاندارد خودروسازان در سال ۹۸ متحول می‌شود؟ امکان سنجش آزمون برخی استانداردهای ۸۵گانه در داخل کشور وجود ندارد قطعا پس از بررسی‌ها تعدادی خودرو از رده خارج می‌شود محصول جدید ایران خودرو در NAST چین تست می شود اعمال ۵۰ استاندارد از ۱۲۰ استاندار اروپایی برای خودروهای داخلی نیمی از خودروها نمی‌توانند استانداردهای لازم را کسب کنند خودروهایی که در آزمایش استاندارد قبول نشوند، متوقف خواهند شد کیفیت پایدار خودروهای داخلی بررسی تاثیر تایر بر استانداردهای خودرو و رضایت مشتریان از خودرو در چهاردهمین همایش لاستیک ایران همراهی ISQI در اجرای استانداردهای ۸۵گانه صنعت خودرو زیرساخت برای اجرای استاندارد ۸۵گانه فراهم نیست آیا خودروسازان نقره داغ می شوند؟ رضایت مشتریان از خدمات ایساکو افزایش یافت بازرسی استانداردهای ۸۵گانه خودرویی آغاز شد آغاز طرح ارزیابی استانداردهای ۸۵ گانه از اول دی شرکت مدیران خودرو ( ام وی ام-چری ) رتبه نخست SSI را بدست آورد گزارش ارزشیابی کیفی خودرو ها منتشر شد خودروهای مغایر با استاندارد شماره‌گذاری نمی‌شوند رضایتمندی مشتریان از شرکت خدمات فنی رنا افزایش یافته است شماره‌گذاری برخی اتوبوس‌ها متوقف شد گزینه‌ای به شاخص‌های استاندارد خودرو اضافه نشده است حذف ایربگ و ترمز ای.بی.اس خودروها دروغ محض است مجلس پیگیر اجرای نشدن استانداردهای ۸۵ گانه خودرو آیا شاخصی برای تعیین کیفیت خودروهای داخلی وجود دارد؟ نظارت غیر مستقیم سازمان ملی استاندارد بر استاندارد جاده‌ای از ابتدای دی‌ماه چه اتفاقی برای خودروها رخ می‌دهد؟ زیرساخت‌های خودروسازی و استاندارد آلایندگی به طور کامل فراهم نشده است توقف تولید خودروهای فاقد استاندارد تا یکسال آینده افت ۳.۷ درصدی رضایت مشتریان از کیفیت خودروهای ساخت داخل پس از یک سال ۶۰ روز سرنوشت‌ساز برای خودروسازان پاسخ سازمان استاندارد به خبری درباره همکاری با مراکز معاینه‌فنی استانداردهای ۸۵گانه مطابق با ایران نیست گزارش ارزشیابی کیفی خودرو شهریور ۹۷ منتشر شد آغاز بازرسی استانداردهای ۸۵ گانه خودرو از دی ماه پاسخ استاندارد در مورد خودروهای پیش فروش ۹۸ خودروهای پیش‌فروش‌ شده در دست‌انداز استاندارد استانداردهای ۸۵ گانه خودرو تغییر نکرده و طبق زمان‌بندی اجرا می‌شود کسب دومین ستاره کیفیت برای وانت «آریسان» نوسازی ناوگان فرسوده، گامی بزرگ در مسیر کاهش آلایندگی‌های محیطی است مهلت دوساله به خودرو سازان برای کاهش مصرف سوخت جدیدترین رده‌بندی کیفی خودروهای تجاری گزارش کیفی خودروهای ساخت داخل منتشر شد تولید خودرو‌های نا ایمن متوقف می‌شود اهداف کیفی صنعت خودرو تعیین و ابلاغ شد خودروسازان ۵ ماه فرصت استانداردسازی خودروها را دارند رضایتمندی مشتریان در سراشیبی تحریم خودروسازان برای اجرای استانداردهای ٨٥گانه خودرو برنامه دهند خبر جدید پیروزبخت درباره استانداردهای ۸۵‌گانه خودرویی شماره‌گذاری ۴۲ مدل موتورسیکلت متوقف شد پیشنهاد دولت ترامپ برای کاهش استاندارد‌های خودرو‌ها صدور مجوز ۳ خودرو جهت ورود به بازار + اسامی سکوت سازمان استاندارد یک‌ماهه شد شش محصول ایران خودرو چهارستاره کیفی دریافت کردند گزارش ارزیابی کیفی خودروها منتشر شد تولید ۲۰ خودروی سبک و سنگین با درجه کیفی ۴ ستاره در خرداد ماه امسال پرشیا خودرو رتبه اول خدمات پس از فروش در ارزیابی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در سال ۹۶ تدوین راهبرد یکپارچه کیفیت، کلید حل مشکلات صنعت خودرو ارزیابی خدمات پس از فروش خودروهای سنگین در سال ۱۳۹۶ هاوال H۲ با یکه تازی، فاتح ۴ ستاره کیفی شد ۱۶ خودرو موفق به رعایت استانداردهای جدید شدند خداحافظی با تک‌ستاره‌ها نماینده رسمی نیسان در ایران، باز هم قهرمان نظرسنجی مشتریان طبق گزارش سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (ISQI) شد قرارداد همکاری بین ISQI و IDIADA اسپانیا امضا شد دو ستاره کیفی برای سایپا ۱۳۱ و ۱۳۲ جدیدترین رده‌بندی باکیفیت و بی‌کیفیت ترین خودروهای تولید داخل منتشر شد اجرای استانداردها در شرایط فعلی جنگ صنعتی با صنعت خودرو است مخالفت با تعویق یکساله استاندارهای ۸۵گانه‌ خودرویی الزام به اجرای استانداردهای ۸۵گانه خودرو بلندپروازانه است نماینده رسمی نیسان ژاپن در ایران،رتبه اول رضایتمندی مشتریان از خدمات پس از فروش را در ارزیابی ISQI بدست آورد خودروسازان زیر منگنه سازمان استاندارد اجرای پلکانی استانداردهای هشتاد و پنج گانه صنعت خودرو نگاهی به کیفیت خودروهای سنگین تولید ۱۳ خودرو سبک و سنگین با درجه کیفی ۴ ستاره در فروردین ماه امسال ۶۵درصد محصولات ایران خودرو درسطح کیفی ۳ و ۴ ستاره خط و نشان رئیس سازمان استاندارد برای خودروسازان اولتیماتوم استاندارد به خودروسازان واگذاری اجرای استانداردهای هشتادوپنج گانه به شرکای خارجی صنعت خودرو خودرویی که ۶۳ نشان استاندارد را رعایت نکند متوقف می‎شود ۹ نکته که باید در مورد نیسان آلتیما جدید بدانید استانداردهای هشتادو هشت گانه ای در کار نیست دپوی هزار خودرو فاقد استاندارد در گمرکات کشور ثبات کیفی خودروهای داخلی رعایت استاندارد‌های ۸۵ گانه برای خوروسازان به قوت خود باقی است افزایش کیفیت راه حمایت از خودروهای داخلی است فرصت‌سوزی خودروسازان برای عرضه محصولات جایگزین پایان چانه‌زنی برای استاندارد‌سازی وانت پیکان دوباره مجوز شماره‌گذاری گرفت دور جدید توقف تولید خودروهای غیر استاندارد احتمال رکود در بازار خودروهای وارداتی در سال‌۹۷ تحویل قطعات غیراستاندارد توسط خودروسازان در سال ۹۷ ممنوع است اختلاف خودروسازان با استاندارد، موضوعات فنی و اجرایی است استانداردهای ۸۵ گانه خودرو تعدیل نمی شود یک خودروی داخلی استانداردهای ۸۵ گانه جدید را پاس کرد رایزنی با سازمان ملی استاندارد برای مهلت دهی به خودروسازان استانداردهای ۸۵ گانه، راهگشای خودروسازی با چارچوب های جهانی چالش ادامه‌دار خودروسازان و سازمان استاندارد بازدید نمایندگان اداره کل بازرسی و ارزیابی در شرکت ایرتویا دو تصمیم مهم درباره موتورسیکلت ها زور خودروسازان به سازمان استاندارد می رسد؟ وزارت صمت به دنبال بازگشت به استاندارد یورو۴ در خودرو های دیزل جزئیات چگونگی تغییر استانداردهای ۸۵گانه خودرویی سایه سنگین دولت بر خودروسازی های کشور وضعیت "ژله‌ای" استانداردهای ۸۵ ‌گانه خودرویی تا دی‌ ۹۷ از اجرای استانداردهای ۸۵گانه عقب‌نشینی نمی‌کنیم توپ امحاء خودروهای قاچاق در زمین سازمان استاندارد نیسان ایکس‌تریل، رتبه نخست کیفیت را از آن خود کرد واکاوی استانداردهای جدید خودرو در ایران و اروپا تک‌ستاره‌ها در آستانه حذف تولید ۱۸ خودرو با درجه کیفی ۴ ستاره در دی ماه امسال پیشتازی با اقتدار ایسوزو در بازار کامیونت تداوم روند صعودی رضایت مشتریان ایران خودرو از خدمات پس از فروش پژو ۲۰۰۸، چهارستاره کیفی دریافت کرد ۲۵ تا ۵۰ میلیونی‌ها، پرتقاضاترین خودروهای بازار ب ام و سری ۵ در صدر نظرسنجی رضایت مشتریان در ایران کیفیت ساخت ام وی ام ایکس۲۲ مهمترین مزیت رقابتی پریوس با کیفیت ترین خودرو از دیدگاه مشتریان صدرنشینی دو محصول مدیران خودرو در دسته قیمتی ۷۵-۵۰ میلیون تومان رضایت مشتریان از کیفیت خودروهای سواری افزایش یافته است جلوگیری از تولید خودروهای غیراستاندارد از سال آینده اسامی ۲۵ استاندارد اجباری موتورسیکلت‌ها + جدول استاندارد موتورسیکلت‌ها ٢٥ گانه شد احتمال توقف خط تولید ۱۰ مدل خودرو تا تابستان ۹۷ چینی‌ها به استانداردهای خودرویی ایران تن می‌دهند ۶ خودرو در آستانه توقف تولید خودروهای داخلی چه کیفیتی دارند؟ دوراهی استانداردسازی یا خروج از خط تولید برای خودروسازان تیبا ۲ و ساینا دو ستاره شدند شرط افزایش یک‌ساله مهلت رعایت استانداردهای ۸۵ گانه خودروسازان تیبا و پراید هفته ‌آینده تعیین تکلیف می‌شوند خودروهای پرتیراژ استانداردهای جدید را پاس نمی‌کنند + اسامی اتاق فکر برای مقابله با بحران خودروسازی استانداردسازی، کلید حذف تدریجی خودروهای قدیمی ازسرگیری شماره‌گذاری ۲۵ خودروی غیراستاندارد به‌یک‌شرط خودروهای در لیست توقف تولید با کسب استانداردها به بازار برمی گردند مشتریان بازار خودرو تمایل به خرید خودروهای ۵۰ تا ۱۰۰ میلیونی دارند برند پرمیوم فرانسوی بر بام رضایت مندی مشتریان جهان نوین آریا رتبه اول رضایت مشتریان در فروش را کسب کرد گزارش جدید از کیفیت خودروها دپوی ۱۰۰۰ دستگاه خودروی وارداتی غیراستاندارد تولید ۹ خودرو سبک و یک خودرو سنگین با درجه کیفی ۴ ستاره در مهرماه امسال طراحی مدل جدید ارزیابی کیفی خودروها رتبه‌بندی فعلی خودروها نظر سازمان استاندارد نیست اجرای استاندارد اجباری گازوئیل از سال ۹۹ استانداردهای جدید نباید بهانه افزایش قیمت خودرو شود سطح کیفی خودروهای چینی در سال ۲۰۲۰ جزئیات ۸۵ استاندارد خودرویی اعلام شد+ فهرست کامل سازمان ملی استاندارد برای خودروسازان ضرب‌الاجل تعیین کرد رتبه اول رضایت مندی مشتریان از خدمات فروش در بین تولید کننده ها به مدیران خودرو رسید با تولیدکنندگان تعارف نداریم جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین از زمستان آینده هیچ خودروی ایرانی و خارجی غیراستانداردی وارد بازار نمی‌شود دو ماه تا موعد توقف تولید خودروهای غیراستاندارد! توقف تک ستاره ها با تایید شورای سیاست گذاری ۳ مرحله‌ای شدن استانداردسازی خودروها ارتقا استاندارد کمی و کیفی از سال آینده کیفی سازی خودروها در دستور کار مجلس کسب رتبه ی دوم میراژ در ارزشیابی ISQI ثبات در کیفیت سنگین‌وزن‌های خودرویی جدیدترین ارزیابی کیفی سواری‌های داخلی سراتو سایپا همچنان ۴ ستاره کیفی را کسب کرده است با اعلام خبر احتمال توقف تولید ۲۰ مدل خودرو اعلام شد: استانداردهای جدید دور از دسترس نیست احتمال توقف تولید ۲۰مدل خودرو در سال آینده+اسامی میزان رضایت مشتریان از خودروهای اتومات خودروهایی که جان مردم را به خطر می اندازند، تائیدیه استاندارد نخواهند گرفت چانه‌زنی ممنوع! ۱۰ خودروی باکیفیت ایران در مردادماه کدامند جدیدترین وضعیت کیفی سنگین‌وزن‌های خودرویی ده خودروی برتر شاسی بلند در دسته قیمتی زیر ۱۰۰ میلیون تومان از منظر رضایت مشتریان از کیفیت خودرو در سال ۹۵ جدیدترین وضعیت کیفی خودروهای داخلی سانسور کیفیت خودروهای داخلی پایان می‌یابد سختگیری سازمان استاندارد بر واردات خودرو؟ رعایت استانداردها باعث افزایش قیمت نمی‌شود تداوم رشد مدیاموتورز در رضایتمندی مشتریان از خدمات پس از فروش ارزیابی رضایتمندی مشتریان از کیفیت خودروها منتشر شد ارتقای رتبه خدمات پس از فروش در ارزیابی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در سال ۱۳۹۵ تولید خودروهای بی‌کیفیت متوقف می‌شود تولید خودروهای تک‎ستاره از سال ۹۷ متوقف می‌شود خودروسازان باید تمام تولیدات خود را با استانداردهای اروپایی تطبیق دهند نگین خودرو، رتبه نخست و بالاترین رشد رضایت خدمات پس از فروش سال ۱۳۹۵ را کسب کرد ایرتویا رتبه نخست خدمات پس از فروش در میان واردکنندگان را از آن خود کرد افزایش استانداردها موجب افزایش کیفیت خودروها است سال ۹۷ پایان تولید خودروهای غیر استاندارد توقف خودرو، هزینه خواب و تأمین قطعات ۳ دغدغه اصلی مردم در خدمات پس از فروش رضایت فراتر از حد انتظار خریداران پریوس رده‌بندی کیفی خودروهای داخلی منتشر شد چهارستاره کیفی برای تندرپلاس ایران خودرو خودروهایی که گران شد، کیفیت‌شان افزایش یافته است خودروهای تجاری چه کیفیتی دارند ۵ محصول گروه سایپا ۴ ستاره کیفیت را دریافت کردند دناپلاس ایران خودرو با سه ستاره کیفی وارد شد جدیدترین ارزیابی کیفی خودروهای داخلی منتشر شد استانداردهای خودرویی یک مجموعه همگن است سازمان استاندارد وظیفه‌ای برای پایش کیفیت خودروها ندارد جعل نشان استاندارد بر روی لنت ترمز خودرو در قزوین شناسایی شد رشد ۴۱ امتیازی شرکت مدیا موتورز در رضایتمندی مشتریان از خدمات پس از فروش سود و زیان حذف پرتیراژها آذرماه ۹۷ آخرین فرصت ارتقای کیفی خودروهای داخلی است پارس تندر ۴ستاره شد هیوندای کرمان نیامده صدر نشین شد در گزارش ISQI از کیفیت خودروهای تولید شده در اردیبهشت‌ماه اعلام شد احتمال توقف تولید ۴ خودرو تا پایان سال آینده ثبات در کیفیت سواری‌های داخلی رده‌بندی کیفی خودروهای سنگین منتشر شد سراتو و ساندرو سایپا ۴ ستاره کیفی دریافت کردند نگاهی به کیفیت وانت‌های داخلی پاسخ سازمان استاندارد به ادعای تولید خودروهای آب‌سوز ارتقای سطح کیفی سمند سورن خودرو بدون گزارش کیفی هندوانه دربسته است! نخستین گواهی استاندارد محصول دانش بنیان اعطا شد جدیدترین رده‌بندی کیفی خودروهای داخلی منتشر شد استفاده از گواهینامه استاندارد جعلی برای واردات خودرو در دوران تحریم آغاز همکاری های ISQI با کره جنوبی در زمینه تست، بازرسی و کالیبراسیون تدوین استانداردهای جدید برای تولید خودروهای داخلی تولید خودروهای فاقد استاندارد از سال ۹۷ متوقف می شود نگاهی به وضعیت کیفی خودروهای سنگین برای خودروها استاندارد سرعت در نظر گرفته شود ثبات کیفی خودروهای داخلی آخرین گزارشات ISQI در زمینه رضایتمندی مشتریان منتشر شد درخشش ساندرو در صدر جدول کیفی خودروهای داخلی چری آریزو۵ و کسب ۵ ستاره ایمنی خودروسازان داخلی بی توجه به مسئله کیفیت جدیدترین رده بندی کیفی خودروهای تولید داخل منتشر شد پژو ۲۰۶ سه ستاره شد استاندارهای جدید خودرویی تا پایان سال ابلاغ می شود گزارش کیفیت خودروهای داخلی ناگفته‌های ارزیابی کیفی خودروهای داخلی تولید خودروهای به روز در کشور انتظارات سازمان استاندارد را برآورده می کند ۲۹ استاندارد برای تولید خودرو اضافه شد + جزئیات کیفیت یک خودرو کاهش یافت سراتو سه ستاره شد بهترین‌های ایران هنوز سه ستاره‌اند هیچ خودرویی بیشتراز سه ستاره نگرفت نمره متوسط برای خدمات پس از فروش خودروسازان گزارش درجه‌بندی کیفی خودروها چه تاثیری در بازار دارد؟ کارنامه کیفیت خودروها؛ کدام خودرو بیشترین کیفیت را دارد؟ تندر ، مزدا۳، هایماS۷ و رانا در صدر جدول کیفیت تندر۹۰ و رانا صدرنشین شدند سازمان استاندارد فقط ناظر ۵۲ استاندارد اجباری خودرو و قطعات است و لاغیر پیگیری پرداخت خسارت توقف خودرو در تعمیرگاه‌ها لغو مجوز واردات برخی خودروهای وارداتی در سال ۹۵ آلفا رومئو جولیتا رتبه نخست سطح کیفی از دیدگاه مشتریان در بازه قیمتی بیش از ۱۲۵ میلیون تومان رنو فلوئنس رتبه نخست سطح کیفی از دیدگاه مشتریان در بازه قیمتی ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلیون تومان کیا سراتو رتبه نخست سطح کیفی از دیدگاه مشتریان در بازه قیمتی ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان کیا پیکانتو رتبه نخست سطح کیفی از دیدگاه مشتریان در بازه قیمتی ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان برلیانس H۳۳۰ رتبه نخست سطح کیفی از دیدگاه مشتریان در بازه قیمتی ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان ام وی ام۱۱۰ رتبه نخست سطح کیفی از دیدگاه مشتریان در بازه قیمتی کمتر از ۲۵ میلیون تومان آلفارومئو جولیتا با کیفیت ترین خودروی وارداتی بازار ایران آسمان خودروهای چینی پرستاره شد گزارش رضایتمندی مشتریان از کیفیت اولیه خودرو در سه ماهه اول مالکیت بروزرسانی استاندارد خودروها همزمان با رفع تحریم‌ کیفیت خودروهای داخلی پایین است! رقابت ستاره‌ای خودروها در آزمون‌های کیفی انتخاب شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در جشنواره تجلیل از تلاشگران کیفیت کشور میتسوبیشی سواران راضی ترین مشتریان بازار خودرو ایران آغاز ارزیابی تعمیرگاه‌های مجاز خدمات پس از فروش کلیه شرکت‌های عرضه‌کننده خودرو کسب رتبه نخست رضایتمندی مشتریان در حوزه فروش توسط آرین موتور آزمون هایCOP خودرو NEW X۳۳ انجام شد کیفیت خودرو ایرانی؛ از سیاه تا سفید بازنگری استانداردهای تولید خودرو در ایران یک واکنش به عدم انتشار گزارش کیفی خودروهای داخلی دلیل مخالفت اولیه با واردات بنز استاندارد خودروهای وارداتی از کشورهای حوزه خلیج فارس قابل قبول نیست دلیل پایین بودن کیفیت برخی خودروهای ایرانی تاخیر در انتشار گزارش کیفی خودروها طولانی شد دلیل عدم انتشار گزارش کیفی خودروهای داخلی جایگاه خودروها در رده‌بندی کیفی تنزل یافت ورود خودروهای آمریکایی ممنوع است آغاز بازرسی مخازن سی‌ان‌جی خودروهای دوگانه‌سوز از اواخر آبان مشتریان برلیانس H۳۳۰ از کیفیت این خودرو ابراز رضایت کردند ارتقای استاندارد کیفیت خودروها به یورو ۵ تا پایان سال ۹۶ استاندارد خودروهای سبک بازنگری شد با کیفیت ترین و بی کیفیت ترین خودروهای تولید داخل را بشناسید الزام خودروسازان به گارانتی خدمات خودرویی استاندارد خودرویی یورو ان کپ در ایران اجرا می‌شود کیفیت دو وانت داخلی کاهش یافت ارتقا کیفی خودرو های تولید داخل در تیر ماه رابطه رضایتمندی از کیفیت خودروها با قیمت آنها مشاور مرسدس بنز و پورشه در ایران میزان رضایت مشتریان ازفرآیند فروش شرکتهای خودرویی اعلام شد رضایت مشتریان از فروش خودروهای سواری ۶.۳ درصد افزایش یافت توان فنی بالا علت انتخاب isqi برای بازرسی خودروهاست رضایت مشتریان از فروش خودروهای سواری ۶.۳ درصد افزایش یافت کمیسیون صنایع و معادن مجلس واگذاری ISQI را بررسی می کند
برگشت به بالا