بررسی وضعیت نابسامان تامین قطعات یدکی برخی خودروهای کلاسیک

مصیبتی به نام قطعه

عصر خودرو: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های تعمیر، نگهداری و بازسازی خودروهای قدیمی و کلاسیک مسئله تامین قطعات یدکی است. قطعا خودروهای مدرنی که مدت‌هاست در بازار کشورمان حاضرند و به دلیل مونتاژ و یا فعال‌بودن نمایندگی‌های مجاز کوهی از قطعات یدکی از آنها حمایت می‌کند، در این مورد خاص وضعیتی به‌مراتب بهتر از خودروهایی دارند که در تیراژی محدود به ایران وارد شده، در صورت واردات انبوه نیز به دلیل آنکه مدت‌هاست از عمرشان گذشته، پشتوانه چندان مناسبی از قطعات یدکی برایشان باقی نمانده است. با این حال وضعیت قطعات یدکی خودروهای کلاسیک با وجود حجم بالای اسقاط در چند سال اخیر به یکی از بزرگ‌ترین معضلات جامعه کلاسیک‌باز ایران بدل شده است؛ امری که سبب شده بسیاری از خیر تهیه قطعات از منابع داخلی گذشته، خرید بعضاً گران‌تر قطعات از منابعی همچون وب‌سایت ebay و سایر منابع خارجی را ترجیح دهند.

Saturday 12 September 2015 - 10:24:00

مصیبتی به نام قطعه

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در این مطلب سعی خواهیم کرد تا با بررسی موشکافانه مصادیق واقعی و تجربیات عینی برخی مالکان خودروهای کلاسیک، ببینیم که دقیقا چه بر سر  بازار قطعات یدکی خودروهای قدیمی آمده و در آینده چه چیزی در انتظار این بازار پرتلاطم و مواج است.

این درد مشترک

اگر با کلاسیک‌بازهایی که برای خودرو خود دل می‌سوزانند صحبت کنید، قطعا متوجه خواهید شد که یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این عزیزان، تامین قطعات اصلی و با‌کیفیت برای خودرو محبوبشان است. شاید تا چند سال قبل بیشترین گلایه‌ها و شکایت‌های این دوستان مرتبط با وجود حجمی بالا از قطعات متفرقه و غیر‌اصلی در بازار قطعات یدکی و کلاهبرداری‌های مرتبط با این قطعات بود.
اما امروزه بحث قطعات یدکی به طور کلی به بزرگ‌ترین مشکل این جامعه بدل شده است. عده‌ای از قیمت بالا‌ و غیر‌منطقی قطعات می‌نالند و بسیاری نیز از نحوه برخورد و کلاهبرداری‌هایی که ناشی از سوء‌استفاده برخی ‌فروشندگان است، شاکی هستند. علاوه بر این، جماعت زیادی از این عزیزان نیز نسبت به یافت نشدن برخی قطعات که تا سال‌ها قبل به فراوانی یافت می‌شدند شکایت دارند. همه این موارد سبب شده تا برای بسیاری یافتن قطعات مورد نیاز با قیمت مناسب و در اسرع وقت به رویایی دست‌نیافتنی بدل شود.
آنهایی که سال‌های قبل را به یاد دارند، بیش از سایرین نسبت به این وضعیت نامیمون اعتراض دارند و همواره از سال‌های دهه 70 و اوایل دهه 80 شمسی به نیکی یاد می‌کنند! اما دقیقا چه بر سر بازار قطعات یدکی ایران آمده است؟ دقیقا چه شد که دیگر افرادی که برای خرید قطعات یدکی به مراکز موجود همانند خیابان‌های شوش و پامنار و امیرکبیر و ملت و سعدی جنوبی سر می‌زنند، با دست پر و رضایت کامل نزد خودرو خود باز‌نمی‌گردند؟

قطعات یدکی کجا رفته‌اند؟
از سال‌های آخر دهه 70 شمسی رفته‌رفته طرح جایگزینی خودروهای فرسوده آغاز شد. در ابتدا این طرح به صورت غیر جدی و کج‌دار و مریز پیش می‌رفت و چندان اثر‌بخش نبود، اما با رسیدن به سال‌های میانی دهه 80 دیگر رفته رفته همه خودروهای فرسوده (و بعضا غیر‌فرسوده ارزشمند!) از رده خارج شدند و جای خود را به محصولات وطنی همچون پراید و پژو RD دادند. همین امر سبب شد تا علاوه بر حجم اندک قطعات‌ نویی که در بازار قطعه‌فروشان موجود بود، حجم قابل توجهی از قطعات استوک و کارکرده دست دوم نیز روانه بازار شود. این بدین معناست که اصولا در مورد بسیاری از خودروهای قدیمی که در تیراژی قابل قبول به ایران وارد شده‌اند، نباید مشکل چندانی در مورد قطعات یدکی (حداقل در مورد قطعات نو) مطرح باشد.
اما از اواخر دهه 80 شمسی و در چند سال اخیر به یک باره وضعیت قطعات یدکی بسیار بغرنج شد. حتی برخی خودروهای نه‌چندان خاص همانند بنزهای معماری (اتاق W114) و ب‌ام‌و سری 5 (معروف به 518 اتاق E12) نیز با چنین مشکلی مواجه شدند و رفته رفته بسیاری از مالکان نسبت به وضعیت پیش آمده به ستوه آمدند. اما آیا این نایابی قطعات فقط از مصرف‌شدن و نابود‌شدن این قطعات ناشی شده است؟ پاسخ به این سوال منفی است. برای یافتن این سوال کافی است تا به وضعیت خرید قطعه و انبار‌کردن آن در سال‌های اخیر بپردازیم.  با کمیاب شدن برخی قطعات در سال‌های اخیر و کاهش حجم قطعات نو در بازار، بسیاری به خرید و انبار کردن قطعات مبادرت ورزیدند و عده‌ای از مالکان که حجمی از قطعات نو را از قبل در اختیار داشتند، به قولی قطعات یدکی خود را دو‌دستی نگه داشتند و از فروش و یا عرضه آن در میان سایر مالکان خودداری کردند.
خصوصا با پدیدآمدن گروه‌های شبه‌مافیایی در بازار خودروهای قدیمی و کلاسیک و بالا رفتن قیمت این خودروها، رفته رفته بازار قطعه نیز به این سمت کشیده شد. بنابراین بخش اعظم نایابی قطعات نه‌تنها مربوط به مصرف این قطعات در سال‌های اخیر نیست، بلکه ناشی از احتکار و خودداری فروشندگان از عرضه آنها به مشتریان است. ‌در بهترین حالت فروشندگان قطعه از فروختن قطعات نو و مناسب به هر مشتری ناشناسی خودداری کرده، فقط این قطعات را در اختیار آشنایان و دوستان خود قرار می‌دهند.  البته این عمل از بسیاری جهات قابل مذمت نیست؛ چرا‌که در سال‌های اخیر بسیار رخ داده است که فردی قطعاتی که نیاز نداشته را از قطعه‌فروشان خریداری‌، انبار کرده ‌ و بعدها با قیمت‌هایی گزاف‌تر فروخته است؛ امری که به بی‌اعتمادی قطعه‌فروشان و گرانی آن انجامیده است.

برخورد بد فروشندگان
تعداد قطعه‌فروشانی که به فروش قطعات نو و کارکرده خودروهای قدیمی مشغولند در سال‌های اخیر افت قابل توجهی داشته‌ و به قولی در این زمینه دست کم شده است. همین کم شدن فروشندگان که ناشی از کهولت سن و بعضا فوت برخی از این عزیزان و تغییر شغل آنها سبب شده تا علاوه بر حذف رقبا، بسیاری جدیدا پا به این عرصه بگذارند.
همه ما می‌دانیم که با کمتر‌شدن رقبا در هر عرصه‌ای، دست عده باقیمانده در حرفه برای قدرتنمایی و تصمیم‌گیری کلان بازتر می‌شود؛ امری که به وضوح در سال‌های اخیر برای بازار قطعات یدکی خودروهای کلاسیک افتاده است. اما در این میان از بین رفتن اخلاق حرفه‌ای و برخورد مناسب با ارباب رجوع و مشتری یکی از مهم‌ترین تبعات این پدیده است.
به قولی برخی‌ فروشندگان قطعات در سال‌های اخیر به کلی فراموش کرده‌اند که هدف نهایی آنها فروش قطعات یدکی و کسب درآمد از این طریق است.
طلبکار‌بودن، برخورد سرد و بعضا کج‌خلقی و مواردی از این دست در سال‌های اخیر به تعدد از سوی دارندگان خودروهای قدیمی نقل شده‌اند. برای مثال، در موردی خاص یکی از دارندگان ب‌ام‌و 320 (نسل E21) که برای خرید کلید چراغ داشبورد به قطعه‌فروشی در تهران مراجعه کرده بود، پس از سوال از علت قیمت بالا و غیر‌منطقی این قطعه (30 هزار تومان) با این پاسخ مواجه شده بود که «اگر نمی‌خواهید می‌توانید یک چراغ قوه داخل داشبورد خود قرار دهید و هر وقت هوا تاریک بود، با نور انداختن به داخل داشبورد آن را روشن کنید!»  مواردی از این دست آنقدر زیادند که برای بررسی همه آنها شاید یک مطلب جداگانه لازم باشد! خلاصه کلام این است که همراه با قیمت عادلانه و تعداد کافی قطعات، اخلاق مداری یا اخلاق کاری نیز از بازار قطعات یدکی رخت بربسته است.

قیمت‌گذاری به سبک سر گردنه
اگر به بازار خودهای کلاسیک در سال‌های اخیر دقت کنید، بزرگ‌ترین تحول را بالا رفتن نجومی قیمت خودروها خواهید یافت؛ امری که چندین عامل مهم از جمله بالا گرفتن تب خودروهای قدیمی، رواج مد‌گرایی در شبکه‌های اجتماعی، نایاب شدن این خودروها و برداشت کردن قیمت‌ها از منابع غیر اصولی خارجی همانند ebay و از همه مهم‌تر بالا رفتن قیمت کلی خودرو مسبب آن است. اما مسئله بالا رفتن قیمت خودروها امر ساده‌ای نیست و بررسی و مطرح‌کردن آن به طور دقیق نیازمند یک مطلب کامل است. اما بالا رفتن قیمت خودرو خود بر قطعات یدکی نیز تاثیر شگرفی داشته است. یکی از عوامل اصلی این قیمت‌گذاری نایاب شدن برخی قطعات است. همان‌طور که در ابتدای مطلب به علل نایابی قطعات پرداختیم، همین نایابی دستاویزی شده برای افزایش نجومی برخی قیمت‌ها؛  امری که حتی به بازار قطعات غیر‌اصل و متفرقه و حتی ایرانی نیز سرایت کرده است و سبب شده تا دست بسیاری برای خرید قطعات کوتاه باشد.
یکی از دلایل اصلی این قیمت‌گذاری، نبود مرجعی واقعی و مناسب و عدم نظارت بر این قیمت‌هاست. این قیمت‌گذاری غیرمنطقی و سلیقه‌ای به این صورت انجام می‌گیرد که بسیاری از قطعه‌فروشان معمولا در مواردی که قطعه در ایران نایاب نیست، دست به دامان قیمت‌های سایت‌ها و مراجع خارجی می‌شوند و در مواردی که قطعه خاصی در ایران نایاب است، قیمت‌گذاری را به صورت دل به خواه و کاملا شخصی انجام می‌دهند. همین امر و عدم نظارت به افزایش باورنکردنی قیمت قطعات انجامیده است. علاوه بر این بالا رفتن قیمت خودرو سبب شده تا اوراق‌کردن خودروها نیز پروسه‌ای گران‌تر شده، دست یافتن به قطعات دست دوم نیز گران‌تر از قبل شود. همه این موارد به اینجا ختم شده است که در بسیاری موارد خرید یک خودرو به طور کامل، قیمتی در حدود یک‌سوم قیمت خرید چندین قطعه اصلی خودرو داشته باشد؛ امری که در برخی نقاط جهان نیز مرسوم است و متاسفانه به‌تدریج به بدتر شدن بازار قطعات در ایران انجامیده است.  اما یکی دیگر از دلایل این قیمت‌گذاری غیر‌منطقی و سلیقه‌ای، نبود آگاهی کافی بسیاری از مالکان (خصوصا تازه‌مالکانی که از نظر مالی وضعیت مناسبی دارند) از قیمت‌های واقعی و منطقی است. تا جایی که بسیار توصیه می‌شود ‌هنگام مراجعه به بازار قطعات دست دومی چون شوش از شیک‌پوشی بپرهیزید چراکه قیمت قطعات درخواستی را بر اساس ظاهر شما اعلام می‌کنند. 
همین امر سبب شده تا اگرقطعه‌فروشی نیز به صورت منصفانه قیمت‌گذاری را انجام دهد، هنگامی که مشاهده می‌کند قطعه‌فروشان دیگر قطعاتی یکسان را با قیمت‌هایی گزاف‌تر به راحتی می‌فروشند و یا برخی قطعات را از وی با قیمتی پایین خریداری کرده، با قیمتی به‌مراتب بالاتر می‌فروشند، قیمت‌های خود را همگام با دیگران افزایش دهند. همه این موارد دست در دست هم نهاده، سبب شده تا برای خرید یک جفت چراغ جلو اصل مرسدس بنز W108 ( کلاس S دهه 60 میلادی) ارقامی در محدوده 4 میلیون تومان و برای یک دست چراغ عقب تخت مرسدس بنز W114 (معماری) ارقامی در حد 2 میلیون تومان شنیده شود که با وجود آنکه در ابتدا برای بسیاری مضحک بود، رفته رفته به قیمت مرجع بدل شود!  با این حال بسیار پیش آمده است که فردی قطعاتی را با قیمتی که در بازار و فضای مجازی به عنوان عرف مطرح شده خریداری کرده، بعدها با این واقعیت که قیمت‌های مذکور کاذب و حبابی بوده مواجه شود؛ امری که نه‌تنها به ضرر فرد مذکور، که به ضرر بازار قطعه نیز هست؛ چرا که به بالا رفتن تدریجی قیمت‌ها می‌انجامد.

چاره کار؟
حال که برخی از مهم‌ترین علل بالارفتن قیمت قطعات و آشوبی که در بازار قطعات پدید آمده را بررسی کردیم، مهم‌ترین سوالی که پیش می‌آید این است که آیا راه‌حلی برای این آشفته‌بازار و نابسامانی وجود دارد؟ پاسخ به این سوال بسیار دشوار و متاسفانه احتمالا منفی است.  با آنکه در بسیاری از موارد در کشورمان با قیمت‌گذاری سلیقه‌ای و غیر‌منصفانه مواجه هستیم، اما معمولا به دلیل وجود نظارت مقطعی توسط ارگان‌های مربوطه، قیمت‌ها افسارگسیخته بالا نمی‌روند و معمولا روند افزایش قیمت‌ها قابل پیش‌بینی است. این در حالی است که روند افزایش قیمت قطعات نه‌تنها منطقی و قابل پیش‌بینی نیست، بلکه بعضا هیچ دلیل خاصی نیز ندارد.  برای مثال، در اواخر دهه 80 شمسی و با برهم خوردن نرخ برابری ارز و بالا رفتن قیمت ارزهای خارجی، قیمت قطعات خودروهای کلاسیک نیز به یک باره و همگام با سایر اقلام افزایش یافت؛ اما پس از ثبات نسبی در بازار نیز افزایش قیمت قطعات همان روند صعودی عجیب دوران افزایش نرخ ارز را در پیش گرفت و تا به امروز نیز با روندی بسیار تندتر از سال‌های پیش از افزایش نرخ ارز در حال افزایش است. شاید پدید آمدن یک نهاد نظارتی مناسب و منصف برای بررسی این آشفته‌بازار، اصلی‌ترین و دشوارترین راهکار برای مقابله با این مشکل باشد. اما کاری که امروز از دست مالکان و علاقه‌مندان برمی‌آید، این است که با قیمت‌های منصفانه و منطقی قطعات آشنا شوند و برای یافتن قطعات با قیمت‌های مناسب جست‌وجو کنند و به قیمت‌های اکثرا سلیقه‌ای و نادرست برخی قطعه‌فروشان در فضای مجازی اقتدا نکنند؛  امری که با اندکی جست وجو و پرسش از افراد قابل اعتماد و درستکار این عرصه و افراد با تجربه و شناخت درست از قطعات اصلی و تمیز دادن این قطعات از نمونه‌های متفرقه محقق می‌شود. شاید بتوان گفت مطرح‌کردن تمامی موارد و راه‌حل‌ها از عهده نویسنده مطلب خارج است!

برچسب ها

خودرو کلاسیک
مطالب مرتبط بیشتر
طراحی برجسته ایتالیایی یا کپی کامل ژاپنی! + عکس رونق و محبوبیت تبدیل خودروهای کلاسیک به خودروهای برقی موزه خودروهای تاریخی ایران افتتاح شد برنامه های پرشیا کلاسیک ادامه دارد دورهمی جذاب کلاسیک های ب ام و در نمایندگی پرشیا خودرو لواسان خودرو‌های کلاسیک چگونه قیمت گذاری می‌شوند؟ نخستین رودشو شهری بی ام های کلاسیک هیولای کوچک 8 سیلندر در گودوود 10 اتومبیل افسانه‌ای با طولانی‌ترین تولید در جهان عجیب ترین خودروهای تاریخ را بشناسید کاروان دهه هشتادی با پیشرانه ب ام و وارد حراج می شود الگند EL1؛ رونوشتی مدرن از یک خودروی آلمانی پس از 37 سال! +عکس خودرو‌های کوچک و کلاسیک مخصوص ماشین‌باز‌های حرفه‌ای+ تصاویر اف40؛ جذاب ترین سرخ پوش دهه 90 ایتالیا و تحفه ای که با فراری ماندگار شد خودروی 5 هزار دلاری چینی و طراحی مشابه مینی های محبوب جهان! پیلموت باراکودا با برچسب 6.5 میلیون دلاری وارد حراج می شود! دورهـمی اتول‌های کلاسیک حراج خودروی 86 ساله متخصص حرکت در برف بازگشتی به یک محصول دهه 70 که هیوندای بدان افتخار می کند!+ عکس 10 خودروی برتر کلاسیک آفرود در طول تاریخ جشنواره فروش اقساطی خودروهای کلاسیک ب ام و در پرشیا خودرو طراحی متفاوت و اسپرت باواریایی ها طراحی ناموفق دهه 90 میلادی و تحفه کمیاب دوران حاضر! رونمایی از خودروی کلاسیک مزدا MX-5 Hurtan غایبین بزرگ ایران تبدیل خودروی قدیمی به گل فروشی متحرک! پیرمردها مُچ می‌اندازند! خودرویی که از 1988 تا کنون 936 کیلومتر حرکت کرده است! گرانقیمت‌ترین ماشین کلاسیک جهان چه و کجاست؟ پونتیاک Trans Am و نسخه ای که فقط 8 دستگاه از آن وجود دارد! از "سیلور شدو" تا "مانتا" انتقال یک خودرو سیتروئن مدل 1953 به سعدآباد خودروهای تاریخی کارت سوخت دریافت می کنند؟ تبدیل پلاک‌های قدیمی به پلاک ملی برای خودروهای کلکسیونی بازار داغ یانکی‌های نه چندان گران! از هیولای مینیمال تا کلاسیک 1 میلیون دلاری! (+تصاویر) مرسدس اوراقی با یک میلیون دلار حراج شد! کوروت سی6 در سفر معکوس زمان+ تصاویر کشف یک کلکسیون استثنایی با 300 دستگاه خودروی کلاسیک ارزش 24میلیارد دلاری صنعت خودروی کلاسیک ارتقای جایگاه و صیانت از خودروهای کلاسیک ب.ام.و خدمات متمایز پرشیا خودرو برای مالکان خودروهای کلاسیک ب.ام.و و مینی لاستیک سنگین را احتکار نمی‌کنیم معرفی کسب کارهای جدید پرشیاخودرو؛ از بوتیک و تیونینگ تا خودروهای کلاسیک مشخصات 4 هزار خودروی قدیمی و تاریخی در کشور ثبت شده است رالی خودروهای کلاسیک در البرز آغاز شد رویای گردش در بافت تاریخی یزد با خودروهایی از جنس تاریخ آغاز رالی خودرو‌های تاریخی و کلاسیک رالی تور خودروهای کلاسیک از نیاوران به سمنان رسید آگهی ژیان 80 میلیون تومانی در بازار خداحافظی خودروهای کلاسیک با کارت سوخت شاه قراضه ایران به حراج گذاشته شد حراج خاص ترین پورشه تاریخ میراث دتوماســو رالی خودروهای کلاسیک در مسکو مرگ یک تن و نابودی 9 خودروی کلاسیک در آتش سوزی +تصاویر مرسدس بنز خاص در ایران گران ترین خودروهای کلاسیک در بازار جهانی کلاسیک بازی پای برج قدیمی‌ترین پورشه باقیمانده گردهمایی خودرو‌های کلاسیک فولکس - شیراز بچه شیر فرانسوی تصاویری برای عاشقان خودروی کلاسیک رژه خودروهای کلاسیک در ساری کاروانی از خودرو‌های کلاسیک در تور سفر در زمان نقاشی و بازسازی کامل بدنه خودروهای کلاسیک رژه خودروهای تاریخی از کاخ سعدآباد تا کاخ نیاوران رالی خودروهای کلاسیک در البرز آغاز شد نمایشگاه خودروهای کلاسیک در شیراز برگزار می شود خودروهای قدیمی اوراقی یا جواهرات فرسوده شهر پیکان 80 میلیونی و ژیان 60 میلیونی تعمیرگاه مرکزی داتیس خودرو، اولین مرکز تخصصی بازسازی خودروهای کلاسیک ساخت خودروهای کلاسیک بنز توسط هنرمندان اصفهانی رقابت 100 دستگاه خودرو و موتورسیکلت تاریخی+تصاویر زنده باد نوستالژی! دورهمی کمیاب‌ترین خودروهای کلاسیک دنیا در پاریس سفر در زمان با تاریخچه صنعت خودروسازی جهان همایش خودروهای کلاسیک در میدان نقش جهان +عکس 3 خودروی کلاسیک نایاب در ایران نمایشگاه خودروهای کلاسیک در باقر شهر تهران دورهمی قدیمی‌ترین خودروهای کلاسیک در یزد گردهمایی خودروهای کلاسیک مرسدس بنز در تهران گردهمایی خودروهای کلاسیک در تهران برگزار شد اولین نمایشگاه خودروهای کلاسیک ارومیه دنیای تاریخی مرسدس بنز ستارگان 4 چرخ از بطن جامعه تا دفتر خاطرات رژه خودروهای تاریخی در خیابان‌های تهران گردهمایی فولکس‌واگن‌های قدیمی در شیراز نمایش ماشین‌های قدیمی در اوکراین +تصاویر پاک‌های امروز؛ کلاسیک‌های فردا رالی خودروهای کلاسیک در مسکو +تصاویر افتتاح نمایشگاه خودروهای کلاسیک در مجموعه سعدآباد تهران گزارش تصویری جشنواره موتورسیکلت، اتومبیل‌های خاص و کلاسیک نوروز 1397 خودروهای کلاسیک مسیر سی و سه پل تا میدان نقش جهان را مسابقه دادند پیرمردهای خوش سفر نمایشگاه خودروهای کلاسیک در کاخ موزه رامسر افتتاح شد دود هنوز هم از کُنده بلند می‌شود بررسی علل و راهکارهای جلوگیری از افزایش قیمت خودروهای کلاسیک در ایران آیا خرید و بازسازی خودروهای پلاک سفید یا لیزری تصمیم درستی است؟ ملاقات با جیپ سیمرغ 1365 در لباس «هانکو» چرا تعمیر و نگهداری خودرو‌های کلاسیک و قدیمی مشکل‌تر است ؟ نمایشگاه خودروهای تاریخی در سعدآباد برگزار می‌شود سفر باارزش‌ترین کلاسیک‌های ایران به رامسر همایش خودروهای کلاسیک در کرمانشاه برگزار می‌شود قیمت کدام خودروهای دهه هشتادی نسبتا ارزان، در آینده جهشی خیره‌کننده خواهد داشت؟ نمایشگاه اتومبیل‌ و موتورسیکلت‌های کلاسیک و خودروهای آفرود ملاقات با لانچیا فولویا کوپه 3؛ خوش‌تیپ ایتالیایی آغاز صدور پلاک برای خودروهای تاریخی همایش خودروهای تاریخی و کلاسیک خودروهای عجیب و غیرعادی +عکس رالی بزرگ خودروهای کلاسیک در کرج برگزار شد رژه خودروهای عتیقه در لندن +تصاویر گردهمایی خودروهای کلاسیک در یزد ملاقات با کادیلاک دِ ویل کوپ 1971؛ رویای آمریکایی! بررسی فرسودگی یا عدم فرسودگی خودروهای کلاسیک و میزان تاثیر آنها در تولید آلاینده؛ جایی برای پیرمردها هست؟ ملاقات با اینترنشنال‌ هاروستر اسکات 800 مدل 1966؛ داستان زندگی این مرد سبز! جشنواره خودروهای کلاسیک کالیفرنیا +عکس خودروهای کلاسیک تعیین تکلیف شدند 4 خودرو قدیمی رونمایی شد 1991 Audi Avus Quattro؛ 15 سال قبل از R8 نگاهی به خودروهای اسپرت ناموفق تاریخ؛ جواهرات ناکام! آشنایی با فورد ماستنگ باس429؛ رئیس بزرگ ملاقات با تنها نمونه 455 stage 1 Buick GS در کشور؛ آقای خاص! در آرزوی کامیابی خودروهای کلاسیک و آفرود و انواع موتور در فومن به نمایش در می آیند صف‌شکنان انتقال به جلو خودروهایی که قیمت ندارند؛ پیکان 80 میلیونی! بنز کلاسیک 64 ساله در ایران (عکس) مجموعه ای از خودروهای کلاسیک گردهمایی زیباترین پیرمردهای جهان +تصویر خودروی برقی با ظاهر کلاسیک +عکس پیکان کلکسیونی 46 ساله چقدر قیمت خورد؟+عکس گردهمایی خودروهای قدیمی در مسکو +تصاویر همایش خودروهای کلاسیک در آباده برگزار می شود صعود جواهرات چهارچـرخه هجـــرت پر ماجـــرا سبقت کلاسیـــک‌ها از فرســـودگی پیرمــردهای ســـر‌به‌راه سلطنت سنت‌آگاتا معمــــای شــاه! پیرمردی که شوخی ندارد خودروهای کلاسیک چند؟ + جدول ملکه الیزابت و تجدید خاطراتش +عکس ماجرای #نه_به_پلاک_تاریخی 96 با کلاسیک‌ها خودروهای کلاسیک فرسوده نیستند! حکایت خودروهای کلکسیونی که یک شبه فرسوده شدند نمایشگاه خودروهای کلاسیک، آفرود و اسپرت در سنندج برگزار شد زیباترین بنز کلاسیک جهان ضیافت تهران از گذشته تا حال سینمای ماشین‌های دهه 50 میلادی دورهمی خودروهای کلاسیک در بلژیک +عکس پیکاپ کلاسیک با تیونینگ متفاوت معروف‌ترین خودروهای عضلانی فراموش شده قیمت ماشین‌های خاطره انگیز چند است؟ تماشای خودروهای کلاسیک را از دست ندهید دوئل لوکس های کلاسیک آمریکایی جشن تولد ب ام و سری 2، سری 6 و M3 در تهران پیکاپ کلاسیک با تیونینگ متفاوت شکوه کلاسیک بوگاتی غرق شده بعد از سال ها دوباره قیمتی شد سفرای باواریا در چالوس ! جمع خودروهای کلاسیک در مجمتع ارگ تجریش تهران + عکس نمایشگاه خودروهای کلاسیک دهه 40 در شهرکرد برگزار شد میلیونــرهای تــازه‌وارد پلاک‌های تاریخی خودروهای سلطنتی به سعدآباد می‌روند نمایشگاه خودروهای لوکس و کلاسیک استثنایی‌ترین خودروهای کلاسیک جهان در یک گزارش تصویری بهترین خودروهای اسپورت کلاسیک سال +عکس خودروهای میلیاردهای عرب در لندن رژه خودروهای کلاسیک در تهران رژه اتومبیل‌های کلاسیک در روسیه + عکس انجمن مشکل‌سازان وقتی عتیقــــــه‌ها به جاده می‌زنند! از شباهت با خیار تا عظمت فیل با مرسدس کلاسیک! خودرو ستاره‌های هالیوود در معرض دید قرار گرفت نمایش 500 خودرو کلاسیک در پیست آزادی جشنواره خودروهای کلاسیک در کرمانشاه در حال برگزاری است اولین خودرو دوگانه‌سوز تاریخ چه شکلی بود؟ آغاز مسابقات رالی خودروهای کلاسیک در البرز برگزاری نخستین مسابقات رالی خودروهای کلاسیک در البرز و مازندران مردم سقز به تماشای خودروهای سالخورده نشستند تور خودروهای کلاسیک کرج- نمک آبرود برگزار می‌شود گفتگو با کلکسیون دار اتومبیل های قدیمی رونمایی از نمونه الکتریکی ون های کلاسیک اتومکانیکا با طعم تند و خشمگین نوستـالژی یـدک خودروهای کلاسیک و گران کلاسیک‌های مدرن نمایشگاه خودروهای کلاسیک برگزاری نمایشگاه خودروهای تاریخی محبوبـان فـردا خودروهای قدیمی هم هوشمند و بی‌سیم می‌شوند گرانقیمت ترین خودروهای فروخته شده در حراجی ها تا به امروز نمایش سوئیچ های طلایی در موزه خودروهای اختصاصی نیاوران اولین مدل بنز از یک کلاس لوکس در ایران خودروهای کلاسیک هم قیمت سوپراسپرت های نو+تصاویر تختِ گاز قیمت ها در بازار مکاره خودروهای قدیمی برگزاری نمایشگاه خودروهای کلاسیک در قزوین گردهمایی خودروهای کلاسیک در شیراز خودروهای کلاسیک پاکستانی به ایران آمدند همایش ماشین های تیونینگ و کلاسیک به روایت تصویر گشتی در بازار خودروهای کلکسیونی بالای 100 میلیون خودرو نیم قرنی افتاده در گوشه‌ای از خیابان تهران پشت رُل قدیمی‌ترین خودروهای تاریخ یک خودرو کلاسیک خاص در ایران چند خودرو کلکسیونی خاص در یزد نمایشگاه خودروهای کلاسیک در پاکستان مجموعه ای از خودروهای کلاسیک مجموعه‌ای از کالسکه‌های تشییع جنازه در موزه بارسلونا رژه خودروهای کلاسیک در گرگان 5 خودرو کلاسیک و خاص در ایران 5 خودروی کلاسیک و خاص در ایران یک خودرو 83 ساله خاص در ایران! ایران به عضویت بالاترین مرجع جهانی در حوزه وسایل نقلیه کلاسیک درآمد 2خودرو خاص در ایران خودرو های کلاسیک ایران جهانی شدند ماشین دکتر مصدق را ببینید خودروهای کلاسیکی که دو دیفرانسیل دارند مجموعه ای از خودروهای کلاسیک اسرار گنـج پنهان نمایشگاه خودروهای کلاسیک مشهد با طعم انسان‌دوستی رژه خودرو های خاص و کلاسیک رونمایی از خودرو پیکان علی کریمی در نمایشگاه مشهد رژه خودروهای کلاسیک در تبریز آنتیک‌ها...! معرفی بین‌المللی خوروهای تاریخی ایران نمایشگاه خودروهای کلاسیک در سنندج نمایشگاه خودروهای کلاسیک در سنندج برپا شد بهـای میراث خودرویی نمایشگاه خودروهای کلاسیک در سنندج برپا شد نمایشگاه سراسری خودروهای کلاسیک در سنندج برگزار می شود نمایشگاه خودروهای تیونینگ و کلاسیک در اردبیل برپا می‌شود سالگرد ژیان در ایران فروش خودرو 56 سال پیش سفیر ایتالیا در تهران به مبلغ 350 میلیون بازسازی قدیمی‌ها از رویا تا عمل علاقه مردم پاکستان به نگهداری از خودروهای قدیمی جشنواره خودروهای سفارش و آپشن 350 هزار نفر از نمایشگاه بین‌المللی خودرو در اروند بازدید کردند
Back to top