یک استاد دانشگاه تاکید کرد

آزادسازی قیمت ها همراه با تدوین بسته حمایتی خرید خودرو

عصر خودرو- عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو در دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: آزادسازی ضابطه مند قیمت خودروها، همراه با تدوین بسته حمایتی مناسب از مشتریان برای حفظ قدرت خرید آنان، نیاز فوری صنعت خودروسازی است.

Friday 17 August 2018 - 13:15:00

آزادسازی قیمت ها همراه با تدوین بسته حمایتی خرید خودرو

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، «امیرحسن کاکایی»درخصوص آشفته بازار کنونی خودرو، در آغاز به پیش فروش سکه برای مدیریت التهابات بازار در سه ماه پیش اشاره کرد و افزود: امروز کار به جایی رسیده که گفته می شود «باید آنانی که چنین تصمیمی گرفته اند عذرخواهی کنند، زیرا به التهابات دامن زدند».
وی بطور نمونه به دستور پیش فروش خودروها در حدود یک ماه پیش اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز شاهد بودیم التهاب بازار خودرو فروکش نکرد، زیرا این التهاب دلایل متعددی دارد.
به گفته این استاد دانشگاه، یکی از دلایل این موضوع نرخ ارز است و تا زمانی که قیمت ارز کنترل نشود هر حرکت جزئی در هر یک از صنایع می تواند دردسر ساز باشد.
وی یادآور شد: در همین چند ماه گذشته به تجربه های ارزشمندی دست یافتیم و باید آنها را در سطح دولت به سرعت مورد ارزیابی قرار دهیم.
کاکایی با تاکید بر اینکه مشکل صنعت خودرو با پیش فروش حل نمی شود، تاکید کرد: باید یک بسته برای خودروسازی و بازار خوردو پیش بینی کنیم و همه مسائل با هم و در کنار هم دیده شود.
وی بیان داشت: نباید در زمان التهاب تصمیم گرفت، زیرا یکی از بدترین کارهاست و می تواند آثار منفی بعدی را به همراه داشته باشد و هیجانی بر هیجانات موجود بیافزاید.
عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو در دانشگاه علم و صنعت ایران خاطرنشان کرد: این روزها دولت باید بررسی کند که وضعیت آینده دلار چه خواهد بود، دولتمردان و اقتصاد دانان می توانند پیش بینی کنند که آیا دلار می تواند در بازار ثانویه ثابت شود یا خیر.
وی ادامه داد: همچنین باید به سرعت درخصوص آزادسازی قیمت خودروها با چارچوب مشخص اقدام شود، زیرا سوء استفاده ها زیاد شده و ممکن است پیش بینی ها اشتباه از آب در آید.
این کارشناس صنعت خودرو یادآور شد: روزی که افزایش 7.2 درصدی قیمت خودروهای داخلی اعلام شد، «گفتیم که به خودروسازان احجاف شده است».
وی هشدار داد: اگر تا 2 هفته آینده فکری در این زمینه نشود، در عمل فعالیت خودروسازان و قطعه سازان قفل می شود.

** آزادسازی قیمتی با طعم تعامل
کاکایی درخصوص آزادسازی قیمت ها نیز گفت: دولت، شورای رقابت، خودروسازان و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید به قیمتی واحد دست یابند و ضوابط افزایش قیمت مشخص باشد.
وی اضافه کرد: در حالی که شرایط آزادسازی قیمت ها بطور کامل فراهم نیست، اما اگر آزادسازی نکنیم صنعت خودروسازی از بین می رود و شرایط آن همچون مریضی رو به موت است که باید جراح به داد آن برسد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: راه حل اصلی رفع این مشکل، نه در ثبات قیمت بلکه در «آزادسازی ضابطه مند» قیمتهاست و پیش بینی می شود در صورت آزادسازی کامل، بین 2 تا سه ماه بعد قیمت ها پایین می آید، زیرا کشش قیمتی بازار محدود است.
وی گفت: در بدترین شرایط، بازار در سه ماه به تعادل می رسد و دولت نیز می تواند به ارائه راهکار بپردازد.
کاکایی همچنین بر لزوم مراقبت از مصرف کنندگان خودروها تاکید کرد و افزود: باید اجازه داد قیمت خودروها افزایش یابد، البته نه در چارچوب خشک رشد 7.2 درصدی شورای رقابت بلکه افزایش قیمتی معقول، و پس از آن اجازه دهیم قیمت ها بطور کامل آزاد شوند؛ در این زمینه همه باید تبادل نظر کنند.
وی یادآور شد: امروز زمان واردات خودرو نیست و باید از آن جلوگیری کنیم، اما برای میان مدت و بلند مدت باید برای آن برنامه داشته باشیم.
این کارشناس صنعت خودرو افزود: 2 خودروساز خیلی بزرگ، 2 خودروساز بزرگ و بین 15 تا 20 خودروساز فعال کوچک در کشور وجود دارند و یک راهکار این است که واردات خودرو را به مونتاژ داخل تبدیل کنیم.
وی تاکید کرد: تدوین یک بسته سیاستگذاری در این زمینه واجب است و هوشیار باشیم که تک سیاستی بسیار خطرناک است.

** لزوم تدوین بسته های حمایتی از مصرف کنندگان
کاکایی در پاسخ به میزان کشش پذیری بازار با افزایش قیمت خودروها بیان داشت: بطور قطع و یقین کشش پذیری قیمتی لازم وجود ندارد و خودروسازان بخشی از مشتریان خود را از دست می دهند، در این زمینه دولت باید به طراحی بسته های حمایتی بپردازد.
وی ادامه داد: در این شرایط اگر دولت بخواهد به اخذ مالیات، مالیات بر ارزش افزوده، بیمه و غیره ادامه دهد، به خودروسازان فشار مضاعفی وارد می شود.
عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو در دانشگاه علم و صنعت ایران تاکید کرد: در این شرایط، از یک سو باید قیمت خودروها را بالا ببریم که در غیر این صورت خودروسازی از بین می رود و از طرف دیگر، به مصرف کنندگان تسهیلات کم بهره با اقساط بلندمدت بدهیم تا قادر به خرید باشند؛ به عبارتی دولت باید از برخی حقوق خود بطور موقت بگذرد.
وی اظهار داشت: دولت باید ضمن به تعادل رساندن بازار و جلوگیری از رکود تورمی، به کنترل نرخ ارز پرداخته و موضوع نرخ های بهره را مدیریت کند.
به گزارش ایرنا، بازار خودرو کشور در ماه های گذشته فراز و نشیب فراوانی را تجربه کرد؛ خروج یک طرفه آمریکا از برجام و در پی آن زمزمه ها و احتمال کاهش یا قطع همکاری برخی شرکای خارجی خودروسازان ایرانی و نیز موافقت شورای رقابت با افزایش قیمت خودروهای تولید داخل که کمتر از 45 میلیون تومان قیمت دارند، سبب افزایش قیمت در بازار شد.
آشفتگی قیمت ها در بازار خودروهای خارجی بیشتر بود؛ بویژه آنکه از بیست و یکم فروردین- همزمان با اعلام سیاست های ارزی جدید- تا پایان خردادماه امسال بیش از 120 میلیون یورو به واردات این کالا اختصاص یافت؛ البته از آغاز تیرماه دستورالعمل ممنوعیت ثبت سفارش و واردات خودروهای خارجی ابلاغ شد.
پیش از این «محسن صالحی نیا» معاون امور صنایع وزارت صنعت به ایرنا گفته بود: اگر سطح عمومی قیمت ها افزایش یابد، منطقی است که سقف تسهیلات خودروسازان نیز افزوده شود؛ در این زمینه، به شورای پول و اعتبار پیشنهاداتی ارایه و برای کل خودروسازی کشور حدود 100 هزار میلیارد ریال افزایش سقف تسهیلات درخواست شده است.

برچسب ها

آزادسازی قیمت خودرو
مطالب مرتبط بیشتر
ورق در صنعت خودرو برمی‌گردد؟ تکالیف خودرو برای دولت بعد رایزنی برای آزادسازی قیمت هدایت صنعت خودرو به بیراهه نفع مصرف‌کننده و تولید کننده از آزادسازی خودروهای کم‌تیراژ چیست؟ احتمال آزادسازی قیمت خودرو از ابتدای 1400 فصل مشترک آزادسازی و عرضه خودرو در بورس فروش خودرو در بورس‌کالا تصویب شد بزودی طرح ساماندهی بازار خودرو نهایی می‌شود قبر واردات خودرو را کندید؛ قیمت‌ ها را آزاد کنید لغو قیمت‌گذاری دستوری خودرو مشروط به آزاد سازی واردات خودرو بازار در مقابل آزادسازی قیمت خودرو هوشمندانه عمل می‌کند مسئولان می دانند قیمت خودرو باید آزاد شود اما اقدامی نمی کنند ‎با آزادسازی قیمت خودرو دست دلالان از بازار کوتاه می شود با آزادسازی قیمت خودرو مخالف هستیم برخی معنی آزادسازی را نمی‌دانند خودرو‌های لوکس از قیمت گذاری دستوری خارج شدند بازارخودرو کشش آزادشدن قیمت را دارد؟ درباره آزادسازی قیمت خودرو در جلسه سران قوا تصمیمی گرفته نشد جزئیات آزادسازی 45 درصد خودروهای داخلی بورسی شدن خودرو منتفی نیست آزادسازی قیمت خورو در جلسه امشب سران قوا مصوب می‌شود؟ جزئیات بسته پیشنهادی خودرویی به سران قوا جزئیات طرح آزادسازی قیمت خودرو اعلام شد آزادسازی قیمت‌ خودرو صحت ندارد آزادسازی قسطی قیمت خودرو پیش بینی تاثیر آزادسازی قیمت خودرو بر بازار آزادسازی قیمت 10 خودرو در دستور کار شورای رقابت جزئیات طرح آزادسازی قیمت خودرو تامین نقدینگی و آزادسازی قیمت‌، 2 اولویت‌ خودروسازی خاک خوردن 105 هزار خودرو ناقص در کارخانه‌ها قدم به قدم تا آزاد‌سازی خودرو بی‌اعتنایی به آزادسازی قیمت احتمال آزادسازی واردات خودرو چقدر است؟ حذف شورای رقابت بهترین اقدام سال گذشته صنعت خودرو ساز ناکوک آزادسازی قیمت‌ خودرو قدم اول در مسیر آزادسازی لیلاز: قیمت خودرو باید آزاد شود پیش بینی کاهش تقاضای خرید خودرو با آزادسازی قیمت ها سازمانی که حمایت نمی کند! سود و زیان خودروسازان از تغییر مرجع قیمت‌گذار خروج خودروسازان از حاشیه زیان در پی آزادسازی قیمت کاهش قیمت خودرو در گرو آزادسازی قیمت سکوت وزارت صنعت دربرابر ادعای خودرویی رسانه دولت قیمت خودرو 5 درصد کمتر از حاشیه بازار شود واردات آزاد خودرو در کنارآزادسازی قیمت‌ها دیده شود مدیربازرگانی سالارگستر اعلام کرد : نقش پررنگ قطعه سازان در بازار خدمات پس از فروش آزادسازی قیمت منجی خودروسازان می‌شود؟ بازتعریف مکانیزهای اثربخش پیش نیاز آزادسازی قیمت خودروها جزئیات جدید از طرح آزادسازی واردات خودرو آزادسازی قیمت‌گذاری خودرو به شرط تعرفه صفر واردات قابل قبول است راه‌حل یک نماینده برای آزادسازی قیمت خودرو وقت آزادسازی قیمت خودرو نرسید؟ آزادسازی قیمت خودرو اصلا به صلاح نیست واکنش وزیر صمت به حذف شورای رقابت از قیمت‌گذاری خودرو آزادسازی قیمت خودرو مشروط به شکل گرفتن بازار رقابتی است ابزارهای آزادسازی قیمت خودرو منطقی سازی نرخ خودرو با تخصیص ارز رسمی به قطعات خارجی بحران تقاضا، در کمین آزاد‌سازی قیمت‌ها سود آزادسازی قیمت خودرو به جیب مصرف‌کنندگان می‌رود؟ احتمال آزادسازی قیمت خودرو؛ آیا پراید، 43 میلیون تومان خواهد شد؟ خودروسازان به دنبال آزادسازی قیمت‌ها دو روی سکه آزادسازی قیمت خودرو حذف بر چسب قیمت خودرو؟ خودروهای زیر 40 ‌میلیون در انتظار آزادسازی قیمت
Back to top