فونیکسریمکسبهتام

توزیع سوخت سی ان جی در کشور چقدر است؟

عصر خودرو- تا اول آذرماه ۲۵۲۴ جایگاه سی ان جی در کشور راه اندازی شده که به طور میانگین روزانه ۲۳ میلیون مترمکعب سوخت را توزیع می کنند.

توزیع سوخت سی ان جی در کشور چقدر است؟
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، در حال حاضر تعداد خودروهای گازسوز شده کشور به 4 میلیون و 129 هزار و 757 دستگاه و ظرفیت توزیع سی‌ان‌جی در جایگاه‌های عرضه سراسر کشور  به مرز 3 میلیون مترمکعب در ساعت رسیده و باید گفت میانگین توزیع روزانه این سوخت پاک به 22.4 میلیون بشکه در روز رسیده است.

    بر اساس آخرین آمار اعلامی تا تاریخ 20 آذرماه امسال، در مجموع در کل کشور 158 هزار و 528 دستگاه خودرو عمومی دوگانه‌سوز شده‌اند و 6343 دستگاه نیز در انتظار تعیین نوبت تبدیل قرار گرفته‌اند. در استان تهران و در قالب طرح رایگان تبدیل خودروهای عمومی، تاکنون 17 هزار و 45 دستگاه خودرو گازسوز شده‌اند و 576 دستگاه خودرو نیز در انتظار تعیین نوبت قرار دارند؛ این استان تاکنون بیشترین آمار تبدیل در استان‌های کشور را به خود اختصاص داده است.

    در استان آذربایجان غربی با رتبه دوم نیز تاکنون 14 هزار و 284 دستگاه خودرو عمومی به دوگانه‌سوز تبدیل شده و مالک 588 دستگاه خودرو نیز در انتظار تبدیل به سر می‌برند. استان آذربایجان شرقی نیز رتبه سوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده و تاکنون 12 هزار و 676 دستگاه خودرو عمومی در این استان به دوگانه‌سوز تبدیل شده و 577 دستگاه خودرو نیز در انتظار تبدیل نوبت به سر می‌برند.

    سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت خودرو به 30 درصد می‌رسد

    رضا کاظم‌نژاد- مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در همین راستا به ایسنا گفت: افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد خودرو به 30 درصد تا افق 1404 خواهد رسید.  در حال حاضر سهم سی ان جی در سبد سوخت کشور 21.2 درصد معادل مصرف روزانه 22.4 میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی بوده که براساس افق تعریف شده در سال 1404 مقرر شده است تا مصرف سی‌ان‌جی در بخش حمل و نقل (خودروهای سبک) به 30 درصد افزایش یابد.

    وی با اشاره به چالش‌های صنعت سی‌ان‌جی تصریح کرد: اصلاح فاصله منطقی قیمت سوخت بنزین و گاز از جمله مواردی است که باید بررسی و توسط مراجع ذی‌صلاح تصمیم‌گیری شود. افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت خودرو مستلزم این است که قیمت سوخت اصلاح شود و با مابه‌التفاوتی که بین قیمت سوخت مایع و بنزین ایجاد می‌شود، مشوقی برای طیف بازار مصرف و افزایش اقبال عمومی برای توسعه هرچه بیشتر این سوخت فراهم شود.

    به گفته مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در این مسیر باید از تکنولوژی به روز و کارآمد استفاده شود که در بخش تبدیل کارگاهی خودروها این مهم بزودی اتفاق خواهد افتاد و آن استفاده از لوازم و ملزومات نسل 4 است که کارآیی بهتر و مصرف گاز کمتری خواهد داشت.

    کاظم‌نژاد اظهار کرد: برای کسب نتیجه قابل قبول در این عرصه نیاز است بین نهادها و سازمان‌های مرتبط در توسعه صنعت سی‌ان‌جی، اعم از وزارت نفت، وزارت صمت، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، ‌سازمان برنامه و بودجه کشور، خودروسازان، تولیدکنندگان تجهیزات و قطعات سوخت و ... وحدت رویه ایجاد شود.

    وی افزود: ظرفیت برای دوگانه سوز کردن خودروهای دیزلی وجود دارد تا این خودروها هم از سوخت دیزل و هم سی‌ان‌جی بتوانند استفاده کنند تا با مدیریت مصرف بهینه سوخت بخشی از مصرف گازوئیل از این طریق کاهش یابد.

    بر پایه مصوبه شورای اقتصاد، از طریق اعطای تسهیلات رایگان، حدود یک میلیون و 460 هزار خودرو به سمت سوخت پاک و ارزان سی‌ان‌جی هدایت خواهند شد که شامل 100 درصد بخش حمل‌ونقل مسافر و بار در کشور است.

    متقاضیان از جمله مالکان خودروهای تاکسی عمومی و وانت‌بارها، نیسان و کامیون می‌توانند با مراجعه به این سامانه اینترنتی به آدرس https://gcr.niopdc.ir که از روز سه‌شنبه (٢٣ اردیبهشت‌ماه سال 1400) فعال شده است، ثبت‌نام خود را نهایی و نوبت‌گیری کنند.

    هم‌اکنون زیرساخت‌ها برای افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت خودروها و توزیع روزانه حدود 40 میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی در کشور وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود با اجرای این طرح، مقدار توزیع سی‌ان‌جی از روزانه حدود 22 میلیون مترمکعب کنونی تا روزانه 30 میلیون مترمکعب افزایش یابد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط