فونیکسریمکسبهتام

آغاز سوددهی ایران خودرو دیزل بعد از یک دهه

ایران خودرو دیزل با دنده سنگین از دوران زیان گذشت

عصر خودرو- شرکت ایران خودرودیزل سال گذشته با شناورسازی قیمت محصولات به سودآوری و خروج از زیان دهی دست یافت و با آغاز تولید برخی محصولات بعد از ۶۰ سال بار دیگر متولد شد و با قدرت به چرخه حیات بازگشت.

ایران خودرو دیزل با دنده سنگین از دوران زیان گذشت
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو، بر اساس گزارش فرشاد مقیمی؛ مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو خط تولید اتوبوس در ایران خودرو دیزل بعد از 9 سال توقف مجددا احیا شد و در حالی که در گذشته این محصولات به صورت مونتاژی تولید می شدند، در حال حاضر محصولات ایران خودرو دیزل با درصدبالایی از داخلی سازی و با بهره مندی از توان سازندگان کشور موفق به کسب 50 درصد از سهم بازار خودروهای تجاری شده اند. ایران خودرو دیزل با اتکا به رویکرد جدید در حوزه داخلی سازی بعد از یک دهه زیان به سود عملیاتی دست پیدا کرده است و بر اساس اعلام مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو افزایش سرمایه این شرکت از طریق تجدید ارزیابی دارایی های آن که به زودی اجرایی خواهد شد.

    مدیرعامل ایران خودرو همچنین با بیان این‌که میزان تولیدات ایران خودرو دیزل نسبت به سال گذشته سه برابر شده، مدتی قبل در مجمع عمومی سالانه این شرکت گفت: در سال آینده مجموعه بدهکاری های این شرکت از میان خواهد رفت و به زودی شاهد صادرات محصولات این شرکت خواهیم بود.

    مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو،‌ با اشاره به اصلاح قیمت گذاری محصولات ایران خودرو دیزل و شناورسازی آن طبق بهای تمام شده تولید، اجحاف به حقوق مصرف کنندگان را خط قرمز ایران خودرو خواند و خاطرنشان کرد: این اقدام در چارچوب ضوابط سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان انجام شده است.

    داخلی سازی و کاهش ارزبری مهمترین و اصلی ترین برنامه ایران خودرو طی حدود دو سال گذشته بوده است. این خودروساز با تعریف میزهای خودکفایی و دعوت از صدها قطعه‌ساز کشور تا کنون هزاران میلیارد ریال کاهش ارزبری را رقم زده و با جدیتی محسوس و فراتر از گذشته این مسیر را ادامه می دهد.

    دستیابی به خودکفایی بیش از 90 درصد در حوزه تولید خودروهای سواری و قوای محرکه طی برنامه ای فشرده و پرشتاب طی 2 سال قبل در ایران خودرو رقم خورد و هفته گذشته با امضای میثاق نامه عرضه 8500 دستگاه خودروهای تجاری با خودکفایی بیش از 90 درصد، این تفکر در ایران خودرو دیزل نیز به ثمر نشست تا نشان دهنده عزم جدی ایران خودرو در مسیر داخلی سازی بدون توقف باشد.

    صرفه جویی پرشتاب ارزی
    ایران خودرو با آگاهی از شرایط تحریم و بدعهدی شرکای خارجی پس از روی کار آمدن فرشاد مقیمی به سرعت میزهای متعدد خودکفایی را تعریف و از تولیدکنندگان انواع قطعات دعوت کرد. کاهش 153 میلیون یورویی ارزبری در سال 99 و برنامه کاهش 133 میلیون یورویی در سال 1400 از جمله نتایج میزهای خودکفایی ایران خودرو است. شرکت ایران خودرو در نظر دارد تا با تعریف 125 پروژه داخلی سازی قطعات با فناوری بالا در سال 1400 به هدف صرفه جویی 133 میلیون یورویی دست پیدا کند.

    ایران خودرو در حالی حداکثر تلاشش در راستای دستیابی به این آمار را به کار بسته که تنها 33 درصد خودکفایی هر خودر ومربوط به صنعت خودرو و قطعه سازی است و از میزان ارزبری حدود 1715 یورویی هر خودرو، 67 درصد آن نیازمند همکاری و اقدامات صنایعی مانند فولادر، پتروشیمی ، الکترونیک و ... است. نمود این صرفه جویی های ارزی در محصولات و قوای محرکه ایران خودرو به وضوح قابل مشاهده است به گونه ای که امروز در غیاب شرکای خارجی شاهد توانمندی ایران خودرو در طراحی و تولید انواع پیشرانه و گیربکس در کنار خودروهای بومی با نشان این خودروساز هستیم. تارا به عنوان جدیدترین دستاورد ایران خودرو سدانی همگام با تکنولوژی‌های روز جهان و سطح بالایی از ایمنی است که تکنولوژی های جدیدی را برای اولین بار به صنعت خودرو کشور معرفی کرده و مهمترین نکته در این خودرو خودکفایی بیش از 90 درصدی است. دستیابی به چنین درصدی از خودکفایی در کنار دعوت گسترده از قطعه سازان در همکاری با شرکت های دانش بنیان برای بومی سازی قطعات با تکنولوژی بالا یا های‌تک میسر شده است که تا پیش از این حتی کسی تصورش را هم نمی‌کرد که بتوانیم در زمره معدود کشورهای تولید کننده چنین قطعاتی نظیر بخش های مهمی از ECU در ایران باشیم.

    سال خوش ایران‌خودرو دیزل در راه است
    ایران خودرو دیزل امسال با برنامه خودکفایی دوهزار میلیارد تومانی، گامی بزرگ در راستای تعمیق داخلی سازی خودروهای تجاری بر می دارد که در تاریخ این حوزه بی سابقه است. تقویت اتصال به زنجیره تامین و شرکت‌های تولید کننده قطعات و مجموعه های دانش بنیان گامی مهم در راستای تعمیق داخلی سازی خودروهای تجاری است که بنا بر شنیده ها قرار است از مرز 90 درصد در خودروهای تجاری نیز بگذرد. ایران خودرو دیزل همچنین از با سابقه ترین صادرکنندگان خودروهای تجاری به کشورهای منطقه است که این روند همچنان ادامه دارد و با تعمیق 90 درصدی داخلی سازی در کنار صادرات می توان شاهد مثبت شدن تراز ارزی این خودروساز و خودکفایی در تامین ارز مورد نیاز و حتی مازاد بر آن باشیم.

    کاهش 70 میلیون یورویی ارزبری دستاوردی مهم در حوزه خودروهای تجاری است که تا پیش از این از سوی هیچ خودروساز یدر حوزه تجاری ها مورد توجه قرار نگرفته بود. ایران خودرو دیزل تحولات حوزه خودروهای سنگین برای دستیابی به تیراژ 8500 دستگاهی با حداکثر خودکفایی را محدود به سبد گذشته محصولاتش نکرده و قرار است تا پایان مرداد ماه نخستین نمونه اتوبوس برقی این شرکت معرفی شود.

    بیش از 150 سازنده قطعات در طرح تعمیق داخلی سازی خودروهای تجاری ایران خودرو دیزل حضور دارند. چنین برنامه تصمیمی در راستای کسب سهم 90 درصدی تولیدات داخلی از بازار خودروهای تجاری طی 4 ماهه پایانی سال گذشته اتفاق افتاده و درآمد تولیدکنندگان قطعات خودروهای تجاری به واسطه این افزایش سهم 4 برابر شده است. گروه صنعتی ایران خودرو که از ابتدای مدیریت فرشاد مقیمی همواره بر روی خودکفایی و توسعه سبد محصولات بومی تمرکز داشته این بار و در جدیدترین اقدام، تصمیم دارد تا این تفکر را به صنعت خودروهای تجاری نیز تزریق کند. خودروهای تجاری حوزه ای پیشرو در صنعت و کسب کار مردم کشور و ارگان ها به حساب می آید و از این جهت جایگاهی به مراتب مهمتر از خودروهای سواری در اقتصاد و صنعت کشور ایفا می کند. تمرکز گروه صنعتی ایران خودرو روی کاهش ارزبری در این حوزه و توسعه محصولات بومی جدید و دستیابی به بیش از 90 درصد خودکفایی برای تیراژ 8500 دستگاه قدمی مهم در راستای اطمینان ازتامین بومی ناوگان خودروهای تجاری در آینده است.

    از صرفه جویی ارزی تا درآمدزایی ارزی
    روند پرفراز و نشیب حضور شرکای خارجی و اتکا به آن ها این درس را به صنعت خودرو ایران داده است که نمی توان در ادامه تجربه تلخ گذشته را تکرار کرد و به همین جهت، ضر ضربه کردن صنعت خودرو در برابر تحریم‌ها و بدعهدی خارجی ها بهترین راهکار ممکن است. ایران خودرو با اصل قرار دادن این تفکر تا کنون گام های مهمی در حوزه خودکفایی برداشته و صنعت خودرو با پایه های اساسی که تا کنون شکل گرفته فارغ از رویداد های سیاسی و حضور یا عدم حضور خارجی ها می تواند مسیری ستقل را در پیش بگیرد. ایران خودرو در این مسیر هر چند زمان زیادی از آن نگذشته اما در میانه راه قرار دارد و با رسیدن به بلوغ، صادرات محصولات با امضای صد درصد ایرانی مهمترین دستاورد آن خواهد بود. مسیری که با صرفه جویی ارزی آغاز شده، در ادامه به درآمدزایی ارزی منجر خواهد شد و ثمره صبر، تلاش و گذر از سختی ها نمایان می شود.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۷۲
        • خودرو امروز ۶۷۱
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        آخرین بروزرسانی ۲ روز پیش
        آرشیو