تاکسی‌ران‌های اینترنتی بدون بازنشستگی و بیمه

عصر خودرو- «سرویس حمل‌ونقل آنلاین» این پرکاربردترین و البته پول‌سازترین مفهوم سال‌های اخیر تجارت بر پایه بستر وب بوده است. شرکت‌هایی که همین چند سال قبل از استارت‌آپ‌های چند‌نفره شروع به کار کرده و در چند سال بازار حمل‌ونقل کلان‌شهرهای ایران از تهران و کرج تا شیراز و مشهد را قبضه کردند.

Sunday 15 October 2017 - 11:47:00

تاکسی‌ران‌های اینترنتی بدون بازنشستگی و بیمه

 به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایران جیب ، پرونده دنباله‌دار مجادله سنگینی که بین تاکسی‌رانان و «اسنپ» و «تپ‌سی»، استارت‌آپ‌های محبوب حمل‌ونقل کشور رخ داد نیز همین چند روز قبل با رأی شورای رقابت به‌نفع دو شرکت اسنپ و تپ‌سی پایان یافت تا این شورا ضمن رد ادعای تاکسی‌رانی مبنی بر ضدرقابتی‌بودن فعالیت این دو شرکت عملا خیال بیش از ٢ ‌ هزار راننده، چند میلیون مسافر و شاید از همه مهم‌تر، مدیران این شرکت‌ها را راحت کند. درباره این حقیقت کلیدی که این اپلیکیشن‌ها موفق‌ترین تجربه دهه اخیر کشور در ایجاد کسب‌وکارهای نوین بوده‌اند، شکی نیست اما همان‌قدر که سرعت گسترش، سودآوری و موفقیت این کسب‌وکارها سریع بوده است، مسائل و مشکلات احتمالی آنان نیز می‌تواند بزرگ و ویرانگر باشد. آینده رانندگان این اپلیکیشن‌ها شاید مهم‌ترین موضوعی باشد که در آینده‌ای نه‌چندان‌دور به مسئله‌ای جدی تبدیل خواهد شد. هرچند اشتغال در این کسب‌وکارها بدون بیمه و تأمین آینده شغلی است اما رانندگان در ازای دریافت چند صد‌هزار تومان اضافه درآمد؛ حاضر هستند از تاکسی‌رانی شهری انصراف داده و برای این اپلیکیشن‌ها کار کنند.

بامداد خمار

نرم‌افزار را روی موبایلت باز می‌کنی، فعال می‌شوی و چند دقیقه بعد برای رسیدن به مسافری که نهایتا چند خیابان با تو فاصله دارد، حرکت می‌کنی. مسافر را به مقصد می‌رسانی و مبلغی را که از ابتدا براساس فرمول مشخصی برپایه فاصله مسیر و ترافیک و... محاسبه شده، دریافت می‌کنی و منتظر مسافر بعدی می‌شوی. این دستور کار ساده هر روز بارها و بارها به دست رانندگان اسنپ، تپ‌سی، آژانس، کارپینو و... تکرار می‌شود و درآمدی بین ٥ ‌ هزار تا ٢٥ ‌ هزار تومان در روز را بسته به میزان فعالیت رانندگان به همراه دارد. درآمدی که در روزهای رکود بازار کسب‌وکار رقمی ‌افسانه‌ای برای هر بی‌کار ایرانی محسوب می‌شود و طبیعی است که حتی پای کارمندان دولت، تاکسی‌داران، کسبه و دانشجویان را به بازار حمل‌ونقل موبایلی به‌عنوان شغلی تمام‌وقت یا پاره‌وقت باز کند. اما مسئله مهمی‌ که در این میان مطرح می‌شود اینکه آن دسته از رانندگان که این شغل را به‌عنوان شغلی تمام‌وقت برگزیده‌اند، چند سال دیگر چه آینده‌ای خواهند داشت؟ رانندگانی که از سوی این شرکت‌ها بیمه نمی‌شوند و بسیاری از آنان هیچ تصویر مشخصی از یک سال آینده خود هم ندارند، چه برسد به روزهایی که دیگر توان اشتغال را نداشته باشند.

احمد یکی از این رانندگان است که شغل اصلی‌اش یعنی تراشکاری را رها کرده تا به جرگه رانندگان اسنپ بپیوندد. او روزانه بین ١٥ تا ٢ ‌ هزار تومان از این طریق درآمد دارد و همچنان حق بیمه شغل تراشکاری خود را پرداخت می‌کند. او در پاسخ به سؤال ما درباره تصویرش از آینده می‌گوید تا هرجا که توان داشته باشم با اسنپ کار می‌کنم و امیدوارم درآمد این روزهایم همچنان پایدار باشد. او مشخص‌بودن کرایه راه و سطح فرهنگی بالاتر مشتریان این نرم‌افزارها نسبت به میانگین جامعه را مهم‌ترین مزیت کار خود می‌داند و می‌گوید هرگز به کار قبلی‌اش یعنی تراشکاری بر نمی‌گردد. اما همه رانندگان این سرویس‌ها مانند احمد به فکر آینده خود نیستند. رضا که دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه آزاد است، هر روز بعدازظهر تا نیمه‌های شب با دو شماره متفاوت و دو سرویس حمل‌ونقل موبایلی متفاوت کار می‌کند تا هزینه ٤ میلیون تومانی پایان‌نامه‌اش را تأمین کند. او یکی از ‌هزاران راننده این سرویس‌هاست که بیمه نیست و در پاسخ به سؤال ما درباره وضعیت بیمه‌اش می‌گوید تا به حال به این موضوع فکر نکرده است. این پاسخ مشترک بسیاری دیگر از رانندگان این اپلیکیشن‌هاست. آنها که حالا با اشتیاق درآمد روزانه و ماهانه‌شان را جمع و تفریق می‌کنند اما بدون شک در روزهای بازنشستگی‌شان به سؤال امروز ما بسیار فکر خواهند کرد. 

زیرساخت‌های نرم‌افزاری یا شرکت‌های حمل و نقل

آیا شرکت‌های ارائه خدمات حمل‌ونقل موبایلی باید رانندگان خود را بیمه کنند؟ برای پاسخ به این سؤال باید توافقی درباره ماهیت این شرکت‌ها صورت بگیرد. مسئله از جایی آغاز می‌شود که این شرکت‌ها خود را نه یک شرکت حمل‌ونقل بلکه یک زیرساخت نرم‌افزاری یا سکو یا آنچه در زبان انگلیسی پلتفرم می‌خوانیم، می‌دانند. بستری که فرصت را برای معرفی کاربران با خودرو به کاربران بی‌خودرو فراهم می‌کند. به‌عبارت بهتر این شرکت‌ها رانندگان خود را نه کارکنان خود که کاربرانی هم‌ردیف با مسافران می‌دانند که برای پیداکردن مسافر از این اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کنند. آنان حتی در تعریف رسمی ‌خود نیز حاضر به استفاده از عبارت «سرویس حمل‌ونقل» نیستند و خود را «سرویس هم‌سفری» می‌دانند که از نامش مشخص است راننده و مسافر را همسفر می‌دانند. در چنین شرایطی مشخص است که این شرکت‌ها حاضر به بیمه‌کردن رانندگان خود نخواهند بود؛ همان‌طور‌که طبق این ادعا که خود را شرکت‌هایی دانش‌بنیان می‌دانند، پرداخت مالیات را از سوی رانندگان منطقی نمی‌دانند. اما به‌راستی به فرض صحت این ادعا چه سرنوشتی در انتظار بیش از ٢ ‌ هزار راننده این سرویس‌ها در جای جای ایران خواهد بود؟ چرا ایرانیان در این سال‌ها آن‌چنان نسبت به آینده خود بی‌توجه شده‌اند که حاضرند به شغلی با درآمد غیرپایدار بدون بیمه درمانی و بازنشستگی مشغول باشند؟

نگران آینده‌ایم

زهرا کریمی، اقتصاددان و استاد دانشگاه، این سؤال را یک سؤال جهانی می‌داند و در پاسخ به «شرق» می‌گوید: این چالش یک چالش جهانی است که شرکت اوبر که درواقع مبدع این کسب‌وکار در جهان است، در جای‌جای جهان با آن روبه‌رو بوده است. در برخی کشورها مثل آلمان اصولا اجازه فعالیت به این شرکت داده نشد و سازمان تاکسی‌رانی این کشور که یک تعاونی بسیار بزرگ است، دقیقا یک پلتفرم مشابه پیاده‌سازی کرد و با مالیات و بیمه مشخص مشغول به کار است. در کشورهای مختلف دیگر نیز اتحادیه‌های کارگری دقیقا به‌همین‌دلیل از اوبر شکایت کرده‌اند و در مواردی نیز موفق شده‌اند اوبر را محکوم کنند و در شرایطی که اوبر و شرکت‌های مشابه معتقد هستند رانندگانشان خوداشتغال هستند و نیروی کار ما نیستند، این اتحادیه‌ها موفق شده‌اند قوانین کار را برای رانندگان این شرکت‌ها جاری کنند و حتی جریمه‌های سنگینی نیز از این شرکت‌ها بگیرند.

در برخی کشورها نیز اوبر و شرکت‌های مشابه موفق شده‌اند به فعالیت خود بدون ایجاد امنیت شغلی برای رانندگان ادامه دهند. این شرکت‌ها که روزبه‌روز در حال بزرگ‌ترشدن هم هستند، دقیقا مانند کارخانه‌هایی عمل می‌کنند که به صورت کارمزدی از نیروهای کار پنهانی مانند زنان خانه‌دار برای تولید استفاده می‌کنند. نیروهای کاری که نه درآمد پایداری دارند نه بیمه می‌شوند و کارفرمایان هم معمولا از گریزگاه‌هایی در قوانین کار برای توجیه این اقدام خود استفاده می‌کنند. نیروی کاری‌ را که برای این شرکت‌ها کار می‌کنند می‌توان به دو دسته کلی تقسیم کرد. نیروی کار پاره‌وقتی که شغل دیگری دارند و بیمه هم هستند یا افرادی که از سر تفنن به این کار مشغولند تا صرفا ساعاتی از روز را در خیابان بگذرانند و با افراد جدیدی آشنا شوند و تا رساندنشان به مقصد با هم گپی بزنند.

ولی گروه دیگر گروهی هستند که این شغل را به‌عنوان شغل اصلی و محل کسب درآمد برای گذران زندگی‌شان برگزیده‌اند و در طول شبانه‌روز به رانندگی برای این شرکت‌ها مشغول‌اند. این تنها مختص به شاغلان در این کسب‌وکار نیست و تعداد افرادی که در ایران مشغول به کار بدون پوشش تأمین اجتماعی هستند بسیار زیاد است و روزبه‌روز به تعداد آنها افزوده می‌شود. حتی در بررسی‌ها با افراد مهاجری روبه‌رو می‌شویم که در همان خودرویی که با آن مسافرکشی می‌کنند می‌خوابند و قسمتی از درآمدشان را برای خانواده‌شان در شهرستان می‌فرستند و به قولی با عمل به این ضرب‌المثل فارسی که از این ستون به آن ستون فرج است، روزگار می‌گذرانند. اشتغال غیررسمی‌ یک پدیده شناخته‌شده در ایران است و اگر اقتصاد ما خوب عمل نکند سهم این گروه از بازار کار روزبه‌روز افزایش پیدا خواهد کرد. ما در اقتصاد توسعه اصطلاحی داریم بدین مضمون که این بخش غیررسمی‌ اسفنج بازار کار هستند و وقتی اقتصاد نمی‌تواند شغل ایجاد کند این مشاغل مثل قارچ همه‌جا می‌رویند. مردم نمی‌توانند برای مدت طولانی بی‌کار بمانند و اگر اقدامات مناسبی انجام نگیرد در آینده وضع ما خیلی نگران‌کننده خواهد بود.

برچسب ها

تاکسی آنلاین
مطالب مرتبط بیشتر
بررسی زیرساخت ها برای همکاری اورژانس با تاکسی های اینترنتی هشدار به کاربران تاکسی‌های اینترنتی انجام یک میلیون سفر در شبانه روز توسط تاکسی‌های اینترنتی تعداد سفرها ملاک صدور مجوز تردد شبانه تاکسی‌های اینترنتی است فعالیت تاکسی‌های اینترنتی از شنبه به چه شکل خواهد بود؟ شورا، نرخ کرایه تاکسی‌های اینترنتی را تعیین نمی‌کند نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی در انتظار سامانه سماس اوبر و لیفت تسلیم خواسته‌های رانندگان خود شدند تاکسی‌های اینترنتی پایتخت نرخ‌های بالا را به مسافر اعلام کنند ناظر قیمت گذاری تاکسی‌های اینترنتی اتحادیه کسب و کارهای مجازی است تاکسی‌های آنلاین برقی می‌شوند جزئیات گازسوز کردن تاکسی‌های اینترنتی اعلام شد لیفت ماسک زدن را برای راننده ها و مسافران اجباری کرد کرونا 2.9 میلیارد دلار به اوبر خسارت زد اوبر 3700 کارمندش را اخراج می کند سرویس جدید «پیک تپسی» راه‌اندازی شد افزایش پرداخت آنلاین در تاکسی‌ها با شیوع کرونا حمایت مالی اسنپ از رانندگانش در شرایط کرونا 64 هزار سفر معلولان با اسنپ در طول 3 ماه ناوگان اسنپ ضدعفونی می‌شود ارسال درخواست افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی به وزارت صمت "به رانندگان قرنطینه شده غرامت پرداخت می شود" نرخ تاکسی‌های اینترنتی روی الاکلنگ نرخ کرایه تپ سی افزایش نخواهد یافت سرویس دهی تاکسی‌های اینترنتی زیر نظر شهرداری تهران نیست نرخ سفرهای تپ‌سی افزایش نمی‌یابد تاکسی‌های اینترنتی سهمیه بنزین می‌گیرند فعالیت تاکسی‌های اینترنتی برون شهری غیرقانونی است تخلفات رانندگی مسافربرهای اینترنتی چگونه رصد می‌شود؟ خدمات رایگان تاکسی‌های آنلاین به کارجویان! ارائه خدمات سلامتی رایگان به رانندگان تپ‌سی برخورد شهرداری با تاکسی‌های اینترنتی در صورت افزایش نرخ کرایه واکنش به قیمت‌گذاری برای تاکسی‌های آنلاین هزینه طرح ترافیک برای تاکسی‌های اینترنتی کاهش می‌یابد جزئیات دستورالعمل وزرات کشور برای تاکسی‌های اینترنتی شرایط معاینه فنی مسافربر‌های اینترنتی تغییر کرد ابلاغ دستورالعمل نظارت بر فعالیت تاکسی‌های اینترنتی مسؤول نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی مشخص شد نظارت شهرداری بر تاکسی‌های اینترنتی چگونه است؟ افزایش درآمد رانندگان تاکسی‌های اینترنتی با سیستم قیمت‌گذاری بهینه در اروپا و امریکا چه نهادی بر تاکسی‌های اینترنتی نظارت می‌کند؟ جدال حمل و نقل مدرن و سنتی یک بام و دوهوای تاکسی های اینترنتی راه‌اندازی تاکسی‌های اینترنتی در شهرداری تهران گزینه «عدم حفظ حریم شخصی» به اپلیکیشن اسنپ اضافه شد آیا تاکسی‌های اینترنتی تحت نظارت شهرداری می‌روند؟ تجمع تاکسی‌رانان تهران در اعتراض به فعالیت تاکسی‌های آنلاین گرفتاری رانندگان در انحصار تاکسیرانی و شرکت‌های اینترنتی نوسازی ناوگان تاکسی آنلاین نیازمند مصوبه دولت شروط فعالیت خودروهای فرسوده در استارتاپ‌های تاکسی آنلاین تاکسی های اینترنتی بدون اخذ مجوز از شهرداری حق فعالیت ندارند آخرین خبر از دو چالش روز تاکسی‌های اینترنتی بنزین تک نرخی مشکلات تاکسی‌های آنلاین را حل می‌کند تماس امن اسنپی در گیلان و همدان فعال شد جزییات مذاکرات بنزینی تاکسی‌های آنلاین با دولت تشریح جزئیات لو رفتن اطلاعات تعدادی از رانندگان تپسی شرایط رقابت تاکسی های اینترنتی برابر نیست ممنوعیت استفاده کودکان از سامانه‌های هوشمند حمل‌ونقل در دنیا فعالیت تاکسی های اینترنتی را نمی توان متوقف کرد خبر فوری اسنپ برای کاربران آی‌او‌اس تصمیم سرنوشت‌ساز هیأت دولت درباره تاکسی‌های اینترنتی فردا مشخص می‌شود صلاحیت رانندگان اسنپ زیر نظر ناجا تأیید می‌شود شغل یک میلیون راننده تاکسی‌های آنلاین زیر تیغ تغییر قول شهرداری به تاکسی‌های اینترنتی تحول در کالبد ناوگان حمل‌ونقل آنلاین شهری استارت خورد تغییر و تحولات زیر پوستی در حوزه "حمل‌ونقل آنلاین" دبیر دادستانی برای حمایت همزمان از تاکسی‌های اینترنتی و رفع مشکل رانندگان تاکسیرانی باور کنیم مردم گرفتارند سبقت از راست تاکسی های اینترنتی از حمل و نقل عمومی ابزارهای فشار و قدرت مانع نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی تاکسی های آنلاین، بایدها و نبایدها وزارت کشور به دنبال ضابطه‌مند کردن فعالیت تاکسی‌های اینترنتی تجارب موفق راننده 5 ستاره اسنپ ممنوعیت ورود اسنپ و تپسی به فرودگاه تبعات اجتماعی دارد برای افراد ناشناس تاکسی اینترنتی نگیرید درخواست خودرو بدون نیاز به اینترنت اجاره پراید برای اسنپ به قیمت اجاره خانه! نکاتی که هنگام استفاده از«اسنپ» باید بدانیم تاکسی اینترنتی بازار آژانس ها را کساد کرده است ورود "اسنپ" و "تپسی" به فرودگاه امام ممنوع شد این بار مرغ همسایه غاز نیست رقابت تنگاتنگ شرکت‌های اینترنتی با آژانس‌های کرایه خودرو مقایسه سبک حمل‌ونقل شیوه سنتی با تاکسی اینترنتی اختلال در تاکسی های اینترنتی تهران اعتراض اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی به لایحه پیشنهادی وزارت کشور صدور 60 مجوز ایجاد تاکسی اینترنتی فعالیت تاکسی های آنلاین قانونی است موج انتقاد به تاکسی‌یاب آنلاین اوبر بالا گرفت خودروهای اوبر 10 میلیارد سفر ثبت کردند سازوکار بیمه‌ شاغلان مجازی بزودی اعلام می‌شود فروش کالا به مسافران داخل خودروهای اوبر کلید خورد دلایل تمایل راننده‌های تاکسی‌های اینترنتی به دریافت پول نقد سرنوشت اشیاء جامانده در تاکسی‌های آنلاین قوانین و مشکلات تاکسی‌های اینترنتی در کشورهای مختلف یک بام و دو هوای شهرداری برای فعالیت"تاکسی‌های اینترنتی" جذابیت تاکسی‌های اینترنتی در روسیه همزمان با جام جهانی شرط فعالیت تاکسی ها در تاکسی های اینترنتی موج مخالفت‌ها با تاکسی‌های اینترنتی به بوشهر رسید دردسرهای سفرهای انلاینی در مازندران فعالیت تاکسی اینترنتی در کرمان بدون مجوز است مقایسه اسنپ با همتایانش در سراسر دنیا اوبر نیویورک در حسرت عملکرد اسنپ و تپسی تهران شرط فعالیت اسنپ و تپسی در فرودگاه امام خمینی تاکسی‌های بی‌راننده به خیابان می‌آیند تاکسی‌های اینترنتی از متولیان حمل‌ونقل مجوز ندارند آیا قرار است قیمت‌های اسنپ به آژانس برسد اوبر برای بیماران خدمات تاکسی فراهم می کند همکاری سونی با شش شرکت ژاپنی برای راه اندازی تاکسی بدون راننده تغییر در سازوکار جذب راننده‌های تاکسیهای موبایلی دومین مجوز رسمی برای تاکسی‌های اینترنتی‌ صادر شد اپلیکیشن درخواست تاکسی آنلاین با وعده تاکسی‌های برقی گرانی کرایه تاکسی‌های اینترنتی به بهانه برف! دلیل جذب راننده اسنپ در خیابان چیست؟ شرکت‌های حمل‌ونقل اینترنتی در سایه حریم خصوصی حذف اپلیکیشن رانندگان یک تاکسی موبایلی از اپ‌استور ایرانی توصیه پلیس فتا به شهروندان در خصوص استفاده از خودروهای اینترنتی تلاش تاکسی اینترنتی برای جذب مسافربرهای شخصی تاکسی آنلاین در شهر ارومیه راه‌اندازی می‌شود دستور قضایی به تاکسیهای اینترنتی تاکسی‌های آنلاین و مسیرهایی جدید راننده اسنپ چکی چند صدمیلیون‌ تومانی را به مسافرش بازگرداند تغییر مسیر بازار تاکسی‌های اینترنتی جدال در کف خیابان اسنپ در خدمت مردم تبریز قزوین آماده راه اندازی تاکسی اینترنتی است تاکسی آنلاین و آنچه که مردم باید بدانند تاکسی‌های شهری الکترونیکی در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود موضع وزیر ارتباطات در مورد ورود «ماکسیم» روسی به شهرهای ایران شیوه نامه تاکسی آنلاین در اصفهان در دست تدوین است ورود شرکت روسی "تاکسی آنلاین" به ایران جابجایی مسافر روی ترافیک اینترنت فعالیت تمام تاکسی های اینترنتی در مشهد غیر قانونی است اسنپ و تپسی باید تحت نظارت سازمان تاکسیرانی قرار گیرند تاکسیرانی قزوین به جمع مخالفان«تاکسی آنلاین» پیوست اسنپ و تپسی باید زیر نظر تاکسیرانی کار کنند نقدی بر تاکسی‌یاب‌های استارت‌آپی در ایران جنگ دوباره تاکسی‌رانی با اسنپ و تپسی قیمت گذاری "اسنپ" و "تپ سی" روی میز شورای رقابت تاکسی های اینترنتی در شیراز و بیم و امید رقیبان سنتی اسنپ در مشهد آغاز به کار کرد کارپینو دغدغه بیکار شدن تاکسی‌ها را کاهش داده است تاکسی آنلاین را نباید نادیده گرفت حفظ حریم شخصی در زمان استفاده از برنامه‌های تاکسی یاب ممکن شد پراید به لیست خودروهای دارای اپلیکیشن کارپینو اضافه شد اوبر، اسنپ یا تپسی: کدامین موفق خواهند بود لزوم رعایت نکات ایمنی در استفاده از اپلیکیشن‌هاى حمل و نقل هوشمند اسنپ به مسافرین و رانندگان خود افطاری می‌دهد آیا خودروی شخصی منسوخ می‌شود؟ توفان اسنپ ها در بازار مسافرت درون شهری اوبر از پولدارها بیشتر کرایه تاکسی می‌گیرد رانندگان اسنپ در تهران چگونه جذب می‌شوند؟ پایین آمدن هزینه سفر با اپلیکیشن مجاز کارپینو اسنپ 90 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خارجی جذب کرد فعالیت تاکسی‌های اینترنتی رقابت ایجاد کرده است انحصارگرایی در تاکسی‌یاب‌های اینترنتی موجب رانت می‌شود فعالیت شرکت‌های تاکسی آنلاین در اصفهان غیرقانونی است نصب دستگاه کارت خوان بر روی تاکسی‌ها با صدور نخستین مجوز فعالیت، شهرداری تهران وارد کارزار تاکسی یاب های اینترنتی شد آغاز همکاری راه‌آهن و اسنپ اپلیکیشن تاکسی فعال شد اعلام موجودیت یک اپلیکیشن جدید در حوزه حمل ونقل گزینش راننده‌های تاکسی با فیلترینگ خاص ضابطه‌مندشدن فعالیت شرکت‌های اینترنتی حمل‌ونقل مسافر در سال 96 اپلیکیشن سفارش آنلاین تاکسی با مجوز شهرداری رونمایی شد کارپینو، رقیب جدید اسنپ و تپسی تشکیل کارگروه مشترک برای بررسی «اسنپ» و «تپسی» آژانس‌های اینترنتی مجاز تا دو هفته دیگر معرفی می‌شوند قطعی دسترسی به اپلیکیشن مسیریابی ویز در برخی سرویس‌دهنده‌ها فعالیت تاکسی‌های اینترنتی متوقف می‌شود؟ انتشار ویدیوی جنجالی از بحث مدیر اوبر با یک راننده عدم صدور جواز کسب تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است فعالیت آژانس‌های اینترنتی غیر قانونی است "اسنپ" و "تپسی" را نمی‌توان متوقف کرد جلسه مشترک شورا با مدیران آژانس های آنلاین راه‌اندازی اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی و سفارش غذا با حمایت وزارت ارتباطات تاکسی‌های آنلاین در چارچوب قانون فعالیت کنند پای تاکسی اینترنتی به خارج از تهران هم باز شد چرا اسنپ این‌قدر ارزان است؟ وضعیت تاکسی‌های آنلاین به تأیید شورای شهر بستگی دارد استفاده از دیتابیس گوگل برای تاکسی‌های آنلاین‌ برازنده کشور نیست چالش‌های تاکسی‌های اینترنتی روی آنتن صدا و سیما تاکسی‌های آنلاین‌ باید بر اساس قانون فعالیت کنند تاکسی‌های آنلاین موضوع این هفته مناظره تلویزیون مخالف «اسنپ» و «تپسی» نیستیم؛ با غیرمجازها برخورد می‌کنیم رایگان با خودرو در نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی حضور یابید مردم از خدمات تاکسی‌های اینترنتی رضایت دارند جریمه 300 هزار ریالی تاکسی‌های اینترنتی اسنپ و تپسی فاقد مجوز باید به موضوع تاکسی‌های آنلاین وارد شویم حقوق رانندگان آژانس‌های آنلاین رعایت می‌شود؟ راه پر دردسر اوبر پیش‌پای اسنپ‌وتاپسی؛ با تاکسی‌ها می‌جنگند! رسیدگی به تخلفات تاکسی تپسی با پلیس سایبری است فعالیت تاکسی‌تپسی غیرقانونی است تاثیر تاکسی سرویس‌های اینترنتی بر جامعه بازار داغ تاکسی‌های آنلاین در تهران فعالیت تاکسی‌تلفنی‌ها در صورت داشتن مجوز، قانونی است اپلیکیشن موبایلی تپسی فعال است حمایت وزیر ارتباطات از فعالیت تاکسی‌های اینترنتی استخدام یک گوگلی در تاکسی یاب آنلاین اوبر رقبای تازه به دوران رسیده آژانس‌های اتومبیل ماندگارند؟ پایان حکمرانی تاکسی‌ها و آژانس‌ها در خیابان‌های شهر چراغ سبز دولت به آژانس‌های موبایلی تاکسی‌یاب های آنلاین چطور گل کردند؟ تاکسی تلفنی‌ها زیر سایه تاکسی‌های «آنلاین» دعوا بر سر ارزش 2 تا 9 میلیارد دلاری عرضه کننده تاکسی یاب موبایل تاکسی آنلاین اوبر با رقیب چینی شریک شد تاکسی گرفتن کنار خیابان مجازی جریمه 800 هزار یورویی تاکسی آنلاین اوبر در فرانسه
Back to top