با این مقاله از دست اندازها جان سالم به در ببرید

عصر خودرو- خودرو از چند بخش اصلی تشکیل شده که یکی آن‌ها بخشی به نام پلت‌فرم است که شامل شاسی، سیستم تعلیق، پیشرانه و سیستم انتقال قدرت می شود.

Thursday 08 December 2016 - 09:54:00

با این مقاله از دست اندازها جان سالم به در ببرید

به گزارش  پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان  یک خودرو از چند بخش اصلی تشکیل شده  که یکی آن‌ها  پلت‌فرم است که شامل شاسی، سیستم تعلیق، پیشرانه و سیستم انتقال قدرت می شود.

سیستم تعلیق را می‌توان از چند دیدگاه به انواع مختلفی تقسیم کرد که یکی از این دیدگاه‌ها بررسی سیستم تعلیق از نظر فعالیت آن است که در ادامه با آن آشنا می‌شویم.

سیستم تعلیق از نظر فعالیت به 4 گونه غیرفعال، نیمه‌فعال، فعال و البته تنظیم‌شونده تقسیم می‌شود.

سیستم تعلیق غیر‌فعال

سیستم تعلیق غیرفعال که با نام Passive Suspension شناخته می‌شود، در اکثر خودرو‌های امروزی دیده می‌شود. این سیستم تشکیل شده از تعدادی میله صلب و اتصالات در کنار فنر برای جذب ضربات وارده و همچنین کمک فنر برای میرا کردن تکان‌های ناشی از ورود ضربه است و چون این سیستم همیشه در یک وضعیت ثابت و بی‌ارتباط با وزن و شرایط خودرو عمل می‌کند، به آن غیر‌فعال می‌گویند. ساده‌ترین راه برای معرفی این سیستم در این است که این نوع تعلیق تنظیمات ندارد و بر اساس فشاری که به بخش‌های مختلف آن وارد می‌شود، تغییراتی می‌کند. مهم‌ترین ایراد این سیستم‌ها در این است که با توجه به فشار وارد‌شده تغییر می‌کنند و این تغییر می‌تواند در کارکرد آنها و هندلینگ خودرو اثر منفی بگذارد. اما در عوض ساده بوده و هزینه‌های تعمیر و طراحی و نگهداری پایینی دارند.


سیستم تعلیق خود‌تنظیم‌شونده

مهم‌ترین ویژگی موجود در این سیستم‌ها را می توان کمک به سنسور‌هایی آن، بر اساس فشاری که به آنها وارد می‌شود دانست تا بتوانند ارتفاع خودرو را در یک حالت پایدار نگه دارند. ضمن اینکه در این سیستم‌ها راننده نیز می‌تواند اقدام به تنظیم ارتفاع خودرو کند. این سیستم در ابتدا با کمک نیرو و تجهیزات پنوماتیکی روی کار آمد و بعد از اینکه مشکلات این سیستم‌ها پدیدار شد، تعلیق‌های تنظیم‌شونده به سمت مدل‌های ترکیبی از هیدرولیک و پنوماتیک که هیدروپنوماتیک نام دارند، پیش رفت. سیستم‌های هیدروپنوماتیکی هم قابل کنترل‌ترند و هم دریافت و میرا شدن ضربات در آنها به نحو بهتری صورت می‌گیرد که منجر به افزایش لذت سواری و همچنین خوشدستی خودرو می‌شود. امروزه این سیستم در بسیاری از خودرو‌های لوکس شرکت‌های خودرو‌سازی دیده می‌شود. این سیستم تعلیق به نام self Leveling Suspension شناخته می‌شود.


سیستم تعلیق نیمه‌فعال

این سیستم تعلیق نیز که نام آن Semi Active Suspension است، شبیه به نمونه‌های تنظیم‌شونده بوده با این تفاوت که امکان استفاده از پیش‌فرض‌هایی برای تنظیم سیستم تعلیق در آن مهیا شده است. به این معنی که راننده می‌تواند براساس خواست خود اقدام به انتخاب حالت‌های مختلف برنامه‌ریزی شده سیستم تعلیق کند تا به این صورت سفتی و نرمی کمک فنر‌ها تنظیم شود. این سیستم امروزه در اکثر خودرو‌های سواری روز دنیا موجود است که منجر به یک سواری خوب منطبق با نیاز‌های راننده می‌شود. در این سیستم تعلیق نیز از کمک فنر‌های هیدروپنوماتیک استفاده می‌شود که میزان فعالیت و نحوه کارکرد آنها توسط یک پردازشگر مرکزی کنترل خواهد شد. در اینگونه خودرو‌ها، فعالیت سیستم تعلیق بر اساس اینکه روی چه میزان از رانندگی راحت یا رانندگی اسپرت تنظیم شده است، تغییر می‌کند و معمولا متناسب با آن، شدت و حساسیت عملکرد فرمان نیز دچار تغییراتی می‌شود تا حس اسپرتی رانندگی یا در مقابل آن حس یک رانندگی راحت بیشتر شبیه‌سازی و القا شود.


سیستم تعلیق فعال

در سیستم تعلیق فعال یا Active Suspension، به طور مداوم نیروهایی که از بیرون به سیستم وارد می‌شوند، بررسی شده و براساس آنها به نحوی که کنترل و پایداری خودرو همیشه در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد، سیستم تنظیم می‌شود. به این معنی که حتی نحوه فعالیت و میزان سفتی یا نرمی یک کمک فنر از بین چندین کمک فنر خودرو می‌تواند متفاوت با بقیه باشد تا به این شکل سیستم تعلیق خودرو همیشه در حالتی فعال باقی بماند. در این سیستم که بسیار مدرن و پیشرفته است، نیروی عملگر همان نیروی هیدرولیکی است. بارز‌ترین نمونه از این سیستم تعلیق روی مرسدس بنز اس کلاس W222 قرار دارد که باعث می‌شود تا بدنه خودرو در هر حالتی و در حین عبور از هر مسیری، در راستای ثابتی بدون حرکت به بالا و پایین باقی بماند.

برچسب ها

پلتفرمسیستم تعلیقپیشرانه‌
مطالب مرتبط بیشتر
وعده خودروسازان برای معرفی پلتفرم های جدید دیار خودرو با جدیدترین پلتفرم ملی می آید دستیابی ایران‌خودرو به دانش طراحی پلتفرم ECU شاهین؛ منطبق برای نیازهای مشتریان بازار خودرو ایران پلت‌فرمی منحصر به فرد یا قرضی؟ ضرورت طراحی پلتفرم مشترک خودروهای تجاری و سنگین مقیمی : توسعه پلتفرم الکترونیک خودرو در دستور کار ایران خودرو قرار گرفت طراحی پلتفرم خودروی برقی روی میز ایران خودرو نسبت استاندارد سوخت و هوا در پیشرانه چیست ؟ تفاوت پیشرانه‌های 6 سیلندر خطی و خورجینی در چیست؟ پلتفرمی که صندلی عقب تاکسی را به اتاق کار تبدیل می کند آغاز اجرای طراحی پلاتفرم در ایران خودرو خودرویی که سرعتش را با شناسایی چاله‌ها و سرعت گیرها تنظیم می‌کند طراحی پلت‌فرم راه نجات خودروسازان از مونتاژکاری خودروسازان را به تولید پلتفرم‌های بروز تشویق کنید آشنایی با سیستم تعلیق جادویی بنز برای اولین بار پلت فرم پروژه SP100 به نمایش گذاشته شده است تعمیر جلوبندی چقدر هزینه دارد؟ نقش پلت‌فرم‌های ملی در خروج از بحران محل قرارگیری پیشرانه و اثر آن در خوش‌دستی خودرو نگاهی به عملکرد فشنگی و انواع نمایشگر وضعیت روغن پیشرانه درجا روشن‌ماندن پیشرانه چه معایب و ایراداتی دارد؟ حرکت برمدار دور آرام آشنایی با سیستم تعلیق مک فرسون و مستقل در خودرو الگوی کره یا ترکیه؟ گزارش تصویری نخستین نشست سازندگان پلتفرم ایران خودرو نخستین نشست مشترک سازندگان پلتفرم جدید ایران خودرو برگزار می شود پیشرانه خودروهای فرمول 1 فراری تغییر می‌کند باور غلط استفاده از روغن موتور دیزلی در پیشرانه‌های بنزین‌سوز! جاده مخصوصی ها صاحب پلتفرم ایتالیایی می‌شوند تزریق حیات بخش استراتژی اصلی سایپا تنوع محصول است امضای قرارداد طراحی و تولید پلت‌فرم خودرو تصمیم وزارت صنعت برای خودروهای قدیمی رفتارشناسی سیستم تعلیق بازی پــر خطــر! چه زمانی باید سیستم تعلیق خودرو را تعویض کنیم؟ پلت‌فرم‌های جدید برای خودروهای فولکس‌واگن پلتفرم ملی 1000 میلیارد ریال سرمایه لازم دارد بر بستـر آسایش هر 15 ماه، یک خودرو جدید سیستم تعلیق مک فرسون ضرورت عقد قرارداد برای تولید پلتفرم مشترک پژو با پلت فرم جدید در راه است تزریق خشونت بیشتر در چهره IS رُخ تازه‌ و یک جُفت موتور 4‌سیلندر برای کایمن جادوگر سیتروئن را بشناسید سوبارو نسخه ویژه کراس ترک 2016 را رو کرد سوبارو BOXER Sport شکل می گیرد آغاز طراحی چهار پلت فرم خودرو
Back to top