فونیکسریمکسبهتام

رویکرد متفاوت خودروسازان و گوگل درباره خودروهای بدون راننده

عصر خودرو : یکی از پیشتازان طرح خودروهای بدون راننده در دانشگاه کارنگی ملون پیتزبورگ میگوید، خودروهای بدون راننده قدم به قدم رشد خواهند کرد و انسان برای یک مدت طولانی در آینده همچنان باید این خودروها را کنترل کند.

رویکرد متفاوت خودروسازان و گوگل درباره خودروهای بدون راننده
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، اظهارات راج راجکومار در حالیست که کریس اورمسان - رئیس برنامه خودروهای بدون راننده گوگل، 2500 مایل آنطرف تر در کالیفرنیا نظر متفاوتی دارد و می‌گوید: یک خودروی بدون راننده کامل که هیچ نیازی به دخالت انسان ندارد گزینه ایمن‌تری نسبت به خودروهای کنونی است و تا سال 2020 آماده تولید خواهد بود.

    خودکار شدن خودروها تا حدودی میتواند خطرات تصادف را کاهش دهد اما در عین حال میتواند چالشهای ایمنی جدیدی را ایجاد کند که با فن آوری‌های کنونی قابل حل نیستند.

    اورمسان یکی از همکاران سابق راجکومار در دانشگاه کارنگی ملون گفت: نگران اینست که رانندگان در مواقعی که یک خودروی بدون راننده ناگهان از آنها میخواهد که شروع به تصمیم گیری درباره مسیر خودرو کنند، آنها حواسشان نباشند.

    وی افزود: هرچه فن آوری بهتر شود، رانندگان اعتبار کمتری خواهند داشت.

    رویکرد گوگل درباره خودروهای بدون راننده با استراتژی صنعت خودروسازی درباره این فن‌آوری خودروهای خوکار که ظرف دو تا سه سال آینده در خودروها مشاهده خواهد شد متفاوت است.

    شرکتهای خودروسازی برتر همچون جنرال موتورز و فولکس واگن و تسلا موتورز تحت برنامه ای که توسط راجکومار ترسیم شده مسیر حرکت به سمت خودروهای بدون راننده را طی می‌کنند. آنها در حال سرعت بخشیدن به برنامه های آوردن خودروهای بدون راننده به بازار در چند مرحله هستند که از امسال شروع می‌شود.

    گروه کوچکی از مالکان خودروهای تسلا در حال تست سیستم اتوپایلوت این خودرو هستند که به راننده اجازه رها کردن فرمان در بزرگراهها و پارک کردن خودکار را می‌دهد.

    شرکت تسلا اعلام کرد: انتظار دارد که اواخر امسال این فن آوری به شکل گسترده تری عرضه شود.

    فن آوری که به خودرو اجازه پارک خودکار را می‌دهد در حال حاضر در بازار وجود دارد و روز به روز خودروهای بیشتری به این فن آوری مجهز می‌شوند که به طور خودکار ترمزها را به کار می‌اندازد، فرمان را می‌چرخاند یا یک فاصله مشخص را با خودرو جلویی حفظ می‌کند.

    حرکت خودروسازان به سمت رانندگی نسبتا خودکار سریعتر از اقدام قانونگذاران برای تصویب مقررات جدید در جاده هاست. برخی کارشناسان که اورمسان یکی از آنها است، نگران این هستند که رانندگان ممکن است در مواقعی که خودرو روی حالت خودکار است و نیاز به کنترل راننده وجود دارد، نتوانند واکنش به موقع داشته باشند.

    کارشناسان می‌گویند، هشیار کردن یک راننده برای در دست گرفتن کنترل خودرو در مواقع ضروری یکی از بزرگترین چالش‌های ایمنی برای سازندگان خودروهای نسبتا خودکار است.

    براساس مطالعه ای که توسط سازمان ایمنی بزرگراههای آمریکا انجام شده، بسته به سطح خودکار بودن خودرو و شدت هشدار، 17 ثانیه طول می‌کشد تا برخی رانندگان به درخواست در دست گرفتن کنترل خودرو واکنش نشان دهند. در این مدت زمانی اگر خودرویی با سرعت 90 کیلومتر در ساعت حرکت کند، بیش از 400 متر حرکت خواهد کرد.

    از زمانیکه هشدارهای صوتی و تصویری وارد خودروهای خودکار شده اند، زمان واکنش رانندگان به چند ثانیه کاهش یافته است.

    سازمان ایمنی بزرگراههای آمریکا اعلام کرد: اما هشدارهایی هستند که برخی شرکت کنندگان در این مطالعه متوجه آنها نشدند.

    وقتی سرنشین خودروی بدون راننده توجه خود را معطوف کارهای دیگری همچون فرستادن یک ایمیل میکند آمادگی آنها برای واکنش به امور و هشدارهای مربوط به رانندگی دچار تاخیر می‌شود.

    اورمسان می‌گوید: قابلیت کمک راننده همچون ترمز اتوماتیک در مواقعی که حسگرها یک تصادف قریب الوقوع را حس میکنند بسیار ارزشمند است اما یک خودروی کاملا خودکار میتواند بسیار ایمن تر از یک سیستم کمک راننده باشد.

    شرکتهای فن آوری خودرویی همچون کانتیننتال و شرکتی همچون انویدیا در حال همکاری با خودروسازان در زمینه سیستمهای نیمه خودکار و پشتیبانی از پروژه گوگل هستند.

    انتظار میرود سیستمهای کمک راننده نیمه خودکار 3000 دلار به قیمت یک خودرو بیفزایند. هنوز قیمت یک خودروی کاملا خودکار مشخص نشده است.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط