خودروسازان برای تولید یورو۴ دوباره مهلت گرفتند

: معاون امور اقتصادی و صنایع وزیر صنعت از تهیه جدول جدیدی برای مهلت‌دهی به شرکت‌های خودروساز جهت تولید با استاندارد یورو ۴ خبر داد و گفت: بر این اساس خودروسازان به تدریج از اول مهر تا پایان سال تولیداتشان را به استاندارد یورو ۴ مجهز می‌کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از فارس، محسن‌ صالحی‌نیا اظهار داشت: ‌در حال حاضر تمام خودروها موفق به دریافت تأییدیه نمونه برای تولید با استاندارد یورو ۴ شده‌اند و برای برخی خودروها مانند تندر ۹۰، پژو ۲۰۶، پژو ۲۰۷ و رانا نیز جهت تولید انبوه با استاندارد یورو ۴ مجوز لازم و اجازه شماره‌گذاری اخذ شده است.

وی ادامه داد: در مورد برخی خودروها مانند پژو ۴۰۵، سمند، پژو پارس و تیبا نیز فرایند دریافت مجوز برای تولید انبوه با استاندارد یورو ۴ در حال انجام است.

معاون وزیر صنعت با اشاره به مصوبه دولت برای اجبار تولید خودرو با استاندارد یورو ۴ از ابتدای تیرماه، گفت: دلیل تأخیر خودروسازان در اجرای این مصوبه، محدودیت در تأمین و تدارک برخی قطعات خاص با توجه به مسائل ارزی و زمان مربوطه و همچنین محدودیت منابع تأمین قطعه است.

* محدودیت واردات قطعات یورو۴

وی افزود: در تأمین بسیاری از قطعات مورد استفاده در بخش ECU که در واقع تنظیم سیستم سوخت‌رسانی خودرو را انجام می‌دهد و یا قطعات بخش سوخت‌رسانی تا موتور و یا قطعاتی مانند کاتالیست که برای تأمین آنها به ارز نیاز داریم، با توجه به افزایش نیاز ارزی و محدودیت‌های موجود در کشور با مشکل مواجه هستیم.

وی تصریح کرد:‌ در این شرایط، این بحث مطرح شد که تولید خودرو با استاندارد یورو ۴ بر اساس یک جدول زمانبندی آغاز شود و این کار تا پایان سال به اتمام برسد.

صالحی‌نیا توضیح داد: در این راستا به دولت پیشنهاد کردیم که دریافت تأییدیه نمونه تا ابتدای مهر ماه تکمیل شود و از ابتدای مهر تا پایان سال نیز با برنامه‌‌ای رو به ارتقا، مجوز تولید انبوه خودروها با استاندارد یورو ۴ دریافت شود.

وی افزود: این پیشنهاد در ماه‌های قبل مورد تأیید قرار نگرفت و در نهایت، کارگروه حمایت از تولید الزام تولید خودرو با استاندارد یورو ۴ را از ابتدای تیرماه مصوب کرد در حالی که همان موقع خودروسازان پیشنهاد اجرای تدریجی این طرح را از ابتدای مهر ماه ارائه کرده بودند.

معاون وزیر صنعت تصریح کرد: در حال حاضر نیز که فرصت خودروسازان برای تولید خودرو با استاندارد یورو ۲ تمام شده است، توزیع سراسری سوخت با استاندارد یورو ۴ صورت نگرفته و فقط بحث از توزیع این سوخت در چند کلانشهر و در جایگاه‌های محدودی مطرح است، در حالی که طبق مصوبات قبلی، سوخت یورو ۴ باید ۶ ماه پیش از تولید خودرو با این استاندارد در کشور توزیع سراسری شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به محدودیت‌های موجود در تأمین قطعات و همچنین عدم عرضه سراسری سوخت یورو ۴ ، در مورد خودروهایی که امکان بروز رسانی در فرصت کوتاهی برای آنها فراهم بود، این مسئله اجرایی شد و در مورد سایر خودروها نیز این کار می‌تواند با تفاهم وزارت صنعت، وزارت نفت و سازمان محیط زیست اجرایی شود.

* فرصت خودروسازان از ابتدای مهر تا آخر سال

وی تصریح کرد: پیشنهاد ما در این مورد این است که خودروهای داخلی از اول مهر ماه به تدریج به استاندارد یورو ۴ مجهز شوند که این مسئله در کارگروه حمایت از تولید به ریاست معاون اول رئیس جمهور مطرح و مصوب شد تا فرصت جدیدی در اختیار خودروسازان قرار گیرد.

صالحی‌نیا افزود: بانک مرکزی نیز در زمینه تأمین منابع ارزی و ریالی خودروسازان کمک خواهد کرد.

به گفته وی، در کارگروه حمایت از تولید با حضور معاون اول رئیس جمهور قرار شد پیشنهادی در این مورد تهیه و به کارگروه ارائه شود که این پیشنهاد حدود سه هفته پیش به کارگروه حمایت از تولید ارائه شد و منتظر ابلاغ آن هستیم.

معاون وزیر صنعت افزود: طبق مصوبه کارگروه حمایت از تولید، خودروسازان از ابتدای مهر تا پایان سال محصولاتشان را به استاندارد یورو ۴ مجهز خواهند کرد که این مسئله از سوی کارگروه حمایت از تولید ابلاغ خواهد شد.

وی، دلیل تأخیر در ابلاغ این مصوبه را انجام برخی اصلاحات عنوان کرد.

* پژو ۴۰۵ و پژو پارس در حال تجهیز به یورو۴

وی تصریح کرد: اجرای استاندارد یورو ۴ در مورد برخی خودروها مانند رانا، پژو ۲۰۶ و تندر ۹۰ انجام شده و در مورد وانت‌ باردو، پژو۴۰۵، پژو پارس، سمند و سورن نیز در حال انجام است که به محض تکمیل، مجوز شماره‌گذاری این خودروها صادر خواهد شد.

وی افزود: مجوز تأییدیه نمونه برای تمامی این خودروها صادر شده است.

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.