فونیکسریمکسبهتام

رشد ۵۰ درصدی تولید خودروهای تجاری

عصر خودرو- تولید انواع خودروهای تجاری سبک و سنگین در کشور طی چهار ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، با رشدی حدودا ۵۰درصد مواجه شده، رشدی که البته دلیل اصلی آن به جهش تیراژ وانت مربوط می‌شود.

رشد ۵۰ درصدی تولید خودروهای تجاری
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، بنابر آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، در مجموع تا پایان تیر امسال 76هزار و 236 دستگاه خودروی تجاری شامل وانت، اتوبوس، مینی‌بوس، کامیون و ون در کشور به تولید رسیده که در مقایسه با چهار ماه مشابه سال گذشته رشد 49درصدی را نشان می‌دهد. با وجود این تعداد تولید، تجاری‌سازان همچنان زیر ظرفیت اسمی خود تیراژ دارند؛ ضمن آنکه تولید اتوبوس همچنان منفی است. طبق آمار منتشره، بیشترین میزان تولید در سبد خودروهای تجاری طی چهار ماه ابتدایی امسال، به وانت مربوط می‌شود. در این مدت 33هزار و 715دستگاه وانت در کشور به تولید رسیده که نسبت به چهار ماه ابتدایی سال گذشته رشد 6/ 41درصدی را نشان می دهد. گروه سایپا دارای بیشترین وانت تولیدی در چهار ماه ابتدایی امسال بوده و توانسته 25هزار و 630 دستگاه از این مدل خودروها را تولید کند. در مقایسه با چهار ماه مشابه سال گذشته، تولید وانت در سایپا نزدیک به 34درصد رشد کرده است.

    سایر وانت‌های تولیدی در بازه زمانی تحت بررسی را ایران‌خودرو و شرکت‌های بخش خصوصی به تولید رسانده‌اند که در این بین، سهم اعظم به بهمن تعلق دارد.    اما در بخش کامیون، تولید تجاری‌سازان طی چهار ماه نخست امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 168درصد رشد کرده است. این میزان رشد حاصل تولید هفت‌هزار و 240 دستگاهی کامیون‌سازان است که سهم اصلی در بین آنها به ایران‌خودرودیزل با تیراژ سه‌هزار و 161 دستگاهی تعلق دارد. تولید کامیون‌های این شرکت در مقایسه با چهار ماه ابتدایی سال گذشته رشدی 150درصدی را به خود می‌بیند. پس از ایران‌خودرودیزل، بهمنی‌ها دارای بیشترین تیراژ کامیون در بازه زمانی تحت بررسی بوده‌اند.

    اما تولید اتوبوس در کشور نه تنها همچنان بسیار پایین است، بلکه در چهار ماه نخست امسال منفی هم شده است. طبق آمار صمت، کل تولید مینی‌بوس و میدل‌باس نیز در چهار ماه ابتدایی امسال 285 دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 11درصدی را نشان می‌دهد. بیشترین میزان تولید مینی‌بوس و میدل‌باس به بهمن تعلق دارد که تیراژ 148دستگاهی داشته است. همچنین در بازه زمانی تحت بررسی 189 دستگاه اتوبوس به تولید رسیده که از چهار ماه سال گذشته نیز 34 دستگاه کمتر است. بنابر آمار منتشره، تولیدکننده اصلی اتوبوس در کشور طی چهار ماه ابتدایی امسال، ایران‌خودرودیزل بوده که 155 دستگاه تیراژ را به ثبت رسانده است. در نهایت طی چهار ماه ابتدایی امسال 618 دستگاه ون در کشور به تولید رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از 780درصد رشد را نشان می‌دهد. سهم اعظم ون‌های تولیدی به ‌ایران‌خودرودیزل اختصاص دارد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        • خودرو امروز ۶۶۱
        آخرین بروزرسانی ۱۷ روز پیش
        آرشیو