نکات فنی خودرو؛

سه راه برای پاک کردن سیستم سوخت خودرو

عصر خودرو- با گذشت زمان، داخل موتور خودرو به دلایل مختلفی کثیف می‌شود که نیاز است برای جلوگیری از خرابی موتور اقداماتی را روی آن انجام داد.

سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۷:۰۰

سه راه برای پاک کردن سیستم سوخت خودرو

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت زمان، داخل موتور خودرو به دلایل مختلف کثیف می شود. در داخل میل لنگ، جایی که روغن وجود دارد، قیر روی سطوح پیستون‌ها، حلقه‌ها و بالابر‌ها جمع می‌شود که روغن را به تمام اجزا می رساند.  این امر باعث کاهش توانایی موتور در خنک سازی و روغن کاری می‌شود و از راندمان، عملکرد و عمر موتور می‌کاهد.

در سیستم سوخت نیز همین امر ایجاد می‌شود، گرفتگی انژکتور‌ها یا جت‌های کاربراتور، سوپاپ‌های ورودی و همچنین بالای پیستون‌ها را کثیف می‌کند. اگر سوپاپ‌ها آزادانه حرکت نکنند، در نتیجه تنفس موتورمختل می‌شود. رسوبات کربن روی پیستون‌ها و سوپاپ‌ها می‌تواند منجر به ایجاد نقاط داغ شده که باعث انفجار و یا کاهش عملکرد موتور می‌شود.

تقریباً هر موتوری، از ماشین‌های چمن زنی  گرفته تا دیزل‌های بزرگ، با همین مشکل روبرو هستند. برای پاک سازی داخل موتور یکی از راه ها، استفاده از رقیق کننده هایی است که  برای تمام انواع موتور‌ها وجود دارد. رقیق کننده ها، به طور خاص ساخته شده اند تا رسوبات، لجن و کربن را از قسمت‌های سخت موتور به صورت ایمن و آهسته جدا و پاکسازی کند تا بتواند از سیستم خارج شود.

این رقیق کننده ها به روانکاری قطعات متحرک، به ویژه در سیستم سوخت کمک می‌کند. مواد افزودنی اتانول باعث خشک شدن مهر و موم‌ها می‌شود و لاک‌هایی باقی می‌ماند که روغن کاری قطعات را دشوارتر می‌کند، درون مخزن سوخت، رقیق کننده آب را جذب می‌کند و اجازه می‌دهد بدون هیچ مشکلی در محفظه احتراق بسوزد.

وقتی رقیق کننده ها، به روغن اضافه می‌شود، لجن های موجود در موتور را تمیز کرده و لکه‌های روغن را از بین می‌برد با اینکار کل روغن موجود در موتور تمیز می شود. اگر در مسیر سیستم سوخت آشغال و ذرات اضافی وجود داشته باشد، مکانیک می‌تواند با باز کردن آن‌ها، نسبت به پاک سازی مسیر اقدام کند. برخی شلنگ‌های سیستم سوخت را نیز می‌توان در صورت لزوم تعویض کرد.

انژکتور‌ها را نیز به منظور تمیز کردن می‌توان شست، ولی برای این که بتوانید به طور کامل آن‌ها را عاری از هر گونه کثیفی کنید،باید شستشوی کامل انژکتور‌ها انجام دهید. منظور از شستشوی کامل باز کردن تک تک قطعات، شستن، تست کردن و نصب دوباره است. یک سیستم سوخت تمیز می‌تواند به بهترین شکل سوخت را در اختیار موتور قرار دهد و علاوه بر کاهش احتمال خراب شدن موتور، مصرف سوخت را نیز کاهش خواهد می دهد.

برچسب ها

وضعیت فنی خودروسیستم سوخت خودرو
مطالب مرتبط بیشتر
چند وقت یک بار باید روغن موتور را تعویض کرد؟ سیستم گیربکس با کلاچ دوگانه چیست و چگونه عمل می‌کند؟ تفاوت میان ترمز‌های جلو و عقب خودرو در چیست؟ توصیه های مهم برای افزایش طول عمر موتور همه چیز درباره میزان فرمان خودرو بهترین روش موتور شویی چیست ؟ قبل از سرد شدن هوا در خودروتان ضد یخ بریزید همه چیز در مورد کیسه هوا (Airbag) موتورشویی خودرو انجام دهیم یا نه؟ وایر چیست و چه کاربردی دارد ؟ سوپاپ چیست و چه وظایفی دارد؟ دلایل خاموش شدن خودرو در هنگام رانندگی دینام خودرو چیست؟ نکاتی برای بهبود ترمزگیری و افزایش عمر لنت های ترمز علت ترکیدن تایر حین رانندگی چیست؟ توربو شارژ چیست، چه مزایا و معایبی دارد؟ بلبرینگ چرخ خودرو چیست؟ چرا در بعضی خودروها چراغ دنده عقب تکی است؟ تفاوت بین گیربگس CVT و VVT در چیست؟ مزایا و معایب خودروهای دیفرانسیل جلو و دیفرانسیل عقب چیست؟ چرا باید روغن موتور را در فواصل مشخصی تعویض کنیم؟ چرا و در کجا باید با دنده سنگین حرکت کنیم؟ نکات مهم در رانندگی با خودروهای دنده اتوماتیک دلایل ریپ زدن خودرو چیست ؟ چطور بفهمیم کمک فنر خودرو خراب است؟ اگر ترمز عمل نکرد چگونه خودرو را متوقف کنیم؟ چگونه بفهمیم عمر کیت کلاچ خودرو تمام شده است؟ آپشنهای فنی خودرو -آینه‌های الکتروکرومیک چیست؟ چراغ‌های تطبیق شونده با مسیر چیست؟ سیستم کنترل در سراشیبی و سربالایی چگونه عمل می‌کند؟ تشخیص تمام شدن لنت ترمز با ۴ نشانه رایج نحوه عملکرد موتورهای دورانی و تفاوت آنها با موتورهای پیستونی علت بریدن میل گاردان چیست؟ با این ۶ کار خودرو خود را نابود می‌کنید +جزئیات نکاتی که باید در خواب طولانی خودرو رعایت کرد میل گاردان چیست؟ تسمه تایم خودرو چه زمانی تعویض می‌شود؟ کاربرد ترموستات در خودرو چراغ چک خودرو چه زمانی روشن می‌شود؟ علت کم شدن بیش از حد روغن موتور چیست؟ فیلتر روغن و هوا را چه زمانی تعویض کنیم؟ دلیل بالا رفتن آمپر خودرو چیست؟ آشنایی با اکسل خودرو و علائم خرابی آن علائم خرابی گیربکس خودرو چیست؟ دیفرانسیل خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟ بنزین اندک در باک، چه بلایی سر پمپ بنزین می آورد؟ ۵صدای غیرعادی زمان ترمزگیری بررسی فنی میتسوبیشی میراژ ۲۰۱۸ + مشخصات تولیدکنندگان ایرانی در مقیاس جهانی بررسی فنی بایک سنوا + مشخصات تشخیص شل یا سفت بودن تسمه تایم خودرو استرس‌بار یا میله تعادل در خودرو چیست؟ عیب‌یابی خودرو به زبان ساده؛ وقتی درجات‌ دروغ می‌گویند تشخیص وضعیت فنی خودرو با تلفن همراه، ممکن خواهد شد
برگشت به بالا