فرجام همکاری مشترک خودروسازان ایرانی

سه‌چالش‌بزرگ ‌رنو و پژو‌ در ایران

عصر خودرو: این روزها که رسانه‌های خارجی پی در پی از اشتیاق خودروسازان فرانسوی برای حضور در ایران خبر می‌دهند، بسیاری از فعالان صنعت خودرو کشور امیدوارند همکاری دوباره با آنها، به ارتقای توان فنی و تکنولوژیک جاده مخصوصی‌ها بینجامد، با این حال، برخی کارشناسان نیز معتقدند موانع بزرگی وجود دارند که ممکن است اجازه شکل‌گیری شراکتی برد- برد را به طرفین ندهد.

Monday 06 July 2015 - 00:42:00

سه‌چالش‌بزرگ ‌رنو و پژو‌ در ایران

به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، به اعتقاد این دسته از کارشناسان، حصول نتایج مثبت از پیوند دوباره خودروسازان ایرانی و فرانسوی (و البته سایر شرکت‌های خودروساز خارجی که قصد حضور در ایران را دارند)، منوط و مشروط به آن است که این «پیوند» به دور ازحواشی، صورت گرفته و فضای کسب‌و‌کار مناسبی ایجاد شود و قیمت‌گذاری دولتی در کار نباشد.
به عبارت بهتر، «دور ماندن از حواشی»، «بهبود فضای کسب‌و‌کار» و «لغو قیمت‌گذاری دولتی» سه شرط اصلی شراکت موفقیت‌آمیز خودروسازان ایرانی و فرانسوی به‌شمار می‌روند، چه آنکه صنعت و بازار خودرو ایران در گذشته از این سه ناحیه بسیار صدمه دیده‌اند.
پیش از آنکه به بررسی حواشی و فضای کسب‌و‌کار در خودروسازی ایران بپردازیم، ابتدا باید مشخص کنیم یک شراکت خوب میان خودروسازان ایرانی و فرانسوی، چه ویژگی‌هایی دارد. آن‌طور که وزارت صنعت، معدن و تجارت و فعالان صنعت خودرو و همچنین کارشناسان می‌گویند، یک توافق و قرارداد خوب برای خودروسازی ایران، دارای سه ویژگی اصلی است. اول اینکه قرارداد مربوطه باید توجه ویژه‌ای به ساخت داخل اولیه خودروهای تولیدی داشته باشد؛ به عبارت بهتر، خودروهای تحت قرارداد، باید در ابتدا با ساخت داخل 40 درصد به تولید برسند و این عدد به تدریج به 80 درصد افزایش پیدا کند. با این حساب، هم پژو و هم رنو، باید از همان ابتدای شروع فعالیت دوباره در ایران، تامین 40 درصد از قطعات خودروهای تولیدی خود در جاده مخصوص را به قطعه‌سازان ایرانی بسپارند.
اما دومین ویژگی قرارداد و توافق خوب خودروسازان ایرانی با فرانسوی‌ها، صادرات مناسب است؛ به نحوی که پژو و رنو باید تضمین بدهند حداقل 30 درصد از محصولات تولیدی خود در ایران را صادر کنند. در واقع، فرانسوی‌ها باید به ایران به چشم یک پایگاه صادراتی نگریسته و هر تعداد خودرو که در «جاده مخصوص» می‌سازند، حدود یک‌سوم آن را به بازارهای صادراتی خود بفرستند.
در مورد سومین ویژگی اصلی نیز گفته می‌شود که از همان ابتدای طراحی محصولات مشترک میان خودروسازان ایرانی و فرانسوی، قطعه سازان داخلی نیز باید به اصطلاح بازی داده شوند. واضح‌تر اینکه قطعه‌سازان ایرانی باید از همان آغاز و در طراحی محصول، با شرکت‌های فرانسوی همکاری نزدیکی داشته باشند.
این سه ویژگی در حالی به‌عنوان پایه و اساس قراردادهای آتی در صنعت خودرو ایران برشمرده می‌شوند که علاوه بر آنها، مشتریان نیز انتظارات خاص خود را از دور جدید همکاری خودروسازان ایرانی و فرانسوی دارند، از جمله «عرضه خودروهایی با قیمت و کیفیت مناسب و مجهز به تکنولوژی روز».
از نظر مشتریان ایرانی، اگر قرار باشد رنو و پژو خودروهایی گران‌قیمت و نه‌چندان به روز را راهی بازار ایران کنند، این وسط چیزی به آنها (مشتریان) نخواهد رسید، بنابراین خودروسازان ایرانی باید نهایت تلاش را برای عقد قراردادهای آتی خود (به‌منظور تولید و عرضه خودروهایی دارای قیمت مناسب و مجهز به تکنولوژی و امکانات روز) به کار ببندند.
مانع اول؛ دلواپسان

اما حالا ببینیم چه موانعی بر سر راه خودروسازان ایرانی و فرانسوی برای اجرای یک برنامه مشترک مناسب در «جاده مخصوص» وجود دارد.

به اعتقاد برخی کارشناسان، یکی از اولین مشکلات و موانعی که گریبان شراکت آتی خودروسازان ایرانی و فرانسوی را خواهد گرفت، دلواپسی دلواپسان است؛ همان‌ها که پیش‌تر نیز مخالف رنو و پژو بودند.
ازآنجاکه خودروسازی صنعتی مهم در ایران به‌شمار می‌رود، معمولا حضور شرکت‌های خارجی در آن با حاشیه‌های زیادی روبه‌رو می‌شوند و گاهی کار حتی به مجلس شورای اسلامی نیز ‌می‌کشد.
نمونه بارز این حواشی را می‌توان در ماجرای آمدن رنو به ایران به وضوح دید. رنویی‌ها اوایل دهه 80 و به امید دست و پا کردن بازاری بزرگ در خاورمیانه، راه ایران را در پیش گرفته و سرمایه نسبتا زیادی نیز با خود آوردند، اما از همان ابتدا مخالفت‌ها و سنگ‌اندازی‌های زیادی به خود دیده و عرصه بر آنها بسیار سخت شد. شدت حواشی به حدی بود که رنو تا مدت‌ها موفق به آغاز به کار پروژه‌اش در ایران (پلت فرم مشترک X90) نشد و در نتیجه نه فقط این شرکت فرانسوی، بلکه خودروسازان و مشتریان ایرانی نیز متضرر شدند.
پژو نیز که به دلیل قطع ارتباط ناگهانی‌اش با خودروسازی ایران، مغضوب بسیاری از فعالان صنعت خودرو و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان است، هنوز شراکت جدیدیش را آغاز نکرده، با موجی از انتقادات روبه‌رو شده است. با این حساب، خودروسازان ایرانی و فرانسوی باید از همین حالا خود را برای انتقادات و حواشی مربوطه آماده کنند و طبعا اگر نتوانند از پس آنها برآیند، شراکت‌شان سخت و کند پیش خواهد رفت. به اعتقاد کارشناسان، اگر «مانع دلواپسان» رفع نشود، قراردادهای آتی خودروسازان ایرانی و فرانسوی به این زودی‌ها پا نخواهد گرفت و قطعا هرچه زمان از دست برود، بازار خودرو کشور نیز دیرتر میزبان محصولات جدید خواهد شد.
به‌عنوان مثال، فقط کافی است نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار رؤیت قراردادهای مربوطه شده و سپس بر اصلاح و تغییر آنها اصرار کنند؛ این کار به تنهایی کلی از وقت را خواهد کشت و از طرفی فرانسوی‌هایی را که پیش‌تر بابت نحوه شراکت دوباره‌شان با خودروسازی ایران، توجیه شده‌اند، سرد و کم انگیزه خواهد کرد.
نه اینکه مجلس یا سایر دستگاه‌های نظارتی حق نقد و بررسی عملکرد خودروسازان کشور را در حوزه‌های مختلف نداشته باشند، اما طبعا اگر قرار باشد «نظارت کردن» جای خود را به «حواشی سیاسی» بدهد، «ماجرای رنو» باز هم تکرار خواهد شد و این یعنی متضرر شدن خودروسازی ایران.
به نظر می‌رسد در این شرایط باید کار را به خودروسازان سپرد تا آنها در فضایی به دور از سیاست و حاشیه، صلاح و مصلحت خود را تشخیص داده و کار را با شرکت‌های خارجی پیش ببرند و هیچ‌کس نیز در این مسیر، سنگ‌اندازی نکند.
مانع دوم؛ فضای نامناسب کسب‌و‌کار

اما دومین شرط پیشبرد برنامه‌های مشترک خودروسازان ایرانی و فرانسوی، بهبود فضای کسب‌و‌کار است؛ این در حالی است که «ایران» رتبه قابل‌قبولی در این شاخص (کسب‌و‌کار) ندارد و سرمایه‌گذاران خارجی و تولیدکنندگان داخلی با ریسک زیادی در کشور فعالیت می‌کنند.
به گفته برخی کارشناسان و فعالان صنعت خودرو، این ریسک بالا از چند جهت است؛ اول اینکه سیستم بانکی معمولا با تولیدکنندگان همراه نیست و گاهی حتی عملا رو در روی آنها ایستاده و راه نفس‌شان را می‌بندد. اگر پای صحبت فعالان صنعت خودرو بنشینیم، آنها به شدت از رفتار بانک‌ها گلایه و این موضوع را یکی از موانع بزرگ توسعه خودروسازی کشور عنوان خواهند کرد. به گفته آنها، سیستم بانکی نه تنها تسهیلات لازم را در اختیار تولیدکنندگان از جمله خودروسازان نمی‌گذارد؛ بلکه بهره‌های بالا نیز در قبال همان تسهیلات اندکی که می‌پردازد، دریافت می‌کند و از همین رو خودروسازها همواره بدهکار بانک‌ها هستند و مجبورند بخش قابل‌توجهی از نقدینگی خود را به پای بهره‌های بانکی بریزند.
نکته دیگر در مورد فضای کسب‌و‌کار ایران اما نوسانات اقتصادی از جمله عدم ثبات در نرخ ارز و اتخاذ تصمیمات خلق الساعه (مانند کم و زیاد کردن نرخ گشایش اعتبار) است، چه آنکه این موضوع نیز گریبان خودروسازان داخلی را می‌فشارد. با توجه به شرایط موجود، این پرسش پیش می‌آید که آیا خودروسازان خارجی توانایی فعالیت در فضای کسب‌و‌کار ایران را دارند؟ آیا پژو و رنو می‌توانند با بالا و پایین شدن نرخ ارز، تغییر ناگهانی قوانین و... کنار آمده و برنامه‌های خود را پیش ببرند؟ از طرفی، آیا خودروسازان داخلی نیز با توجه به مشکلات مطروحه (نوسان نرخ ارز، بهره بالای بانکی و...) می‌توانند پا به پای شرکای فرانسوی خود پیش رفته و شراکتی موفق را با آنها تجربه کنند؟
مانع سوم؛ قیمت‌گذاری دولتی

دیگر معضل پیش‌روی شراکت خودروسازان ایرانی و فرانسوی، آزاد نبودن قیمت‌گذاری خودرو است، موضوعی که حواشی بسیاری را تا به امروز ایجاد کرده و این حاشیه‌ها هنوز هم ادامه دارند. در حال حاضر، قیمت‌گذاری خودرو توسط شورای رقابت انجام می‌شود و این در حالی است که امثال رنو و پژو اساسا با قیمت‌گذاری دولتی غریبه‌اند.به گفته کارشناسان، تقریبا هیچ‌کدام از خودروسازان خارجی به قیمت‌گذاری دولتی عادت ندارند و خود نسبت به تعیین قیمت محصولات‌شان اقدام می‌کنند، بنابراین مواجه آنها با این سیستم در ایران، برنامه‌شان در «جاده مخصوص» را دستخوش حاشیه‌هایی خواهد کرد.
به اعتقاد خودروسازان داخلی، یکی از دلایل کیفیت نامناسب محصولات شان، همین قیمت‌گذاری دولتی است و اگر قرار باشد خودروهای تولیدی مشترک با فرانسوی‌ها نیز درگیر حاشیه‌های قیمتی شوند، سطح کیفی آنها نیز متاثر از این ماجرا خواهد شد. فعالان صنعت خودرو این را هم می‌گویند که قیمت‌گذاری دولتی می‌تواند به دلسردی رنو و پژو انجامیده و آنها را در ادامه کار، بی‌انگیزه کند؛ زیرا آنها به چنین فضایی عادت ندارند و این گونه قید و بندها را تاب نمی‌آورند.

 

فصلی جدید در همکاری با خودروسازان فرانسوی
گروه خودرو: به‌نتیجه نهایی مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب در حالی نزدیک می‌شویم که خبرگزاری رویترز چندی پیش به نقل از یک مقام دولتی فرانسه خبر از آماده باش دولت این کشور به صنتعگران برای حضور در ایران داد. در این بین بازگشت خودروسازان فرانسوی بیش از باقی صنایع این کشور محتمل به نظر می‌رسد این در شرایطی است که به گفته کارلوس تاوارس، رئیس شرکت خودروسازی پژو سیتروئن بازگشت اعتماد ایرانی‌ها با توجه به سابقه این شرکت در ترک ناگهانی این کشور، کاری دشوار است. در همین زمینه هفته گذشته سردبیر شبکه رادیویی آر‌تی‌ال فرانسه گفت‌و‌گویی با محمد‌رضا نجفی‌منش، عضو هیات‌مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در محل این انجمن انجام داده که متن آن در پی می‌آید:
آقای نجفی‌منش، به‌عنوان نخستین پرسش، آنچه این روزها در ایران توجه ما را به خود جلب می‌کند، استفاده گسترده ایرانیان از خودروهای خارجی و موضوع گفت‌وگوی ما خودروهای فرانسوی است، به‌راستی، تعویض قطعات و خدمات پس از فروش این وسایل، با توجه به وجود تحریم‌ها، به چه شکلی تامین می‌شود؟

ما با شرکت‌های فرانسوی سابقه همکاری بلند مدتی را داریم بخش گسترده‌ای از این قطعات در ایران تولید می‌شوند؛ بیش از 80 درصد قطعات پژو و 60 درصد قطعات رنو در ایران ساخته می‌شوند. این‌قدر هست که در طول مدت همکاری، دانش فنی ساخت این قطعات به شرکت‌های ایرانی رسیده است. همچنین، همکاری پژو و رنو، محدود به سازندگان ایرانی نیست. برخی از قطعات مورد نیاز از طریق کشورهای واسطه‌ای که با فرانسوی‌ها همکاری دارند، به ایران وارد می‌شوند.
در صورت حصول توافق نهایی، آیا شرکت‌های خودرو و قطعه‌ساز ایرانی، برنامه‌ای خاص برای حضور مجدد فرانسوی‌ها در ایران دارند؟

کشور فرانسه به علت حضور امام خمینی هنگام تبعید و خرید نفت ایران در زمان جنگ توسط شرکت توتال، از حسن سابقه و همکاری خوبی میان ایرانیان برخوردار است؛ البته در حوزه صنایع خودرو، حضور رنو در ایران و کیفیت بالای خودروهای این شرکت، بر این اعتماد افزوده است.
هرچند که چون و چرای غیرمنطقی فرانسوی‌ها این روزها، گهگاه فضای مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 را تیره می‌کند؛ بی‌گمان، انتظار مردم ایران، همکاری بیشتر فرانسه برای پیشبرد مذاکرات است یا حداقل اینکه اگر خیر نمی‌رسانند، دامن از شر نیز برچینند. البته ما می‌دانیم که شرکت‌ها در فرانسه از استقلال برخوردارند و منافع خود را در همکاری با ایران می‌بینند. به هر روی، مخدوش کردن سابقه خوب همکاری دیرین، چندان منطقی نیست. پیغام ما به سردمداران فرانسوی این است که یقین کنند این توافق انجام خواهد شد و آشکارا با پیشبرد مذاکرات مخالفت نکنند، چراکه ممکن است به رابطه‌ صنعتی ایران و فرانسه لطمه بزنند.
آیا شما پیش‌قراردادی با شرکت‌های فرانسوی دارید؟

بله، ما با شرکت رنو قرارداد داریم. پژو نیز به ایران بازگشته و قرارداد همکاری تازه‌ای را به‌صورت (50، 50) با ایران بسته است. اما ما شروطی برای عقد قرارداد داریم ؛ شرط اول ما عدم حضور CKD و مونتاژ صرف است.دوم اینکه ما نیازمند بازار صادرات هستیم و باید میزان صادرات خود را افزایش دهیم. و شرط سوم این است که در ساخت محصولات و مدل‌های جدید، قطعه‌سازان ایرانی باید از همان آغاز و طراحی محصول، با شرکت‌های فرانسوی همکاری نزدیکی داشته باشند.
با توجه به مناقشات کنونی، دوران پس از توافق را چطور ارزیابی می‌کنید؟

ترجیح ما این است که رابطه تازه‌ای را با صنعتگران فرانسوی آغاز کنیم. هرچند که این فصل تازه، با رقابت بین‌المللی ویژه‌ای، با حضور شرکت‌هایی چون فولکس، فورد و ... همراه خواهد بود.

برچسب ها

رنو فرانسه
مطالب مرتبط بیشتر
آرکانا فیس لیفت ؛ جدیدترین کراس اوور رنو راهی بازار می شود +عکس فروش رنو در نیمه اول سال 11 درصد افزایش یافت 12 مدل جدید رنو در راه است کره قطب تولید آینده رنوی برقی خواهد شد افزایش قیمت به رنو رسید رنو کلیو فیس لیفت معرفی شد+عکس تسلا زنگ خطر را برای خودروسازان نواخت سرمایه‌گذاری میلیونی نیسان و رنو در هند فروش رنو برای چهارمین سال متوالی سقوط کرد مذاکرات جیلی و رنو برای جذب آرامکوی سعودی سفران لانگ کورس؛ از عجیب ترین های کمپانی رنو! +عکس ویزای مشروط به خودروی فرانسوی میزان فروش رنو و پژو در بازار ایران چقدر بود؟ فیلترینگ واردات خودرو خداحافظی رنو با برقی‌های کوچک نیسان صاحب 15 درصد از سهام رنو می‌شود افزایش قیمت عامل صعود رنو خواهد شد؟ راهکار فرانسه برای فروش خودرو کمبود تراشه‌ مشکل بزرگ خودروسازان جهان رنو رهبر اروپا در اقتصاد چرخشی خواهد شد رنو دنیای خودروهای الکتریکی را شگفت‌زده می‌کند سهام رنو در نیسان سقوط می‌کند؟ آغاز رایزنی‌های اولیه برای واردات رنو از هند واردات خودروهای فرانسوی کلید خورد سایپا خودرو‌های اقتصادی رنو را وارد می‌کند خودروسازان فرانسوی برمی‌گردند؟ رنو و پژو برای بازگشت به بازار خودرو کشور باید ضررها را جبران کنند داستر جدید با یک تغییر عجیب و کاربردی معرفی شد+عکس ضرر هنگفت رنو بابت خروج از روسیه رنو انتخاب رنگ را محدود کرد رنو 5 بعد از نیم قرن برقی شد مگان الکتریکی چند؟ آسترال؛ شاسی بلند جدید رنو در اروپا رونمایی شد+عکس اولین هیبرید برقی-هیدروژنی رنو طراحی شد تولید خودروی هیبریدی هیدروژنی رنو با برد 800 کیلومتر خودروی هیدروژنی رنو در راه است خودروساز چینی احتمالاً سهام رنو در روسیه را خریداری می‌کند رنو در فکر جدا کردن دارایی های خودروهای برقی در بورس رنو تولید خود را در کارخانه مسکو از سر گرفت! نواده قاجاری رنو خودروی جدید رنو با حضور شرکای چینی+ عکس جایگزین "قاجار" در اروپا معرفی می شود! +عکس برنامه مشترک رنو، نیسان و میتسوبیشی برای ساخت خودروهای برقی همکاری جیلی چینی با رنوی فرانسوی در کره جنوبی سهام رنو صعودی است؟ خودرویی به مناسبت بزرگداشت کلاسیک 4ال+عکس کاهش 500 هزار دستگاه تولید رنو به دلیل نبود تراشه‌های الکترونیکی 2 هزار شغل دیگر در رنو از دست می رود بی‌میلی رنو برای ادامه همکاری با برلیانس نماینده شایسته رنو در نمایشگاه خودروی مونیخ +عکس مردودی رنو در تست تصادف موبیلایز لیمو؛ پیشنهاد جدید "رنو" برای شرکت های ارائه دهنده خدمات حمل و نقل +عکس همکاری رنو با جیلی در تولید خودروهای هیبریدی خودروسازان فرانسه امیدی به افزایش فروش ندارند پیش بینی سوددهی رنو با وجود کمبود تراشه و افزایش هزینه مواد اولیه دورخیز پژو و رنو برای بازگشت به بازار ایران عزم جزم رنو برای بازگشت به ایران بازیابی خاطرات قدیمی با امکاناتی مدرن؛ رنو 5 توربو 3 رونمایی شد افزایش 19 درصدی فروش خودروهای رنو در نیمه اول 2021 رنوی فرانسه متهم به فریبکاری درباره آلایندگی خودروهای خود شد پای رنو و پژو دوباره به ایران باز می شود؟ ایران و رنو منجی هم می‌شوند؟ رنو و پژو با جبران زیان های گذشته به ایران برگردند کاهش فروش رنو برای پنجمین فصل متوالی رنو استحقاق بازگشت به ایران را ندارد شرایط برای همکاری رنو نامشخص است آماده‌باش رنو برای بازگشت به ایران رنو بخشی از سهم خود در بنز را می فروشد رنو هم سراغ خودروهای برقی می رود رنو تالیسمان؛ مقایسه و معرفی قطعات مهم تلیسمان بحران 8 میلیارد دلاری رنو رنو کیگر 2021؛ کراس اوور کوچک و اقتصادی فرانسوی برای بازار هند +عکس ویژگی های نسل جدید مگان رویکردهای مدرن در بازسازی یک نوستالژی! +عکس رنو5 دوباره زنده می‌شود افت سنگین فروش رنو تغییر کارخانه مونتاژ به کارخانه بازیافت ادامه تخفیف قیمتی رنو کولیوس آرکانا؛ اولین کراس اوور کوپه رنو با پیشرانه هیبریدی و 150 سند ثبت اختراع! +عکس تلاش رنو برای فرار از منطقه قرمز سیتی K-ZE؛ شاسی بلند ارزان قیمت رنو+ تصاویر مدیر طراحی پژو به رنو رفت شرکت خودروسازی رنو فرانسه 7.3 میلیارد یورو در 6 ماه ضرر کرد زیان 5 میلیارد یورویی رنو در نیم سال اول ساخت پلت‌فرم انقلابی در رنو کاهش 35 درصدی فروش رنو در نیمه نخست امسال خداحافظی کولئوس از بریتانیا تعطیلی کارخانه اسمارت در فرانسه یک رسوایی دیگر برای خودروهای رنو و نیسان! کاهش 18 درصدی فروش خودروهای برقی رنو شرکت رنو در جستجوی مشتریان جدید جاه‌طلبی رنو برای برقی‌سازی معرفی خودرو مگان 2020 رنو وام 5 میلیارد دلاری از دولت فرانسه می‌گیرد رنو کارخانه خود را در فرانسه نمی‌بندد! برنامه رنو برای آلپاین اعتراض به اخراج 15 هزار نفری رنو رنو 5 هزار نفر از نیروی کار خود را تا 2024 اخراج می‌کند ادغام مجدد رنو و نیسان برای فرار از بحران کرونا خودروسازی رنو کارخانه ها را می‌بندد و کارگرانش را اخراج می‌کند شرکت خودروسازی رنو ممکن است نابود شود شرکت رنو 400 نفر را در اسلوونی اخراج می‌کند رنو در انتظار وام 5 میلیارد یورویی دولت فرانسه توقف تولید رنو تلیسمان درآمد رنو 19.2 درصد کم شد پایان همکاری رنو و دانگ فنگ تنزل رتبه اعتباری پژو و رنو کراس‌اوور جدید رنو فراخوان رنو کلیو در استرالیا تجربه رانندگی با رنو زوئی جدید مدل 2020 + تصاویر دولت فرانسه به کمک خودروسازان می‌شتابد نگاهی به رنو کپچر مدل 2020 خروج از بازار ایران اولین کاهش سود رنو در 10 سال گذشته را رقم زد نقش ایران در کاهش فروش جهانی فرانسوی ها لطمه خاورمیانه به فروش رنو خودروی کوچک و محبوب اروپایی‌ها کدام است؟ نقش «ایران» در کاهش فروش جهانی رنو رنو مدیر ارشد اجرایی خود را برکنار کرد رنو نتوانست بازار جایگزینی برای ایران پیدا کند پرفروش‌ترین خودروهای فرانسه پرفروش‌ترین خودروها در اروپا تاکید مکرون بر تقویت اتحاد رنو-نیسان امیدواری رنو و فیات برای ادغام نقش ژاپن در مذاکرات رنو و فیات کرایسلر ال 90 با موتور جدید تولید می‌شود فرانسوی‌ها 65 میلیون یورو اسکناس از ایران خارج کردند افزایش سرمایه‌گذاری رنو در «اتو واز» روسیه خروج کارشناسان رنو از خطوط تولید منتفی شدن ادغام دو کمپانی رنو و فیات-کرایسلر چالش‌ها و فرصت‌های ادغام احتمالی رنو و فیات‌کرایسلر خروج اجباری از ایران یکی از دلایل کاهش فروش شرکت رنو اعلام شد تحلیل ما بازگشت رنو به بازار ایران در آینده است بار مسئولیت‌های معوق رنو برگردن کیست؟ انتصاب جایگزین گون در رنو مدیرعامل رنو استعفا داد تغییرات خودرو شهری توئینگو رنو + تصاویر فرانسه گزینه مدیر عاملی شرکت رنو را اعلام کرد دیدار روسای نیسان و رنو در بحران درخواست فرانسه از ژاپن برای حفظ اتحاد رنو- نیسان درگیری ژاپن و فرانسه بر سر شرکت خودروسازی رنو_نیسان رنو فرانسه از پیدا کردن بازار جایگزین ایران عاجز ماند حفظ میراث رنو از مسیر داخلی‌سازی رنو فرانسه فروش خودرو به ایران را متوقف کرد درآمد رنو با خروج از ایران 6 درصد سقوط کرد ساخت رنو در ساوه با برداشته شدن تحریم‌ها تامین قطعات رنو امکان‌پذیر نیست هیوندای محبوب ترین خودروی وارداتی بازار ایران رمزگشایی تغییر رفتار رنو در ایران راز متفاوت بودن «رنو» در بازار خودرو فروش رنو در ایران نصف شد تجهیز خودروهای گروه رنو- نیسان به سیستم‌عامل اندروید فروش رنو فرانسه به ایران نصف شد مخالفان «قرارداد رنو» چه پاسخی دارند؟ رنو چشم‌انتظار آینده روابط سیاسی - اقتصادی ایران و آمریکاست پیغام مهم رنو به خودروسازان ایرانی رنو در موقعیت ترک ایران رنو فرانسه هم از ایران می‌رود رنو رسما اعلام قطع همکاری نکرده است پژو و رنو تحریم ایران را دور می زنند فروش رنو در ایران 10 درصد کاهش یافت رنو و پژو سیتروئن در صورت ترک ایران، باید به ایران غرامت دهند مخالفت آمریکا با ماندن خودروسازان فرانسوی در ایران جدیدترین مدل رنو" کلیو" + عکس فروش رنو فرانسه به ایران 2 درصد کاهش یافت رنو در ایران می ماند و همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد خودروسازان فرانسوی در تهران هزینه-فایده خودروسازان فرانسوی برای ماندن در ایران تکذیب فروش نیسان به رنو بازتاب جهانی تعلیق پژو و ماندن رنو در ایران فرمول رنو برای ماندن در بازار ایران "فروشگاه مفهومی‌ها"ی رنو در برلین تصمیم شجاعانه سهامداران رنو در مقابل تحریم های آمریکا چرا رنو در ایران ماند؟ مدیران رنو هفته آینده به ایران سفر می‌کنند شرکت رنو با وجود تحریم‌های آمریکا در ایران می‌ماند اولین خودروهای ساخت رنو (+عکس) آسیب خودروسازان فرانسوی از بازگشت تحریم‌ها ایران هشتمین بازار بزرگ رنو فرانسه در جهان شناخته شد + جدول رنو پشت چراغ قرمز «جاده مخصوص» مجوز سرمایه گذاری خارجی شرکت «رنو» در استان مرکزی نخستین محصول پسابرجامی رنو تابستان امسال در ساوه تولید می شود مظلومان بازار ورود محصول ارزان رنو به ایران گزارش تصویری از حضور برند رنو در نمایشگاه خودرو ژنو رنو حامی نمایشگاه لوور در تهران در دوره 6 ساله صورت گرفت؛ تغییر ذائقه خریداران خودروهای وارداتی رشد 18 درصدی فروش رنو فرانسه به ایران در نخستین ماه 2018 ایران محرک فروش جهانی فرانسوی‌ها سفرهای دلچسب نوروزی با خدمات عیدانه نگین خودرو انتقال رنو به استان مرکزی قطعی شد ملاقات با رنو لاگونا کوپه 2012؛ استون مارتین فرانسوی! کاندیدای جانشینی کارلوس گون در رنو مشخص شد قیمت و شرایط فروش جدید رنو سیمبل اعلام شد مشارکت دوباره رنو با خودروسازان ایرانی کارلوس گون مدیرعامل باقی می‌ماند راه اندازی سیستم پیامک 2 طرفه از سوی ایران خودرو حضور قدرتمند نگین خودرو در نصف جهان دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه: رابطه رنو و قطعه سازان ایرانی برد- برد است ایران هشتیمن بازار رنو شد اصرار رنو بر «بن‌رو» رنو رکورد فروش جهانی خود را شکست نگین سرویس، همان امداد نیست! تعمیرگاه مرکزی نگین خودرو در غرب تهران افتتاح شد سکوت خبری رنو تاکید نماینده مردم ساوه و زرندیه بر سرمایه گذاری رنو فرانسه در استان مرکزی رنو سهام یک گروه رسانه‌ای خودرو را خرید دورنمای خودروهای ارزان رنو تشریح برنامه های رنو پارس در ایران مخالفت با قرارداد منتشر نشده رنو رنو فرانسه 144 هزار دستگاه خودرو به ایران فروخت طرح فروش اقساطی رنو کپچر آغاز شد رنو تلیسمان؛ فناوری فرمول یک رنو در اختیار شما کولئوس و تلیسمان، تاج پادشاهی خودروهای وارداتی را بر سر گذاشتند؛ ملاقات با پرفروش‌ترین‌های بازار ایران در غرفه نگین خودرو طرح بلندمدت رنو در ایران تست درایو شهری نگین خودرو آغاز به کار کرد؛ اکنون نوبت یک خرید آگاهانه است موقعیت‌سنجی رنو در ایران نقش پررنگ ایران در برنامه میان مدت رنو برنامه رنو برای افزایش تولید خودروهای برقی درباره رنو کپچر 2018 بیشتر بدانید از ایران نمی‌رویم انتخاب‌‌های روتین یا خاص! داستر در چالش جنگل‌های مازندران فروش رنو فرانسه در ایران به مرز 100 هزار دستگاه رسید سهم فرانسه از بازار ایران اندک است نسخه جهانی رنو برای بازار ایران ایران در جمع بازارهای برتر رنو خلأ «پول خارجی» در خودروسازی رنو رتبه نخست بازار خودروهای وارداتی ایران را از آن خود کرد در بحبوحه تنش تجاری با آمریکا، رنو سهم شراکت با ایران را افزایش داد بهار نگین خودرو در گرمای شیراز اعلام حجم سرمایه‌گذاری رنو در ایران قرارداد ایدرو و رنو، تا دو ماه آینده امضا خواهد شد نگین خودرو با تخفیف و شرایط فروش ویژه به نمایشگاه خودرو ارومیه آمد رنو مگان هاچبک RS در راه است +تصاویر رئیس منطقه ای رنو در خاورمیانه تغییر می‌کند روح مسابقه در هاچبک خوش‌قیمت رنو+تصاویر رنو،نیسان و داچیا قربانی "باج‌افزار" این روزها شدند توقف تولید در برخی مراکز شرکت خودروسازی رنو در پی حمله هکری به 99 کشور جهان ورود رنو کولئوس به ایران رنو zoe قهرمان خودروهای الکتریکی در بازار اروپا چشم امید رنو به شاسی‌بلندها ایران ششمین بازار بزرگ رنو فرانسه شد افزایش درآمد رنو فرانسه با فروش خودرو به ایران فروش ماهانه رنو فرانسه به ایران از 15 هزار دستگاه گذشت روز داوری برای جان سخت بلندقامت رنو فروش 13449 دستگاه خودرو رنو در ایران طی نخستین ماه 2017 آلپاین؛ برگ برنده رنو برای رقابت با پورشه عملکرد درخشان رنو در ایران و بازار جهانی خودروهای فرانسوی در صدر کم آلاینده‌ترین خودروهای اروپا آغاز پیش‌فروش کولئوس جدید با قیمت زیر 200 میلیون‌تومان از 22 بهمن فروش رنو فرانسه به ایران از 80 هزار دستگاه گذشت رنو 50 هزار دستگاه کوئید را فراخواند 3 برابر شدن فروش رنو فرانسه به ایران در 8 ماهه پس از برجام داستر، پرفروش‌ترین کراس‌اوور اقتصادی در اروپا گره «رنو» کور شد صرفه جویی در رنو - نیسان دشوار می‌شود گزیده اخبار روزانه پایگاه خبری «عصر خودرو» ( 1 تیر 95) گزیده اخبار روزانه پایگاه خبری «عصر خودرو» (31 خرداد 95) رنو کوئید در سال اول حداقل 100هزار تقاضا در بازار ایران دارد گزارش تصویری نمایشگاه دستاوردهای صنعت قطعه سازی ایران در فرانسه 3 گزارش تصویری نمایشگاه دستاوردهای صنعت قطعه سازی ایران در فرانسه 2 گزارش تصویری نمایشگاه دستاوردهای صنعت قطعه سازی ایران در فرانسه 1 فعلا در مورد قرارداد با رنو صحبت نمی کنم پژو 3008 رقیب سرسخت نیسان قشقایی و رنو قاچار+تصاویر رشد 3.5 برابری فروش رنو فرانسه به ایران در فروردین 95 نگین خودرو قلمرو حضور خود در تهران را گسترش داد شکست قیام دولت فرانسه علیه مدیر عامل رنو شاسی بلند جدید رنو را ببینید رنو از شاسی بلند جدیدش رونمایی کرد سرمایه‌گذاری میلیاردی رنو در مراکش افزایش 4برابری فروش رنوی فرانسه به ایران پس از لغو تحریم‌ها قهرمان دوست داشنتی شرط رنو برای خرید پارس‌خودرو فروش 3 هزار دستگاه رنو به ایران در دی امسال خودروسازان فرانسوی به صنعت خودرو ایران بازمی‌گردند؟ انعقاد دو قرار داد جدید رنو با ایران خودرو و سایپا رنو از ماشین جدید خود رونمایی کرد رنو این ماه با سایپا قرارداد می‌بندد رؤسای توتال، ایرباس، پژو و رنو به روحانی چه گفتند؟ تحویل 15 روزه مدل 2016 محصولات رنو با وام بدون بهره تغییر قیمت رنو به علت ترس از وضعیت ایجاد شده توسط فولکس واگن رنو با اعتماد به نفس بیشتر به ایران بازمی‌گردد رنو ZOE را بیشتر بشناسید فراخوان رنو برای 15 هزار خودرو رنو دست به کار شد سقوط آزاد سهام رنو درخواست اولاند از روحانی برای واگذاری پارس خودرو به رنو تمدید طرح زمستانه بازدید رایگان محصولات رنو روسای رنو و پژو به ایران می آیند؟ جزئیات دور جدید همکاری ها با پژو کاهش سهم دولت فرانسه در رنو مدیران رنو به دولت فرانسه تاختند فروش رنو به ایران 2 برابر شد رنو، بازیگر جدید صنعت خودرو ایران موافقت رنو برای تامین موتور خودروهای برقی اسمارت رنو برای خرید سهام پارس خودرو هنوز به نتیجه نرسیده است فروش سهم دولت فرانسه در رنو رنو از پژو عقب افتاد بازگشت پژو به بازار ایران سخت‌‌تر است اما رنو وضعش بهتر است رنو مدل‌های جدید خودرو روانه بازار ایران می‌کند برنامه رنو در ایران جزییات مذاکره رنو با خودروساز ایرانی تلاش رنو برای خرید سهام و کارخانه پارس‌خودرو کراس اوور ارزان و کوچک رنو در راه ایران مسابقه "پژو" و "رنو" برای رسیدن به بازار ایران امیدواری تلویحی فابیوس به حضور پژو و رنو در ایران پژو و رنو در میان برندگان احتمالی گشایش بازار ایران جدیدترین محصول رنو را ببینید رنو سمبل 2015، سمبلی از خودروهای اقتصادی خودرویی که رنو پس از دو دهه تولید آن را احیا می کند رنو با ما می‌ماند استراتژی رنو برای تولید در ایران افزایش 2.5 برابری فروش رنو به ایران رنو داستر به نسل بعدی می رسد تولد یک فوق ستاره در میان ستارگان سینمای دنیا تلاش رنو برای پایان اعتصاب رنو Kwidرا ببینید رنو درباره فعالیت در ترکیه تجدیدنظر می‌کند رونمایی خودرو کوچک رنو در هند افزایش فروش محصولات رنو در ایران آزمایش رنو کایو آغاز شد رضایت نیسان از ادامه همکاری با رنو تولید رنو و فیات در ترکیه خوابید برنامه‌های رنو برای ایران درآمد رنوافزایش یافت رتبه اعتباری رنو ارتقاء یافت چالش دولت فرانسه برای شراکت رنو و نیسان توییزی برقی رنو فقط ‌٩ هزار و ‌٧ دلار! احتمال استعفای مدیر اجرایی رنو مگان آر.اس خودرو پلیس می شود تاکنون این قدر عصبانی نشده بودم
Back to top