با رای هیات عمومی دیوان عالی کشور؛

دیه مرد و زن در تصادف‌های غیرفوتی برابر شد

عصر خودرو- با رای هیئت عمومی دیوان دیه مرد و زن در تصادف‌های غیرفوتی برابر شد.

Wednesday 11 December 2019 - 10:04:00

دیه مرد و زن در تصادف‌های غیرفوتی برابر شد

 به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران ،  محمد بارانی عضو معاون دیوان عالی کشور رای هیئت عمومی دیوان را در موضوع دیه مرد و زن در تصادف‌های غیرفوتی برابر اعلام کرد.

بارانی گفت: این رای از این پس در همه دادگاه‌ها لازم الاجراست و بیمه‌ها هم باید مطابق آن عمل کنند.

وی گفت: پس از مذاکرات قضات دیوان عالی کشور، با اکثریت قاطع این تصمیم گرفته شد که نه تنها در مورد صدماتی که منتهی به مرگ می‌شود باید این برابری دیه زن و مرد رعایت شود، بلکه درباره سایر صدمات هم باید این برابری رعایت و دیه زن هم جبران شود، یعنی برابری به میزان دیه مرد جبران شود و این حکم الزام آور است و دادگاه‌ها در موارد مشابه باید به همین نحو عمل کنند.

عضو معاون دیوان عالی کشور افزود: این موضوع به عنوان رای وحدت رویه و به منزله تفسیر از قانون برای همه دادگاه‌ها لازم الاجراست و دادگاه‌ها وقتی بر این اساس رای دهند، بیمه‌ها هم باید دیه را پرداخت کنند.

وی افزود: در میان دادگاه‌ها اختلاف نظر بود که وقتی یک زن در تصادف یا سایر موارد دچار صدماتی می‌شود که منتهی به فوت او نمی‌شود، آیا نصف موضوع برابری دیه مرد و زن هم باید جبران شود یا این جبران فقط درخصوص مواردی است که منجر به فوت می‌شود؟

بارانی گفت: بر همین اساس اختلاف دیدگاه وجود داشت و دادگاه‌ها اختلاف نظر داشتند و برخی دادگاه‌ها این موضوع را صرفا درباره فوت و قتل غیرعمد می‌دانستند، اما برخی دادگاه‌ها صدمات را هم مدنظر قرار می‌دادند.

بارانی افزود: این اختلاف رویه وجود داشت که به جهت استنباط متفاوت دادگاه‌ها از قانون بود، اما در نهایت موضوع در هیئت عمومی دیوان عالی کشور برای صدور رای وحدت رویه مطرح شد.

راننده در تصادفات شخص ثالث محسوب می‌شود

علیزاده رئیس شعبه 42 دیوان عالی کشور گفت: با تصمیم هیئت عمومی دیوان، راننده متخلف در تصادفات هم به عنوان شخص ثالث محاسبه می‌شود و در صورت فوت به خانواده او دیه تعلق می‌گیرد و اگر هم آسیب دیده باشد، به خود شخص دیه داده می‌شود.

وی افزود: یکی از اختلاف نظر‌ها در میان دادگاه‌ها این بود که برخی دادگاه‌ها نظر داشتند که تسری بیمه شخص ثالث درخصوص راننده مقصر و متخلف از سال 1395 که در قانون بیمه پیش بینی شده، قابل اعمال است، اما برخی دیگر از دادگاه‌ها معتقد بودند که، چون قانون گذار وزارت امور اقتصادی و دارایی و بیمه را براساس قانون برنامه پنجم توسعه مکلف کرده است که بیمه شخص ثالث همانند سایر سرنشینان نسبت به راننده متخلف هم اعمال شود، لذا معتقد بودند این قانون از سال 90 که حاکمیت قانون برنامه پنجم توسعه بود، قابل اعمال است.

وی گفت:، چون اختلاف میان دادگاه‌ها بود موضوع در هیات عمومی دیوان عالی کشور به عنوان رای وحدت رویه مطرح شد و در آنجا استدلال این بود که، چون قانون برنامه پنجم توسعه قانون حاکم بر همه قوانین کشور است، قوانین مخالف با قانون برنامه پنجم در زمان اجرای قانون باید متوقف شود.

علیزاده افزود: در مواردی از قانون برنامه پنجم توسعه وزارت اموراقتصادی و دارایی و بیمه مکلف شده بودند از بدو اجرای این قانون یعنی از سال 90 بیمه شخص ثالث همانند سایر سرنشینان نسبت به راننده متخلف هم اجرا شود یعنی در صورتی که راننده هم متخلف بود او هم شخص ثالث حساب شود و خسارت وارده و دیه‌ای که تعلق می‌گرفته است به خانواده چنین کسی در صورت فوت پرداخت شود یا اگر راننده صدمه و آسیب دید به خود شخص داده شود.

وی گفت: این مباحث میان اعضای هیات عمومی دیوان مطرح شد و در نهایت حکم قانون برنامه پنجم توسعه کشور را حاکم در موضوع تشخیص دادند و با اکثریت قاطع رای صادر شد مبنی بر اینکه همه رانندگانی که از سال 90 تا 95 متحمل خسارت جانی یا مالی شدند، به عنوان شخص ثالث می‌توانند از شرکت بیمه خسارت و دیه دریافت کنند.

رئیس شعبه 42 دیوان عالی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رانندگانی که پرونده شان مختومه شده است، می‌توانند دوباره پرونده شان را باتوجه به تصمیم تاخیر دیوان به جریان بیندازند؟ افزود: اگر چنانچه از سال 90 به بعد این‌ها بیمه نامه شخص ثالث برای خود و نه راننده دریافت کرده اند ولو اینکه راننده خودش هم بیمه ثالث نشده باشد، قابل تسری است.

 

برچسب ها

ستاد دیهتساوی دیه زن و مرد
مطالب مرتبط بیشتر
فوت 14 هزار ایرانی در جاده‌ها تا پایان دی‌ماه تلاش برای آزادی تمام بدهکاران دیه تصادفات قبل از اعلام نرخ جدید دیه «استاد صافکار» از زندان آزاد شد رانندگان زندانی تا پایان سال آزاد می شوند آزادی 8800 زندانی از زمان تصویب قانون بیمه اجباری شخص‌ثالث کشته شدن 211 هزار نفر در تصادفات 10 سال گذشته کاهش آمار رانندگان زندانی به 580 نفر آمار تک رقمی زندانیان حوادث رانندگی در 15 استان کشور تخلفات رانندگی را جرم تلقی کنیم طرح جدید قوه‌قضاییه برای پرونده‌های تصادفات رانندگی کاهش 140 نفری زندانیان دیه ناشی از تصادف نکاتی در مورد دیه سال 96 دیه سال 96 به میزان 210 میلیون تومان تعیین شد 812 راننده زندانی در کشور کاهش مصدومان و متوفیان حوادث رانندگی یک اقدام فراسازمانی است کاهش مبلغ دیه مردم را متضرر می‌کند جریمه سنگین و توقیف خودروها بازدارنده است پیگیری برای برای تک‌رقمی کردن ورودی‌ محکومان سوانح رانندگی تساوی دیه زن و مرد فقط در جرائم رانندگی ایرادات شورای نگهبان به «لایحه بیمه اجباری شخص ثالث» دیه از شنبه 253 میلیون تومان می شود مردم صدور الحاقیه افزایش دیه بیمه شخص ثالث را جدی بگیرند برای بیمه شخص ثالث الحاقیه بگیرید؛ 21 فروردین، ماه حرام شروع می شود افزایش 15 درصدی دیه به منظور جبران خسارت سالهای گذشته دو مینوی افزایش نرخ دیه و افزایش حق بیمه شخص ثالث دیه زن و مرد در لایحه بیمه شخص ثالث برابر شد رئیس قوه قضائیه نرخ دیه سال 95 را به واحدهای قضایی ابلاغ کرد نرخ دیه سال آینده 190 میلیون تومان تعیین شد رویکرد جریمه‌محوری سیاست کارآمدی برای کنترل تخلفات رانندگی نیست احتمال افزایش نرخ دیه درسال 95
Back to top