پارسایی:

با ارائه طرح فوریتی مانع افزایش تعرفه واردات خودرو می‌شویم

یک عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی خواستار اصلاح مصوبه اخیر هیات دولت درباره افزایش عوارض واردات خودرو شد و گفت: در صورت عدم اصلاح این مصوبه، نمایندگان در اولین فرصت با ارائه طرح فوریتی مانع اجرای آن خواهند شد.

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ،  بهرام پارسایی  اظهار کرد: پرونده‌ای در کمیسیون اصل ۹۰ درباره موضوع واردات خودرو و همچنین صنعت خودروسازی داخلی در جریان است و هفته گذشته ما جلسه‌ای با مسئولین مربوطه و وزیر صنعت در این باره داشتیم.

وی افزود: دغدغه‌هایی وجود دارد که باید در صنعت خودروسازی تغییراتی ایجاد شود و تصمیم‌گیری‌هایی صورت گیرد که فشار به مردم وارد نشود. همچنین درباره عوارض خودروهای وارداتی هم قرار بود تعدیلی صورت گیرد. علاوه بر اینکه انحصاری کردن واردات خودرو برای عده‌ای انگشت‌شمار رانت ایجاد کرد، افزایش قیمت خودروهای خارجی و به تبع آن افزایش قیمت خودروهای داخلی برای عموم مردم خوشایند نبود.

پارسایی ادامه داد: اخیرا در هیات دولت مصوبه‌ای برای صنعت خودرو تصویب شد که به دلایل متعدد نگران‌کننده است. اول اینکه قبلا تفاهمی صورت گرفته بود که عوارض خودرو سالیانه کاهش یابد و به حد قابل قبولی برسد تا صنایع خودروسازی داخلی هم کیفیت را به حد قابل قبولی برسانند اما به این موضوع توجه نشده و ظاهرا قرار است با بستن راه خودروهای وارداتی که از نظر مصرف سوخت و امنیت نسبت به نمونه‌های داخلی برتری دارند، خودروی داخل را بدون تغییر به زور به خورد مردم بدهیم.

این عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با انتقاد از تعیین عوارض سنگین برای خودروهای هیبریدی، یادآور شد: علیرغم مشکل آلودگی هوا چنین تصمیمی گرفته شده و این در حالی است که فعلا توان ساخت این خودروها در داخل وجود ندارد و افزایش چند برابری عوارض آنها در راستای حمایت رانت‌گونه از صنایع خودروسازی داخلی است، همچنان‌که حمایت‌های بی حد و حصر در چند دهه گذشته باعث شده صنایع خودروسازی داخلی تغییری نکنند.

وی با اشاره به کشته شدن سالانه ۱۷ هزار نفر در جاده‌ها بر اثر تصادفات رانندگی، تصریح کرد: در مصوبه هیات دولت آمده در صورت مشارکت در تولید خودروهای خارجی یا قطعات آن، عوارض آن ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت این در حالی است که تعیین چنین شرطی رانت زیادی ایجاد می‌کند. یک نفر می‌تواند سوله‌ای درست کند و در آن لنت خودرو بسازد و از تخفیف وارداتی استفاده کند.

نماینده مردم شیراز در مجلس ادامه داد:‌ در مصوبه هیات دولت همچنین گفته شده خودروهای وارداتی باید نمایندگی رسمی در کشور داشته باشند این در حالی است که خودروسازهای بزرگ دنیا هیچ کدام نمایندگی رسمی در کشور ما ندارند و نمایندگی‌های آنها در داخل با واسطه هستند.

پارسایی با بیان اینکه مصوبه اخیر هیات دولت موجب ایجاد نارضایتی در مردم و تورم در بازار خودرو خواهد شد، گفت: از دولت می‌خواهیم سریعا نسبت به اصلاح این مصوبه اقدام کند در غیر این صورت ما نمایندگان در اولین جلسه مجلس با ارائه طرح فوریتی مانع اجرای این مصوبه خواهیم شد.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.

این فرم توسط reCAPTCHA محافظت می‌شود. حریم خصوصی و شرایط استفاده گوگل اعمال می‌شود.

  1. مسلم علیدوستی

    لطفا اگر میتوانید این پیغام را به تصمیم گیران برسانید
    افزایش تعرفه خودرو موجب ناراحتی مردم شده است. مردم را بیش از این در فشار قرار ندهید نه تنها مثل همیشه خودروسازان داخلی ضعیف تر و کارشان کم برکت تر خواهد شد بلکه ممکن است مردم دست از حمایت از شما بردارند. مگر نه اینکه در قرآن خداوند می فرماید جان یک انسان به اندازه تمام آفرینش می ارزد پس چرا برای کمک به صنعت رانت خوار و حرام خوار خودروی داخلی به مردم فشار می آورید و موجب مرگ سالانه هزاران نفر در جاده می شوید بله خودروهای معمول خارجی هم مانع تصادف نمی شوند اما در حفظ جان سرنشین بعد از تصادف نقش بسزایی دارند. من خبر دارم آن طور هم که فکر میکنید خودروسازان اشتغال ایجاد نکرده اند. خودروسازان ما هم باید تکانی به خودشون بدهند و به جای واردات قطعات بی نام و نشان قطعات با کیفیت تولید کنند باید مشارکت بین المللی شان را بالا ببرند و اگر هم نمی توانند انرژی خود را در سایر صنایع مانند فرآوری معادن و یا اراپه خدمات به خودروهای خارجی صرف کنند.

  2. هم نظرپارسایی

    با تشکر از جناب پارسایی و تایید کلیه صحبتهای ایشان، تقاضامندیم که هرچه سریعتر وارد فاز ارائه طرح فوریتی که اشاره کردند شوند. مثل اینکه آقایان تصمیم گیرنده تو این مملکت زندگی نمی کنند و یا اینکه چشمشان را روی همه چی بسته اند. مگر همه آنهایی که خریدار خودرو خارجی هستند مرفه بی دردند که آقایان یک شبه ۴۰% تعرفه را بالا می برندو هفت ماه هم سایت را می بندند و پولهای ثبت نامی مردم بلوکه می ماند. نخیر اینگونه نیست و اکثر مردمی که ثبت نام کرده اند این پول، کل سرمایه و دارایی زندگیشان است که بدلایلی که جناب پارسایی اشاره کردند ترجیح داده اند که با ثبت نام ماشین برای خود و خانواده امنیت جانی فراهم نمایند و اگر قرار بر این تعرفه ها باشد بعد از خواب ۷ ماهه پولهایشان، امکان خرید برایشان فراهم نیست و مجبور به انصراف هستند. خواهشمند است سریعا&quot اعتراض مردم را به گوش مسئولین برسانیدتا بیشتر از این دچار ضرر و زیان نگردیم.