فونیکسریمکسبهتام

اونتادور، گاو خشمگین لامبورگینی

عصر خودرو: اونتادور SV یک خودرو عجول، گستاخ و کاریزماتیک است. از نظر زیبایی‌شناسی، طراحی ظاهری سوپرولوچه که یک نسخه سبک‌تر و قدرتمند از مدل ۴ ساله اونتادور محسوب می‌شود، هم ترس‌آور و هم جذاب و زیباست.

اونتادور، گاو خشمگین لامبورگینی
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۰:۰۰

به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از بازار خبر، کف‌پوش، عایق‌بندی صوتی، درگاه‌های USB، قابلیت ارتباط بلوتوثی با گوشی، سیستم کروز کنترل یا هر گونه سیستم‌ هشداردهنده دیگر، از جمله مواردی هستند که خبری از آنها در لامبورگینی اونتادور سوپرولوچه نیست. همچنین گهگاهی که پر‌ه‌های خنک‌کننده در آن به کار می‌افتند، یک نویز مکانیکی تولید می‌کنند که کمتر از خودرویی با این سطح قیمت انتظار می‌رود. امّا شاید همه اینها اولویت‌های مشتریان اونتادور نیم‌میلیون دلاری نباشند. در واقع، کسانی این مدل را خریداری می‌کنند که علاقه زیادی به حضور در وسط صحنه دارند و در عین حال، از منابع لازم برای ماندن در این جایگاه برخوردارند.

اونتادور SV یک خودروی عجول، گستاخ و کاریزماتیک است. از نظر زیبایی‌شناسی، طراحی ظاهری سوپرولوچه که یک نسخه سبک‌تر و قدرتمند از مدل 4 ساله اونتادور محسوب می‌شود، هم ترس‌آور و هم  جذاب و زیباست. اگر مدل استاندارد اونتادور را نقطه عطفی در انتقال پارادایم کمپانی که استارت آن از سال 2001 در مورسیه‌لگو زده شده، بدانیم، این مدل SV قطعاً‌ به این روند سرعت خواهد بخشید.

مطابق انتظار، اونتادور SV شتاب فوق‌العاده‌ای نشان می‌دهد و تنها 2/7 ثانیه زمان کافی است از حالت ایستاده به سرعت 96/6 کیلومتر بر ساعت برسد. همچنین این خودرو مسیر یک‌چهارم مایل را در 10/6 ثانیه و با سرعت نهایی 218/9 کیلومتر بر ساعت طی می‌کند و از سرعت 112/65 کیلومتر بر ساعت، در فاصله 44/8 متر متوقف می‌شود. SV در تست لغزش در پیچ، شتاب‌جانبی‌ای معادل 1.04 g تولید می‌کند و در عین حال، بسیار فروتنانه این کار را انجام می‌دهد.

امّا این به آن معنا نیست که اونتادور سوپرولوچه یک خودرو کامل است. در محصولات لامبورگینی، و به‌ویژه مدل‌های خاصی مانند این، خط شکننده‌ای بین «افتخارآمیز» و «پوچ» بودن وجود دارد. ولی حتی یک لامبورگینی که به تکامل نرسیده، یک ماشین وحشی است که می‌تواند به راحتی همه را سرگشته و حیران کند. در واقع، با چنین خودرویی، هیچ‌گاه نباید با نگرانی رانندگی کرد؛ چرا که واقعاً برای این کار ساخته شده است.

SV با وزن 1754 کیلوگرمی‌اش، نزدیک به 100 کیلوگرم سبک‌تر از آخرین نسخه استاندارد تست‌شده اونتادور است. در این مدل، بخش‌هایی مانند محفظه موتور، بال، هواکش‌ها، پنل‌ درها، دیفیوزر عقب و کالبد صندلی‌ها، همگی از جنس فیبرکربن هستند.

بزرگترین تغییر موتور 5/6 لیتری V-12 اونتادور در نسخه سوپرولوچه، یک سیستم اگزوز با راندمان جریان بالاتر است. همراه با کالیبراسیون جدید بین زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها و سیستم مکش متغیر، خروجی این موتور به 740 اسب‌بخار رسیده است. این در حالی است که قدرت مدل پایه اونتادور برابر 691 اسب‌بخار است. همچنین حداکثر قدرت در 100 دور بر دقیقه پایین‌تر، یعنی در 8400 دور بر دقیقه اتفاق می‌افتد. ضمن اینکه گشتاور حداکثر موتور همچنان 690 نیوتن‌متر است که در 550 دور بر دقیقه در دسترس قرار می‌گیرد.

SV بدون‌شک یک خودرو قدرتمند است و همین‌‌ موضوع احتمالاً پایگاه محکمی برای قیمت آن ایجاد می‌کنند. امّا این خودرو چندان با شرایط جاده‌های کوهستانی انطباق ندارد و شاید نسبت به برخی از مدل‌های با سطح قیمتی پایین‌تر، عملکرد ضعیف‌تری داشته باشد. به عنوان نمونه یک شورولت کوروت Z06 را در نظر بگیرید که در پیچ‌های تند، عملکرد مؤثرتری را به نمایش می‌گذارد. ولی در پیست، این نگرانی‌ها جایی ندارند و با سرعتی بیشتر از خالی‌شدن باک SV از بنزین، از نظرها ناپدید می‌شوند.

امّا کمتر کسی در یک پمپ بنزین، متوجه این موضوع می‌شود. چیزی که بیشتر به چشم می‌آید، ابعاد و اندازه‌های لامبورگینی است. در حالی که فاصله محوری اونتادور مشابه یک هوندا سیویک و برابر 2/7 متر است، ولی قامت کوتاه و عریض، و همین‌طور پیش‌آمدگی‌های بزرگ در بدنه باعث می‌شود که یک خودرو تنومند به نظر برسد. در واقع، عرض SV به اندازه یک نسخه استاندارد از فورد F-250 پیکاپ است.

همه اینها در کنار فرم و چهره ظاهری، موجب می‌شود که اونتادور سوپرولوجه شرایط چندان راحتی در جاده نداشته باشد. ضمن اینکه رانندگی در محیط شهری همیشه با ترس ساییده‌شدن یکی از چرخ‌ها به یک جدول پنهان شده در کنار خیابان همراه است. امّا در جاده‌های باز، به علت ارتفاع پایین کاپوت، نمای بیرونی بسیار وسیع است و اشراف زیادی بر حومه شهر وجود دارد؛ موضوعی که شاید شما را برای رانندگی لذت‌بخش با نهایت سرعت بیشتر تهییج کند. امّا ممکن است پس از تجربه‌کردن بازخورد فرمان، نظر دیگری پیدا کنید. در عمل، فرمان دارای وزنی متعادل است، ولی بازخورد مناسب در سطح مدل‌هایی مانند پورشه کیمن را ندارد. سیستم جدید دستیار الکترونیکی فرمان SV با یک مکانیزم نسبت متغیر در ستون فرمان عمل می‌کند. بازه حرکتی سیستم فرمان، به‌ویژه در سرعت‌های بالاتر، از گستردگی مناسبی برخوردار است، ولی ابهامات موجود در آن باعث کاهش اعتماد به نفس رانندگی می‌شود.

امّا چیزی که در سوپرولوچه رخ نمی‌دهد، بیش‌فرمانی است. تایرهای «پیرلی پی زیرو کورسا» نزدیک به 4 اینچ عریض‌تر از تایرهای جلو هستند و سهم زیادی در این رابطه دارند. گیربکس نیمه اتوماتیک 6 سرعته تک‌کلاچه، یک حال و هوای «قدیمی» دارد. همچنین فاصله زیاد بین دنده‌ها در حالت «استرادا»، برای خودرویی با چنین کاراکتری، به نوعی غیرطبیعی است. در همین حال، با سوئیچ به دیگر حالت‌های رانندگی شامل «اسپورت» و «کورسا»، روند شیفت دنده‌ها سریع‌تر شده، واکنش پدال گاز بالاتر می‌رود و سختی دامپرهای سیال مغناطیسی جدید سوپرولوچه افزایش می‌یابد.
یکی از نکات شگفت‌انگیز SV، ترمزهای استاندارد کربن-سرامیکی آن هستند که از سرعت 290 کیلومتر بر ساعت، به گونه‌ای خودرو را متوقف می‌کنند که شبیه به ایستادن یک مزدا MX-5 میاتا از سرعت‌های معمول بزرگراهی است. درون کابین، فضای داخلی اونتادور تقریباً به همان شکل مدل پایه باقی مانده است؛ البته به جز چند بخش چرمی. در پنل‌ درها، تونل و کف از فیبرکربن استفاده شده و یک نمایشگر جدید و زرد رنگ برای مجموعه ابزارها، دنده‌ها و سرعت موتور را به شکلی واضح نمایش می‌دهد. در این میان، باید به ارتفاع پایین صندلی‌ها نیز اشاره کرد که هیچ‌گونه تنظیم ارتفاع یا زاویه‌ای برای آنها درنظر گرفته نشده است.

در مجموع به عنوان یک خودرو برای لذت‌بردن از رانندگی، اونتادور در رده بسیار بالایی قرار می‌گیرد. سرعت این مدل، دیوانه‌وار است، سیستم ترمزی در کلاس جهانی دارد و چسبندگی بسیار خوبی ایجاد می‌کند. امّا برخی محدودیت‌ها باعث می‌شوند که از رقابت با  بهترین خودروهای دنیا برای رانندگان دور شود. امّا «سوپر ولوچه» هنوز هم یک خودرو خاص است و چیزی مانند منظم و نرمال بودن در آن راه ندارد؛ به عبارتی، این یک «لامبورگینی» است.

مشخصات:
    نوع خودرو: موتور وسط، دو دیفرانسیل، 2 سرنشین، 2 در کوپه.

    قیمت مدل تست: 524895 دلار (قیمت مدل پایه: 497895 دلار).
    نوع موتور: DOHCبا 48 سوپاپ V-12، بلوک و رویه آلومینیومی، پورت انژکتور سوخت.

    گنجایش: 6498 سی‌سی.
    قدرت: 740 اسب بخار در 8400 دور در دقیقه.

    گشتاور: 690/1 نیوتن‌متر در 5500 دور در دقیقه.

    گیربکس: 7 سرعته نیمه‌اتوماتیک با حالت شیفت دستی.

ابعاد:
    فاصله محوری: 2/7 متر.

    طول ماشین: 4/836 متر.
    عرض: 2/029 متر.

    ارتفاع: 1/135 متر.

    وزن کلی: 1755 کیلوگرم.

تست‌های سرعت:
    صفر تا 96/6 کیلومتر بر ساعت: 2/7 ثانیه.

    صفر تا 160/9 کیلومتر بر ساعت: 5/9 ثانیه.
    صفر تا 289/7 کیلومتر بر ساعت: 22/3 ثانیه.

    استارت در حال حرکت بین 8 تا 96/6 کیلومتر بر ساعت: 3/3 ثانیه.
    عبور از یک‌چهارم مایل: 10/5 ثانیه با سرعت نهایی 218/87 کیلومتر بر ساعت.

    سرعت نهایی (تخمین خودروساز، محدودیت دراگ): 349/23 کیلومتر بر ساعت.
    مسافت ترمز از سرعت 112/6 کیلومتر بر ساعت: 44/806 متر.

    چسبندگی در پیچی به قطر 300 فوت:04 g.

مصرف سوخت:
    تخمین سازمان حفاظت محیط زیست امریکا: 21/4 لیتر در شهر و 13/1 لیتر در بزرگراه در هر 100 کیلومتر.

    مصرف سوخت در تست: 29/4 لیتر در هر 100 کیلومتر.

 

برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
مطالب مرتبط
پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
    پربازدیدترین های هفته
      دکه مطبوعات
      • خودرو امروز ۶۶۹
      • خودرو امروز ۶۶۸
      • خودرو امروز ۶۶۷
      • خودرو امروز ۶۶۶
      • خودرو امروز ۶۶۵
      • خودرو امروز ۶۶۴
      • خودرو امروز ۶۶۳
      • خودرو امروز ۶۶۲
      • خودرو امروز ۶۶۱
      آخرین بروزرسانی ۱۷ روز پیش
      آرشیو