فونیکسریمکسبهتام

بنزین«۱۴۸۰»

قاچاق بنزین دیگر مقرون به صرفه نیست

عصر خودرو- مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق سوخت ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن انتقاد از ادعای غیرکارشناسی مبنی بر افزایش حجم قاچاق فرآورده‌های نفتی در دو سال اخیر، تاکید کرد که در حال حاضر قاچاق بنزین اصلا مقرون به صرفه نیست و قیمت آن نیز کمی بالاتر از قیمت فوب خلیج فارس است.

قاچاق بنزین دیگر مقرون به صرفه نیست
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، قاسم خورشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه مصرف بنزین در سال 1392 به نسبت سال 1391، هشت درصد رشد داشت، گفت: این میزان در سال 1393 در مقایسه با سال 1392 به 1.8 درصد و در سال گذشته به نسبت سال 1393 حدود دو درصد رشد داشت و در تلاشیم رشد مصرف بنزین را مهار کنیم؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که در حال حاضر قاچاق بنزین مقرون به صرفه نیست و قیمت آن نیز کمی بالاتر از قیمت فوب خلیج فارس است.

    وی اظهار کرد: در سال 1392 در بعضی مواقع وارد‌کننده گازوئیل بودیم ولی در سال گذشته به صادرات روزانه 30 میلیون لیتر گازوئیل دست یافتیم و در نتیجه با این قابلیت از محل صرفه جویی‌هایی که انجام شد توانستیم نیاز بازارهای کشور‌های هدف را از طریق صادرات رسمی تامین کنیم و روزانه پنج میلیون لیتر به افغانستان صادرات رسمی نفت و گاز داشتیم.

    خورشیدی با بیان اینکه در حال حاضر زمینه ای برای قاچاق سوخت وجود ندارد، چون این کار از طریق صادرات رسمی در حال تامین است عنوان کرد: وقتی نیاز بازار افغانستان تامین می شود تقاضا برای قاچاق آن کاهش می‌یابد.

    حمایت از بخش خصوصی برای صادرات فرآورده‌های نفتی به افغانستان

    وی افزود: همچنین از بخش خصوصی نیز در صادرات فرآورده‌های نفتی به کشور افغانستان حمایت کردیم و صادرات بخش خصوصی از 3.2 میلیون تن در سال 1392 به 4.8 میلیون تن در سال گذشته افزایش یافت و این آمار مؤید آن است که نیاز بازارهای مطالبه‌گر را از طریق صادرات تامین می‌کنیم.

    مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق سوخت ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در عین حال بیان کرد: در حال حاضر در ارتباط با عراق، افغانستان، ارمنستان و یا جمهوری آذربایجان مشکلی نداریم و به همه کشورهای همسایه که مرز خشکی داریم و خودشان سوخت و فرآورده‌های نفتی ندارند، صادرات داریم.

    این مقام مسئول همچنین عنوان کرد: این کار را در آب‌های آزاد خلیج فارس و دریای عمان از طریق توسعه عملیات بانکرینگ یا سوخت رسانی به کشتی ها انجام دادیم که در دو سال گذشته صنعت بانکرینگ به شدت رشد داشته و سهم ما در این زمینه از کمتر از 10 درصد در سال 1392 به بیش از 18 درصد در سال گذشته رشد کرده است.

    وی در بخشی از سخنان خود با تاکید بر اینکه رشد مصرف بنزین در استان‌های مرزی اکثرا منفی است، گفت: مصرف بنزین در سیستان و بلوچستان منفی 1.8 درصد و در کردستان منفی 1.6 درصد است و این نشان‌دهنده آن است که قاچاقی وجود ندارد و از طرفی افزایش 600 تومانی بنزین در سال گذشته نسبت به سال 1392 در رابطه با کاهش قاچاق نیز موثر بوده است.

    قاچاق فرآورده‌های نفتی در حداقل ممکن اتفاق می‌افتد

    خورشیدی در عین حال بیان کرد: میانگین فروش نفت خام در هر بشکه در سال 1394 بیش از 43 دلار بود و امروز می‌توانیم ادعا کنیم قاچاق فرآورده‌های نفتی در حداقل ممکن اتفاق می‌افتد و قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست.

    وی همچنین اظهار کرد: در سال 1392 مجموع مصرف نفت و گاز کشور روزانه 106 میلیون لیتر بود که این میزان در سال گذشته به 81.6 میلیون لیتر رسید یعنی حدود 25 میلیون لیتر کاهش روزانه نفت و گاز را شاهد بودیم.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        • خودرو امروز ۶۶۱
        آخرین بروزرسانی ۲ ماه پیش
        آرشیو