فونیکسریمکسبهتام

لبخندخودروهای برقی در بزرگترین بازار جهان

عصر خودرو- یارانه‌های دولتی به بازار خودروهای برقی در چین رونق داده و به آینده جهانی این خودروها امید تازه ای بخشیده است.

لبخندخودروهای برقی در بزرگترین بازار جهان
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، فروش خودروهای برقی در چین به مدد یارانه‌های دولتی که با هدف کاهش آلایندگی خطرناک هوا به خودروهای پاک تخصیص داده شده اند، اگرچه اندک بوده اما در مدت یک سال چهار برابر شده است. شاید به همین دلیل است که فضای بازار خودروهای برقی در چین با سایر بخشهای بازار خودرو که تحت تاثیر کندی اقتصادی این کشور با رکود نسبی روبرو شده اند، کاملا متفاوت است.

    ناظران بازار می‌گویند اگر خودروهای برقی در چین که بزرگترین بازار جهان است رایج شوند، در این صورت قیمتها به شکل اتوماتیک کمتر شده و پیامد مثبتی برای بازار این خودروها در سراسر جهان خواهد داشت.

    به گفته کارشناسان خودرو، سطح بالای آلودگی هوا در مناطق شهری چین به این معناست که دولت گزینه دیگری به جز تشویق استفاده از خودروهای انرژی پاک ندارد.

    غباری از ذرات خطرات شهرهای چین را فراگرفته که سطح پراکندگی آنها در هوا اغلب فراتر از سطح مجاز جهانی بوده و بیشتر این آلایندگی مربوط به سوخت زغال برای مصارف صنعتی است که با دود اگزوز خودروها تشدید شده است.

    رشد نارضایتی عمومی از آلودگی هوا پکن را به واکنش واداشته و در این راستا دولت مرکزی برای خریداران خودروهایی که میزان آلایندگی آنها صفر یا اندک است، حداکثر 55 هزار یوان (8400 دلار) یارانه می‌دهد.

    با اینهمه تنها 331 هزار دستگاه از 24 میلیون خودروی جدیدی که سال گذشته در چین به فروش رفتند، خودروهای برقی یا پلاگین هیبریدی بودند در حالیکه دولت چین ورود پنج میلیون خودروی سبز به جاده‌ها تا سال 2020 را هدف گذاری کرده است.

    رانندگان چنین خودروهایی در شهرهایی که در شرایط بالا رفتن آلودگی محدودیت تردد خودروها بر اساس پلاک آنها برقرار می‌شود از محدودیتهای مذکور معاف خواهند بود. همچنین در شهرهای متعددی که خودروها برای دریافت پلاک باید هزینه بپردازند، این خودروها از پرداخت هزینه معاف خواهند بود.

    شرکتهای چینی از این موضوع نفع برده اند به طوریکه شرکت چینی BYD مدعی است بزرگترین خودروساز برقی جهان است.

    شرکت جیلی که مالک ولوو است شرکت خودروسازی فعال دیگری در این عرصه است و اعلام کرده قصد دارد 90 درصد از فروش خود تا سال 2020 را در بازار خودروهای هیبریدی و برقی داشته باشد.

    با اینهمه مشوقهای دولتی تنها شامل حال برندهای داخلی می‌شود نه خودروسازان خارجی و از سوی دیگر دولت چین اعلام کرده تا سال 2020 این یارانه‌ها قطع می‌شوند تا این صنعت به حمایتهای دولتی وابسته نشود.

    با وجود این مانع، شرکتهای خارجی هم بیکار ننشسته و تلاش کرده اند از شرایط مذکور بهره برداری کنند. رنوی فرانسه یکی از خودروسازان خارجی است که چین را محل ایده آلی برای تست خودروهای برقی ارزان قیمتی می‌داند که می‌توانند در سایر بازارها هم خریدار داشته باشند. این شرکت هفته گذشته نخستین کارخانه چینی خود را در ووهان که قطب صنعت خودروسازی مرکز چین است گشود و از ابتدای سال آینده تولید خودروهای برقی در این کارخانه را با همکاری شرکت دانگ فنگ آغاز خواهد کرد.

    غول آمریکایی جنرال موتورز در چین کادیلاک سی تی 6 هیبریدی تولید کرده و به فروش می‌رساند و به آمریکا هم صادرات دارد.

    فورد هم اعلام کرده از هم اکنون تا سال 2020 به میزان 4.5 میلیارد دلار در خودروهای برقی سرمایه گذاری خواهد کرد و با تمرکز بر بازار چین، 13 مدل به مدلهایش اضافه خواهد کرد.

    مرسدس بنز هم مدلهای هیبریدی متعددی در چین می‌فروشد و نیسان مدل برقی لیف را در بازار این کشور دارد.

    اما مانند سایر بخشهای جهان این بازار به دلیل هزینه‌های بالا و نبود جایگاه‌های شارژ کافی که به تمایل عمومی برای خرید چنین خودروهایی لطمه زده، کوچک مانده است. چین برای رسیدن به هدف بلندپروازانه پنج میلیون خودروی سبز در جاده‌های این کشور تا سال 2020، درصدد سرعت بخشیدن به ساخت شبکه ملی برای شارژ خودروهای برقی است و قصد دارد از هر 10 تسهیلات عمومی پارک خودرو، یکی را به شارژر خودروهای برقی مجهز کند.

    مشکل دیگر این است که چین بیشتر نیروی برق مورد استفاده برای شارژ خودروها را از سوزاندن زغال سنگ تامین می‌کند که بزرگترین منبع آلایندگی هوا در این کشور است.

    بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، تحلیلگران اظهار می‌کنند اگر برق خودروها از شبکه برقی زغال سوز تامین شود در این صورت آلایندگی ناشی از فعالیت خودروهای برقی بسیار بالاتر از مدلهای بنزینی خواهد بود.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط