فونیکسریمکسبهتام

بررسی «نیسان تیتان XD مدل ۲۰۱۶»

عصر خودرو: تیتان XD از یک سیستم تعلیق کنترل بازویی با فنربندی کویل در جلو استفاده می‌کند و در عقب نیز از سیستم فنربندی صفحه‌ای کمک گرفته شده است. سیستم فرمان نیز از نوع ساچمه چرخان است.

بررسی «نیسان تیتان XD مدل ۲۰۱۶»
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۹:۰۰
  • بررسی «نیسان تیتان XD مدل 2016»
  • بررسی «نیسان تیتان XD مدل 2016»
  • بررسی «نیسان تیتان XD مدل 2016»

به گزارش  پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صبحانه، شاید باورش سخت باشد، ولی نیسان تیتان از سال 2004 به طور مستمر در خط تولید حضور داشته است. این مدل در پایین‌ترین سطح بازار پیکاپ‌ها قرار دارد و در سال 2014، تنها 12527 دستگاه فروخته است؛ این در حالی است که این رقم تقریباً برابر تعداد سری F هایی است که هر 5 روز در فورد تولید می‌شوند.

امّا تصور کنید که نیسان همین امروز تصمیم بگیرد که تولید تیتان را متوقف کند، فکر می‌کنید که چه اتفاقی می‌افتد؟ مسلماً نه کسی به آن فکر می‌کند و نه کسی درباره آن صحبت خواهد کرد، و اینکه کمتر کسی در خارج از کارخانه مونتاژ نیسان در «کانتون» ایالت می‌سی‌سی‌پی امریکا دلش برای این پیکاپ تنگ می‌شود.
حتی پس از آن که در شراکت نیسان-کرایسلر (که البته در سال 2009 از هم گسسته شد) تقریباً به یک «رام» با نشان نیسان نزدیک شده بود، نیسان تیتان هنوز زنده است. اکنون نیز تیتان 2016 باز هم در بازار حاضر شده تا منش تراک‌های بزرگ را کماکان دنبال کند. البته دو نوع از این تراک داریم؛ اولی تیتان معمولی است که ساده‌سازی‌های زیادی در مورد آن انجام شده و بدنه جدید تیتان بر روی فریم قدیمی قرار گرفته است. ولی پس از آن، تیتان XD را داریم که در اینجا بررسی خواهد شد. این مدل از استخوان‌بندی جدید و فریم مخصوص به خود استفاده می‌کند. ریچارد میلر (Richard Miller)، برنامه‌ریز محصول تیتان در نیسان می‌گوید:


ما در تیتان XD توانستیم موقعیت فنربندی را پایین‌تر از یک تراک سه چهار تُنی معمولی، درنظر بگیریم. در نتیجه، فرصتی برای ما فراهم شد که در عین داشتن سواری نرم و راضی‌کننده، هنوز هم یک ظرفیت یدک‌کشی 12 هزار پوندی (5443 کیلوگرمی) را در اختیار داشته باشیم. و به خاطر فنرهای نرم‌تر، از پایه‌های کابین هیدرولیکی استفاده کردیم که نسبت به پایه‌های کابین لاستیکی، «لرزش‌های جاده» را بهتر خنثی می‌کند.

تیتان XD از یک سیستم تعلیق کنترل بازویی با فنربندی کویل در جلو استفاده می‌کند و در عقب نیز از سیستم فنربندی صفحه‌ای کمک گرفته شده است. سیستم فرمان نیز از نوع ساچمه چرخان است.
سه فرم کابین و دو فاصله محوری برای تیتان XD درنظر گرفته شده است. مدل پایه، «کرو کاب» غول‌پیکر است که با بارگیر بزرگ خود، طولی به اندازه 6167 میلی‌متر دارد و بر روی یک فاصله محوری 3851 میلی‌متر سوار شده است. این فاصله محوری به اندازه 132 میلی‌متر از طولانی‌ترین مدل فورد F-150 «سوپر کرو» کوتاه‌تر است. با این حال، پیش‌آمدگی‌های بزرگتر نیسان باعث شده که طول کلی تیتان، تنها 23 میلی‌متر کمتر باشد. همانند دیگر پیکاپ‌های بزرگ، تیتان XD نیز بزرگیِ خود را در دماغه بلند خود نشان داده است. این دماغه بلند تیتان، آن‌قدر ارتفاع دارد که اگر یک شخص بزرگسال بخواهد محفظه موتور را با دقت ملاحظه کند، باید روی انگشتان پاهای خود بایستد.


در این محفظه، یک موتور جدید 5 لیتری توربو-دیزل V-8 از تیم «کامینز» و البته متفاوت با موتورهای «رام» استفاده شده است. این موتور V-8 جدید قدرتی به میزان 310 اسب‌بخار دارد و حداکثر گشتاورش در 1600 دور بر دقیقه به 752/4 نیوتن‌متر می‌رسد. این خروجی بین گزینه 3 لیتری اکو دیزل توربو V-6 ساخت «VM موتوری» در رام 1500 با قدرت 240 اسب‌بخار و گشتاور 569/4 نیوتن‌متر، و گزینه 6/7 لیتری «کامینز» توربو-دیزل شش سیلندر با قدرت 350 اسب‌بخار و گشتاور 894/8 نیوتن‌متر قرار می‌گیرد. همچنین موتور دیزل نیسان نسبت به موتورهای بزرگ توربو-دیزل موجود در تراک‌های سنگین فورد (440 اسب‌بخار و 1166 نیوتن‌متر) و جنرال‌موتورز (397 اسب‌بخار و 1037 نیوتن‌متر، قدرت کمتری تولید می‌کند. در همین حال، یک موتور بنزین‌سوز 5/6 لیتری V-8 برای XD جدید درنظر گرفته شده که البته با چیزی که در تیتان قدیمی استفاده می‌شد، فرق دارد.
طبیعتاً تیتان XD پلاتینیوم ریورس دارای هر امکان تکنولوژیک ممکن است و بیشتر از هر مدل دیگری از چوب و چرم استفاده کرده است. صندلی‌ها با تکیه‌گاه مناسب در پشت، بسیار راحت هستند و بیشتر کنترل‌ها به صورت منطقی به کار برده شده‌اند. همچنین عایق‌‌کاری ضخیم کابین، موجب شده که سر و صدای «کامینز» کمتر به گوش برسد.

تیتان XD که از چرخ‌های 20 اینچی در پوششی از تایرهای جنرال گربر HTS استفاده می‌کند، فرمان کُندی دارد؛ ولی در عین حال، دارای یک سواری نرم است. سیستم گیربکس 6 سرعته اتوماتیک «اِیسین» شیفت دنده‌ها را بسیار مؤدبانه و با اعتماد به نفس انجام می‌دهد. این موضوع حتی وقتی که در تست، یک تویوتا تاندارای 2000 بر روی یک تریلر به دنبال تیتان کشیده می‌شد، قابل‌لمس بود. در عین حال، باید گفت که تیتان XD پایداریِ زیادی دارد؛ چیزی که با توجه به وزن بالای آن، چندان هم دور از ذهن نیست.

تیتان XD سنگین‌وزن به 9/2 ثانیه زمان احتیاج دارد تا بتواند به سرعت 96/6 کیلومتر بر ساعت برسد و در عرض 17 ثانیه نیز مسیر یک‌چهارم مایل را با سرعت نهایی 131/96 کیلومتر بر ساعت طی می‌کند. این آمار تنها اندکی با مدل دو کابین رام اکو دیزل با 9 ثانیه کامل تا شتاب 96/6 کیلومتر بر ساعت و 16/9 ثانیه برای فاصله یک‌چهارم مایل اختلاف دارند. این در حالی است که وزن2580 کیلوگرمی رام در مقایسه با 3303 کیلوگرم وزن تیتان XD، بسیار سبک به نظر می‌رسد.
وزن بالا، چسبندگی جانبی تیتان XD را به 0.74g در تست لغزش در پیچ محدود کرده است و در همین حال، توقف از سرعت 112/65 کیلومتر بر ساعت به مسافتی برابر 58/52 متر نیاز خواهد داشت. در تست انجام‌شده برای تیتان XD، با طی مسافتی بیش از 910 کیلومتر که حدود 320 کیلومتر آن به صورت یدک‌کشی بوده، این خودرو مصرف‌ سوختی معادل 19/6 لیتر در هر 100 کیلومتر نشان داده است.

تراک 4×4 شاید در تست‌ها حرف چندانی برای گفتن نداشته باشد، ولی در همین حال، تریم «پلاتینیوم ریوِرس» جلوه‌ خاصی به آن بخشیده است. ضمن اینکه نیسان در این مدل از برخی‌های ویژگی‌های مناسب برای مدیریت فضای حمل وسایل استفاده کرده است؛ از جمله گیره‌های ریلی برای بستن بار و چراغ‌های LED در ارتفاع پایین.
به گفته نیسان، قیمت تیتان XD دیزل از حول و حوش 40 هزار دلار شروع می‌شود و حداکثر به 60 هزار دلار می‌رسد. ولی اینکه بازار خودرو برای حضور یک پیکاپ فول‌سایز سنگین با پیشرانه دیزلی و سطح عملکردی پایین‌تر نسبت به رقبا، آمادگی دارد یا خیر، چیزی است که به‌زودی برای نیسان مشخص خواهد شد. البته طبیعتاً نیسان با معرفی این تراک، چیزی را هم از دست نخواهد داد.

مشخصات:
نوع خودرو: موتور جلو، دیفرانسیل عقب/ چهار چرخ متحرک ، 5 سرنشین، 4 در پیکاپ.
قیمت مدل تست (تخمین): 40000 دلار.
نوع موتور: DOHCبا 32 سوپاپ دیزل V-8، توربوشارژر و خنک‌کننده داخلی،بلوک آهنی و رویه آلومینیومی، انژکتور سوخت مستقیم.
گنجایش: 4997 سی‌سی.
قدرت: 310 اسب بخار در 3200 دور در دقیقه.
گشتاور: 752/48 نیوتن‌متر در 1600 دور در دقیقه.
گیربکس: 6 سرعته اتوماتیک با حالت شیفت دستی.

ابعاد:
فاصله محوری: 3/851 متر.
طول ماشین: 6/167 متر.
عرض: 2/05 متر.
ارتفاع: 1/999 متر.
وزن کلی: 3303 کیلوگرم.

تست‌های سرعت:
صفر تا 96/6 کیلومتر بر ساعت: 9/2 ثانیه.
صفر تا 160/9 کیلومتر بر ساعت: 28/2 ثانیه.
استارت در حال حرکت بین 8 تا 96/6 کیلومتر بر ساعت: 10/1 ثانیه.
عبور از یک‌چهارم مایل: 17 ثانیه با سرعت نهایی 131/97 کیلومتر بر ساعت.
سرعت نهایی (با محدودیت قانونی): 170/59 کیلومتر بر ساعت.
مسافت ترمز از سرعت 112/6 کیلومتر بر ساعت: 58/522 متر.
چسبندگی در پیچی به قطر 300 فوت: 74 g.

مصرف سوخت:

تخمین سازمان حفاظت محیط زیست امریکا: اعلام نشده.
مصرف سوخت در تست: 19/6 لیتر در هر 100 کیلومتر.

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
    پربازدیدترین های هفته
      دکه مطبوعات
      • خودرو امروز ۶۶۹
      • خودرو امروز ۶۶۸
      • خودرو امروز ۶۶۷
      • خودرو امروز ۶۶۶
      • خودرو امروز ۶۶۵
      • خودرو امروز ۶۶۴
      • خودرو امروز ۶۶۳
      • خودرو امروز ۶۶۲
      • خودرو امروز ۶۶۱
      آخرین بروزرسانی ۱۶ روز پیش
      آرشیو