فونیکسریمکسبهتام

بنزین«۱۲۲۸»

افزایش مصرف بنزین با ثابت ماندن قیمت برای پرمصرف‌ها

عصر خودرو- رشد ۳.۲ درصدی مصرف بنزین در شش ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با وجود کاهش قیمت CNG در فصل تابستان و افزایش قیمت بنزین کم مصرف‌ها، به دلیل ثابت ماندن قیمت بنزین پرمصرف‌ها بوده است.

افزایش مصرف بنزین با ثابت ماندن قیمت برای پرمصرف‌ها
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، بر اساس جدیدترین آمارهای منتشر شده توسط وزارت نفت، متوسط مصرف بنزین کشور در شش ماه ابتدایی امسال، 72.7 میلیون لیتر در روز بوده است که 3.2 درصد بیشتر از متوسط مصرف این فرآورده نفتی در مدت مشابه سال قبل است.

    همچنین میزان مصرف بنزین در خرداد ماه تا شهریور ماه امسال (بعد از تک نرخی شدن بنزین)، 73.3 میلیون لیتر در روز بوده است که 3.7 درصد بیشتر از میزان متوسط مصرف این فرآورده نفتی در مدت مشابه سال قبل است.

    میزان مصرف بنزین در شش ماه ابتدایی امسال و سال گذشته در جدول زیر آمده است:

    جدول 1- مقایسه میزان مصرف بنزین کشور در شش ماه ابتدای سال های 93 و 94 (میلیون لیتر در روز)

        ماه/سال    93    94
    فروردین 74

    72.3

    اردیبهشت

    65.8

    70.5

    خرداد

    68.6

    72
    تیر

    65.6

    68.6

    مرداد

    73.4

    75.7

    شهریور

    75.2

    76.7

    متوسط شش ماه

    70.4

    72.7

    درباره وضعیت مصرف بنزین در نیمه نخست امسال نکات زیر قابل ذکر است:

    1- رشد 3.2 درصدی مصرف بنزین در شش ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل علی‌رغم کاهش قیمت CNG در فصل تابستان و افزایش قیمت بنزین برای کم مصرف ها (بنزین سهمیه ای) تایید کننده این دیدگاه کارشناسان است که تک نرخی شدن بنزین افزایش مصرف این فرآورده نفتی را به دنبال دارد.

    با حذف سهمیه‌بندی بنزین و تثبیت نرخ آزاد 1000 تومانی آن، هم انگیزه کم‌مصرف‌ها یعنی عموم مردم برای کنترل مصرف خود از بین رفت و هم پرمصرف‌ها تشویق به مصرف بیشتر بنزین شدند.

    این در حالی است که در هفته‌های ابتدایی بعد از تک نرخی شدن بنزین، برخی از مدیران ارشد وزارت نفت در مصاحبه با رسانه‌ها بیان می‌کردند که با حذف سهمیه بندی، مصرف این فرآورده نفتی کاهش می یابد.

    2- این آمارها نشان می‌دهد، مصرف بنزین در شهریورماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 2 درصد رشد داشته است، در حالی که این رقم در سه ماه قبل آن (خرداد ماه تا مردادماه) بین 3.1 درصد تا 5 درصد بود.

    این کاهش میزان رشد ماهانه مصرف بنزین حاکی از آن است که سیاست هوشمندانه دولت مبنی بر کاهش قیمت CNG  در فصل تابستان تا حدودی در کاهش رشد فزاینده مصرف بنزین بعد از تک نرخی شدن آن موفق بود و توانست بخشی از تقاضای جدید ایجاد شده برای مصرف این فرآورده نفتی را به مصرف سوخت جایگزین (CNG) هدایت کند.

    3- با توجه به روند مصرف بنزین در نیمه نخست امسال و تمدید نشدن مصوبه کاهش قیمت CNG توسط دولت، تحقق پیش بینی معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران مبنی بر رشد حداکثر 5 درصدی مصرف بنزین در سال جاری، دور از ذهن نیست. همچنین با ادامه روند تضعیف کارت سوخت بعد از تک نرخی شدن بنزین و خودداری وزارت نفت از انجام اقدامات لازم برای حفظ این سامانه مهم اطلاعاتی سوخت و حمل و نقل کشور، قاچاق بنزین افزایش می‌یابد و باید منتظر رشد بیش از 5 درصدی مصرف این فرآورده نفتی در سال جاری باشیم.

    4- افزایش قیمت بنزین خودروهای شخصی به 2000 تومان برای مصارف بالای 120 لیتر در ماه، راهکار مناسبی برای کشیدن ترمز رشد فزاینده مصرف بنزین و همچنین افزایش درآمدهای دولت بدون ایجاد فشار اقتصادی به مردم است، زیرا مطابق با اظهارات سید ناصر سجادی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در مصاحبه با یک خبرگزاری (6 خردادماه،) مصرف ماهانه بیش از 98 درصد مردم کمتر از 100 لیتر است. البته این افزایش قیمت نباید شامل خودروهای فعال در بخش حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری شود. در حال حاضر، قیمت بنزین در ایران همچنان کمتر از قیمت فوب خلیج فارس است و «یارانه‌ای» محسوب می شود و هر کس بیشتر مصرف کند، از یارانه بیشتری استفاده می کند.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۷۱
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        آخرین بروزرسانی ۴ روز پیش
        آرشیو