فونیکسریمکسبهتام

بحران جهانی هوا؛ خودروهای برقی چقدر در کاهش آلودگی موثرند؟

عصر خودرو- تحقیقات جدید نشان داده خودروهای برقی به دلیل کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و گازهای آلوده کننده هوا به نسبت خودروهای با سوخت فسیلی برای محیط زیست مفیدتر هستند اما همچنان نقش این خودروها زمانی در کاهش آلودگی هوا بارزتر خواهد بود که از خودروهای کمتری در خیابان ها استفاده شود.

بحران جهانی هوا؛ خودروهای برقی چقدر در کاهش آلودگی موثرند؟
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، مهم ترین منفعت خودروهای برقی کمک آن به بهبود وضعیت آب و هوا در شهرها است. خودروهای برقی سهم بسزایی در کاهش آلودگی هوا دارند. در طول سال تنها یک خودروی برقی می تواند به طور میانگین از انتشار 1.5 میلیون گرم دی اکسید کربن جلوگیری کند که این مقدار برابر با چهار بار پرواز رفت و برگشت از لندن به بارسلون است.

    خودروهای برقی همچنین در کاهش آلودگی صوتی نیز نقش دارند و به دلیل بی سرو صدا تر بودن آنها نسبت به خودروهای متعارف رانندگی با آنها فضای آرام تری را برای همه فراهم می کند.

    اما ساخت خودروهای برقی اگرچه باعث کاسته شدن از مصرف سوخت های فسیلی و در نتیجه کم شدن دی اکسید کربن در هوا می شود، با این وجود، مواد شیمیایی مورد استفاده در ساخت باتری این خودروها به عنوان یکی از اصلی ترین بخش های آن، خود یکی دیگر از نگرانی های زیست محیطی به شمار می رود.

    موضوع دیگر اینکه آیا همه کشورهای جهان این امکان را دارند تا در یک دهه آینده خودروهای برقی و پاک را جایگزین خودروهای آلاینده کنند؟ تکلیف این همه کارخانه بزرگ تولید خودروهای با سوخت فسیلی در جهان چه خواهد شد؟ آیا همزمان این امکان نیز وجود دارد که تولید انبوه خودروهای سنگین با فناوری پیشرانه برقی با آلایندگی حداقلی راه اندازی شود؟

    خودروهای برقی چگونه بر محیط زیست تاثیر می گذارند؟

      ساخت خودورهای برقی به انرژی کمتری نیاز دارد. اما آلودگی ناشی از ساخت این خودروها بیشتر از خودورهای متعارف است که به دلیل تولید باتری های اکسید لیتیوم است که بخش اصلی خودروهای برقی را تشکیل می دهند. بیش از یک سوم انتشار گاز دی اکسید کربن خودروهای برقی ناشی از انرژی مورد استفاده در ساخت خود این خودروها است. با پیشرفت فناوری این روند در جهت بهتر شدن حرکت می کند.

    خودروها با سوخت های فسیلی، از بزرگترین عوامل آلودگی هوا در جهان
    استفاده دوباره و بازیافت باتری ها نیز بازار رو به رشدی محسوب می شود. تحقیقات درباره استفاده از باتری های دست دوم به دنبال راه هایی برای استفاده دوباره از باتری ها در فناوری های جدیدی مانند ذخیره سازی برق است. یک روز همه ما می توانیم باتری های در خانه های خود داشته باشیم که از آنها برای ذخیره کردن انرژی استفاده می کنیم. فرصت هایی مانند این تاثیر طولانی تولید باتری ها بر محیط زیست را کاهش می دهد.

    خودروهای برقی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند؟

    خودروهای برقی با کاهش هزینه‌های سوخت و تغییر مصرف از نفت وارداتی به منابع برق محلی‌تر، منافع اقتصادی را برای دولت ها به همراه دارد. این صرفه جویی در سوخت تبدیل به درآمد قابل استفاده مازادی می شود که بیشتر در اقتصاد محلی هزینه می شود و اشتغال زایی را افزایش می دهد. خودروهای  برقی معمولاً مصرف سوخت بهتر و هزینه سوخت کمتری نسبت به خودروهای معمولی مشابه دارند.

    آینده خودروهای برقی در کشورها

    هند به دنبال آن است که خودروهای برقی 30 درصد از فروش این کشور در صنعت خودروسازی را تا سال 2030 تشکیل دهد. در آمریکا هنوز استفاده از همه خودروها با سوخت فسیلی منع نشده است.  جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده که نیمی از تمام خودروهای فروخته شده در ایالات متحده تا سال 2030 خودروهایی با آلایندگی صفر خواهند بود. برنامه او شامل خودروهای تمام الکتریکی و هیبریدی است که هنوز موتورهای احتراقی دارند.

    آلودگی هوا در هند سالانه بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر را به کام مرگ می فرستد
    ایالت کالیفرنیا آمریکا هدف جداگانه ای را در پیش گرفته و  قانونی را وضع کرده که بیان می کند که تمام خودروهای سواری و کامیون های جدیدی که  در داخل ایالت  به فروش می رسند باید تا سال  2035 میزان انتشار گازهای آلاینده  صفر داشته باشند.

    در نروژ همه خودروهای جدید تا سال 2025 با میزان آلایندگی صفر تولید خواهند شد. این کشور نوردیک که بزرگترین تولید کننده نفت در غرب اروپا نیز هست قصد دارد همه خودروهای جدید را به «الودگی صفر» برساند که به معنای تولید خودروهای با سوخت برق یا هیدروژن تا سال 2025 است.

    بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس سال گذشته طرحی 10 بندی را برای «تحول صنعتی سبز» برای مقابله با تغییرات آب و هوایی ارائه داده که شامل توقف فروش خودروهای دیزلی و با سوخت بنزین تا سال 2030 است.

    کمسیون اروپا به دنبال پایان فروش خودروهای جدید دیزلی و بنزینی تا سال  2035 است. این طرح در قالب طرحی بزرگ برای مقابله با تغییرات آب و هوایی اجرا می شود که در ژوئیه امسال رونمایی شد. این طرح شامل ممنوعیت فروش خودروهای هیبریدی خواهد بود. در بین کشورهای اتحادیه اروپا ایرلند و هلند و سود اهداف جاه طلبانه تری را تا سال 2030 ترسیم کرده اند.

    چین، بزرگترین بازار خودرو در جهان
    چین، به عنوان بزرگترین آلاینده جهان و بزرگترین بازار خودرو، تاریخی را تعیین نکرده است، اما خودروسازان داخلی به دلیل یارانه های سخاوتمندانه دولت، سرمایه گذاری زیادی در خودروهای برقی کرده اند. دولت در سال 2017 برنامه‌های خود را برای حذف تدریجی خودروهای سوخت فسیلی بدون تعیین تاریخی برای خروج از جاده اعلام کرد.پکن در نظر دارد تا سال 2025 ، 25 درصد از فروش خودروهای جدید در این کشور خودروهایی با سوخت تجدیدشدنی  شامل خودروهای برقی و هیبریدی باشد.

    اهمیت حمایت مصرف کنندگان از  خودروهای برقی

    حمایت مصرف کنندگان از خودروهای برقی می تواند راه حل موثری برای مقابله با آلودگی هوا باشند. اما اگر مصرف کنندگان از آنها حمایت نکنند، پتانسیل چنین خودروهایی برای کاهش آلودگی هوا در شهر به طور کامل محقق نخواهد شد. دولت‌ها باید مردم را به استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی با مقرون‌به‌صرفه‌سازی، دسترسی آسان و قابل اعتماد ترغیب کنند. اگر دولت‌ها در این مهم موفق عمل کنند، خودروهای برقی می‌توانند به رفع آلودگی هوا در شهر کمک کرده و در تغییر به سمت جایگزین کردن کامل خودروهای برقی با وسایل نقلیه با سوخت فسیلی در آینده کمک کنند.

    راه حل بهتر برای آلودگی هوا؛ تولید خودروهای پاک تر یا کاهش خودروها

    با وجود توجه خاصی که به مزایای استفاده از خودروهای برقی برای داشتن هوایی پاکیزه تاکید شده است اما شواهد نشان می دهد که حتی  خودروهای برقی نیز ذرات PM2.5 را منتشر می کنند که نگران کننده ترین شکل آلودگی هوا برای انسان است.

    تهدید ناشی از آلودگی هوا موضوعی نیست که درباره آن اغراق شده باشد؛ هوایی که تنفس می کنیم می تواند درست از لحظه تولد تأثیر فاجعه باری بر سلامت ما داشته باشد. بیش از یک سوم زایشگاه ها در انگلستان در کانون آلودگی هوا قرار دارند که دستورالعمل‌های کیفیت هوای سال 2005 سازمان بهداشت جهانی را رعایت نمی‌کنند. این بدان معناست که هر دو دقیقه یک نوزاد در مناطقی به دنیا می آید که با سطوح سمی آلودگی هوا احاطه شده است. پس از آن، کودکان به احتمال زیاد در شرایط آلوده بزرگ می شوند، یاد می گیرند و بازی می کنند. اگر بخواهیم از تولد نوزادان در هوای سمی جلوگیری کنیم، خودروهای برقی به کاهش آن کمک می کند اما بیشتر از آن ما به وسایل نقلیه کمتری در جاده‌هایمان نیاز داریم، و این فقط به داشتن وسایل نقلیه ای با سوخت پاک تر محدود نمی شود.

    افق پیش روی خودروسازان

    بسیاری از خودروسازان برنامه‌های دقیقی برای تبدیل بخش‌های بزرگی از ناوگان تولید خودرو خود به خودروهای برقی در دهه آینده دارند و برخی از آن‌ها اهدافی را برای تولید خودروهای برقی ظرف پنج سال اعلام کرده اند.شرکت خودروسازی هوندا در آمریکا، بی ام دبلیو، فورد موتور، ژنرال موتورز، هیوندایی و بسیاری دیگر سرمایه گذاری در بخش خودروهای برقی را آغاز کرده اند.

    جالب این که فروش خودروهای برقی علیرغم رکود اقتصادی ناشی از بیماری همه گیر رشد داشته است.

    اروپا  در سال 2020 در خرید وسایل نقلیه الکتریکی برای اولین بار  از چین پیشی گرفت. طرح‌های نجات اقتصادی پس از همه‌گیری، توجه جهانی به خودروهای برقی را افزایش داد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        • خودرو امروز ۶۶۱
        آخرین بروزرسانی ۱۷ روز پیش
        آرشیو