فونیکسریمکسبهتام

در ۱۰ ماه امسال بررسی شد

کارنامه فروش خودروسازان

عصر خودرو- جدیدترین گزارش‌های ارائه شده به بورس توسط خودروسازان داخلی نشان می‌دهد ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در مجموع ۷۵۴ هزار و ۹۲۲ دستگاه محصول را تا پایان دی امسال به فروش رسانده‌اند. بر اساس صورت‌های مالی این سه خودروساز، آنها از محل فروش این تعداد محصول، در مجموع بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد داشته‌اند. در این بین، بیشترین تعداد فروش به سایپا اختصاص پیدا کرده و کمترین نیز طبعا متعلق به پارس‌خودرو است. از نظر درآمد فروش نیز پارس‌خودرویی‌ها کمترین مبلغ نصیب‌شان شده و ایران‌خودرو بیشترین درآمد را داشته‌ است.

کارنامه فروش خودروسازان
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، هرچند سه خودروساز بزرگ کشور در مقایسه با 10 ماه سال 97 محصولات کمتری را به فروش رسانده‌اند، با این حال درآمد آنها افزایش یافته است. این موضوع ریشه در رشد نرخ کارخانه‌ای خودروها با مجوز وزارت صنعت،معدن و تجارت دارد. طبق مجوز این وزارتخانه، خودروسازان مجاز شدند قیمت محصولات خود را از بهمن 97 بر اساس حاشیه بازار تعیین کنند، منتها نه برای محصولاتی که پیش فروش کرده بودند. با این فرمول، امکان قیمت‌گذاری خودروها تا پنج درصد زیر نرخ بازار فراهم می‌شد، هرچند البته این روند ادامه نیافت. خودروسازان گمان می‌کردند فرمول پنج درصد زیر نرخ بازار به‌صورت شناور اجرا خواهد شد، حال آنکه بعدها کاشف به عمل آمد مبنای قیمت بازار (برای تعیین قیمت‌ها تا پنج درصد پایین تر)، همان نرخ‌های بهمن ماه است. هرچند فرمول قیمت‌گذاری در حاشیه بازار آن طور که باید، اجرا نشد، با این حال خودروسازان توانستند بخشی از محصولاتشان را با قیمت‌هایی بسیار بالاتر از قبل به فروش برسانند. از همین رو درآمد فروش ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو طی 10 ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.در حال حاضر نیز قیمت خودروها همچنان بر اساس حاشیه بازار بهمن 97 تعیین می‌شود که این موضوع البته مختص محصولات فروش فوری است، نه پیش‌فروش‌هایی که به دستور وزارت صمت باید با قیمت قبل محاسبه شوند. خودروسازان همچنان معتقد به لغو قیمت‌گذاری دستوری هستند و حرفشان این است که فرمول پنج درصد زیر نرخ بازار باید به‌صورت شناور اجرا شود، نه با قیمت‌های پایه بهمن 97. این در حالی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت کماکان بر اجرای ناقص فرمول قیمت‌گذاری در حاشیه بازار اصرار دارد و معتقد است با این روش، قیمت‌ها کنترل شده‌اند.
      جزئیات فروش خودروسازان

    به سراغ جزئیات آمار فروش خودروسازان در 10 ماه امسال برویم و ببینیم ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در حالت تفکیکی، چه عملکردی در 10 ماه امسال داشته‌اند. در حالت تجمیعی، 754 هزار و 922 دستگاه محصول توسط سه خودروساز بزرگ تا پایان دی امسال به فروش رسیده که نتیجه آن، درآمد 30 هزار و 55 میلیارد و 691 میلیون تومانی بوده است. در بین خودروهای به فروش رفته در 10 ماه امسال، بیشترین آمار فروش به خانواده پژو که البته مدل 2008 جزو آنها نیست، تعلق یافته است. کمترین عدد فروش در این بازه زمانی نیز به سوزوکی گرندویتارا تعلق دارد، خودرویی که دیگر مونتاژ نمی‌شود.در حالت تفکیکی اما ایران‌خودرویی‌ها 326 هزار و 760 دستگاه انواع محصول را در 10 ماه امسال به فروش رسانده‌اند که ماحصل آن، درآمد 17 هزار میلیارد و 437 میلیون و 139 هزار و 200 تومانی بوده است. بیشترین رقم فروش در ایران‌خودرو طبعا متعلق به گروه پژو بوده و ویتارا نیز کمترین رقم را به خود اختصاص داده است. از منظر مبلغ فروش نیز طبعا پژوها بیشتر آورده مالی برای ایران‌خودرو داشته‌اند. طبق صورت‌های مالی ایران‌خودرو، این شرکت در 10 ماه امسال تنها 120 دستگاه ویتارا فروخته است و آمار فروش پژوهایش نیز عدد 219 هزار و 393 دستگاه را نشان می‌دهد. ایران‌خودرو اما در 10 ماه امسال 43 هزار و 411 دستگاه سمند نیز فروخته و از این محل، درآمدی بالغ بر دو هزار میلیارد تومان کسب کرده است. فروش 6 هزار و 273 دستگاه رانا نیز درآمدی بیش از 318 میلیارد تومان نصیب ایران‌خودرو کرده و از ناحیه فروش 28 هزار و 10 دستگاه دنا هم بالغ بر یک هزار و 800 میلیارد تومان به خزانه ایران‌خودرو واریز شده است.

    در بین دیگر محصولات ایران‌خودرو، تندر90 درآمدی بالغ بر 77 میلیارد تومان نصیب این شرکت کرده است. ایران‌خودرویی‌ها تا پایان دی امسال، هزار و 871 دستگاه از این محصول را به فروش رسانده‌اند. گفته می‌شد تولید تندر90 در ایران‌خودرو به پایان رسیده، با این حال با انتشار آمار تولید دی ماه مشخص شد آبی‌های جاده مخصوص تولید این محصول را از سر گرفته‌اند که البته موقتی به نظر می‌رسد. از تندر90 که بگذریم، ایران‌خودرو از محل فروش شاسی بلند چینی خود به نام هایما، بیش از 580 میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. تا پایان دی ماه امسال، پنج هزار و 945 دستگاه از این خودرو به فروش رسیده و مونتاژ آن همچنان ادامه دارد. دیگر محصول چینی ایران‌خودرو به نام دانگ فنگ نیز آماری سه هزار و 424 دستگاهی در فروش از خود به جا گذاشته که ماحصل آن، درآمد بیش از 143 میلیارد تومان بوده است. دیگر محصول ایران‌خودرو به نام پژو 2008 نیز تا پایان دی ماه فروش پنج هزار و 494 دستگاهی داشته که از ناحیه آن، ایران‌خودرویی‌ها بالغ بر 552 میلیارد تومان درآمد داشته‌اند.

    از ایران‌خودرو بگذریم و به سایپا برویم، شرکتی که لقب پرفروش‌ترین محصول آن در 10 ماه امسال به پراید تعلق داشته است. پراید که از چند ماه دیگر تولید آن متوقف خواهد شد، فروش 183 هزار و 978 دستگاهی تا پایان دی امسال داشته است. بر این اساس، سایپایی‌ها از ناحیه فروش این تعداد پراید، بالغ بر پنج هزار و 100 میلیارد تومان درآمد کسب کرده‌اند. در رده بعدی، تیبا قرار دارد، خودرویی که با رفتن پراید، به احتمال فراوان لقب پر‌فروش‌ترین محصول خودروسازی کشور را ازآن خود خواهد کرد. طبق صورت‌های مالی ارائه شده به بورس، سایپایی‌ها تا پایان دی ماه امسال 148 هزار و 899 دستگاه تیبا را به فروش رسانده‌اند که نتیجه آن، کسب درآمد بالغ بر پنج هزار و 100 میلیارد تومان بوده است، یعنی رقمی نزدیک به پراید. در بین دیگر محصولات سایپا، سراتو که ظاهرا دیگر مونتاژ نمی‌شود، سه هزار و 383 دستگاه فروش در 10 ماه امسال داشته که درآمد حاصل از آن، بالغ بر 704 میلیارد تومان بوده است. سایپایی‌ها اما ازمحل فروش یک هزار و 112 دستگاه آریو توانسته‌اند بیش از 66 میلیارد تومان درآمد کسب کنند. دیگر محصول چینی سایپا به نام چانگان نیز که چهار هزار و 463 دستگاه فروش در 10 ماه امسال داشته، درآمدی نزدیک به 500 میلیارد تومان نصیب نارنجی‌های جاده مخصوص کرده است. در نهایت اما بخش دیگری از درآمد 10 ماه امسال سایپا به قطعات صادراتی اختصاص دارد.آمارها اما نشان می‌دهند سایپا در مجموع طی 10 ماه امسال 345 هزار و 195 دستگاه فروش داشته که درآمد حاصل از آن بالغ بر 11هزار و 988 میلیارد تومان بوده است. کمترین تعداد و درآمد فروش در بین محصولات سایپا تا پایان دی به آریو تعلق گرفته است، محصولی که مشخص نیست تولید آن ادامه خواهد یافت یا متوقف می‌شود.

    در نهایت اما به پارس خودرو برویم و ببینیم این شرکت چه کارنامه‌ای در فروش طی 10 ماه امسال از خود به جا گذاشته است. طبق صورت‌های مالی ارائه‌شده به بورس، پارس خودرویی‌ها که نتوانسته‌اند پا به پای ایران‌خودرو و سایپا در فروش پیش بروند، طی 10 ماه امسال فقط 82 هزار و 967 دستگاه فروش داشته‌اند. آمار فروش اندک پارس خودرو ریشه در تحریم و رفتن شرکای خارجی این شرکت دارد که روند آن از اواسط سال گذشته آغاز شد. در واقع حذف تدریجی رنو و برلیانس از خطوط تولید پارس خودرو، دلیل اصلی افت فروش این شرکت طی امسال است. این تعداد فروش اما درآمدی بالغ بر 629 میلیارد تومان نصیب پارس خودرویی‌ها کرده که قابل مقایسه با ارقام فروش در ایران‌خودرو و سایپا نیست.در بین محصولات این شرکت، بیشترین تعداد فروش به پراید تعلق داشته است. پراید به‌صورت حق‌العمل‌کاری در پارس خودرو تولید می‌شود و در 10 ماه امسال 76 هزار و 147 دستگاه فروش داشته است. در بین دیگر محصولات پارس خودرو، خانواده رنو با فروشی سه هزار و 719 دستگاهی تا پایان دی، بالغ بر 177 میلیارد تومان درآمد بر‌ای سومین خودروساز بزرگ ایران داشته است. دیگر محصول پارس خودرو به نام برلیانس اما فروشی 494 دستگاهی داشته و از محل آن، بالغ بر 23 میلیارد تومان درآمد نصیب این شرکت شده است. برلیانس جزو آن دسته از خودروهایی است که مشخص نیست بالاخره مونتاژ آن در خودروسازی کشور ادامه می‌یابد یا این محصول نیز به جمع رفته‌ها می‌پیوندد.پارس خودرویی‌ها اما دو محصول دیگر یعنی کوئیک و ساینا را امسال به خطوط تولید خود اضافه کرده‌اند که در این بین تنها آمار فروش کوئیک اعلام شده است. طبق صورت‌های مالی پارس خودرو، دو هزار و 423 دستگاه کوئیک تا پایان دی ماه امسال توسط پارس خودرو به فروش رفته که درآمدی بالغ بر 143 میلیارد تومان برای این شرکت داشته است.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        • خودرو امروز ۶۶۱
        آخرین بروزرسانی ۱۷ روز پیش
        آرشیو