فونیکسریمکسبهتام

بنزین«۲۸۹۱»

سهمیه بنزین باید به افراد اختصاص می‌یافت

دولت باید از تجربه هدفمندی استفاده می‌کرد+ویدئو

عصر خودرو- عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در برنامه پایش گفت: نگرانی مردم به خاطر این است که اعتماد مردم به دولت کم شده است و مردم باور نمی‌کنند که درآمد افزایش قیمت بنزین به طور مستقیم به جیب آنها می رود.

سهمیه بنزین باید به افراد اختصاص می‌یافت
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۹:۰۰

     به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو»  به نقل از روابط عمومی برنامه پایش، در برنامه «پایش»  26 آبان ماه، موضوع «افزایش قیمت بنزین»، نقد و بررسی شد.

    علی سعدوندی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه قیمت انرژی در هیچ کشور پیشرفته جهان دستوری تعیین نمی شود، افزود: سیاست قیمت دستوری برای هیچ کالایی درست نیست. مصرف انرژی در کشور سرسام آور است اما می توان این مصرف را کم و درآمدآن را در اختیار مردم قرار داد.

    وی گفت: در سیاست چند نرخی کردن بنزین، تبعیض قیمتی وجود دارد و باید کم کم به سمت قیمت گذاری آزاد بنزین رفت. قیمت بنزین در برابر درآمد سرانه مشابه سایر کشورها است. از طریق افزایش قیمت بنزین باید گفت که این امر کاری صحیح است. چراکه در زمینه بنزین اسراف صورت می گیرد و همچنین ما می توانیم بنزین را صادر کنیم.

    سعدوندی با بیان اینکه باید درآمد افزایش قیمت بنزین به طور مستقیم در جیب مردم باشد، افزود: کشور نروژ یکی از گرانترین بنزین ها را دارد. اما به دلیل اینکه می دانند گرانی بنزین باعث افزایش رفاه آنها می شود هیچ اعتراضی ندارند.

    این استاد دانشگاه ادامه داد: نگرانی مردم به خاطر این است که اعتماد مردم به دولت کم شده است و مردم باور نمی‌کنند که درآمد افزایش قیمت بنزین به طور مستقیم به جیب آنها می رود. در حال حاضر قشر متوسط مردم رو به فقیر شدن هستند. دولت باید در افزایش قیمت بنزین از تجربه هدفمند کردن یارانه ها استفاده می کرد.

    سعدوندی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی اقتصاد ما انحصار است، افزود: در کشور رانت عظیمی وجود دارد. در همه جای کشور انحصار وجود دارد. مردم راضی هستند قیمت بنزین افزایش یابد اما این رانت ها و انحصار ها از بین برود و درآمد افزایش قیمت بنزین به طور مستقیم به انها برسد.

    این استاد دانشگاه بیان کرد: اگر مردم بتوانند اعتماد کنند هزینه ای که برای بنزین می شود صرف توسعه و پیشرفت کشور می شود که در درآمد های آنها نیز موثر است، هیچ گونه اعتراضی نمی کنند اما در حال حاضر به اعتماد عمومی مردم به خاطر خلاف واقع گویی های دولت، خدشه وارد شده است. 

    سعدوندی افزود: مردم راضی هستند قیمت بنزین به 12 هزارتومان هم برسد اما عواید آن به خودشان برسد. در این زمینه می توان رفراندوم نیز برگزار کرد. مردم و کارشناسان در کشور محجور شده اند. کارها در کشور بدون کارشناسی انجام می دهد و این مشکل اصلی کشور است. 

    این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: مسئله کشور این است که درآمد سرانه کشور کم است. مهمترین مشکل ما تحریم‌های داخلی است. بر سر ایجاد کسب و کار مانع ایجاد شده است و همه اینها به دلیل وجود انحصار در کشور است. در صورت برداشتن این منابع می توان دید که مردم به راحتی ایجاد اشتغال و گذران زندگی می‌کنند. 

    سعدوندی اضافه کرد: بنا بر این بود در قانون هدفمندی یارانه ها هر سال یارانه ها اضافه و سوبسید ها حذف شود. اما در طی 7 سال گذشته این اتفاق نیفتاده است. سهمیه بنزین نباید به خودرو ها اختصاص می یافت بلکه باید به هر کدملی یک سهمیه اختصاص داد. اینگونه است که مردم این افزایش قیمت بنزین را به راحتی قبول می کنند.

    وی در پایان گفت: این طرح برای دولت عواید چندانی ندارد اما نحوه اجرای طرح محل اشکال است. تا زمانی که این نحوه اجرا اصلاح نشود، دولت نیز نمی تواند به صرفه جویی در مصرف بنزین و صادرات آن امید داشته باشد. 

     

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط