فونیکسریمکسبهتام

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

توزیع ناعادلانه تسهیلات بانکی میان قطعه‌سازان

خودروسازان مقصر هستند

عصر خودرو- عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس معتقد است خودروسازان تسهیلات بانکی دریافتی را عادلانه میان شرکت‌های قطعه‌ساز توزیع نکردند و این اعتبارات تنها به قطعه‌سازان زیرمجموعه خودروسازان رسید.

توزیع ناعادلانه تسهیلات بانکی میان قطعه‌سازان
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از خانه ملت، محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات درباره پرداخت تسهیلات به خودروسازان، گفت: اگر چه قطعه‌سازان داخلی در سال‌های گذشته توانستند بسیاری از قطعات مورد نیاز تولید خودرو را در کشور بومی کرده و در داخل تولید کنند اما  بدقولی خودروسازان در پرداخت بدهی‌ها، مطالبات آنها را به 11 هزار میلیارد تومان افزایش داد.

    نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی افزود: مطالبات قطعه‌سازان از خودروسازان موجب شد این شرکت‌ها نتوانند تعهدات خود به بیمه، مالیات و... را پرداخت کنند به همین دلیل در سال گذشته مقرر شد؛ بانک مرکزی خط اعتباری بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان در اختیار خودروسازان قرار دهد تا این اعتبارات میان قطعه‌سازان توزیع شود و قطعه‌سازان نیز با اصلاحات لازم قیمت تمام شده تولید را کاهش دهند تا روند تحویل خودرو اصلاح شود.

    با افزایش نرخ ارز خودروسازان محصولات تولیدی خود را با قیمت‌های جهانی مقایسه کرده و مطرح کردند خودروهای داخلی بسیار ارزان هستند در حالی که این ذهنیت اشتباه است زیرا درآمدها در ایران ریالی است و نمی‌توان هزینه ها را بر اساس دلار پرداخت کرد
    وی اظهار کرد: خودروسازان تسهیلات دریافتی را بین تمام شرکت‌های قطعه‌سازی توزیع نکردند و این اعتبارات تنها به قطعه‌سازان زیرمجموعه خودروسازان و شرکت‌هایی که با این خودروسازان در ارتباط بودند، رسید.

    عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر اصرار خودروسازان به دریافت تسهیلات، یادآور شد: تسهیلات پرداختی در سال گذشته  با هدف کاهش قیمت تمام شده تولید و ساماندهی بازار خودرو بود حال آنکه این امر محقق نشد و طلب  قطعه‌سازان هنوز باقی است.

    مقایسه قیمت خودروهای داخلی با همتای خارجی آنها توقع نابه جایی است

    حسینی اضافه کرد: با افزایش نرخ ارز خودروسازان محصولات تولیدی خود را با قیمت‌های جهانی مقایسه کرده و مطرح کردند خودروهای داخلی بسیار ارزان هستند در حالی که این ذهنیت اشتباه است زیرا درآمدها در ایران ریالی است و نمی‌توان هزینه ها را بر اساس دلار پرداخت کرد.

    وی با انتقاد از روند قیمت‌گذاری خودرو به پیش فروش خودروسازان اشاره و ادامه داد: پیش فروش خودرو باید با برنامه باشد تا خودروسازان بتوانند به آن عمل کنند. در صورت جمع آوری نقدینگی و عدم تحویل آن به تولید، تورم ایجاد می شود.

    هزینه‌های سربار تولید خودرو اصلاح شود

    عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه باید هزینه‌های سربار تولید خودرو اصلاح شود، تصریح کرد: اگر تمام قطعات خودرو براساس دانش شرکت‌های دانش‌بنیان و با تکیه به تخصص متخصصان در داخل تولید می‌شد قیمت خودرو کاهش چشمگیری پیدا می‌کرد زیرا حامل‌های انرژی مانند آب، برق، گاز و...در ایران بسیار ارزان است./

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        • خودرو امروز ۶۶۱
        آخرین بروزرسانی ۱۶ روز پیش
        آرشیو