فونیکسریمکسبهتام

آمار تولید ۹ ماه امسال خودروسازان اعلام شد

خودروهای قدیمی روی دنده افت

عصر خودرو- وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار تولید ۹ ماه امسال خودروسازان داخلی را اعلام کرد، آماری که نشان می‌دهد تیراژ محصولات سواری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد بالا رفته است.طبق آمار اعلامی، در مجموع ۹۴۲ هزار و ۳۱۸ دستگاه انواع خودرو سواری در کشور تا پایان آذر امسال به تولید رسیده تا خودروسازان یک قدم دیگر به رکورد سال ۹۰ خود نزدیک شوند.

خودروهای قدیمی روی دنده افت
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبر«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد ، بنا بر اعلام وزارت صنعت، ایران خودرو کماکان بزرگ‌ترین خودروساز داخلی به‌شمار می‌رود، چه آنکه توانسته در 9 ماه امسال 510 هزار و 297 دستگاه تیراژ داشته باشد. همچنین سایپا نیز به‌عنوان دومین خودروساز بزرگ کشور، 261 هزار و 100 دستگاه تیراژ در 9 ماه امسال داشته و این رقم نشان می‌دهد 7/ 16 درصد به تولید سایپایی‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته اضافه شده است. از پارس خودرو نیز خبر می‌رسد که تیراژ در این شرکت طی 9 ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 5/ 23 درصد افزایش داشته است.

    افزایش تولید خودروهای داخلی در شرایطی است که پس از توافق هسته‌ای و برجام، روند صعودی نصیب صنعت خودرو شد و در حال حاضر وزارت صنعت امیدوار است خودروسازان داخلی بتوانند به رکورد سال90 خود نزدیک شوند. در آن سال یک میلیون و 640 دستگاه انواع خودرو (شامل سواری و وانت و تجاری) به تولید رسید و تا به امروز این رکورد شکسته نشده است. این در شرایطی است که طبق آمار وزارت صنعت، خودروسازان داخلی تا پایان آذرماه یک میلیون و 103 هزار دستگاه انواع خودرو را به تولید رسانده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، بیش از 16 درصد افزایش تیراژ را ثبت کنند.

    اما از جمله دیگر نکات مهم آمار تولید 9‌ماهه خودروسازان می‌توان به تداوم افت تیراژ دوگانه‌سوزها و همچنین ادامه روند نزولی تولید برخی خودروهای قدیمی اشاره کرد. همچنین تیراژ بیشتر خودروهای مونتاژی در 9 ماه امسال روندی به شدت صعودی داشته و در این بین، چینی‌ها توانسته‌اند نقشی محوری را در این رشد ایفا کنند. از سوی دیگر اما در مقابل نام پژو 2008 همچنان عدد 4 ثبت شده و این در حالی است که تعداد بسیار بیشتری از این محصول فرانسوی تا به امروز مونتاژ شده، اما به دلایل نامشخص، این آمار در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار نگرفته است.
       کاهش تولید جزئی 405

    نگاهی اما به آمار تولید 9 ماهه خودروسازان بیندازیم تا مشخص شود انواع محصولات تولید و مونتاژ داخل چه افت و خیزی را در این بازه زمانی تجربه کرده‌اند. بنابر آمار اعلامی، ایران‌خودرو به‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز کشور، به واسطه تیراژ 510 هزار و 297 دستگاهی خود، 2/ 13 درصد افزایش تولید داشته و همچنان پژو 206 پرتیراژترین محصول آن به‌شمار می‌رود.

    بر این اساس، در مجموع 128 هزار و 574 دستگاه پژو 206 در ایران‌خودرو طی 9 ماه امسال به تولید رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 5/ 15 درصد افزایش را نشان می‌دهد. تمام 206‌های تولیدی، شامل سه مدل تیپ 2، تیپ 5 و صندوقدار V8 هستند و مدت‌هاست ایران‌خودرو مدل اتومات پژو 206 را به تولید نمی‌رساند. ایران‌خودرویی‌ها البته مدل پلاس پژو 206 (پژو 207 آی) را نیز به تولید می‌رسانند، با این حال کماکان نامی از این خودرو در آمار ماهانه وزارت صنعت، معدن و تجارت به چشم نمی‌آید.

    اما در بین دیگر محصولات پژویی ایران‌خودرو، مدل 405 با کاهش تیراژ جزئی مواجه شده است. طبق آمار منتشرشده، پژو 405 تا پایان آذرماه امسال 109 هزار و سه دستگاه تیراژ داشته که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود یک درصد کاهش را نشان می‌دهد. این محصول که یکی از قدیمی‌ترین خودروهای داخلی به‌شمار می‌رود، بنابر اعلام انجمن خودروسازان ایران، توانایی پاس کردن استانداردهای جدید را ندارد؛ بنابراین از زمستان سال آینده امکان تولید نخواهد داشت.

    آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اما از افزایش جزئی تیراژ پژوپارس طی 9 ماه امسال خبر می‌دهد. طبق آمار، این محصول، تیراژی 89 هزار و 443 دستگاهی را در بازه زمانی موردنظر از خود به جا گذاشته تا در مقایسه 9 ماه سال گذشته، حدود یک درصد افزایش تولید داشته باشد. پارس هم مانند پژو 405 جزو محصولات قدیمی ایران‌خودرو به‌شمار می‌رود و سایت انجمن خودروسازان نام این محصول را نیز لیست خودروهایی که توانایی پاس کردن استانداردهای جدید را ندارند، قرار داده است. در آمار 9 ماهه همچنین نام پژو 2008 نیز قید شده و این در حالی است که کماکان عدد 4 مقابل اسم این محصول به‌عنوان تیراژ آن ثبت شده است. با این حال آن‌طور که ایران خودرویی‌ها می‌گویند، صدها دستگاه از این محصول تا به امروز مونتاژ و در حال تحویل به ثبت‌نام‌کنندگان است. هرچه هست، ایران‌خودرو 16 هزار دستگاه از این محصول را طی تابستان امسال پیش‌فروش و وعده تحویل آنها را تا پایان مرداد ماه سال آینده داده و در این شرایط باید منتظر ماند و دید آیا ثبت‌نام‌‌کنندگان می‌توانند خودرو خود را سر وقت تحویل بگیرند یا نه.

    از پژو‌ها که بگذریم، ایران‌خودرو در تولید سمند با افزایش تیراژ مواجه شده‌است. بنابر آمار منتشر شده، این شرکت طی 9 ماه سال‌جاری در مجموع 80 هزار و 45 دستگاه سمند را به تولید رسانده؛ بنابراین نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3/ 8 درصد افزایش تیراژ در کارنامه این محصول به ثبت رسیده است. سمند در حال حاضر علاوه بر سایت مرکزی، در دو سایت دیگر (ایران‌خودرو تبریز و شرکت اتومبیل‌سازی فردا) نیز به تولید می‌رسد. در بین دیگر محصولات ایران‌خودرو اما دنا با رشد تیراژ مواجه شده و رانا همچنان کاهش تولید را تجربه می‌کند. طبق آمار منتشرشده، رانا با تیراژ 5 هزار و 501 دستگاهی خود، 6/ 41 درصد کاهش تولید را ثبت کرده تا همچنان روند نزولی تیراژ آن ادامه داشته باشد. رانا مدت‌هاست با کاهش تیراژ مواجه شده و مشخص نیست چرا ایران‌خودرویی‌ها تمایلی به بالا بردن حجم تولید آن ندارند. در مقابل اما آبی‌های جاده مخصوص توانسته‌اند با تولید 26 هزار و 914 دستگاه دنا، تیراژ این محصول را نسبت به 9 ماه سال گذشته 4/ 41 درصد افزایش دهند.

    ایران‌خودرو اما چند محصول مونتاژی را که بیشتر چینی هستند نیز در 9 ماه امسال به تولید رسانده و توانسته تیراژ همه‌ آنها را نیز افزایش دهد. بر این اساس، تیراژ سوزوکی گرندویتارا که در ایران‌خودرو خراسان مونتاژ می‌شود، در پایان آذرماه به چهار هزار و 8 دستگاه رسیده و این رقم نشان می‌دهد ویتارا نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته 263‌درصد رشد تیراژ داشته است. ویتارا محصولی متعلق به سوزوکی موتورز ژاپن است که تحت لیسانس این شرکت در ایران‌خودرو مونتاژ می‌شود. دیگر محصول مونتاژی ایران‌خودرو هایما نام دارد، شاسی‌بلندی چینی که مانند ویتارا در سایت خراسان مونتاژ می‌شود. طبق آمار منتشرشده، ایران‌خودرو توانسته 8 هزار و 374 دستگاه ‌هایما را طی 9 ماه امسال مونتاژ کند تا تیراژ این میهمان چینی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 295 درصد افزایش یابد. در میان دیگر محصولات چینی ایران‌خودرو، دانگ فنگ نیز که در سایت مرکزی به تولید می‌رسد، تیراژی 21 هزار و 623 دستگاهی را تا پایان آذرماه امسال به ثبت رسانده و این موضوع از رشد 347 درصدی دانگ فنگ نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.
       رشد مونتاژی‌های سایپا

    به سایپا برویم و ببینیم این شرکت و زیرمجموعه اش یعنی پارس خودرو چه آماری را در 9 ماه امسال در کارنامه تولید خود به ثبت رسانده‌اند. طبق آمار اعلامی، سایپا تا پایان آذرماه امسال 20 هزار و 421 دستگاه سراتو را به تولید رسانده و با این حساب توانسته تیراژ این خودروی مونتاژی کره‌ای را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 104 درصد رشد دهد. سایپایی‌ها از اواخر سال گذشته تنها مدل اتومات سراتو را مونتاژ می‌کنند و دیگر خبری از تولید مدل دنده‌ای این محصول نیست. همین چندی پیش قرار بود 14 میلیون تومان به قیمت سراتو اضافه شود، با این حال با اعلام مدیرعامل سایپا، این افزایش قیمت منتفی شد. علاوه‌بر این محصول، پارس‌خودرو به‌عنوان زیرمجموعه سایپا، توانسته در 9 ماه امسال 31هزار و 525 دستگاه برلیانس را مونتاژ کند. با توجه به این آمار، برلیانس در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 35 درصد افزایش تیراژ را تجربه کرده است.

    برلیانس در حال حاضر تنها در سایپا به مونتاژ می‌رسد و دیگر جایی در پارس خودرو ندارد. سایپایی‌ها اما دو محصول چینی دیگر را نیز به مونتاژ می‌رسانند که در این بین، چانگان تیراژی 7 هزار و 963 را تا پایان آذرماه امسال به ثبت رسانده است. با توجه به این آمار، چانگان نسبت به 9 ماه سال گذشته 303 درصد رشد تیراژ را تجربه کرده است. دیگر محصول چینی سایپا یعنی آریو نیز که در سایت بن رو (سایتی متعلق به سایپا که در شهرستان ساوه مستقر است)، مونتاژ می‌شود تا پایان آذرماه امسال 6 هزار و 426 دستگاه تیراژ داشته است. بر این اساس، تولید این محصول در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 191 درصد افزایش داشته است.
       تندر90 در مسیر صعود

    اما در آمار 9 ماهه تولید خودروهای داخلی، تندر90 همچنان سیر صعودی خود را حفظ کرده است. بر این اساس، طی بازه زمانی موردنظر، در مجموع 116 هزار و 18 دستگاه انواع تندر90 در ایران‌خودرو و پارس خودرو به تولید رسیده که در مقایسه با 9 ماه سال گذشته، 34 درصد افزایش تیراژ را نشان می‌دهد. آن‌طور که آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید، در حالت تفکیکی ایران‌خودرویی‌ها با تیراژی 36 هزار و 508 دستگاهی توانسته‌اند در مقایسه با 9 ماه سال گذشته 1/ 21 درصد به رقم تولید تندر90 بیفزایند. ایران‌خودرو در حال حاضر تندر90 را در مدل‌های معمولی، اتومات و پلاس به تولید می‌رساند. از پارس خودرو نیز خبر می‌رسد که تیراژ خانواده تندر90 در 9 ماه امسال رقمی برابر با 79 هزار و 510 دستگاه بوده و به واسطه آن، تولید این خانواده حدود 41‌درصد بالا رفته است. پارس خودرویی‌ها در حال حاضر تندر90 را در مدل‌های معمولی، هاچ‌بک (ساندرو) و پارس‌تندر به تولید می‌رسانند و در این بین، ساندرو تیراژی 38 هزار و 719 دستگاهی را از خود به جا گذاشته است. با توجه به این آمار، تولید ساندرو در مقایسه با 9 ماه سال گذشته 5/ 72 درصد بالا رفته است. همچنین پارس‌تندر نیز که 17 هزار و 845 دستگاه تیراژ داشته، جهشی 6/ 65 درصدی را به خود می‌بیند.
       تداوم کاهش تولید پراید

    اما نگاهی هم به آمار تولید پراید بیندازیم، پرتیراژترین خودروی داخلی که به احتمال فراوان تا زمستان سال آینده با جاده مخصوص وداع خواهد کرد.بر این اساس، در مجموع 159 هزار و 400 دستگاه پراید در سایپا و پارس خودرو طی 9 ماه امسال به تولید رسیده که نشان‌دهنده کاهش 6/ 16 درصدی تیراژ این محصول در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.طبق اعلام انجمن خودروسازان ایران، پراید توان پاس کردن استانداردهای جدید را طی سال آینده نداشته و از همین رو سایپایی‌ها باید خود را برای وداع با گاو شیرده شان آماده کنند. نارنجی‌های جاده مخصوص در مقابل اما به حجم تولید تیبا افزوده‌اند، خودرویی که مانند پراید توان پاس کردن استانداردهای جدید را ندارد. این در حالی است که سایپایی‌ها قصد دارند تیبا را جایگزین پراید کنند. هرچه هست، طبق آمار اعلامی، تیبا 126 هزار و 776 دستگاه تیراژ در 9 ماه امسال داشته و با توجه به این رقم، تولید خودرو موردنظر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 5/ 64 درصد جهش داشته است.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط