اشکودا هم به ایران می‌‎آید

عصر خودرو: برنهارد مایر، مدیرعامل اشکودا، در نمایشگاه پاریس بیشتر از همه سرگرم معرفی اولین شاسی‌بلند کمپانی‌اش بود که کودیاک نام دارد. مایر در حاشیه رونمایی این خودرو در نمایشگاه پاریس خبرهای جالبی هم داشت.

شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۶:۰۰

اشکودا هم به ایران می‌‎آیداشکودا هم به ایران می‌‎آیداشکودا هم به ایران می‌‎آیداشکودا هم به ایران می‌‎آیداشکودا هم به ایران می‌‎آیداشکودا هم به ایران می‌‎آیداشکودا هم به ایران می‌‎آیداشکودا هم به ایران می‌‎آید

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو»  به نقل از ایران جیب ، آنطور که اتوموتیو نیوز نوشته، اشکودا ممکن است بعد از 50 سال دوباره به بازار ایالات متحده برگردد، ولی تا قطعی‌شدن این موضوع هنوز زمان زیادی باقی مانده. اما این خبر جالب آقای مایر نبود! آقای مایر رسما به رسانه‌ها اعلام کرد که در سال 2017 برای نخستین‌بار اشکودا به دو بازار جدید راه پیدا می‌کند: یکی کره‌جنوبی و دیگری ایران؛ بله! ایران.

مثل داچیا برای رنو؛ اشکودا هم برای فولکس‌واگن!

اشکودا بیش از 120 سال قدمت دارد و به همین دلیل باید آن‌را یکی از قدیمی‌ترین برندهای خودروساز جهان دانست. اشکودا در 1991 با فروش 30% سهامش به فولکس‌واگن عملا زیرمجموعه غول خودروسازی اروپا شد. سال 1995 نیز VW سهامش را در این شرکت به 70% رساند و نهایتا در 2000 میلادی تمام سهامش را گرفت. از آن زمان به بعد، تمام خودروهای اشکودا با پلتفرم فولکس‌واگن ساخته شدند. از این لحاظ رابطه اشکودا با فولکس‌واگن را می‌توان به رابطه داچیا با رنو شباهت داد، ولی با یک تفاوت بسیار بزرگ: محصولات داچیا ارزان‌تر از رنو هستند، ولی محصولات اشکودا از فولکس‌واگن معمولا گران‌ترند! به عبارت دیگر، خودروهای اشکودا اندکی لوکس‌تر، گران‌تر و جادارتر از فولکس‌واگن هستند و عمدتا هم مشخصات فنی بهتری دارند.

اشکودا

اینکه چرا نام اشکودا را، در مقایسه با سایر برندهای اروپایی، بسیار کم شنیده‌ایم دو دلیل دارد؛ اول اینکه اصالت آن به جمهوری چک برمی‌گردد! دوم اینکه اشکودا مدت‌ها تنها در بازار اروپای شرقی فروخته می‌شد و حتی امروزه سه کشور چین، هند و روسیه تنها بازارهای غیراروپایی این برند هستند که اشکودا تمرکز اصلی‌اش را روی آن‌ها گذاشته است؛ به‌خصوص بازار چین که از سال 2011 به بعد، با عبور از آلمان، بزرگ‌ترین بازار اشکودا در جهان شد.

اشکودا حالا به فکر جهانی‌شدن است؛ البته نه از همین حالا! سال 2010 بود که مدیرعامل سابق این کمپانی برنامه گسترش فروش محصولاتش موسوم به Growth Strategy را طرح کرد. نتیجه اول این برنامه رسیدن به فروش سالانه 1.5 میلیون دستگاه است که باید تا 2018 محقق شود و قاعدتا به همین دلیل است که حالا به‌دنبال بازارهای تازه‌ای مثل ایران و کره‌جنوبی می‌گردد. اشکودا برای هرچه سریع‌ترین رسیدن به هدف 2018 خود احتمالا لجبازی 50 ساله‌اش را هم کنار می‌گذارد و دوباره به بازار آمریکا می‌رود. در پایان سال 2015 اشکودا بیش از 1 میلیون دستگاه از محصولاتش را در 102 کشور جهان فروخت.

هفت‌تایی اشکودا برای ایران
طبق گفته‌های آقای مایر، اشکودا ابتدا محصولاتش را به بازار ایران صادر می‌کند تا هم کشش بازار ایران را بسنجد و هم اینکه شریکی برای خودش پیدا کند؛ شاید یکی از موضوعات بحث در مذاکرات چندماه پیش فولکس‌واگن با خودروسازان ایرانی نیز عرضه اشکودا در ایران بوده است. اما اشکودا با اضافه‌شدن شاسی‌بلند جدیدش، که به‌تازگی در پاریس رونمایی شد، حالا 7 محصول مختلف دارد که حداکثر حجم انجین آن‌ها بیشتر از 2.0 لیتر نیست و از این‌رو هیچکدام از محصولات آن مانعی برای ورود به بازار ایران ندارد.

Citigo : کوچکترین محصول اشکودا، سیتی‌گو نام دارد که در کلاس مینی‌کارهاست و هم بصورت 3در و هم بصورت 5در فروخته می‌شود. پیشرانه سیتی‌گو انجین 1.0 لیتری 3 سیلندری است که با دو قدرت 60 اسبی و 73 اسبی بدست مشتریان می‌رسد. مصرف ترکیبی این خودرو 4.1 لیتر و حداکثر سرعتش حدود 170 کیلومتر برساعت است. سیتی‌گو در صورت ورود به ایران باید با کیا پیکانتو و هیوندای i20 رقابت کند.

Fabia : دومین هاچ‌بک اشکودا ، فابیاست. فابیا نیز همان انجین 1.0 لیتری MPI سیتی‌گو را در سینه دارد ولی علاوه‌بر آن با انجین 1.2 لیتری توربوی TSI هم قابل سفارش است که با دو قدرت 90 و 108 اسب‌بخار عرضه می‌شود. انجین توربوی فابیا که سه گیربکس 5 سرعته دستی، 6 سرعته دستی و 7 سرعته اتومات دارد، دارای مصرف ترکیبی 4.7 لیتر است. فابیا همچنین یک نسخه استیشن با نام Fabia Combi دارد. اشکودا فابیا در صورت ورود به بازار ایران باید با کیاریو هاچ‌بک، تویوتا یاریس هاچ‌بک و مهم‌تر از همه با هیوندای i30 رقابت کند.

Yeti : تنها ون اشکودا، یتی نام دارد که انجین بنزینی آن یا 1.2 لیتری توربو یا 1.4 لیتری توربوست که فقط نسخه 1.4 آن بصورت سفارشی با دو دیفرانسیل عرضه می‌شود. از آنجایی که هیچ ونی در ایران شانس موفقیت ندارد پس در صورت آمدن یتی به ایران باید در کنار کیا سول منتظر بی‌میلی مشتریان ایرانی برای خریدنش باشد!

Rapid : رپید نام ارزان‌ترین سدان اشکوداست. برای این خودرو نیز دو انجین بنزینی قابل سفارش است؛ یکی همان 1.2 لیتری توربوی TSI با مصرف سوخت 4.6 لیتر و دیگری 1.4 لیتری توربوی TSI با قدرت 123 اسب‌بخار و مصرف 4.7 لیتر. انجین 1.4 لیتری رپید تنها با گیربکس 7 سرعته اتومات بدست مشتریان می‌رسد. نسخه استیشن رپید Rapid Spaceback نام دارد. اشکودا رپید در صورت ورود به ایران باید با MG GT و کیاریو صندوقدار رقابت کند.

Octavia : دومین سدان اشکودا، اوکتاویا نام دارد. اوکتاویا بیشترین تنوع انجین‌ها را دارد چراکه هم با 1.0 لیتری TSI، هم با 1.2 لیتری توربوی TSI ، هم با 1.4 لیتری توربوی TSI و هم با 1.8 لیتری توربوی TSI باقدرت 177 اسب ، مصرف 6.4 لیتر و حداکثر سرعت 230 کیلومتر برساعت عرضه می‌شود. از میان این چهار انجین تنها نسخه 1.8 لیتری آن سیستم چهارچرخ محرک سفارشی دارد. اوکتاویا در صورت ورود به ایران باید با مزدا3، کیا سراتو، تویوتا کرولا و هیوندای النترا رقابت کند.

Superb : سوپرب نام لوکس‌ترین سدان اشکوداست. انجین‌های 1.4 و 1.8 لیتری توربوی TSI سوپرب با اوکتاویا یکسان است. البته اشکودا یک انجین 2.0 لیتری توربو نیز مختص سوپرب ساخته که نسخه تک دیفرانسیل آن 217 اسب با مصرف 6.2 لیتر و نسخه دو دیفرانسیلش 276 اسب با مصرف 7.1 لیتر دارد. حداکثر سرعت این خودرو به حدود 250 کیلومتر برساعت می‌رسد. مدل‌های استیشن سوپرب با نام Superb Combi فروخته می‌شود. اشکودا سوپرب در صورت ورود به ایران باید با MG6 ، رنو فلوئنس ، تویوتا کمری، رنو تلیسمان، کیا اپتیما و هیوندای سوناتا رقابت کند.

Kodiaq : اصل ماجرا اینجاست! کودیاک ،که برای نخستین‌بار هفته گذشته در پاریس رونمایی شد، هم نخستین شاسی‌بلند اشکوداست و هم نخستین خودروی این برند است که 7 صندلی دارد. انجین بنزینی کودیاک تنها 1.4 لیتری توربوی و 2.0 لیتری توربوست. حداکثر سرعت این خودرو 190 تا 206 کیلومتر برساعت است. کودیاک در صورت ورود به بازار ایران باید با هیوندای سانتافه و کیا سورنتو رقابت کند.

برچسب ها

اشکودا
مطالب مرتبط بیشتر
خداحافظی یکی از برندهای فولکس واگن با چین آغاز تبلیغات واردات برند زیرمجموعه فولکس واگن اشکودای کراس اوور برقی می‌آید اشکودا در مسیر برقی شدن شیطانی از چک خودروسازی اشکودا قرار است به سمت تولید خودروهای الکتریکی برود انیاک؛ معرفی یکی از مدرن ترین و زیباترین کراس اوورهای اروپایی+عکس رشد فروش خودروهای برقی اشکودا تولید محصول جدید اشکودا در هند اشکودای جدید رونمایی می‌شود اشکودا امسال به دلیل کمبود تراشه ۲۵۰ هزار خودرو کمتر تولید می‌کند توربوی آتشین اروپایی با همکاری آ ب ت خروج تولید اشکودا از چک شاسی بلند ۷ سرنشین اشکودا چه ویژگی جدیدی دارد؟ خودروهای جدید اشکودا در راه هستند نگاهی به اشکودا اوکتاویا اسکات مدل ۲۰۲۱ پرفروش ترین استیشن واگن بازار اروپا با گزینه های متنوع پیشرانه +تصاویر چین؛ مقصر کاهش فروش خودروهای اروپایی اشکودا بررسی فنی خودرو اشکودا ساپرب iV جدید + مشخصات منتظر نخستین خودروی الکتریکی اشکودا باشید+ تصاویر بررسی فنی خودروی اشکودا کامیک ۲۰۱۹ +مشخصات بررسی فنی اشکودا ساپرب فیس‌لیفت + مشخصات بررسی فنی اشکودا کامیک مونت کارلو +مشخصات قابلیت جدید خودروهای «اشکودا» برای کنترل فرزندان اِشکودا اِسکالا را بشناسید جدیدترین شاسی بلند اشکودا شاسی‌بلند جدید اشکودا رقیب نیسان جوک می‌شود معرفی کاروک اسکات اشکودا خودرویی با قابلیت محرک ۴ چرخ سرمایه‌گذاری اشکودا در هند پکیج قدرت بر روی سدان کوچک اشکودا تکامل خانواده اشکوداهای قدکشیده پوست اندازی هاچبک محبوب اشکودا رشد بی‌سابقه اشکودا اشکودا در حال بررسی عرضه مدل کاروگ RS الکتریکی برنامه‌های بلندمدت اشکودا برای حضور در ایران برنامه اشکودا برای تولید خودرو ارزان قیمت در ایران سود اشکودا ۳۲ درصد افزایش یافت اشکودا ویژن E؛ از هاچبک‌های جعبه مانند تا کراس‌اور لوکس ۳۰۰ اسب بخاری رشد فروش جهانی اشکودا در ماه فوریه حضور احتمالی دو برند فولکس واگن در ایران خودروسازی اشکودای چک خواستار ورود به بازار ایران شد شیوه کسب و کار کمپانی خودرو سازی اشکودا ب ام و طراح خودروهای آئودی و اشکودا را استخدام کرد تمایل اشکودا به خودروسازان نیمه دولتی خبرهای خوب برای اشکودا جراحی پلاستیک برای اوکتاویا اشکودا فیس‌لیفت اُکتاویا RS را عرضه کرد+تصاویر اشکودا: ۱۹ میلیون دلیل برای افتخار داریم فولکس واگن بازگشت اشکودا به بازار آمریکا را نپذیرفت معجون جوانی برای پیرمرد اشکودا یک کوپه ۴ درب می سازد احتمال جایگزینی اشکودا به جای فولکس‌واگن در بازار آمریکا اشکودا اکتاویا ۲۰۱۷ را رو کرد+تصاویر خرسی پُرهیبت از نژاد چِک! معروف‌ترین لوگوهای خودروسازان و معنی آنها +تصاویر اشکودا سال آینده درباره بازگشت به آمریکا تصمیم می‌گیرد اشکودا به آمریکا می‌رود رونمایی پروژه‌های جدید خودروسازان بزرگ ورود یک برند جدید به بازار خودرو ایران در سال ۹۵ تکلیف شریک تجاری فولکس واگن در ایران تا دو هفته آینده مشخص خواهد شد تصاویری اولین شاسی بلند اشکودا منتشر شد دیگر انتظار گرم شدن موتور اشکودا را نکشید فروش اشکودا کاهش یافت اشکودا صدودهمین سالگرد تولید اولین خودرو خود را جشن گرفت اصلاحیه اطلاعیه مرکز روابط عمومی در خصوص شرکت "ایده برنا گروه موتور" ادعای نمایندگی اشکودا در ایران کذب است با اشکودا سوپرب L&K آشنا شوید بازار خودرو ایران برای «اشکودا» جذاب و آینده‌دار است وانت‌باری کوچک از تبار چِک میراث دار برترین رزمجوی اشکودا انتشار تصاویر سوپرب در قالب RS منتظر خودرو «فابیا آر۵» باشید فان استار، باربر کوچک اشکودا تصاویر ماشین اشکودا سوپربی
برگشت به بالا