خودروهای بدون راننده؛ ترسناک یا لذت‌بخش؟!

عصر خودرو- معمولا هر تکنولوژی جدیدی در ابتدا باعث ترس در بین مردم می‌شود؛ حرکت ماشین‌های بدون راننده در سطح شهر می‌تواند یکی از همین تکنولوژی‌های دلهره‌آور باشد اما در حال حاضر دنیا پر است از سیستم‌های خودکاری که زندگی را برای ما راحت‌تر، ایمن‌تر و بعضا لذت‌بخش‌تر کرده‌اند.

چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۸:۰۰

خودروهای بدون راننده؛ ترسناک یا لذت‌بخش؟!

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، اصطلاح خودران (Self-Driving) و خودمختار (Autonomous) هر دو درمورد تکنولوژی ماشین‌های خودران مورد استفاده قرار می‌گیرد البته واژه خودمختار کلی‌تر است و واژه خودران بیشتر مربوط به وسیله‌نقلیه‌ای است که به‌صورت خودکار رانندگی می‌کند.

سیستم هدایت خودکار تسلا Tesla Autopilot تا الان از برجسته‌ترین فناوری خودروهای خودران بوده که به مرحله عملیاتی رسیده و طی سالهای گذشته توانسته برای 2 میلیارد مایل (معادل3 میلیارد و 218 میلیون و 688 هزار کیلومتر) مورد استفاده قرار بگیرد.

ماشین‌های خودران چگونه کار می‌کنند؟

ماشین‌های خودران به کمک مجموعه‌ای از سخت‌افزارها و نرم‌افزارها و بدون نیاز به دخالت انسان، هدایت وسیله نقلیه را برعهده می‌گیرند؛ سخت‌افزارها داده‌ها را جمع‌آوری کرده و نرم‌افزارها، آنها را تحلیل، ساماندهی و اجرایی می‌کنند و در بخش نرم‌افزاری، داده‌های ورودی معمولا با الگوریتم‌های یادگیری ماشین یا کدهای برنامه‌نویسی پیچیده، پردازش شده و با دنیای واقعی مطابقت داده می‌شوند. در اصل هرچه ماشین‌های خودران بیشتر رانندگی کنند، بیشتر اطلاعات جمع‌آوری می‌کنند و هرچه بیشتر اطلاعات جمع‌آوری کنند، الگوریتم‌های سیستم هدایت خودکار بهتر عمل می‌کنند.

آمازون، بزرگ‌ترین خرده‌فروشی آنلاین در ایالات متحده آمریکا در حال حاضر بیش از 100 هزار سیستم رباتیک در عملیات لجستیک خود دارد که بسیاری از آن‌ها کاملا مستقل هستند یا وقتی سوار هواپیما می‌شویم، بیشتر هواپیماها روی حالت هدایت خودکار قرار می‌گیرند تا خلبان و کمک خلبان بتوانند روی کارهایی مثل بررسی وضعیت ارتباطی و ناوبری تمرکز کنند.

سطوح مختلف خودروهای خودران

اگرچه سیستم‌های کمک‌راننده پیشرفته (ADAS) در سال‌های اخیر توانسته با عملکردهای ایمنی مانند هشدارهای قبل از برخورد، کمک فرمان، سیستم ترمز خودکار و سیستم تنظیم سرعت خودکار، کمک‌های زیادی به رانندگان کند؛ اما خودروهای خودران با رفع کامل نیاز به راننده، این فناوری را به سطح بالاتری رسانده است. انجمن مهندسان خودرو (SAE) برای رانندگی خودمختار یا خودران، 6 سطح مختلف تعریف کرده که از سطح صفر (کاملا دستی) تا سطح 5 (کاملا مستقل) هستند. این سطوح توسط وزارت حمل و نقل ایالات متحده به تصویب رسیده است.

سطح صفر (کاملا دستی) : تقریبا در حال حاضر اکثر خودروهای دنیا و البته 100درصد خودروها در ایران، به‌صورت دستی کنترل می‌شوند. اگرچه در ماشین‌های پیشرفته‌تر سیستم‌هایی برای کمک به راننده مثل سیستم ترمز اضطراری وجود دارد؛ اما از آنجایی که به‌طور فنی، این سیستم‌ها خودرو را هدایت نمی‌کنند، نمی‌شود اسم خودران روی آن‌ها گذاشت.

سطح یک (کمک راننده) : این سطح، پایین‌ترین سطح خودرانی یک اتومبیل است. این خودرو از یک سیستم خودکار مانند فرمان یا شتاب (کنترل سرعت) برای کمک به راننده استفاده می‌کند. کروز کنترل تطبیقی، جایی که وسیله نقلیه را می‌توان در فاصله ایمنی پشت ماشین بعدی نگه داشت، به عنوان سطح یک شناخته می شود؛ زیرا خود انسان، بقیه بخش‌ها مثل فرمان و ترمز را کنترل می‌کند.

سطح دو (سیستم خودران جزئی): سیستم‌های کمک‌راننده پیشرفته (ADAS) در وسایل نقلیه سطح دو قرار دارند. خودرو سطح دو می‌تواند فرمان، افزایش یا کاهش سرعت و شتاب اتومبیل را کنترل کند. البته مدت زمان هدایت خودکار این اتومبیل‌ها کوتاه و محدود است، چراکه راننده پشت فرمان نشسته و هر لحظه می‌تواند هدایت ماشین را به دست بگیرد. سیستم هدایت خودکار تسلا و سیستم سوپرکروز کادیلاک (جنرال موتورز)، هر دو می‌توانند در این سطح قرار بگیرند.

سطح سه (سیستم خودران مشروط): خودروهایی که در سطح 3 قرار می‌گیرند قابلیت تشخیص محیط را دارند و می‌توانند براساس شرایط محیطی، تصمیمات آگاهانه بگیرند. اما همچنان به نظارت راننده انسان نیاز دارند چون اگر سیستم آماده تشخیص شرایط محیط و تصمیم‌گیری نباشد، راننده باید کاملا هوشیار و آماده به دست گرفتن کنترل باشد.

سال 2019 شرکت آئودی (فولکس واگن) اعلام کرد که نسل بعدی A8L  با قابلیت Traffic Jam Pilot اولین خودرو تولید سطح 3 در جهان خواهد بود و همین‌طور هم شد. اگرچه با تغییر قانون ایالت متحده آمریکا این خودرو در آمریکا بدون تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری فروخته می‌شود و در سطح 2 قرار می‌گیرد؛ اما در آلمان آئودی A8L با قابلیت‌های کامل Traffic Jam Pilot یک خودرو سطح 3 به حساب می‌آید.

سطح چهار (سیستم خودران سطح بالا) : تفاوت اصلی خودروهای سطح 3 و 4 در این است که اگر در این خودروها خطای سیستمی اتفاق بیفتد یا چیزی خراب شود، خودرو می‌تواند به‌صورت مستقل و بدون نیاز به انسان، در تصمیم‌گیری‌های بعدی مداخله کند. این خودروها در اغلب مواقع به کمک انسان نیازی ندارند اما همچنان این گزینه وجود دارد که راننده خودش کنترل وسیله نقلیه را برعهده بگیرد.

خودروهای سطح 4 می‌توانند هدایت کامل رانندگی خودکار را برعهده بگیرند اما تازمانی که قوانین و زیرساخت‌های رانندگی برای این خودروها تکمیل نشده، فقط در محدوده‌های تعیین شده این امکان را دارند. شرکت‌های مختلفی مثل Volvo و Baidu به تازگی اعلام کردند برای توسعه خودروهای سطح 4 همکاری خواهند کرد.

سطح پنج (خودروهای کاملا خودران) : خودروهای سطح 5 همان چیزی است که در فیلم‌های علمی‌تخیلی می‌بینیم. خودروهای این سطح اصلا نیازی به راننده ندارند و تمامی سرنشینان خودرو حکم مسافر را خواهند داشت، چرا که اصلا فرمان و پدالی برای کنترل وسیله نقلیه وجود ندارد و تنها چیزی که نیاز دارند، آدرس مقصد است. خودروهای سطح 5 در بعضی نقاط جهان در حال آزمایش هستند و هنوز هیچ کدام به فاز عملیاتی نزدیک نشده‌اند.

تکنولوژی‌های درون یک ماشین خودران

طبق اطلاعات وب سایت اپراتور دوم تلفن همراه، ماشین‌های خودران تکنولوژی‌های قابل توجهی در خود دارند. سخت‌افزارها تقریبا ثابت شده‌اند و به ندرت ممکن است با یک سخت‌افزار جدیدتر جایگزین شوند اما نرم‌افزارها در ماشین‌های خودران دائما در حال تغییر و به‌روزرسانی هستند. بعضی از این فناوری‌ها عبارت‌اند از:

دوربین‌ها(Cameras): کاربرد دوربین در یک ماشین خودران برای ردیابی مواردی مانند خطوط در بزرگراه، علائم و تابلوهای راهنمایی رانندگی و چراغ راهنما است. بعضی از توسعه‌دهندگان بر این باورند که با داشتن دید بهتر ماشین، می توانند با استفاده از دوربین ها همه چیز را شناسایی کرده و متناسب با آن عمل کنند. حتی «ایلان ماسک» اعلام کرده «دوربین‌ها تنها تکنولوژی سخت‌افزاری مورد نیاز ماشین‌های خودران است و ما تنها به الگوریتم‌های بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم تصاویر دریافتی را کاملا درک کنیم». خودروهای تسلا، 8 دوربین خارجی دارند که به درک بهتر آنها از محیط اطراف کمک می‌کند.

رادار (Radar): رادارها از اواخر دهه 90 میلادی به‌طور منظم در خودروها حضور دارند. رادارها امواج رادیویی را به محیط اطراف پرتاب می‌کنند تا محیط اطراف خود را درک کنند. عملکرد رادارها در تشخیص اشیاء به‌خصوص اشیا فلزی بزرگ بسیار قابل قبول است و شرایط بد آب و هوا مثل مه، باران یا برف تاثیری در عملکرد آن‌ها ندارد.

لایدار (LiDAR): سنسورهای لایدار، همان چیزی است که بالای ماشین‌های خودران می‌چرخد. این سنسورها با شلیک پرتوهای نور به محیط اطراف و دریافت بازخورد، یک نقشه سه‌بعدی بسیار دقیق از محیط اطراف تهیه می‌کنند. سنسورهای لایدار در مقایسه با رادارها از وضوح بسیار بالایی برخوردار هستند اما به دلیل وابستگی به نور، در محیط‌های تاریک به مشکل می‌خورند.

سنسورهای دیگر: ماشین‌های خودران همچنان از ردیابی سنتی GPS، همراه با سنسورهای اولتراسونیک و سنسورهای اینرسی استفاده می کنند تا تصویر کاملی از آنچه که ماشین انجام می‌دهد و آنچه در اطرافش اتفاق می‌افتد، به دست آورند. چون در حوزه فناوری رانندگی خودکار، هرچه اطلاعات بیشتری جمع آوری شود، بهتر است.

پردازشگر: همه ماشین‌های خودران و تقریبا همه ماشین‌های مدرن، برای پردازش زمان واقعی اتفاقات مربوط به وسیله نقلیه، به یک کامپیوتر و پردازنده داخلی نیاز دارند. قدرت پردازش اتومبیل‌های خودران باید بالاتر از توان CPU های سنتی باشد به همین دلیل آنها از واحد پردازش‌های گرافیکی GPU هم برای انجام محاسبات خود استفاده می‌کنند.

با این حال برای محاسبات این حجم عظیم از داده‌های دریافتی در کسری از ثانیه و تحلیل همان داده‌ها و تصمیم‌گیری در همان کسر از ثانیه، CPU و GPU توانایی انجام این محاسبات را ندارند. اینجاست که واحد پردازش عصبی وارد می‌شود، به همین دلیل هم تسلا تراشه شتاب دهنده عصبی NNA را معرفی کرده است که قدرت پردازش فوق‌العاده بالایی دارند و قادر به پردازش تصاویر دریافتی در لحظه هستند. قطعا مدتی طول می کشد تا شاهد خودروهای خودران سطح 5 در جاده‌ها باشیم، اما در حال حاضر، تولید اتومبیل‌های خودران سطح 2 به یک امر عادی تبدیل شده است و به زودی هم شاهد تولید انبوه خودروهای سطح‌های بعدی و توسعه سیستم حمل و نقل هوشمند خواهیم بود.

آسیب پذیری خودروهای خودران در برابر هکرها

طی سال های گذشته، کارشناسان امنیتی آمریکایی با انتشار گزارشی هشدار دادند هکرها خطر واقعی برای خودروهای خودران ایجاد می‌کنند. طبق اعلام دو شرکت میژن سکیور و پرون روبوتیک، مانند خودروهای متصل و سیستم های مولتی مدیای داخلی آنها، فناوری خودروهای خودران آنها را در برابر حملات هکرها آسیب پذیر می‌سازد. یک هکر هم مدعی شده بود به سیستم های الکترونیکی یک جت آمریکایی که سرنشین آن بوده نفوذ کرده و مسیر آن را تغییر داده است. وی گفته بود این کار را با استفاده از سیستم وای فای داخل پرواز انجام داده است. 

این دو شرکت امنیتی با همکاری دانشگاه ویرجینیا و پنتاگون تستهایی را انجام داده اند که نشان می‌دهد نفوذ و مختل کردن سیستم های مولتی سنسور امکان پذیر است. یکی از آزمایشات انجام گرفته تغییر نحوه واکنش خودرو در برابر یک مانع پیش رو بود. طبق سناریوی حمله که از سوی کارشناسان مطرح شده است، در این وضعیت خودرو به جای ترمز کردن سرعت می‌گیرد و با سرعت بالا به مانع برخورد می‌کند که باعث آسیب دیدن خودرو و به خطر افتادن زندگی سرنشینانش می‌شود. بنابراین اگر حمله ای انجام بگیرد تولیدکنندگان خودرو قادر نخواهند بود سریعا به جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات بپردازند تا از خودروها در برابر حملات جدید بعدی حفاظت بیشتری صورت دهند؛ به گفته این کارشناسان، هکرها می‌توانند از طریق اتصالات بی‌سیم به سیستم خودروهای خودران نفوذ کنند.

اصلی‌ترین مانع توسعه فناوری خودران چیست؟

طبق این گزارش طی سال های گذشته گفته شده بود خودروسازان ژاپنی برای طراحی فناوری خودران از یک سو باید مردم را نسبت به ایمن بودن خودروهای خودران متقاعد کنند و از سوی دیگر به حل بزرگترین تهدید امنیتی متوجه این خودروها که استفاده انسانی از آنهاست، بپردازند. درواقع تویوتا، نیسان و هوندا قصد داشتند خودروهای خودران را  روانه بزرگراه‌ها و خیابانهای شهر کنند که سه غول صنعت خودروی ژاپن در نمایشگاه خودروی توکیو مشتاق بودند پیشرفت‌هایی که تاکنون صورت پذیرفته است را نمایش دهند.

هدف مورد تاکید آنها که جلوگیری از تلفات جاده ای بود که قابل ستایش است اما از سوی دیگر این رقابت فناوری، بسیار سودآور محسوب می‌شود. طبق برآورد شرکت ای تی کرنی، ارزش بازار خودروهای خودران تا سال 2035 ممکن است به بیش از 566 میلیارد دلار رشد کند. قابلیت‌هایی مانند ترمز اضطراری و دستگاه‌های محدودیت سرعت که فاصله میان خودروها را مورد سنجش قرار می‌دهند، در حال حاضر وجود دارند اما متقاعد کردن رانندگان به رها کردن فرمان خودرو کار بسیار دشواری خواهد بود.

به گفته مدیر برنامه‌ریزی نیسان، باید اطمینان حاصل شود مشتریان نحوه کار این خودروها را درک می‌کنند و این اعتماد را در آنها به وجود آوریم که هوش مصنوعی بکار رفته در خودروهای خودران نیسان تا حد ممکن مانند راننده عمل می‌کند اما خطاهای راننده انسانی را نخواهد داشت؛ همچنین یکی از مدیران تویوتا تأکید کرده بود، بدست آوردن اعتماد رانندگان اهمیت زیادی دارد زیرا بدون آن نمی‌توان پیش رفت و حتی اگر کاربر خودروی خودران نسبت به ایمنی برتر آن متقاعد شود، سایر رانندگان جاده هم باید احساس امنیت کنند.

اما ماجرا به اینجا ختم نمی‌شود و به دنبال تصادف مرگبار خودوروی تسلا نگرانی‌ها نسبت به فناوری خودران افزایش یافت. تصادف مرگبار یک خودروی "مدل اس" تسلا موتورز که در وضعیت اتوپایلوت قرار داشت، فشار بر مدیران صنعت خودرو و رگولاتورها به منظور اطمینان از ایمنی فناوری خودران را افزایش داد. دلیل تصادف "مدل اس" از سوی مقامات فدرال و ایالت فلوریدا همچنان تحت تحقیقات قرار دارد.

مقامات درصدد بودند دریابند آیا راننده "مدل اس 2015" پیش از اینکه زیر کامیون برود، توجه کافی به جلو داشته است. مدافعان رانندگی اتوماتیک به تحقیقاتی اشاره کردند که نشان می دهد عامل 90 درصد از تصادفات، اشتباهات انسانی است اما سیستمها هم ممکن است دچار اشتباه شوند یا با وضعیتی روبرو شوند که برای واکنش به آنها طراحی نشده اند.

انتهای پیام

برچسب ها

خودرو بدون رانندهفناوری خودرویی
مطالب مرتبط بیشتر
توسعه کشور از مسیر تولید فناورانه، رشد فناوری و دانش فنی می‌گذرد ارزیابی نیازمندی‌های فنی راه‌اندازی خودروی متصل کشور توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست، پایه و اساس خودروسازی روز جهان ایراسپیدر ام‌کی۴؛ نخستین خودرو مسابقه‌ای پرنده سرنشین‌دار جهان+عکس رادارهای خطی در خودروهای فونیکس: انحراف ناپذیر! دوچرخه الکتریکی جایگزینی مناسب برای وسایل باربری مهمترین رسالت خودروسازی ها، تجاری کردن فناوری های نوین است جنسیس جی وی۶۰؛ اولین خودروی جهان با سامانه ورود "تشخیص چهره"+عکس اجرای طرح فناورانه مدیریت چرخه عمر محصول در ایران‌خودرو دونکروورت اف۲۲؛ ۷۵۰ کیلو بهتر از بوگاتی ویرون! +عکس ساخت خودروی برقی دو نفره در پارک فناوری سمنان جعبه دنده های مدرن ایتون در کنار پیشرانه های کامینز لیوکس انیمال؛ نخستین خودرو مبتنی بر گیاه! + عکس شیشه خودرو جدیدی در راه است هوشمند سازی خودروها در ایران خودرو سایپا آینده فناورانه صنعت خودرو را کلید زد جلوگیری از بخار شیشه های خودرو با فناوری نانو در طراحی و تولید خودروهای برقی تمرکز سایپا روی خودرو های کار است آزمایش تاکسی پرنده برقی در دبی معرفی توانمندی دانش‌بنیان‌ها در حوزه ساخت خودروهای آینده ورود سرامیک نسوز ایرانی به صنایع برق و الکترونیک و خودروسازی ابداع ادراک شبه‌انسانی در خودرو‌های بدون راننده رویداد فناورانه خودروهای آینده (۲) توسعه خودروهای هیدروژنی خودروهای بدون راننده چقدر باید ایمن باشند؟ افتتاح پروژه ملی آزمایشگاه سازگاری الکترومغناطیس خودرو در مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک عصر "اتومبیل شخصی" رو به افول است؟ تاسیس پردیس علم و فناوری خودرو صنایع خودروسازی را تقویت می‌کند خودروسازی ایران نیازمند فناوری‌های نوین است پردیس تخصصی فناوری و نوآوری خودرو در کشور تاسیس شود فناوری جدید خودروساز ژاپنی فقط به احترام دوچرخه سواران! + عکس شروع به کار تاکسی‌های بدون راننده در کالیفرنیا آیا این پروژه چالش های موجود درباره شارژ الکتریکی ها را پایان می دهد؟ + عکس تولید لنت‌ ترمز خودروها با ضایعات کشاورزی برترین‌های نمایشگاه CES ۲۰۲۲ تاکسی هوایی با سرعت ۲۲۰ کیلومتر ریل‌گذاری توسعه خودروهای متصل به شبکه ارتباطی سوناتا و کی۵ را هزاران تکه کنید! تردد تاکسی‌های تسلا متوقف می‌شود؟ توسعه دهندگان سیستم عامل خودرو حمایت می‌شوند اختراعات خودرویی جدید تسلا فناوری جدید مزدا در تشخیص سلامت راننده رویای ماشین های خودران به واقعیت نزدیک تر می‌شود نیمی از شما هرگز از امکانات و فناوری های جدید روی داشبورد خودرو استفاده نمی کنید ردیابی فرسودگی قطعات خودرو در آینده چهار دگرگونی در خودروها در یک دهه گذشته بهره‌برداری از فناوری امضای دیجیتال گسترش چراغ های آینده گرا در خودروها هشدار چین درباره خطرات امنیتی خودروهای هوشمند سهم «فکر» در خودروسازی توسعه فناوری داده‌برداری سه‌بعدی برای تولید خودروهای خودران سطح ۴ و ۵ جاده های هوشمند آینده؛ از خورشیدی تا خودترمیم! +عکس لئو کوپه؛ ملاقات با یک هایپرکار الکتریکی پرنده +عکس توسعه قوای محرکه محصولات ایران خودرو از ارتقا تا پیشرانه های روز ضرورت افزایش همکاری مشترک سایپا با نیروی دریایی ارتش انقلاب پرینتر سه‌ بعدی در صنعت خودروسازی آیرو؛ خودرویی الکتریکی که آلودگی خودروهای دیگر را پالایش می‌کند! +عکس آلفا ولف پلاس؛ سطح متفاوتی از تجربه طبیعت با کمپ ماژولار + عکس رونمایی از خودرویی که آلودگی‌ها را می‌خورد و هوا را پاک می‌کند روسیه خودروی برقی پرنده ۶ نفره ساخت پیش‌بینی رشد خودروهای انرژی جدید تشویق دولت‌ها به خرید خودروهای برقی خودروهای پرنده تا ۲۰۲۴ می‌آیند شرکت هواوی چین تا ۲۰۲۵ به فناوری خودروهای بدون راننده می‌رسد فناوری‌های آینده در صنعت خودرو کاهش خروج ارز از کشور و وابستگی صنعت خودروسازی با جوش‌های نانویی شارژ بی‌سیمی خودروها در بزرگراه هیاهوی خودروهای برقی پاکبان‌های خودران به خیابان آمدند استفاده از مستربچ‌های نانویی ایرانی در صنعت خودروسازی خودرویی خارق العاده برای رهایی از ترافیک + عکس ثمرات همکاری نهادهای نظامی با خودروسازان بی‌میلی به خودروهای خودران جزیره کیش؛ پایلوت تحقیقات خودروهای خودران تولید خودروهای هوشمند؛ کمتر از ۱۰ سال آینده بی‌ام‌و به رایانش کوانتومی روی می‌آورد داشبورد دیجیتال خودرو ساخته شد سیستم هشدار دهنده‌ای برای جلوگیری از جاماندن کودک در خودرو طراحی ایرانی نرم‌افزار مدیریت شارژ در خودروهای برقی تحویل دارو با خودروهای خودران سبز در انگلیس کاهش نویز داخل خودرو تا ۹۰ درصد با فناوری جدید چین در پی خودکفایی فنی خودرو هیوندای خودروی "ترانسفورماتور" تولید می‌کند! اتصال خودروها در استرالیا همکاری‌دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم با ایران خودرو جهت توسعه محصولات با رویکرد فناورانه همکاری فورد با اینتل برای توسعه فناور‌ی‌های جلوگیری از تصادف جالب‌ترین خودرو دنیا چه ویژگی‌هایی دارد؟ توسعه همکاری ایران خودرو با دانشگاه علم و صنعت در حوزه ‌های فناورانه محققان دانشگاه امیرکبیر پارچه‌ کیسه هوای خودرو تولید کردند ساخت دستگاه شبیه‌ساز نورخورشید برای تست قطعات خودرو سامانه کاهش ۷۵درصدی آلودگی خودرو تولید شد سنسور رعایت فاصله بر روی خودروهای کرمان نصب می‌شود لاستیکی که خودش را تعمیر می‌کند دستگاه جمع آوری میکروپلاستیک‌ها از تایرهای خودرو! کاربردی شدن ۴ قطعه نانویی در خودروهای ساخت داخل هواوی به توسعه خودروهای ۵G کمک می کند فناوری های ساخت ماشین ابراز بومی شد سیستم هوشمند پارگی "تسمه تایم خودرو" اختراع و تجاری‌سازی شد سیستم کروز کنترل هوشمند چه تفاوتی با کروز کنترل معمولی دارد؟ استفاده از ماشین‌های بدون سرنشین با فناوری اینترنت ۵G عرضه ۴ محصول نانو برای صنعت خودروسازی ساخت دستگاه لایه بردار با کاربرد در صنایع فضایی و خودرو تولید نیروی بیشتر با موتورهای دارای تکنولوژی GDI طراحی داشبورد سه بعدی برای خودروها ۵ فناوری که تا ۳ سال آینده در خودرو‌ها به‌کار گرفته می‌شود همکاری هیوندای و کیا برای ایجاد سامانه تغییر دنده! شناسایی خطرات جاده با سیستم هوش مصنوعی صوتی لالایی مخصوص پخش در خودروهای برقی ساخته شد تولید پیچ اختصاصی تایر خودرو برای مقابله با دزدان پلتفرمی که صندلی عقب تاکسی را به اتاق کار تبدیل می کند "سایبرتراک" تسلا در دسترس نخواهد بود خودروهای خودران، نیاز فردای کشور خودروی برقی باریکی که از حجم ترافیک می کاهد راه حل دختر ۱۴ ساله برای نقاط کور خودروها آپشن «کروز کنترل» چیست؟ پیمایش ۹۰۰ کیلومتر با یک بار شارژ! برف پاک کن خودروها آب و هوا را گزارش می کنند فناوری خودروهای خودران دستگاه تصفیه هوای خودروهای خودران پیام های هشدار سه بعدی برای رانندگان توسعه می یابد صنعت خودرو، تخت‌گاز به سمت فناوری تبادل فناوری بین فولکس واگن و فورد برای توسعه تکنولوژی جدید خودرویی که با حال و هوای سرنشینان هم‌خو می‌شود ۱۰ فناوری شگفت‌انگیز خودرو‌های روز جهان را بشناسید کنترل خودرو از سوی راننده با کمک فناوری بومی و یک تماس تلفنی فناوری جدید نیسان رانندگی را بهتر می کند نمایشگری که بین رانندگان ارتباط برقرار می کند فناوری خودران نیسان آپدیت می شود تفاوت سه سامانه کمکی مرتبط با خطوط در خودروهای مدرن امروزی روش کم‌هزینه‌ای برای متحول کردن آینده خودروهای خودران خودروهای ولوو جاده‌های لغزنده را به یکدیگر اطلاع می‌دهند طرحی جدید برای کاهش وزن چرخ خودرو رانندگان مست و خواب‌آلوده سوار خودروهای ولوو نشوند! مهار آتش خودرو تنها با یک پتو صنعت خودرو؛ بیگانه با بهره وری، زنده به مدد حمایت دولت خودروهای آینده مسیر نگاه راننده را رصد می کنند ایربگ های ویژه محافظت از خودرو ابداع شد رانندگان خودرو دیگر پشت چراغ قرمز نمی مانند یک شرکت خودروسازی تختخواب هوشمند ساخت رکابزنی حناچی و شهرداران کلانشهرها تا دفتر جهانگیری ضد عفونی‌کردن موبایل و خودرو بدون نیاز به آب موبایل ها به سیستم اطلاع رسانی خودرو تبدیل می شوند علاقه شرکت‌های فناوری به سرمایه‌گذاری در دنیای خودرو‌ها خودروهایی که راننده را تعقیب می کنند خودروهایی که حرکات راننده خود را زیر نظر دارند تولید آب آشامیدنی در خودرو ممکن شد ب ام‌ و فضایی رونمایی شد+ تصاویر ضریب نفوذ فناوری و نوآوری در صنعت خودرو افزایش می‌یابد بومی سازی فن آوری تولید قطعات با تکنولوژی بالا تمرکز بر فناوری ها راه ماندگاری صنعت خودرو در شرایط تحریم شیشه جلوی خودرو یا نمایشگر سینما؟ استارت خودرو تنها با اثر انگشت! آمادگی میزبانی از خودروهای هوشمند را نداریم خودرو بدون سرنشین روس ها با موفقیت آزمایش شد چینی ها از بوی خودروی نو متنفرند پنل های خورشیدی سقفی باتری خودرو را شارژ می کنند ساخت گرمکن صندلی خودرو سیستم وای فای مخصوص خودرو ابداع شد چراغ های فولکس واگن با عابران پیاده حرف می زند وزن خودروهای آینده نصف می شود خودرویی که خستگی راننده را تشخیص داده و برایش مناسب سازی می کند ذخیره انرژی در بدنه خودرو با استفاده از فیبر کربن قطعه الکترونیکی کسب اطلاعات ایمنی و سلامت خودرو ساخته شد تولید دوربین برای خودروهای خودران با الهام از میگو استخدام روباتها برای بررسی نقص فنی خودروها در امارات متحده عربی مافیای خودروسازی سد راه ورود تکنولوژی خودروهای هیبریدی به کشور طراحی موتوری برای جایگزینی موتورهای برق مستقیم و متناوب طرح جذاب مهندس ایرانی تبار در حوزه خودروهای خودران خودروهای آینده با اسکن اثر انگشت روشن می‌شوند خودروی جدید نیسان عابران را می بیند و ترمز می کند نسل آتی خودروها مجهز به خدمت ابر می شوند چراغ های راهنمایی و رانندگی منسوخ می شوند خودرویی با دوربین دیجیتال به جای آینه بغل به بازار می آید خودروی خودران با چشم مجازی آزمایش می شود ابداع حسگری برای تسهیل جراحی مفاصل و افزایش ایمنی خودروهای خودران! صندلی خودرویی که از سرنشین محافظت می کند فناوری جادویی جدا کننده صدا هیوندای تمام خودروهای "هوندا" دارای "دستیار راننده" می‌شوند خودرویی که با هوا راه می‌رود +تصاویر نمایشگر دیجیتال جای سرعت‌سنج را در خودروهای برقی می‌گیرد تحویل کالا با خودروی خودران آزمایش می شود ضرورت صرف هزینه برای کسب فناوری روز دنیا خودروهای معمولی به تانک تبدیل می شوند فناوری فورد برای جاده‌های پردست‌انداز آشنایی با خودروهای مفهومی پرنده ماده ای که تولید خودروهای خودران را دگرگون می کند توسعه فناوری‌ها؛ افزایش فراخوان‌ها اشتغال مهارت آموختگان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در حوزه فناوری خودرو نصب پوشش ضدخش بر روی خودروی مک لارن در نمایشگاه اتومکانیکای دوبی خودرو، در هر رنگی که بخواهید! بکارگیری فناوری جدید ارتباطی تویوتا حرکت با چنگ و دندان فناوری «سخن گفتن خودرو با خودرو» اقدام جدید شرکت خودروسازی تویوتا نخستین صندلی مخصوص کودکان مجهز به ایربگ مهمترین ابداع صنعت خودروسازی پس از کمربند ایمنی تاکسی هوایی خودران که وسیله نقلیه زمینی را جابجا می کند ساخت ماشین جنجالیِ اتانازی توسط پزشک استرالیایی! انسان‌ها دست‌کم گرفته می‌شوند، استفاده صددرصدی از روبات‌ها اشتباه است تاکسی‌های بی‌راننده به خیابان می‌آیند کم‌مصرف‌ترین خودروهای سال ۲۰۱۸ جای خالی فناوری اطلاعات در صنایع خودروسازی رونمایی از خودرو بدون سقف خاک و آبی هیوندای +عکس آزمایش ترن شناور با سرعت ۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت در چین طرح اولیه مسافرکش های خودران رونمایی شد همکاری سونی با شش شرکت ژاپنی برای راه اندازی تاکسی بدون راننده تجاری‌سازی مواد افزودنی که مانع از یخ‌زدن روغن موتور در دمای منفی ۳۳ می‌شود آشنایی با چند ویژگی کمکی خودروهای خودران و نیمه‌خودران بررسی سیستم Rear Seat Reminder موسوم به هشدار صندلی عقب اسکیت‌برد، خودرو یا فضایی فناورانه برای زندگی؟ (+عکس) چین خودروی خودران تولید می کند دانشمندان ایرانی دستگاه سنجش و امنیت جایگاه های سوخت ساختند آیا خودرو هم ویروسی می‌شود؟! رونمایی از فناوری تازه شناسایی موانع در خودروهای خودران فناوری‌های محبوب سال آینده در صنعت خودرو رشد و توسعه متناسب زنجیره تامین با فناوری های روز دنیا نیاز اساسی خودروسازان است نمایش اطلاعات مسیر با فناوری واقعیت افزوده در جلوی خودرو عینک‌هایی که خودروی شما را تعمیر می‌کنند (+عکس) فناوری جدید استفاده از خودروهای هیدروژنی را همه گیر می کند یکی از مدیران ارشد Dorken MKS در گفت‌وگو با «عصرخودرو»؛ ایران اهمیت ویژه‌ای برای شرکت‌های خارجی دارد فناوری؛ این بار ناجی مشکل پارک خودروها معرفی جدیدترین نوآوری ها در اکیپ اتو ۲۰۱۷ هیوندای پیش نمایش سیستم هشدار وجود سرنشین در صندلی عقب را معرفی کرد بررسی سیستم اتوپارک؛ پارک خودرو از دیروز تا امروز با سوئیچ خودرو هزینه خرید را پرداخت کنید خودروهای خودران نقاط کور را می بینند آئودی فناورانه ترین خودروی جهان را می سازد خودرویی که زمان نوشیدن آب را به راننده هشدار می دهد مودم همراه خودرو خودرویی که مانند حباب بالای سطح زمین حرکت می کند+ عکس فرمان خودروهای آینده از خودرو مراقبت می کند فناوری تازه خودروها را بینا می کند تاکسی‌های پرنده تا سال ۲۰۲۵ می‌آیند این خودرو مجهز به فناوری رصد خورشیدگرفتگی است یک اختراع جدید در خودرو نقاط کور راننده را کم می کند ون لاکچری فولکس‌واگن انسان‌ها هنوز از سیستم‌های خودران رایانه‌ای بهتر رانندگی می‌کنند هدست واقعیت مجازی ؛کوله پشتی ویژه طراحی خودرو ساخت نمونه اولیه ۶ محصول در زمینه کاهش نفوذپذیری هوا در تایر خودرو سمینار جهانی نوآوری در زمینه رضایت‌مندی مشتریان هیوندای ابزاری که مانع سرقت از خودرویتان می‌شود طراحی نرم افزار اعلام نقاط حادثه خیز به رانندگان سیستم دستیار راننده پیشرفته در خودروهای آلمانی بکارگرفته می شود ربات‌های راننده با هم صحبت می‌کنند تایر ساخته شده از مواد طبیعی به بازار می آید مخالفت پلیس با تردد خودروهای هوشمند بدون راننده در کشور در حال کار روی فناوری خودروهای خودران هستیم وقتی پنجره خودرو نمایشگر هوشمند می شود خودرویی که سرعتش را خودکار تنظیم می کند! خودروی خودران با ظاهری متغیر! ساخت کوچکترین خودرو پرنده جهان در ژاپن تشخیص استفاده از تلفن همراه لحظه قبل از تصادف توسط پلیس ۵ تایر عجیب و غریب برای وسایل نقلیه آینده +عکس راه حل جالب نیسان برای کنار گذاشتن گوشی در حین رانندگی حل مشکل حواس پرتی رانندگان با یک فناوری ساخت مته رباتیک با الهام از خودرو برای سوراخ‌کردن جمجمه ساخت تایرهایی که پنچر نمی‌شوند +عکس وقتی آینه ها در خودرو حذف می شوند ابر خودرویی با ظرفیت ۲ انسان و ۲ ماهی! خودرویی که در باران چترش باز می شود (+عکس) گفت‌وگوی راننده با خودروی بنز ممکن شد این خودرو به راننده نیاز ندارد ون مجهز به تلویزیون ۴۰ اینچی را ببینید با فناوری V۲X نوع رانندگی ما عوض خواهد شد عرضه خودرو تمام اتوماتیک ب ام و تا چهار سال آینده انتظار از خودروها در ۲۰۵۰ فناورانه‌ترین خودروهای تولید انبوه ۲۰۱۷ تولید پیچیده ترین قطعات خودروها با چاپگر سه بعدی تاکسی خودپرواز چینی در دبی پذیرایی به سبک خانه در خودرو! خودروهای بدون راننده عابر پیاده را ردیابی می کنند عرضه فناوری واقعیت مجازی آنلاین توسط محققان ایرانی طراحی نرم افزار خودرو با الهام از استراتژی‌های شکار پنگوئن خنک ماندن خودروها در روزهای داغ تابستان با یک ماده جدید چالش نوآوری کاهش نفوذپذیری هوا در لایه داخلی تایر خودرو اتصال خودروهای قدیمی به گوشی و سازگاری آنها با شبکه های بی سیم گرما در سرما و سرما در گرما با یک لایه نقره ای جادویی! موفقیت محققان کشور در بهبود خواص سایشی فلزات افزوده شدن فناوری‌های جذاب به خودروهای خودران اختراعی برای تبدیل تمامی خودروها به ابزار فیلم برداری سال برقی‌ها؟ خودران‌ها؟ یا هیچ‌کدام؟ همکاری رنو-نیسان با مایکروسافت در زمینه فناوری خودران فناوری تنظیم دنده و آینه خودرو با شناسایی چهره راننده همکاری غول ها برای ساخت خودرویی با هوش مصنوعی خیره کننده از توسان هیدروژنی تا سرنوشت مبهم مازراتی در یک هفته خودرویی (+عکس) نگاهی به فناوری‌های خودرویی در نمایشگاه الکترونیک ۲۰۱۷ (+عکس) خودروهای BMW احساسی می شوند (+عکس) توفان تغییر آغاز شد این خودرو خودش جای پارک پیدا می‌کند تاسیس شرکت فناوری‌های خودرویی توسط مهندسان سابق اپل خودرویی که دستیار شخصی است و باغچه دارد! اوبر؛ الگویی برای بانکداری آینده اوبر و اقتصاد اشتراکی لندروور و ماموریت متفاوت خودران‌سازی! درب تویوتا و لکسوس با گوشی موبایل باز می‌شود سیستمهای ناوبری موبایلی جانشین جی.پی.اس می‌شوند نورپردازی مسیرهای تردد دوچرخه در لهستان خودروهای مجهز به اتصالات نسل ۵ با تأسیس انجمن خودروهای ۵جی ساخت باتری های بادوام خودرو با استفاده از فناوری نانو تجهیز اتوبوس‌های ولوو به فناوری تشخیص عابر پیاده ۵ خودرو برتر دنیای فناوری +تصاویر خاک فناوری‌های کهنه با قراردادهای نو زدوده می‌شود؟ ورود خودرو بدون راننده به سرویس کرایه خودرو اوبر برنامه واقعیت افزوده بنز به کمک سانحه دیدگان رانندگی می‌آید تبدیل دی اکسید کربن به سوخت خودرو دستبندی که وجود دوربین‌ کنترل سرعت را به راننده اطلاع می‌دهد روبات خودروسازی با خطای کمتر از ۱۰۰ میکرومتر تجربه‌ای متفاوت از رانندگی با لازارت وازوما GT لاک های «یو وی» برای استفاده در صنعت خودرو تولید شد خودروهای بدون آینه در راه بازار خودروسازی BMW به دنبال تولید خودروی بدون راننده از سوپر ماشین‌های بدون راننده تا خودروهایی با ظاهری خاص افزایش سرمایه‌گذاری تویوتا و فولکس واگن در دنیای فناوری فناوری‌هایی که در آینده خودروهای بیشتری از آنها بهره‌مند می شوند پارک بی نقص خودرو با فناوری بلوتوثی رونمایی از خودروی خودران اوبر در خیابان‌های آمریکا کنترل خودرو با ساعت‌های هوشمند ممکن شد افزایش استفاده از حسگرهای تصویری کامپیوتری در خودروها خودرو بدون راننده با بهره‌گیری از کینکت کوچکترین موتور جهان ساخته شد ۸ فن آوری هوشمند که به زودی در تمام خودروها خواهیم دید+ تصاویر ۶ خودرو بدون راننده جهان با نخستین خودرو بدون راننده آشنا شوید همکاری تاریخی غولهای فناوری دنیا در پروژه خودروهای خودران شبیه‌سازی سیستم بینایی خودروهای بدون راننده نسل جدید تاکسی های بدون راننده تردد کامیون بدون راننده در بزرگراه خودرو بدون راننده گوگل تابستان امسال بجای رانندگی در ماشین استراحت کنید خودروهای بدون راننده گوگل در مدت ۶ سال تنها ۱۱ بار تصادف کردند خودرو بدون راننده ناسا از گوگل سبقت گرفت
برگشت به بالا