پاسخ به ۴ پرسش:

راز حراج لوکس‌های دپویی

عصر خودرو- یک‌هزار و ۶۲دستگاه خودروی خارجی رسوبی که از سال۹۶ با عنوان قاچاق در انبار‌های گمرکات ۹استان کشور دپو شده بود، پنج‌شنبه گذشته به مزایده گذاشته شد و تاچند روز آینده اسامی برندگان این مزایده اعلام می‌شود. با نهایی شدن نتایج حراج دپویی‌ها، این تعداد خودروی خارجی بعد از ممنوعیت چهارساله واردات، در مسیر شماره‌گذاری قرار می‌گیرد. نکته اینجاست که چرا بعد از حبس پنج‌ساله که خودروهای دپویی را معیوب و مستهلک کرده، حالا دولت برای فروش آنها اقدام کرده است؟ آیا این خودروها طی چهار سال گذشته که بازار وارداتی‌ها ملتهب و قیمت‌ها به‌طور نجومی رشد کرده بود، قادر به ایجاد تعادل در بازار نبود؟ سوال دیگر در راستای معمای فروش این خودروها همزمان با آزادسازی واردات است و اینکه آیا دولت، قبل از واردات رسمی در تلاش است که انبار گمرکات کشور را از این محصولات خالی کند؟ نکته دیگر اینکه تکلیف شماره‌گذاری این خودرو‌ها چیست، آیا پلیس راهور در این زمینه با دولت هماهنگ است؟ آنچه مشخص است در مسیر پنج‌ساله دپویی‌ها رد پای بی‌تدبیری سیاستگذار، رانت و همچنین مخالفت‌ها با واردات خودرو موج می‌زند.

شنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۹:۰۰

راز حراج لوکس‌های دپویی

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد؛ یک‌هزار و 62 دستگاه خودروی خارجی بعد از ممنوعیت چهارساله ورود خودرو به کشور، در مسیر شماره‌گذاری قرار گرفته است. پس از پنج سال بلاتکلیفی خودروهای مانده در گمرکات کشور، بالاخره روز سه‌شنبه قرار است با برگزاری مزایده‌ای، خودروهای رسوب‌شده در گمرکات که حالا به سازمان اموال تملیکی سپرده شده، به فروش رود. پیش از این سازمان اموال تملیکی اقدام به انهدام سه خودرو آمریکایی مانده در گمرک کرده بود و حالا باقی خودروها برای فروش به مزایده گذاشته شده است.

طبق اعلام سازمان اموال تملیکی، سراتو با قیمت پایه 670میلیون و پورشه با قیمت 7میلیارد به عنوان کف و سقف قیمت خودروهای مزایده‌ای شناخته شده‌اند. اعلام قیمت پایه این خودروها در شرایطی است که نمونه همین محصولات در بازار با 5 سال کارکرد، با قیمت بسیار بالاتری به فروش می‌رسند. با این حال همزمان با اعلام مزایده خودروهای رسوب‌شده در گمرکات که به ظن قاچاق طی 5 سال گذشته در پارکینگ کمرکات متوقف بوده‌اند، سوالاتی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه چرا قیمت پایه این خودروها در مقایسه با قیمت بازار، بسیار کم در نظر گرفته شده است؟ سوال دوم اینکه آیا مجوز مزایده و ترخیص این خودروها با هماهنگی پلیس جهت شماره‌گذاری داده شده؟ این سوال از آن رو مطرح است که دولت در مقاطعی مجوزهای خاصی برای واردات خودرو می‌دهد حال آنکه پلیس از شماره‌گذاری امتناع کرده است. به عنوان نمونه می‌توان از مجوز دولت برای واردات خودروهای سنگین دست‌دوم یاد کرد، مجوزی که در نهایت به سد پلیس برای شماره‌گذاری برخورد کرد.

سوال دیگر اینکه چرا حبس این خودروها پنج سال طول کشیده است؟ اگر قرار بر فروش یا مزایده این خودروها بوده، چرا این تمهید در پنج سال گذشته صورت نگرفته است که حالا به گفته معاون سازمان اموال تملیکی، خودروهای مذکور به صورت معیوب در معرض فروش هستند؟ و سوال دیگر در راستای معمای فروش این خودروها هم‌زمان با آزادسازی واردات است.

آنچه مشخص است پاسخ تمام این سوالات به نوعی به بی‌تدبیری مسوولان و همچنین نگاه بدبینانه به واردات خودرو در راستای حمایت صددرصدی از تولید داخل برمی‌گردد. اگر این هزار و 62 خودرو در اوج التهاب بازار وارداتی‌ها که تنها سوداگران و دلالان را منتفع کرد به بازار عرضه می‌شد به طور حتم می‌توانست از التهاب بازار و اوج‌گیری قیمت‌ها آن هم به طور نجومی بکاهد. این در شرایطی است که دولت حالا و آن هم در آستانه واردات خودرو تصمیم به مزایده خودروهای رسوبی گرفته است، تصمیمی دیرهنگام که در دل خود رانت و فسادی دیگر دارد. همانطور که پارک این خودروها در پارکینگ گمرکات به ظن قاچاق، رانت و فسادزا بود حالا نیز به نظر می‌رسد عرضه آن‌ها در شرایط کنونی رانت دیگری در دل خود دارد. همانطور که عنوان شد سرنوشت این خودروها مانند بسیاری دیگر از مسائل مربوط به حوزه خودرو، دچار نوعی سوءمدیریت شده است.

از طرفی گفته می‌شود خودروهایی که به نفع سازمان اموال تملیکی مصادره شده و به فروش خواهند رسید، ظن قاچاق داشته‌اند. این در حالی است که در وهله اول این پرسش مطرح می‌شود که کدام ایراد قانونی باعث شده این تعداد از خودروهایی که ظن قاچاق دارند وارد گمرکات کشور شوند، یا به تعبیر دیگر این تعداد خودرو از چه مسیر قانونی وارد پارکینگ گمرکات کشور شدند؟ در گذشته شاهد بودیم بسیاری از واردکنندگان خودرو پس از ورود خودرو به گمرک به دنبال مراحل قانونی آن از جمله ثبت سفارش می‌رفتند. روح‌الله لطیفی، سخنگوی گمرک، نیز پیش از این به این موضوع اشاره کرده و گفته بود حدود 900 خودرو در گمرکات و بنادر کشور دچار مشکل ثبت سفارش هستند. البته همه این خودروها به بن‌بست ثبت سفارش برخورد نکرده‌اند اما روند قانونی را که اجازه این تخلف را داده تا خودروها ابتدا وارد گمرک شده و سپس ثبت سفارش شوند، می‌توان در رسوب این تعداد خودرویی که با صرف ارز کشور در گوشه‌ای از بنادر کشور خاک خوردند، مقصر دانست.

از طرف دیگر ردپای این سوءمدیریت را می‌توان در پنج سال رسوب این خودروها دنبال کرد. از سال 96 این خودروها در گمرکات بلاتکلیف باقی مانده‌اند. در این مدت هیچ تصمیمی برای این خودروها گرفته نشد که نتیجه آن مستهلک شدن خودروها در گمرکات و بنادر بود. خودروهایی که هریک میزان قابل‌توجهی‌ ارزبری داشته‌اند و با سهل‌انگاری در این رابطه نتوانستند هیچ سودی به مصرف‌کنندگان و بازار خودروی کشور برسانند. تصمیمی که اگر زودتر گرفته می‌شد می‌توانست در تنظیم بازار خودروهای وارداتی و به‌خصوص خودروهای لوکس نقش بسزایی داشته باشد. شاید بتوان گفت نگاه منفی نسبت به واردات در بین سیاستگذاران باعث از دست رفتن این بخش از سرمایه کشور شد. نگاهی که حتی خودروهای موجود در گمرکات را نیز مستثنی نکرده و برای وارد شدن آنها به کشور نیز تا پنج سال سنگ‌اندازی کرد.

نحوه ورود و مزایده خودروهای دپویی
روح‌الله لطیفی، سخنگوی گمرک پیش از این در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در مورد این خودروها گفته بود برای بیش از 1000 خودروی باقی‌مانده در گمرکات، دو مشکل قضایی ممکن است وجود داشته باشد. گروهی از آنها به دلیل ظن به قاچاق پرونده‌هایی در حوزه  قضایی دارند و اگر اتهام آنها ثابت شود، خودروها به سازمان اموال تملیکی سپرده می‌شود. مشکل دیگری که ممکن است وجود داشته باشد، مربوط به شاکی خصوصی است که می‌تواند موارد متعددی را در بر بگیرد، از تامین اموال تا شکایت از واردکنندگان از جمله موارد مرتبط با پیش‌فروش خودروها، مثلا خودرویی فروخته شده اما خودرویی تحویل داده نشده و حتی ممکن است واردکننده در زمان ممنوعیت واردات این سفارش را گرفته و پیش‌فروش کرده باشد.

بنابراین به نظر می‌رسد خودروهایی که اکنون توسط سازمان اموال تملیکی به مزایده گذاشته شده‌اند، همان خودروهایی هستند که ظن قاچاق داشته‌اند. گرچه تعداد این خودروهای اعلامی برای مزایده 1062 دستگاه بوده که به همان رقمی که لطیفی اعلام کرده بود نزدیک است، یعنی احتمالا آن دست از خودروهایی که باید مسیر قضایی را طی می‌کردند نیز وارد مزایده شده‌اند. پیش از این نیز غلامحسین اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، در مورد تعیین‌تکلیف خودروهای مانده در گمرکات دستور صادر کرده بود و احتمالا تعیین‌تکلیف پرونده‌های مربوطه انجام شده است. بخشی از خودروها نیز قبل از اعلام خبر مزایده امحا شدند که احتمالا امحای آنها به دلیل کشور تولیدکننده این خودروها بوده است، طبق قانون، ورود خودروهای آمریکا در هر شرایطی به کشور ممنوع است.

حال و پس از پنج سال از دپوی این خودروها و چهار سال از ممنوعیت واردات خودرو، سازمان املاک تملیکی جزئیات مزایده این خودروها را اعلام کرده است. سعید غلامی، معاون جمع‌آوری و فروش سازمان اموال تملیکی، در این رابطه گفته است در مجموع هزار و 40 خودرو در سایت سازمان اموال تملیکی و سامانه تدارکات دولت بارگذاری شده است. این هزار و 40 خودرو در 9 استان کشور قرار دارند که شامل استان‌های بوشهر، خوزستان، مازندران، هرمزگان، تهران، گیلان، قم، آذربایجان شرقی و فارس می‌شود. به گفته وی، کمترین قیمت پایه‌ای که روی سایت قرار گرفته است، 670میلیون تومان و مربوط به خودروهای سراتو موجود در بوشهر است. همچنین بالاترین قیمت نیز به خودروهای پورشه ماکان با رقم 7میلیارد و 200میلیون تومان است. غلامی تاکید کرده است از هم‌اکنون بازدید متقاضیان از خودروها آغاز شده است و محدودیت خاصی نیز برای خریداران در نظر گرفته نشده است و همه افراد می‌توانند برای شرکت در این مزایده اقدام کنند.

معاون سازمان اموال تملیکی به صورت تلویحی اشاره‌ای نیز به ایرادات این خودروها کرده و گفته است این خودروها از سال 1396 تا کنون در انبارها و بنادر کشور دپو شده بودند و این موضوع منجر به بروز ایراداتی برای خود می‌شود و قطعا پس از خریداری نیاز به تعمیرات دارد. بنابراین به نظر می‌رسد خریداران این خودروها از اکنون باید منتظر ایراد در آنها باشند و حتی احتمال دارد شاهد تخلفاتی در کشور در مورد فروش این خودروها به عنوان خودروی صفر باشیم. صاحب حجتی، سخنگوی سازمان اموال تملیکی، نیز جزئیاتی در مورد خودروهای مورد مزایده اعلام کرده است. طبق اعلام وی 62 خودرو از خانواده لکسوز، 40 خودرو از خانواده پورشه ماکان، 182 خودرو از خانواده کیا (سوراتو، سورنتو، اپتیما و...)، 152 خودرو از خانواده بی‌ام‌و (830، 530، x4 و...)، هشت دستگاه خودروی بنز (مرسدس و e200)، 459 دستگاه خودرو از خانواده هیوندای (توسان، سانتافه، سوناتا، هیبریدی‌ها و...)، 154 دستگاه از خانواده تویوتا (راوفور، کمری، کمری هیبریدی و...)، یک دستگاه ولوو و سه دستگاه پورشه باکستر در این مزایده عرضه خواهند شد که مجموع آنها به 1062 دستگاه می‌رسد. این درحالی است‌که پیش از این اعلام شده بود تعداد خودروهایی که عرضه می‌شود هزار و چهل دستگاه خودرو است.

این خودروها درحالی وارد کشور شده و شماره‌گذاری می‌شوند که از سال 96 در گمرکات و بنادر باقی‌ مانده‌اند. یعنی پنج سال از عمر مفید آنها در حالت دپو قرار داشته است. این درحالی است که به طور میانگین در کشورهای توسعه‌یافته، عمر مفید خودرو حدود ده  سال است. برای مثال خودروها در آمریکا بعد از 11 سال فرسوده محسوب می‌شوند، این مدت‌زمان برای انگلستان 10 سال و برای ژاپن هفت سال است. یعنی خودروهای دپو‌شده در گمرکات و بنادر ایران، نیمی از عمر مفید خود را طبق استاندارد کشورهای توسعه‌یافته گذرانده‌اند و تا پنج سال آینده فرسوده محسوب می‌شوند.

از طرف دیگر قیمت‌های اعلامی به عنوان قیمت پایه فاصله زیادی با قیمت خودروها در بازار دارد. قیمت اعلام‌شده برای خودروی سراتو حدود 670میلیون تومان بوده است، در‌حالی‌که سراتوی تولید سال 2017 در بازار قیمتی بین یک‌میلیارد و 380‌میلیون تومان تا یک‌میلیارد و 500‌میلیون تومان دارد. بالاترین قیمت نیز مربوط به خودروی پورشه ماکان است که در این مزایده قیمت پایه هفت‌میلیارد‌تومانی را به خود اختصاص داده، اما در بازار به قیمت هشت‌میلیارد تومان تا هشت‌میلیارد و 800میلیون تومان خرید‌و‌فروش می‌شود. به نظر می‌رسد اگر واردات خودرو آزاد شود خودروهای دپویی در بازار طرفداری نخواهند داشت و همین امر موجب این اختلاف قیمت است. گرچه سقف اعلام‌شده برای واردات خودرو فاصله زیادی با قیمت خودرویی مانند پورشه دارد اما اگر در واردات خودرو آزادسازی صورت بگیرد، بازار این دست از خودروها نیز تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد.

از بین خودروهای دیگر نیز سورنتو تولید سال 2017 در بازار قیمتی حدود دو‌میلیارد و 680میلیون تومان تا دو‌میلیارد و 800میلیون تومان، اپتیما دو‌میلیارد و 180میلیون تومان تا دو‌میلیارد و 400میلیون تومان، BMW X4 سال 2017 پنج‌میلیارد تومان تا پنج‌میلیارد و 300میلیون تومان، بنز E200 حدود هشت‌میلیارد و 200میلیون تومان، توسان 2017 بین یک‌میلیارد و 900میلیون تومان تا 2میلیارد و 200میلیون تومان، سانتافه بین دومیلیارد و 300میلیون تومان تا دومیلیارد و 500میلون تومان و تویوتا راوفور بین دومیلیارد و 650میلیون تومان تا دومیلیارد و 900میلیون تومان در بازار قیمت‌گذاری شده‌اند.

تاثیر ورود دپویی‌ها به بازار
همانطور که اشاره شد در صورتی که این خودروها وارد مزایده شوند حدود هزار و 62 خودرو وارد بازار کشور می‌شوند. خودروهایی که البته بیشتر آنها لوکس محسوب می‌شوند، اما با توجه به کمبود عرضه در این دست از خودروها باید منتظر تاثیرات عرضه این تعداد خودرو باشیم. این عرضه می‌تواند بازار خودروهای خارجی را تا حدی تنظیم کرده و با جبران بخشی از کمبود عرضه، قیمت این خودروها را نیز تا حدی کنترل کند. در مقابل شاید خودروهایی که کمی ارزان‌قیمت‌تر از خودروهای عرضه‌شده هستند نیز بتوانند تحت‌تاثیر این عرضه قرار بگیرند. برای مثال ممکن است افراد با قید بودجه‌ای خود بتوانند با عرضه، صورت‌گرفته خودرویی را که مشابه آن در این مزایده به فروش رسیده بخرند و تقاضا تا حدی از خودروهایی با کلاس پایین‌تر کاسته شود. بنابراین شاید بتوان به عرضه این خودروها خوش‌بین بود، اما نباید فراموش کرد خودروهای عرضه‌شده مدت طولانی در دپو بوده‌اند و این امر از جایی غیر از سوءمدیریت نشات نمی‌گیرد، سوءمدیریتی که این خودروها را دیر وارد بازار کرد و علاوه بر آن باعث استهلاک آنها نیز شده است. این روند گرچه در نهایت باعث عرضه خودرو در بازار داخلی شد اما روند بسیار نگران‌کننده‌ای است.

برچسب ها

خودروهای دپودپوی خودرو در گمرک
مطالب مرتبط بیشتر
دستور دادستان تهران برای اجرای مزایده بیش از یک هزار خودروی توقیفی در گمرکات تشریح آخرین وضعیت خودروهای موجود در انبار املاک تملیکی تعیین تکلیف خودروهای دپو شده خودروهای وارداتی جای بنزین، خاک می‌خورند! تعیین تکلیف ۱۲۰ خودروی لوکس موجود در انبار اموال تملیکی بندرعباس سرقت از خودروهای وارداتی در گمرک و بنادر! برداشتن غبار از خودروهای لاکچری تعیین‌تکلیف خودروهای دپویی با آزادسازی واردات عدم تامین قطعات و روند ترخیص و پلاک‌گذاری عامل دپو خودرو در ایران خودروی تبریز خالی شدن انبار‌ خودروهای دپو شده نمایشی نیست شروط جدید تحویل خودرو‌های دپو شده به مشتریان پرونده دوم خودروسازان در سازمان بازرسی چرا وعده کاهش خودروهای دپوشده در پارکینگ‌های خودروسازان محقق نشد؟ آیا رئیس جدید به پیگیری‌های سابق خود درباره امحای خودروهای قاچاق پایبند است؟ معاون سازمان اموال تملیکی: پول خودروها به خزانه واریز شود ترخیص خودروهای وارداتی جدی شد خبرهای خوش برای کامیون‌داران و کامیون‌های رسوبی مانده در گمرک بازار خودرو در انتظار؛ تکلیف ۲ هزار خودروی سرگردان در گمرک چه می‌شود؟ پرونده قضایی برای خودروهای دپویی خودرو‌های رسوبی گمرک مشکل قضایی دارند صفرهای متفاوت در بازار خودرو رفع موانع بر سر واردات کامیون‌های دپو شده در گمرک مقصر رسوب کامیون‌ها در گمرک کدام دستگاه است؟ اعلام متروکه کامیون‌های وارداتی متوقف شد مهلت دو هفته‌ای استاندارد برای بازرسی کامیون‌های دپو شده ماجرای دپو ۶ هزار کامیون در گمرکات کشور ۱۵ دستور دادستانی برای تعیین تکلیف ۶۰۰۰ کامیون دپو شده اتهام دپوی خودرو به ایران خودرو وارد نیست مهلت سه هفته‌ای ترخیص کامیون‌های دپو شده در گمرک واکنش سایپا به بازنشر یک عکس سه ساله! همه مشکلات واردات کامیون‌های رسوبی در گمرک ۲ هزار و ۲۰۰ خودرو رسوبی در گمرکات ۳۶۰۰ کامیون وارداتی بلاتکلیف در گمرک‌ها چه می‌کنند؟ وزیر کشور از رئیس جمهور خواستار تعیین تکلیف خودروهای وارداتی شد بلاتکلیفی هزاران خودروی وارداتی در پایان دولت انتقال پرونده خودروهای دپویی به دولت بعد؟ ۲۲۵۰ خودرو ترخیص نشده در گمرکات وجود دارد معدوم‌سازی احتمالی هزار خودروی خارجی خودروهای دپویی در صورت اقدام بانک مرکزی و صمت ترخیص می‌شوند تاکید آیت‌الله رئیسی بر تعیین تکلیف خودروهای دپو شده و اموال تملیکی جدیدترین آمار از تعداد خودرو‌های لاکچری در گمرکات آخرین وضعیت خودروهای وارداتی دپو شده در گمرکات بودجه به داد لوکس های خاک خورده رسید! کلاف سردرگم تعیین تکلیف دپویی ها آخرین وضعیت خودروهای وارداتی دپو شده در گمرکات کدام خودروهای دپویی متروکه می‌شوند؟ ۹هزار خودروی دپوشده در گمرک ترخیص شد ترخیص خودروهای توقیفی به بن‌بست خورد اجرای حکم ترخیص خودروهای رفع توقیف شده، منوط به تمدید مهلت مجدد شد سریال بلاتکلیفی خودروهای دپویی ریشه انباشت خودرو در کارخانه‌ها موافقت رئیس جمهور با ترخیص ۲ هزار کامیون دپوشده در گمرکات انتقاد از بلاتکلیفی خودروهای دپو شده در گمرک بوشهر کشف انبار دپوی ۱۰ میلیارد تومانی خودروی احتکار شده در ورامین ۳ هزار خودروی رسوبی مشکل حقوقی دارند تکلیف ترخیص خودروهای خارجی از گمرک روشن شد اظهار و ترخیص خودروهای دپو شده ممنوع شد ۱۵۰۰خودرو در مسیر سازمان اموال تملیکی ضرب الاجل ۱۰ روزه برای تعیین تکلیف و تحویل خودروهای ورود موقت دستور ویژه سرپرست وزارت صمت برای بررسی دپوی خودروها فقط ۸ روز برای تعیین تکلیف هزاران خودروی دپو شده بدهی مالیاتی علت ماندگاری خودروهای وارداتی در گمرک نوشهر اعلام شد مهلت ترخیص خودروهای سواری اعلام شد خودروهای گمرک ترخیص می‌شوند اگر برخی سازمان‌ها بگذارند قفل ترخیص خودروها باز شد قفل ترخیص خودرو تا فردا باز می شود تعیین تکلیف خودروهای لوکس توقیفی در گمرک نوشهر خودروهای دپو شده مناطق آزاد ترخیص شد وضعیت مبهم ترخیص خودروهای دپو شده پرونده خودروهای ترخیص نشده بسته نشده است تمدید سه ماهه مهلت ترخیص خودرو و کالاهای گروه ۴ در گمرکات فرصت چهارم برای ترخیص خودروهای دپوشده تمدید سه ماهه مهلت ترخیص خودروهای دپو شده در گمرکات تاکسی‌های دپو شده "احتکار" نیست! آخرین خبر از خودروهای دپو شده دلیل دپوی تاکسی‌ها نو در پارکینگ‌ها مشخص شد تاکسی های موجود در نمایندگی ها دارای مالکیت مشخص است حذف محدودیت زمانی برای ترخیص ۲۴۷۱ دستگاه مهلت ترخیص خودروهای مانده در گمرک تمدید می‌شود؟ تازه‌ترین آمار از وضعیت ترخیص خودروهای دپو شده در گمرکات مهلت ترخیص خودروهای دپو شده تمام شد تعلل وزارت صمت خودرو‌های دپو در گمرک را زمین‌گیر کرد گله‌مندی صاحبان خودروهای دپو شده در گمرک از موانع ترخیص فرصت سوزی وزارت صمت برای ترخیص خودروهای دپو شده در گمرک + سند دپوی خودروها به پایان می رسد؟ خودرویی از گمرک ترخیص نشده است مصوبه ترخیص خودروهای دپو شده به گمرک ابلاغ شد+سند ترخیص خودروهای دپو شده باز هم به مشکل خورد گره کور ترخیص هزاران خودرو دپو شده با مصوبات سه گانه دولت هم باز نشد قفل ترخیص خودروهای دپویی‌ شکسته شد تمدید ثبت سفارش‌ خودروهای دپویی فروش ۶۰ درصد خودروهای خریداری شده در بازار آزاد دست‌انداز ثبت سفارش در مسیر دپویی‌ها مهلت ترخیص خودرو‌های سواری تمدید شد ترخیص پنج هزار خودروی دپو شده در گمرکات تا ۳ ماه آینده خودروهای باقی‌مانده در گمرک به زودی تعیین تکلیف می‌شود تکلیف آزاد سازی خودروها بعد از رسیدگی قضایی معلوم می شود خودروهای رسوب شده در گمرک‌ها ظرف ۳ ماه تعیین تکلیف شوند لغو ممنوعیت ترخیص خودروهای ۲۵۰۰ سی سی در مناطق آزاد البته با یک استثنا خودروی دپو شده در قشم نداریم بداقبالی هزار دستگاه خودرو هیوندای در گمرک باهنر جزئیات تصمیم مهم برای تعیین تکلیف ۵۱۰۰ خودروی دپو شده دپوی ۱۹۴۱ خودرو در گمرک هرمزگان پرونده دپویی‌ها به معاون اقتصادی رئیس‌جمهور رسید ۵۰۰۰ خودرو هنوز در گمرک ماجرای دپوی ۴۰۰ خودرو مناطق آزاد کمیته ویژه تعیین تکلیف خودروهای بلاتکلیف در گمرکات کشور تشکیل می شود وجود ۵۰۰۰ خودرو بلاتکلیف در گمرک ۵۱۰۰ دستگاه خودرو مانده در بنادر کشور تعیین تکلیف می‏‌شود بلاتکلیفی ۵۰۰۰ خودروی دپو شده از خودروهایی که دپویی ماندند تا سقوط تولید خصوصی‌ها سرانجام خودروهای دپو شده همچنان در هاله ابهام وزارت کشور خواستار تعیین تکلیف ۲۲۷ خودرو در گمرک خرمشهر شد + سند بقیه خودروهای دپو شده چه می‌شوند؟ خودروهای دپویی پشت در گمرک ماندند آغاز ترخیص خودروهای دپو شده از فردا دستور ترخیص ۱۰۴۸ خودروی دپو شده صادر شد گره ارزی و قانونی در ترخیص خودروهای دپو شده احتمال واگذاری خودروهای مانده در گمرک به سازمان اموال تملیکی رانت خودروهای دپویی در گمرک ۱۸۰۰میلیارد تومان سرمایه در آستانه متروکه شدن چه سرنوشتی در انتظار خودروهای دپو شده است؟ خودروهای وارداتی در یک قدمی متروکه شدن دپو شدن ۱۳ هزار خودرو در انبار گمرکات دپوی ۶ هزار خودرو خارجی در گمرکات شرایط ترخیص خودروهای خارجی دپو شده در منطقه آزاد اروند تحویل ۲۰۰۰۰ خودروی دپوشده به مردم ۶ هزار خودرو در گمرک معطل هستند تمدید دوباره مهلت ترخیص خودروهای دپویی فرمول تکمیل خودروهای ناقص ۱۴ هزار خودرو در گمرک‌های کشور آفتاب می خورد بلاتکلیفی باقی خودروهای دپو شده در گمرکات کشور پایان مهلت ترخیص خودروهای دپو شده مگر خودروساز بیمار است که ماشین دپو کند و به خریدار جریمه بدهد؟ سایه سازمان استاندارد روی خودروهای ناقص تکمیل ۱۸۰ هزار خودروی ناقص تا یک‌ماه و نیم دیگر دپوی خودروهای تولید ۹۷ دلایل دپو خودرو در بندر خرمشهر انبار شدن خودروها به بهانه فقدان آیینه و دستمال کاغذی ضعف وزارت صنعت است دو فرضیه درباره خودروهای دپویی راکد ماندن سرمایه در گردش صنایع با افزایش دپو خودروهای ناقص در انبارها بی‌توجهی دولت به تعیین تکلیف خودروهای رسوب شده در گمرک موضوع دپوی خودرو در انبار خودروسازان صحت ندارد دپو شدن خودرو توسط خودروسازان حقیقت دارد؟ مسیر پرپیچ و خم تحویل و ترخیص وارداتی‌ها فردا دولت در مورد خودروهای وارداتی بلاتکلیف درگمرک تصمیم‌ می‌گیرد مصوبه ورود خودروهای در گمرک مانده تمدید شود مرجع قضایی هنوز در مورد خودروهای دپو شده اعلام نظر نکرده است حرکت لاک‌پشتی ترخیص خودرو‌های دپو شده در گمرک تنها ۲۰۰ خودروی دپو شده وارد کشور شد آخرین وضعیت خودروها و وسایل یدکی در گمرک مانده از زبان سراج دومینوی دردسرهای صنعت خودروسازی تمام شدنی نیست خودروهای دپو شده در گمرک غرب تهران در مرحله ترخیص هستند واردات ۱۰ هزار کانتینر قطعات خودرو به مناطق آزاد انبوه خودروهای میلیاردی در گمرگ غرب تهران ورود مجلس به نارضایتی مردم از اهمال کاری دولت آخرین وضعیت خودروهای دپو شده از زبان واردکنندگان آخرین وضعیت خودروهای دپوشده در گمرک لوازم یدکی دپو شده در گمرک مشکل اسنادی دارند سال به سر رسید؛ خودرویی به جاده نرسید خودروهای ترخیص‌نشده و مشتریان همچنان بلاتکلیف رسوب ۶ ماهه ۳۰۰۰ کانتینر قطعات خودرو در منطقه آزاد چابهار مرجع قضایی هنوز درباره خودروهای دپو شده تصمیم نگرفته است ترخیص خودروهای دپو شده در انتظار تایید سازمان توسعه تجارت بیش از ۴۵۰۰ خودروی قاچاق از انبار‌های گمرک به انبار‌های سازمان اموال تملیکی منتقل خواهد شد؟ یک خودرو هم از گمرک ترخیص نشده است خودروهای دپو شده با ثبت سفارش‌های جعلی تحویل سازمان تملیکی می‌شود بخش زیادی از خودروهای دپو شده تعیین تکلیف نشده است خودروهای در گمرک مانده با ثبت سفارشهای جعلی تحویل سازمان اموال تملیکی می‎شود+سند دپوی سه ساله ۱۰۰۰ خودروی متروکه بلاتکلیفی ٣هزار و ٩۵٨ خودرو در گمرک‌های شهید باهنر، رجایی و بندر لنگه کدام خودروهای دپوشده در گمرک ترخیص خواهند شد؟ خودروهای دپو شده، درآمد گمرک را کاهش داد دستورالعمل تعیین تکلیف خودروهای وارداتی متوقف در گمرک ابلاغ شد ۱۳هزار خودرو موجود در گمرک در آستانه ترخیص وضعیت نامناسب نگهداری از خودروهای خارجی در گمرک +عکس دستورالعمل جدید گره ترخیص خودروها را باز می‌کند؟ مناقشه بر سر خودروهای وارداتی انباشت ۳۴۶۰ خودرو در گمرک شهید باهنر سوئیچ‌های خاک خورده ۷هزار میلیارد تومان خودرو در گمرک خاک می‌خورد ۴۵۰۰ خودروی ترخیص‌نشده دارای ثبت سفارش جعلی کجاست؟ دپوی ۱۴ هزار دستگاه خودروی وارداتی در گمرک و مناطق آزاد نقشه راه ترخیص خودروهای مانده در گمرک ترخیص خودروهای دپو شده در انتظار اقدامات اجرایی وزارت صنعت موافق ترخیص خودروهای معطل در گمرک هستیم بلاتکلیفی ۲۲.۸ میلیون یورو ارز دولتی + سند مانده در گمرک؛ خودروهایی که نه ترخیص می‌شوند نه مرجوع بیش از ۱۰هزار خودرو وارداتی درگمرکات دپو شد تحمیل هزینه به واردکنندگان با دپوی خودروها در گمرک ضرورت تسریع در ترخیص خودروهای دپو شده در گمرکات ورود کمیسیون صنایع به موضوع خودروهای دپویی با هدف احقاق حقوق خریداران ترخیص خودروها از گمرک پس از تعطیلی مجلس بررسی می شود سازمان توسعه تجارت برای ترخیص خودروها از گمرک سنگ اندازی می کند مردم تاوان ۱۴۳۰۰ خودرو دپو شده در گمرک را می پردازند خودروهای خارجی جدید در راهند خودروهای دپو شده در گمرک ظرف چند روز آینده ترخیص می شوند
برگشت به بالا