در سفرها مراقب باشید؛

تصادف دومین علت مرگ کودکان زیر ۱۴ سال است

عصر خودرو- آسیب‌های ترافیکی دومین علت مرگ در کودکان پنج تا ۹ سال و ۱۰ تا ۱۴ساله هستند. همچنین ۲۲ درصد مرگ‌های ناشی از آسیب در کودکان مربوط به حوادث ترافیکی بوده و ۴۵ درصد از مرگ‌های ناشی از سوانح و حوادث در کودکان یک تا ۵۹ ماهه ناشی از حوادث ترافیکی است. ۲۱ درصد کل مرگ‌ومیر ناشی از حوادث ترافیکی نیز در کودکان رخ می‌دهد.

دوشنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۷:۰۰

تصادف دومین علت مرگ کودکان زیر ۱۴ سال است

 به گزارش  پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دفتر آموزش و ارتقاء سلامت معاونت درمان وزارت بهداشت، باید توجه کرد که کودکان در تصادفات به‌ شدت آسیب‌پذیر هستند؛ به‌طوریکه هرساله صدها کودک در اثر تصادف­‌های جاده‌ای جان خود را از دست داده یا مجروح می‌شوند، اما متأسفانه تعدادی از والدین هیچ‌گاه تصور نمی­‌کنند که ممکن است روزی کودکان آنها دچار حادثه شوند و به هشدارها توجه ندارند. درحالیکه احتیاط شرط اول ایمنی است. هر قدر هم که در رانندگی تجربه دارید، باز هم احتیاط کنید. احتیاط کردن در رانندگی نشانه ترس یا کم­ تجربگی نیست، بلکه علامت و نشانه علاقه‌مندی شما به جان و مال خودتان و دیگران است. تحقیقات در مورد مرگ‌ومیر کودکان در تصادفات رانندگی نشان داده از هر سه مرگ در این حوادث، مرگ یک کودک به علت نبستن کمربند ایمنی مناسب یا عدم استفاده از صندلی مخصوص کودک در اتومبیل است.

در طول تعطیلات کودکان وقت بیشتری را برای بازی صرف می‌کنند؛ در مواقعی که برای رفع خستگی در کنار جاده و یا خیابان پارک می‌کنید، مراقب بازی کودکان خود باشید؛ زیرا آنها از خطرات اطراف خود آگاهی ندارند و ممکن است دچار آسیب شوند. گوشزد کردن این نکته به کودکان که «مراقب اطراف باشید» نمی‌تواند از خطرات و آسیب‌ها جلوگیری کند؛ بنابراین خودتان مراقب اوضاع باشید تا از گم‌ شدن و آسیب دیدن کودکان در طول سفر جلوگیری کنید.

کودکان و نوجوانان را هرگز داخل ماشین تنها نگذارید، حتی در مواقعی که اتومبیل خاموش است. چون ممکن است ناآگاهانه ترمزدستی را خلاص کنند یا از داخل خودرو ربوده شوند و یا در آب و هوای گرم دچار گرمازدگی شوند. به هیچ وجه حتی در صورت خاموش بودن خودرو، قبل از رسیدن کودکان به سن قانونی و گرفتن گواهینامه، به کودک اجازه نشستن پشت فرمان خودرو را ندهید. کودک در داخل خودرو نباید روی پای کسی بنشیند. چون در صورت توقف ناگهانی خودرو، فرد قادر به حفظ کودک نیست و ممکن است از پنجره به بیرون پرتاب شود و یا صورت او به داشبورد برخورد کند.

هنگام شیر دادن به کودک نیز باید ماشین را متوقف کرد. زیرا در صورت تصادف یا ترمز ناگهانی وزن مادر روی کودک می‌افتد و باعث وارد شدن آسیب به او می‌شود. کودکان نباید روی صندلی خودرو و یا داخل خودروی در حال حرکت بایستند، عقب خودرو دراز بکشند و یا دست یا سر خود را از شیشه خودرو بیرون بیاورند. درتصادفات در سرعت 50 کیلومتر در ساعت، کودکی که وضعیت مناسبی نداشته باشد، می‌تواند با نیروی 60 - 30 برابر وزن خود به جلو پرتاب شود که می‌تواند به بیرون از خودرو پرتاب‌ شده و آسیب جدی ببیند.

برای سوار و پیاده شدن از خودرو باید از درهای سمت راست (به سمت پیاده‌رو) استفاده کرد. کودکان هنگام سوار شدن به خودرو باید تحت نظارت والدین و بزرگ‌ترها، اول سوار خودرو شوند و برای پیاده شدن اول باید بزرگ‌ترها پیاده شوند و بعد کودکان. هنگام بستن درب خودرو نیز باید مواظب بود انگشتان کودکان لای در نماند.

کودکان نسبت به بزرگسالان به ایمنی بیشتری نیاز دارند، یک ترمز شدید، یک تصادف با سرعت 40 کیلومتر در ساعت کافی است که به کودکی که در اتومبیل نشسته، صدمه وارد شود. هرساله کودکان به خاطر عدم استفاده از کمربند ایمنی یا عدم کاربرد صحیح سایر تجهیزات ایمنی کودک، کشته یا زخمی می‌شوند. جسم کوچک به محافظت بیشتری نیاز دارد، سر کودک در مقایسه با بدنش بزرگ و سنگین و گردن او آسیب‌پذیر است. وقتی یک خودرو تصادف می‌کند، سر کودک با شدت تمام به جلو و عقب پرتاب می‌شود. برای آنکه کودک چنین فشار شدیدی را تحمل نکند به محافظت بیشتر در خودرو نیاز دارد.

همه کودکان در دو سال اول زندگی برای مسافرت با خودرو باید طوری در صندلی کودک قرار گیرند که روی بچه به سمت عقب باشد، اگر روی بچه به سمت جلوی خودرو باشد هنگام ترمز ناگهانی سر کودک از عقب به پشتی صندلی برخورد می‌کند و چون عضلات سر و گردن کودک به‌اندازه کافی قوی نیست، ممکن است گردن او در تصادف آسیب ببیند. کودکانی که در یک صندلی کودک رو به جلو قرار گرفته باشند، پنج برابر بیشتر از کودکانی که در صندلی کودک رو به عقب نشسته باشند، در معرض کشته یا زخمی شدن قرار دارند.

زمانی که کودک دو ساله شد و وزنش به حدود 10-12 کیلوگرم رسید، می­‌توان وضعیت صندلی را رو به جلو تغییر داد. بچه‌ها باید تا 4-5 سالگی و تا وزن حدود 18-20 کیلوگرم، از صندلی کودک استفاده کنند. در خودروهای کرایه، قطار و هواپیما نیز کودک باید در صندلی مخصوص بنشیند، اگر چنین امکانی وجود ندارد، والدین می‌توانند صندلی کودک را همراه ببرند و آن را در محل مناسب نصب کنند. زمانی که قد کودک به حداقل حدود یک متر و وزنش به حدود 20 کیلوگرم رسید، می‌توان او را در یک صندلی حمایتی اصلاح کننده قد کودک همراه با کمربند گذاشت تا کمربند خودرو جلوی صورت و گردن کودک را نگیرد، اندازه­‌اش شود و به طور صحیح قرار گیرد. کمربند ایمنی برای کودکان حدود 10 سال و بالاتر با وزن 30 کیلوگرم و بیشتر و با قد بلندتر از 145 سانتی‌متر استفاده می‌شود.

زمانی که کودک توانست در طول سفر در صندلی پشت خودرو و به طور مناسب و صحیح بنشیند و پاهایش کاملا در کف خودرو قرار گیرد، می‌توان به او آموزش داد تا از کمربند ایمنی خودرو استفاده کند. این کمربندها کودک را از پرت شدن به هنگام تصادف حفظ کرده، نیروهای ناشی از ضربه را در سطح بدن کودک توزیع می‌کند و امکان ایجاد آسیب‌های سنگین را کاهش می‌دهد. کمربند ایمنی باید در محلی باشد که یک قسمت آن از روی شانه و نوار دیگر آن از روی شکم عبور کند. بستن کمربند ایمنی خودرو خطر پرت شدن از وسیله نقلیه و ایجاد آسیب‌های مرگ‌بار یا سنگین کودکان 10 سال یا بالاتر را به میزان 40 تا 65 درصد کاهش می­‌دهد.

خانواده‌ها باید موارد زیر را به خاطر داشته باشند:

- تجهیزات ایمنی باید هم برای کودک و هم برای اتومبیل مناسب باشند.

- قبل از استارت زدن اتومبیل کنترل کنید که کودک با ثبات و ایمنی نشسته و کمربند ایمنی صحیح بسته شده باشد.

- کودک هرگز نباید در صندلی که ایربگ آن وصل است، بنشیند.

- شما به‌ عنوان بزرگ‌تر مسئولیت استفاده کودک از کمربند ایمنی یا سایر تجهیزات ایمنی مانند صندلی کودک را بر عهده دارید.

برچسب ها

سفر ایمنسیستم هشدار کودک
مطالب مرتبط بیشتر
سفر در راه است و خطر در کمین چگونه خودروی خود را برای سفر آماده کنیم؟ مزایا و معایب سفر با خودروی شخصی تدبیر برای سفر ایمن نوروزی فعال شدن ۱۳۰۰ پایگاه هلال احمر با افزایش مسافرت‌های برون‌شهری دستگاهی که از مرگ کودکان در اثر جا ماندن درون ماشین جلوگیری می‌کند مراقب خطرناکترین «ماه» جاده‌ای ایران باشید سفر در شب را با این عینک بی‌خطر کنید خودرو نیسان مخصوص مسافرت توصیه‌هایی برای سفرهای تابستانی جاده ای نکاتی برای حفظ سلامتی در سفرهای تابستانی لزوم توجه بیشتربه مقررات راهنمایی و رانندگی درسفرهای پایان هفته چگونه با کودکان شیرخوار، سفری ایمن داشته باشیم؟ بررسی سیستم Rear Seat Reminder موسوم به هشدار صندلی عقب بازگشت از سفر را به روزهای پایانی تابستان موکول نکنید ۱۰ روز پایان تابستان، دهه ازدحام و تلاطم جاده های کشور سفر بدون واژگونی خودرو؛ واقعیتی شدنی کاهش ۷۰ درصدی هزینه‌ سفرهای بین‌شهری با «سامانه رهسپار» مدیریت سفر، بهره مندی ازجاذبه های ایران و کاهش بارترافیک جاده ها توصیه رئیس پلیس راه ناجا به شهروندان برای سفر در تعطیلات عید فطر توصیه های اورژانسی به مسافران تابستانی راهکارهایی که سفر جاده‌ایتان را به یادماندنی می‌کند اخطار به مسافران تعطیلات عید فطر مسافران نوروزی با اطلاع کامل از شرایط جوی سفر کنند بهترین زمان سفر در نوروز توصیه‌هایی برای سفر امن خودروی رانندگان پرخطر از سفر نوروزی باز می‌ماند سوئیچ دستتان است زمین بگذارید و قبل از سفر این مطلب را بخوانید تسهیل سفرهای نوروزی به شمال کشور با افتتاح ۵ هزار و ۸۷۰ متر تونل جاده، زیبایی سفر است عجله نکنید ۷ نکته کلیدی برای سفرهای نوروزی جلوگیری از سفر رانندگانی که دو تخلف حادثه‌ساز انجام دهند اجرای طرح ملی ایمنی و سلامت در جهت اجرای کمپین سفر ایمن و سالم توصیه‌هایی برای سفر بی‌خطر در عید نوروز حرکت‌های کششی بعد از هر ۵۰ دقیقه رانندگی رانندگان در طول سفر نوروزی مراقب ستون فقرات خود باشند راه‌اندازی پویش "ایمن برانیم" توسط وزارت بهداشت چگونه بلیت‌ سفرهای نوروزی را تهیه کنیم؟ اولین سیستم آنلاین اشتراک سفر در ایران راه اندازی شد احتمال الزام خودروسازان به سیستم هشدار کودک ۱۰ خودرو درجه یک برای سفر کدامند؟ اطلاع از وضعیت اعضای خانواده در سفر «کارپول» روشی که ترافیک و آلودگی‌هوا را کاهش می دهد توصیه هایی برای سفری ایمن
برگشت به بالا