مشقت‌های معلولان در خیابان‌های ناهموار شهر

عصر خودرو- مناسب‌ نبودن فضاهای عمومی برای تردد معلولان نه تنها موجب محرومیت آنان برای استفاده از خدمات شهری می‌شود بلکه برخی از معابری که به اسم معلولان و جانبازان مناسب‌سازی می شوند به دلیل رعایت نکردن شاخص‌ها، آنان را ناتوان‌تر کرده و حتی موجب صدمه‌رساندن به معلولان می‌شود.

Monday 09 December 2019 - 11:13:00

مشقت‌های معلولان در خیابان‌های ناهموار شهر

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، توزیع خدمات شهری با 38 هزار و 993 معلولی که در استان کرمانشاه وجود دارد باید عادلانه باشد، معلولان کرمانشاهی باید بتوانند در فضایی امن و به دور از نگرانی، همانند دیگر افراد عادی در شهر تردد کنند و نیازهای روزانه خود را از این خدمات تامین کنند.

قدیمی بودن معماری و نوع ساخت برخی از ساختمان های دولتی و خصوصی همانند تابلوی ایستی است که مانع از ورود معلولان به آن مراکز می شود و در گوشه گیری و ناکارآمدجلوه دادن معلولان تاثیر دارد.

از سوی دیگر بارها دیده شده مسیرهایی که به اسم معلولان و جانبازان مناسب سازی می شوند به دلیل رعایت نکردن شاخص‌های لازم، معلولان را ناتوان تر می کنند و حتی موجب صدمه رساندن به آنان می شوند.

گاه مناسب سازی ها هم پرخطر می شوند

سجاد سنجری که در کودکی و به دلیل ناآگاهی از خطرات بازی با آهک، بینایی خود را برای همیشه از دست داده به ایرنا، گفت: در بیشتر مواقع، معابری هم که مناسب سازی شده اند برای معلولان خطرآفرین می شوند.

وی که اکنون مسوُول نمایندگی انجمن نابینایان ایران در استان کرمانشاه است، افزود: شیب تند برخی از معابر که به عنوان مناسب سازی برای معلولان و جانبازان ساخته شده آنان را به مشقت می اندازد و از سوی دیگر گاه در مسیری که برای معلولان در نظر گرفته شده شاهد نصب تیر چراغ برق، ایجاد کیوسک مطبوعاتی، فعالیت دستفروشان و یا توقف خودرو می شویم.

دریچه های بی سرپوش

سنجری که از ورزشکاران گلبال نابینایان است و چندین مقام کشوری و بین المللی کسب کرده ادامه داد: از سوی دیگر معلولان به هنگام تردد در خیابان با چاه ها و دریچه های دفع آب های سطحی بسیاری مواجه می شوند که فاقد سرپوش است که منجر به حادثه به ویژه برای معلولان ناببینا می‌شود که گاه این اتفاقات جبران ناپذیر خواهد بود.

قوانینی که بر زمین مانده است

سنجری افزود: برخی از موارد مربوط به قانون جامع حمایت از معلولان هنوز اجرایی نشده، در یکی از همین موارد مصوب شده تا معلولین شاغل کم تر از 10 ساعت در هفته کار کنند، اما اکثر ادارات این مصوبه و بخشنامه را رعایت نمی کنند و گمان می کنم این قانون تنها در سازمان بهزیستی رعایت شده است.

یک پیشنهاد به مسوُولان

وی از بی توجهی اکثر ادارات به قانون استخدام سه درصدی معلولان به عنوان مشکل دیگر یاد کرد و در قالب یک پیشنهاد به مسوُولان، گفت: بسیاری از اموری که به تصمیم گیری در حوزه معلولان منجر می شود  نیاز به کار کارشناسی دارد و بهتر است از حضور و نقطه نظرات معلولان در این جلسات استفاده شود تا کاری که انجام می شود دقیق تر و بهتر باشد.

چرا خودروهای عادی در محل خوروهای معلولان پارک می شوند؟

مهناز حدادی از دیگر افرادی است که از کودکی به معلولیت دچار شده و اکنون از ورزشکاران تیم ملی تنیس روی میز است و صاحب مدال های پرافتخار در این زمینه است و به عقیده خودش معلولیش مانع از محدودیت نشده است.

وی که نزدیک به 2 سال است مجوز کلینیک مددکاری را از بهزیستی اخذ کرده به ایرنا، گفت: در این کلینیک برای سه نفر از معلولان اشتغال زایی کرده ام.

وی از نبود مناسب سازی استاندارد به عنوان یکی از مهم ترین مشکل معلولان استان یاد کرد و گفت: مناسب سازی در بسیاری از معابر و ادارات انجام نشده و یا اگرهم صوررت گرفته غیراستاندارد است و بارها دیده شده چنان سطح شیب داری در برخی معابر و ادارات به اسم مناسب سازی ساخته می شود که افراد غیرمعلول هم نمی توانند به راحتی از آن عبور کنند.

حدادی از پارک خودرو معلول به عنوان معضل دیگر یاد کرد و گفت: بارها دیده شده که در زیر تابلوهای پارک خودروی جانبازان و معلولین، خودروهای افراد عادی پارک می شود و خواهان پیگیری این معضل هستم چرا که اگر رانندگان معلول به ناچار در دیگر نقاط، خوروی خود را پارک کنند سریعا جریمه شده و یا به آنان تذکر داده می شود.

شرط استخدام سلامت جسمانی عنوان می شود

وی با طرح این سوُال که چرا قانون استخدام معلولان که سهم سه درصدی در ادارات دارد، رعایت نمی شود، اضافه کرد: از سویی دیگر بارها دیده ایم سلامت جسمانی نخستین شرایط برای استخدام در اکثر ادارات مطرح می شود.

وضعیت مناسب سازی در کرمانشاه خوب نیست

در ادامه مسئول دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: وضعیت مناسب سازی معابر و اماکن عمومی و ساختمان های اداری در سطح استان برای بهره مندی افراد کم توان جسمی - حرکتی مطلوب نیست.

نرگس کیانی اضافه کرد، مناسب سازی فقط مختص به افراد دارای معلولیت نبوده و طیف وسیعی از مردم نیازمند به مناسب سازی هستند که از جمله می توان به افراد دارای معلولیت به ویژه استفاده کنندگان از ویلچر، جانبازان، سالمندان، کودکان، مادران باردار و افراد حمل کننده کالسکه کودک و یا چرخ دستی خرید، بیماران دارای مشکلات ارتوپدی، بیمارانی که در اثر سانحه دچار شکستگی در اندام های حرکتی شده اند، اشاره کرد. 
کیانی گفت: با توجه به افزایش تعداد سالمندان طی سال های آتی اهمیت موضوع مناسب سازی و دسترس پذیری روز به روز بیشتر از پیش و نیاز به اجرای اصولی ضوابط آن در سطح فضاهای شهری و عمومی بالاتر می رود.
مسؤول دبیرخانه ستاد مناسب سازی استان کرمانشاه ادامه داد: با توجه به نتایج ارزیابی به عمل آمده چند سال اخیر که از وضعیت مناسب سازی و دسترس پذیری ساختمان های اداری شهر کرمانشاه و شهرستان های تابعه استان برای استفاده افراد دارای معلولیت از لحاظ شاخص هایی چون مناسب سازی ورودی ها، سطوح شیب دار، سرویس های بهداشتی فرنگی و آسانسور و بالابر به عمل آمد، کرمانشاه در مقایسه با دیگر استان ها، پایین تر از میانگین کشوری قرار دارد. 
وی افزود: این گزارش در جلسات ستاد مناسب سازی استان ارائه شد و همچنین نتایج حاصله برای مسئولان ارشد استان نیز ارسال شد. 
کیانی افزود: بهزیستی به عنوان دبیرخانه ستاد مناسب سازی در استان و شهرستان های تابعه وظیفه هماهنگی و پیگیری موضوع را برعهده دارد و هرکدام از دستگاه های اجرایی بنابر وظایفی که قانون گذار برای آنان تعریف کرده، مسوُولیت اجرا و نظارت بر امر مناسب سازی در حوزه های مختلف را برعهده دارند. 
به گفته وی، به عنوان مثال شهرداری ها وظیفه مناسب سازی پیاده روها، پارک ها، مبلمان شهری، ایستگاه های اتوبوس، نظارت بر اجرای ضوابط مناسب سازی در سطح معابر و... را برعهده دارند و سازمان اتوبوسرانی وظیفه مناسب سازی ناوگان حمل و نقل درون شهری، صدا و سیما و اداره فرهنگ و ارشاد و بنیاد شهید وظیفه تهیه و تولید محتوای آموزشی و برنامه های آگاه سازی و آموزشی مناسب سازی برای ارتقاء فرهنگ عمومی مردم را برعهده دارند. 
به گفته کیانی، همین طور می توان به اداره راه و شهرسازی و نظام مهندسی که وظیفه نظارت بر رعایت ضوابط مناسب سازی در مراحل طراحی، نظارت و ساخت ساختمان های اداری و عمومی و مجتمع های مسکونی را برعهده دارند اشاره کرد و یا دانشگاه علوم پزشکی که باید بر رعایت ضوابط مناسب سازی بیمارستان ها و مراکز درمانی توجه کند.
وی معتقد است، برخی از پروژه هایی که تحت عنوان مناسب سازی در سطح معابر شهری و حتی ساختمان های اداری اجرا می شود، غیراصولی بوده و ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد معلول جسمی حرکتی مصوب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در آن رعایت نشده است که همین مساله باعث مخاطره و دردسرهای مضاعف برای عزیزان دارای معلولیت می شود. 
او اضافه کرد، به عنوان مثال رمپ های اجرا شده در ورودی برخی ادارات و بانک ها دارای شیب غیراستاندارد بوده که بسیار غیرایمن و خطرآفرین می باشد و گاهی خود باعث معلولیت می گردد.
کیانی یادآور شد، مناسب سازی واژه ای کلی است و ابعاد وسیعی را در بردارد و حوزه آن علاوه برمعابر عمومی و تجهیزات و مبلمان شهری نظیر پل های هوایی عابر پیاده، پل های اتصال پیاده رو به سواره رو، ایستگاه های اتوبوس، اماکن عمومی شامل ساختمان های اداری، آموزشی، فرهنگسراها، دانشگاه ها، مراکز درمانی، مراکز ورزشی، مراکز تاریخی و گردشگری، مراکز خرید و حتی اماکن خصوصی با کاربری عمومی مثل دفاتر پیشخوان دولت، پلیس بعلاوه 10 و ناوگان حمل و نقل عمومی و.... را نیز شامل می شود. 

کیانی با تاکید براینکه مناسب سازی محیط های شهری و فضاهای عمومی وظیفه یک دستگاه یا اداره نبوده و همکاری همه جانبه همه دستگاه های اجرایی، مردم ، سازمان های مردم نهاد فعال و تشکل های معلولان و ایثارگران را می طلبد گفت: دبیرخانه ستاد مناسب سازی آماده هرگونه همکاری با مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی و افراد دارای معلولیت در جهت ساختن شهری مناسب در تراز معلولان خواهد بود.
"با سامانه پیامکی معبر ارتباط بگیرید"
کیانی در پایان ضمن معرفی سامانه پیامکی معبر به شماره 3000012322 که برای طرح مشکلات هم استانی ها در حوزه مناسب‌سازی معابر، اماکن عمومی، محیط‌های شهری و ساختمان‌های اداری تدارک دیده شده گفت: این دبیرخانه آماده پیگیری موضوعات طرح شده در این سامانه از دستگاه های اجرایی ذیربط می باشد.

امیدواریم کرمانشاه به وضعیت قابل قبولی در مناسب سازی برسد

در ادامه مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، اظهارداشت: سازمان بهزیستی در سراسر کشور دبیر مناسب سازی است.

فاطمه رضوان مدنی به برگزاری جلساتی در زمینه مناسب سازی معابر در استانداری اشاره کرد و گفت: در این جلسات، پیگیر امور اداراتی می شویم که باید در مسیر مناسب سازی قرار گیرند، مناسب سازی کار پیوسته و مداومی است و همواره نیازمند بودجه است و ادارات موظف هستند از محل اعتبارات خود این بودجه را اختصاص دهند.

وی اضافه کرد، از سوی دیگر بهزستی به برگزاری جلسات منظم با آنان و توزیع دفترک های آموزشی اقدام می کند و در زمینه اصولی بودن و استانداردبودن مناسب سازی نظارت می کند.

وی اظهار داشت: امیدواریم به سمتی پیش رویم که شاهد اصولی بودن مناسب سازی در همه معابر و ادارات باشیم و در جلسه ای که با شهرداری برگزار شد، عنوان شد که شهرداری در حال مناسب سازی در سطح معابر، فضاهای سبز و مکان های پرتردد شهر همانند محدوده پل حاج محمد تقی و الهیه است.

رضوان مدنی افزود: امیدواریم کرمانشاه در زمینه مناسب سازی به وضعیت قابل قبولی برسد.

این مسوول با تاکید براینکه به دنبال قانون، معلولان سهم سه درصدی در استخدام دستگاه‌های دولتی دارند، گفت: این سهمیه برای معلولینی که مدرک تحصیلی مرتبط هم نداشته باشند از بین نمی رود و به صورت تجمیعی به آزمون های بعدی منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: سپس با تجمیع بالای سهمیه‌ها، برای معلولان کشور آزمون استخدامی جداگانه ای در دستگاه های دولتی برگزار می شود.

وی، تعهد اشتغال مددجویان بهزیستی استان در سال گذشته را یک هزار و 500 نفر اعلام کرد و افزود: امسال تاکنون برای یک هزار و 622 نفر شغل ایجاد شده است.

بهزیستی کرمانشاه به 153 هزار و 826 مددجو در سطح استان خدمات دهی می کند، گفت: از این تعداد 38 هزار و 993 نفر معلول هستند که شامل داراهای معلولیت های مختلف بینایی، شنوایی، ذهنی و روانی و حرکتی می‌باشند.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 34 شهر و 2 هزار و 595 روستا است.

 

برچسب ها

عبور ومرور معلولان
مطالب مرتبط بیشتر
رانندگان 90 درصد خودروهای پارک‌شده در محل ویژه معلولان، معلولیت ندارند سایه روشن طرح مناسب سازی پایتخت برای معلولان تبلیغ حقوق معلولان بر روی بدنه اتوبوس‌های BRT واردات 500 دستگاه خودرو ویژه جانبازان 70 درصد مشکلات مناسب‌سازی خودروهای معلولان تشریح جزئیات طرح ترافیک معلولان شرایط مناسب سازی خودرو معلولان مناسب سازی معابر "انقلاب" برای معلولان در انتظار عزم شهرداری چهارچرخه ای که طبیعت گردی را برای معلولان ساده می‌کند تنها 30 درصد معابر کشور برای معلولان مناسب سازی شده است اختصاص بودجه خاص به مناسب‌سازی معابر برای معلولان و کم‌توانان پیشنهاد تخفیف 50 درصدی به معلولان برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی مناسب‌سازی معابر در سطح شهرها مغفول مانده است حذف نرده‌های چهارراه ولیعصر آسان‌ترین راه برای تردد عابران پیاده راه‌اندازی سامانه معبر برای رسیدگی به مشکلات معلولان در حوزه مناسب‌سازی 30 درصد از اماکن عمومی برای تردد معلولان مناسب‌سازی شده است مناسب‌سازی معابر نیازمند مدیران «توجیه‌شده» است احداث 22 معبر مناسب سازی شده برای تردد معلولان در پایتخت راه‌اندازی سرویس مدارس برای معلولان لزوم خدمت رسانی درست به معلولان در سامانه های اتوبوس تندرو و مترو بی‌اعتنایی به سرویس دانش‌آموزان معلول اتخاذ تدابیر لازم برای ایمنی دانش آموزان کم توان جسمی و حرکتی مناسب‌سازی 90 اتوبوس برای سرویس دانش آموزان مدارس استثنایی تهران انتقاد عضو شورای شهر تهران از لغو بی‌مورد سرویس حمل و نقل معلولان جعبه‌های فلزی که هر جایی رها می‌شوند! معرفی تکنولوژی‌های حمل‌و‌نقل مختص معلولان خودروی ویژه افراد توانخواه در فرودگاه خرم آباد فعال شد تجهیز 5 درصد اتوبوس‌های جدید به درب مخصوص تردد معلولان راه اندازی سامانه حمل و نقل معلولان در شیراز آغاز رایزنی‌ها برای کاهش هزینه طرح‌ترافیک معلولان آمار تصادفات در نوروز 97 اعلام شد انتقاد نجفی به محدودیت‌های جابجایی معلولان و جانبازان در شهر پیشنهاد بهزیستی به وزارت صنعت برای تولید خودروهای مناسب سازی شده ارزان باز کردن صندوق عقب خودرو برای ویلچر معلولان جریمه ای ندارد رایگان شدن مترو و اتوبوس برای معلولان برای اخذ پلاک خودروی ون ویژه معلولان با مشکل مواجه هستیم افزایش 2 برابری سرویس ایاب و ذهاب معلولان استان تهران تا پایان سال شبکه حمل ونقل ویژه معلولان در تاکستان ایجاد شود طرح آزمایشی مناسب سازی معابر ویژه معلولان و کم توانان جسمی در منطقه 7 شهر برای تردد معلولان آماده نیست معابر تهران به هیچ وجه وضعیت مناسبی برای معلولان ندارد 60 خودرو ویژه معلولان به ناوگان حمل و نقل اضافه می شود پایتخت هنوز مهیای تردد معلولان نیست تاکید استاندار تهران بر مناسب‌سازی ادارات برای تردد معلولان 12 نقطه از معابر شهر رباط کریم برای معلولان مناسب سازی شد تغییری در تعداد پلاک ویژه معلولان اعمال نمی شود شهرداری تهران سرویس‌های ایاب و ذهاب معلولان را افزایش دهد تقاطع های خط سفید برای عبور معلولین مناسب سازی شدند افزایش سهم جانبازان و معلولان از حمل و نقل عمومی پایتخت ناوگان حمل و نقل معلولان و جانبازان با خرید 50 ون مناسب سازی شد تلاش برای راه اندازی تاکسی ویژه نابینایان در پایتخت خدمات سامانه حمل و نقل معلولان گسترش می‌یابد معلولان نمی‌تواند آزادانه در سطح شهر تهران تردد داشته باشند خیابان‌های ولیعصر و انقلاب برای معلولان هموار می‌شوند مناسب سازی 30 درصد معابر و اماکن معلولان مناسب سازی شهر ماکو برای تردد معلولان و سالمندان مناسب سازی معابر برای تردد معلولین جدی گرفته شود لزوم مناسب سازی اماکن، معابر و فضاهای شهری جهت رفاه حال معلولان آیا متخلفان استفاده کننده از جای پارک معلولان جریمه می‌شوند؟ اتوبوس‌های بی‌آرتی مورد استفاده معلولان نیست ضرورت مناسب‌سازی معابر عمومی شهر همدان برای تردد معلولان توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ویژه معلولان تا سال 95 مناسب سازی امکانات حمل و نقل برای افراد معلول و نابینا امری ضروری است. پرداخت هزینه ایاب و ذهاب به معلولان ضایعه نخاعی ایستگاه اتوبوس هوشمند برای معلولین
Back to top